PDA

View Full Version : BUG??? PvP event.

Arab
23-01-2017, 00:16
Tak jak w temacie, ostatnio na PvP evencie zastał Nas restart, oczywiście po restarcie pojawił się komunikat, że event się odbędzie etc.
No więc biliśmy się, kilka osób zajęło jakieś miejsca a nagle w środku eventu komunikat:
"Event nie odbył się z powodu braku chętnych"
I kolejne zabójstwa były zaliczane tak jak pod temple, myślę, że to jest do naprawy, ale może ktoś z czerwonych wyjaśni to nieporozumienie :)

#Edit
Temat zamykam, jak ktoś z czerwonych będzie chciał się wypowiedzieć to otworzy się go ponownie.

Rastamanek
23-01-2017, 01:12
Potwierdzam, że tak się stało do tego gracze nie dostali żadnych pkt eventowych w tym byłem nawet ja i parę innych osób, po prostu jak by event nie istniał, a mieliśmy możliwość bycia na nim co się mija z sensem, więc dziękuje za taki event :D. Myślę, że jakieś wytłumaczenie się należy bądź naprawa tego błędu. Pozdrawiam :)

djakon
23-01-2017, 07:02
Puknty eventowe do niczego w sumie sie nie przydaja wiec problem zostal rozwiazany. :D

Malff
23-01-2017, 22:06
Potwierdzam, sytuacja się zgadza :)
Jednakże dodam, że event rozpoczął się szybciej niż po 5 minutach od pojawienia się komunikatu, gdyż wzięło w nim udział 30 graczy.
Po upływie tych 5 minut, tak jak Scuv napisał:

"Event nie odbył się z powodu braku chętnych"

Sytuacja do wyjaśnienia...

Okey
23-01-2017, 22:20
Potwierdzam, sytuacja się zgadza :)
Jednakże dodam, że event rozpoczął się szybciej niż po 5 minutach od pojawienia się komunikatu, gdyż wzięło w nim udział 30 graczy.
Po upływie tych 5 minut, tak jak Scuv napisał:

Sytuacja do wyjaśnienia...

Gdyz ktos logowal na noob postacie, zapisywal sie na event i wylogowywal - przez co skrypt zarejestrowal 30 osob, gdzie w rzeczywistosci byla moze polowa ;p to tez jest bug, ze osoby wylogowane wciaz sa liczone
__
Bylem na tym evencie i tak, to prawda - przy 10 badz 11 miejscu event sie zbugowal. Mozliwym jest tez, ze przez ta osobe ktora dolaczala noob charami cos sie popsulo.

Hokage
24-01-2017, 16:10
Dziwna sytuacja bo jeszcze mi się tak nie zdarzyło i słyszę o tym pierwszy raz. Do niczego te pkt nie sa potrzebne a tyle expa mozna wbic w kilkanascie minut. Problem wystąpił pierwszy raz a moze i ostatni wiec nie ma co zachodzic w pale

Arab
24-01-2017, 16:13
Dziwna sytuacja bo jeszcze mi się tak nie zdarzyło i słyszę o tym pierwszy raz. Do niczego te pkt nie sa potrzebne a tyle expa mozna wbic w kilkanascie minut. Problem wystąpił pierwszy raz a moze i ostatni wiec nie ma co zachodzic w pale

Mi przytrafiło się to już 2x więc raczej coś nie tak jest z tym eventem.

Sasha Rookslayer
24-01-2017, 16:20
Potwierdzam, iż taka sytuacja miała miejsce. Sam byłem na tym evencie.
Na pierwszym evencie o 22:30 złapał nas restart, drugi rozpoczął się około 23 godziny. Pierwsze 5 osób dostało pkt, normalnie się wyświetlały, że zostały one zabite, niestety później pojawił się ten komunikat, że event nie odbył się z powodu braku chętnych, mimo iż zostało około 6 osób na evencie.
Napisze od siebie, że chodzi o event z przedziału 1-5000, który miał miejsce w sobotę, 21.01.2017r.
Fakt, dziwna sytuacja. Pewnie jakiś jednorazowy bug.