Zaloguj się

View Full Version : Przebudowa płatnych respów bally/monster skeletonów ank

Zerbo
05-01-2017, 16:01
Witam. Odkrywając mapkę natrafiłem na podziemną lokację bally.
Wydałem 1 sc na wejście, bo tyle wymagano ode mnie ( nie, nie płaczę o 1 sc).
Ku mojemu zdziwieniu praktycznie nie opłaca się tam expić.

Nie dość, że jest bardzo wąsko to jeszcze są tam tylko dwa potworki - bally,
podobnie z monster skeletonami.

Widać dobitnie, iż nie opłaca się tam expić.
Dlatego wnoszę propozycję o przekształceniu tamtejszych respów.
Mam już nawet pewną koncepcję. Można by zrobić ''podziemne wieże" tych potworków.
Po 3-5 bally na jednym poziomie.

http://i63.tinypic.com/2unyjyh.png

Harakiri II
05-01-2017, 17:06
Jak dla mnie dobra propozycja, aktualnie oblegane sa dwa respy bally zamek i ten na senji.
Przydaloby sie zmienic ten ktory widnieje na ss'sie oraz ten na cod(?)
Duzo jest takich respow na ktorych praktycznie nikt nie expi, jakie np. ?
hmm Ots kingi na cyc, dark lordy na darkness, flubery na sky jak i na can, Duble to juz calkiem nie sa odwiedzane..

Aktualnie ludzie expia tylko idac schematem brave wiche ewentualnie pittlesy->OTS kingi magic->bally senja->bally zamek->pozniej eventowe juz do konca ewentualnie jakies male urozmaicenie w postaci paska...

#T
na TAK
Zaznaczylem dwie opcje ta z wiezami i ta bez ta decyzja jakby mial wygladac ten obszar nalezy do osoby z administracji w jaki sposob poprawi resp (jezeli wgl cos takiego nastapi).

Sokol from West
05-01-2017, 17:33
Jak dla mnie dobra propozycja, aktualnie oblegane sa dwa respy bally zamek i ten na senji.
Przydaloby sie zmienic ten ktory widnieje na ss'sie oraz ten na cod(?)
Duzo jest takich respow na ktorych praktycznie nikt nie expi, jakie np. ?
hmm Ots kingi na cyc, dark lordy na darkness, flubery na sky jak i na can, Duble to juz calkiem nie sa odwiedzane.

W sumie dobry exp jest jeszcze jak połączysz zamek + big resp :) Exp konkretnie zasuwa i szybko można wbić 1000 poziom doświadczenia. Co do respów, które jeszcze wymieniłeś - każdy z nich powinien zostać zmieniony, tylko pytanie kto to zrobi, skoro takie jest podejście prawie każdego z ekipy?

Co do tematu - nie wiem w sumie czemu te respy w ogóle tam powstały. Od początku nikt tam nie expił, bo większość o tych respach nie wiedziała nawet :D Podejrzewam, że dalej nie wiedzą lub dopiero się o nich dowiedzą :)
Jedyną opcją to jest zmiana tych respów lub po prostu ich usunięcie(jak większości), bo jest to teren, który marnuje miejsce na mapie :)

Mylisz się. :v

Zapewne teraz dopiero o tych respach się dowiedziałeś, nigdy tam nawet nie byłeś i próbujesz błysnąć - w tym przypadku zostało ci się jedynie posypać brokatem ":v" W końcu będziesz błyszczał!

@Yoren

Tyle razu kiedyś tam byłem i może z jedną osobę widziałem :D Dlatego stwierdziłem, że nikt tam nie expił :D Co do MSC - spędziłem tam tyle godzin, tyle kasy zarobiłem, a jedynie irytująca jest tam ta podłoga :D

Yoren
05-01-2017, 18:04
W sumie dobry exp jest jeszcze jak połączysz zamek + big resp :) Exp konkretnie zasuwa i szybko można wbić 1000 poziom doświadczenia. Co do respów, które jeszcze wymieniłeś - każdy z nich powinien zostać zmieniony, tylko pytanie kto to zrobi, skoro takie jest podejście prawie każdego z ekipy?

Co do tematu - nie wiem w sumie czemu te respy w ogóle tam powstały. Od początku nikt tam nie expił, bo większość o tych respach nie wiedziała nawet :D Podejrzewam, że dalej nie wiedzą lub dopiero się o nich dowiedzą :)
Jedyną opcją to jest zmiana tych respów lub po prostu ich usunięcie(jak większości), bo jest to teren, który marnuje miejsce na mapie :)

Oj, expiło sie XD Bywało tak, że sie czekało aż ktoś skończy :P Tak samo z msc dla zarobku. I tak wszyscy zainteresowali się respami eventowymi, gdzie lvl zasuwa najlepiej. A o to tutaj chodzi. ;)

Pytanie do wszystkich, kto to zrobi? Lepiej niech dodadzą 3-5 mobów więcej do każdego tego respa (spawnu mobów) i będzie po problemie. Od razu inaczej się będzie expiło.

Akurat ty nie wiedziałeś tego :V W końcu miałeś 300lvl na main :V

Jestem na tak.

Sasha Rookslayer
05-01-2017, 18:12
Pytanie do wszystkich, kto to zrobi? Lepiej niech dodadzą 3-5 mobów więcej do każdego tego respa (spawnu mobów) i będzie po problemie. Od razu inaczej się będzie expiło.

Co do tematu - nie wiem w sumie czemu te respy w ogóle tam powstały. Od początku nikt tam nie expił, bo większość o tych respach nie wiedziała nawet :D

#t

Jestem na tak.

@edit

Też się wczoraj zastanawiałem czy nie warto by było dodać opłaty do respów ewentowych.

To nie jest głupi pomysł!

tigon
05-01-2017, 18:52
Do 1000 lvl jest dość sporo respów i nwm czy jest sens robić kolejne, jak dla mnie zawsze lepiej było jak była rywalizacja o respy/expy a przy takiej ilości jaka jest teraz prawie zawsze można expic na luzie a poza tym i tak obecnie nikt tego nie zrobi.

Hide
05-01-2017, 21:51
Tak szczerze to po co to komu? I tak każdy będzie expic zamek/sesja albo ots kingi lub co innego fajnego.. Tak więc jestem na nie bo są ważniejsze rzeczy do roboty.

Natomiast sama idea płatnych respów jak najbardziej jest na tak w obecnej chwili i każdy wstęp na obojętnie jaki resp/quest powinien być poprzedzony opłatą (co częściowo rozwiązało by kwestię fragów/ceny zgonów w przypadku pvm, ponieważ pvp nie powinno być ruszane).

Merranusowy
05-01-2017, 22:28
moze by tak platne respy na kazdy lvl? od 600 po 5k? tylko ze nowe mapy

Temat
kto to zrobi , oto jest pytanko

Hokage
06-01-2017, 12:05

#t

Jestem na tak.

ty nawet nie wiesz gdzie to jest i nie wiedziałeś o tym respie więc i się nie wypowiadać chłystku.

#t

mogli by zrobić większe przejścia i dodać wiecej ballów żeby opłaciło sie tam expić. Na zamku expi dużo ludzi i ciągle resp jest zajęty, to rozwiązało by problem. Przerobić najlepiej tak jak kingi na lost island w wierzy i będzie git.
Jestem na tak

Sir Avengo
06-01-2017, 12:55
Tak szczerze to po co to komu? I tak każdy będzie expic zamek/sesja albo ots kingi lub co innego fajnego.. Tak więc jestem na nie bo są ważniejsze rzeczy do roboty.

Natomiast sama idea płatnych respów jak najbardziej jest na tak w obecnej chwili i każdy wstęp na obojętnie jaki resp/quest powinien być poprzedzony opłatą (co częściowo rozwiązało by kwestię fragów/ceny zgonów w przypadku pvm, ponieważ pvp nie powinno być ruszane).

Jestem na TAK była by to dobra alternatywa dla respów o których wspomniałeś i fajnie czasem po prostu iść i zmienić "otoczenie" na inne respowisko ;)

Też się wczoraj zastanawiałem czy nie warto by było dodać opłaty do respów ewentowych. Jak pisałeś rozwiązało by to problem z fragami i cena za śmierć była by większa. Od przedziału 1-2k na motylach wyciąga się dobrą kasę i oplata nie była by problemem. Jednak np patrząc na przedział 2-3k gdzie na nilach kasy nie ma to taka postać magiczna miała by tam ciężko expić gdyż pada tam dużo częściej niż chociażby rp czy ek. Więc są za i przeciw pomysłowi raczej nie uda się go wprowadzić aby nikt nie był poszkodowany :)

Malff
06-01-2017, 14:07
Dobra propozycja, tyle że najbardziej stratni byliby gracze co posiadają postacie w przedziale 2000-3000... :| Każdy wie jak się zarabia na tym lvlu ;x

Temat
kto to zrobi , oto jest pytanko
2x

#t
Co do propozycji to jestem na tak, żeby zrobić taką wieżę, o ile jest na to miejsce. Ponadto myślę, że jest o o tyle dobry pomysł że urozmaiciłby wybór expowisk graczom w przedziale 600-1000-1200 :) Bo tak naprawdę obecnie się expi tylko na zamku na ank i kingi magic...

Axelo .
09-01-2017, 14:00
resp do tej pory kojarzył mi się tylko z levelowaniem charów arcusia na tibi auto, proponuję dodać do listy rzeczy która ekipa powinna zrobić w 2013 roku, pozdrawiam jestem mocno na tak!

First Mudzyn
11-01-2017, 18:11
Mimo że są dwa dosyć spoko respy z ballami to pomysł z wieżami mógłby być spoko ;) Zawsze to coś nowego, a zarazem pożytecznego, jestem na tak :)
Tylko opłata za wstęp powinna być stosunkowo większa :)

Voltan
06-07-2017, 01:31
Biorąc pod uwagę wyniki sondy, propozycja prawdopodobnie wejdzie w życie, pozdrawiam.