Zaloguj się

View Full Version : Rozwiązanie problemu z potworem: CRACK

Podszyfacz
13-01-2017, 18:24
Witam,

Od razu zaznaczę, że nie gram MAIN, ale zauważyłem, że mnóstwo ludzi "ględzi" na temat potwora o nazwie CRACK. Jedni piszą, że za słaba zdobycz, inni piszą, że respy ciągle zajęte a jeszcze inni, że na wyższych poziomach to śmiechu warte, bo zarabia się mniej niż na niższych.

Otóż mam rozwiązanie, które mogłoby rozwikłać problemy z tym potworem. Otóż skoro zdobycz jest za słaba, a jednak exp na nich zdobywają gracze z wyższymi poziomami i blokują dostęp tym niższym to czemu by się nie pokusić o stworzenie "lepszych wersji" tego potwora?

Nie wiem jak obecnie wygląda expowisko, na które się chodzi, ale wydaję mi się, że dodanie np. 2 pięter nie sprawiłoby problemu lub dodanie go na zupełnie innym respie z tym, że poza dodaniem tego dodałbym 2 jego "ulepszenia" tego i wyglądałyby one tak:

CRACK: HP: 495000 EXP :4250000 - zdobycz i siła pozostaje bez zmian
MYSTIC CRACK: HP: 550000 EXP: 4250000 - zwiększamy zdobycz o 20% na wszystko, ale również zwiększamy siłę uderzeń potwora o 10% (lub proporcjonalnie)
MONSTER CRACK: HP: 600000 EXP: 4250000 - zwiększamy zdobycz o 40% na wszystko, ale również zwiększamy siłę uderzeń potwora o 20% (lub proporcjonalnie)

Efekt będzie taki, że potwór, który i tak daje dużo expa nie będzie oblegany w niższej wersji przez wyższe poziomy, bo po prostu bardziej będzie się opłacało expić na wersjach ulepszonych a dodatkowo nie stworzymy tzw. "trampoliny" jak ja to nazywam, czyli nie zrobimy potwora, który daję dużo expa, żeby sobie mogły 4k lvle poexpić, bo wtedy wbiją 5k i znów nie będą miały na czym expić i znów będzie płacz o nowe respy i potwory itp.

Co do zdobyczy, siły i HP to wydaję mi się rozsądna, oczywiście możecie zaproponować inne, ale w takiej wersji będzie ona OPŁACALNA i nie będzie płaczu, że 4k zarabia mniej niż 2k, bo mu exp nie idzie jak chce zarobić :)

Głosujcie i komentujcie!

1st R. Boonek
13-01-2017, 18:36
Przepraszam jaka grasz postacia? :confused:

Taka propozycja to nie propozycja, rzuciles jakies nie przetestowane liczby i sadzisz ze bedzie sie to trzymac kupy, otoz nie pierw nalezaloby to dobrze sprawdzic i dopiero naniesc zmiany... tak czy owak robienie prawie takiego samego potwora to wg mnie totalny idiotyzm, expiac na crackach od xxx lvli mam czasem wrazenie, ze znam ten resp lepiej niz wlasna toalete, takze "mystic crack" odpada..

nowy potwor, nowe miejsce, nowa wyspa - tak

(wstrzymam sie od glosu narazie)

#edit1 to nie jest tak ze zwiekszysz sobie lota o "40%" i bedzie spoko, nalezy liczyc jakie to itemy spadaja, bo te same to raczej lipa, do tego masz przedmioty typu rots, shield of empire, talisman itd.. skomplikowana akcja

#edit2 moja propozycja jest taka, aby zwiekszyc wypadanie g bolta z cave skeletona tak aby bylo oplacalne bicie tego syfu zwiekszyc % klejnutek ktore z nich wypadaja z 11 na 13-15%, dodac klejnutke 11% do lota z crackow + jakas pandemke LUB zwiekszyc czestotliwosc wypadania bh bo jedno na pare tysiecy potworow to serio smiech taki nivelato na speda to z 10 ladunkow perfa wypali czyli jakies 2uc na 5 speedzie spadnie mu jedno bh i nawet sie nie zwroci xd (nad potworami ktore mialyby zastapic cracki dla 4k+ sie nie zastanawialem, wiec przemilcze)

Co do zaproponowanych przez ciebie potworow... 50k roznicy w hp (prawie jeden hit)+ 10% hitow (z najsilniejszego czaru to jakies 1700) wzamian za 20% wiekszego lota?Xd i kto by na tych zwyklych crackach zostal XD najlepszym rozwiazaniem bylby jakis duzy quest z nowymi potworami (taki jak quest of the nine) jakby po 3 latach bez upa na main dodali jednego potwora to poczulbym sie spoliczkowany xd

/pisane na raty ryzyko betonow 80%

#down pytanie retoryczne

Sasha Rookslayer
13-01-2017, 19:02
Od razu zaznaczę, że nie gram MAIN

Przepraszam jaka grasz postacia?

:confused::confused::confused::confused::confused: :confused::confused::confused::confused::confused:

#temat

Jedni piszą, że za słaba zdobycz, inni piszą, że respy ciągle zajęte a jeszcze inni, że na wyższych poziomach to śmiechu warte, bo zarabia się mniej niż na niższych.

Kto płacze, że respy są zajęte? :D Chodzi głownie o loota i tylko o niego.

Otóż mam rozwiązanie, które mogłoby rozwikłać problemy z tym potworem. Otóż skoro zdobycz jest za słaba, a jednak exp na nich zdobywają gracze z wyższymi poziomami i blokują dostęp tym niższym to czemu by się nie pokusić o stworzenie "lepszych wersji" tego potwora?

Kto blokuje dostęp? Co Ty sobie dopowiadasz gościu? :D

Nie wiem jak obecnie wygląda expowisko, na które się chodzi, ale wydaję mi się, że dodanie np. 2 pięter nie sprawiłoby problemu lub dodanie go na zupełnie innym respie z tym, że poza dodaniem tego dodałbym 2 jego "ulepszenia" tego i wyglądałyby one tak:

CRACK: HP: 495000 EXP :4250000 - zdobycz i siła pozostaje bez zmian
MYSTIC CRACK: HP: 550000 EXP: 4250000 - zwiększamy zdobycz o 20% na wszystko, ale również zwiększamy siłę uderzeń potwora o 10% (lub proporcjonalnie)
MONSTER CRACK: HP: 600000 EXP: 4250000 - zwiększamy zdobycz o 40% na wszystko, ale również zwiększamy siłę uderzeń potwora o 20% (lub proporcjonalnie)

Nie podoba mi się Twój pomysł na stworzenie "lepszych wersji" owego moba. Lepiej niech całkowicie zrobią nowe potwory od 3800-4000 poziomu doświadczenia. :) Nie masz pojęcia o tym co piszesz. :D Sorry, ale jestem na nie.

Nvm
13-01-2017, 20:37
bo wtedy wbiją 5k i znów nie będą miały na czym expić i znów będzie płacz o nowe respy i potwory itp.

A najlepsze jest to, że ten płacz będzie zasadny, bo ile można patrzeć na resp, który od 4000 lvli wygląda tak samo?

#t
Jest potrzeba stworzenia czegoś nowego i na innym terenie, a nie powielanie tego samego w nieskończoność, ale pomysł, który opisałeś wg mnie w ogólnym zarysie odpada.

Makael
13-01-2017, 21:10
W ogóle nie podoba mi się pomysł dodawania kolejnych potworów do respawnów eventowych. Wolałbym raczej żeby zamknęli te respy (ew. zrekompensowali jakoś to zamknięcie osobom, które nie zdążyły zarobić xx kcc na motylach, zgromadzić zapasu dragon eggów i wyciągnąć chociaż jednego bh z cracków) i wykorzystali niewykorzystaną przestrzeń na wyspach, które obecnie są bezużyteczne, na stworzenie respów z jakimiś ciekawymi i opłacalnymi potworami.

Jestem na nie.

Lord Hate
13-01-2017, 21:58
Ten pomysł jest fatalny, lepiej zrobić nową wyspę np za questa dostępna dla wszystkich w której będą nowe monstery? Lub dla 2k+

Podszyfacz
19-01-2017, 09:52
To tylko propozycja :)
Skoro NIE to NIE :)
Admin niech zamknie temat i niech ktos zrobi propozycje, która ma wiecej sensu albo niech dodadza moby na innym niezuywanym respie i juz :D

Pozdrawiam!

P.S. Nie nabijam posta, bo mi na tym nie zalezy zbytnio (4 lata 66 postów).

Rinson
20-01-2017, 11:32
Niestety ale jestem zmuszony odrzucić propozycję większością głosów na nie.
Pozdrawiam.