View Full Version : BUG??? PvP event.
Tak jak w temacie, ostatnio na PvP evencie zastał Nas restart, oczywiście po restarcie pojawił się komunikat, że event się odbędzie etc.
No więc biliśmy się, kilka osób zajęło jakieś miejsca a nagle w środku eventu komunikat:
"Event nie odbył się z powodu braku chętnych"
I kolejne zabójstwa były zaliczane tak jak pod temple, myślę, że to jest do naprawy, ale może ktoś z czerwonych wyjaśni to nieporozumienie :)
#Edit
Temat zamykam, jak ktoś z czerwonych będzie chciał się wypowiedzieć to otworzy się go ponownie.
Rastamanek
23-01-2017, 01:12
Potwierdzam, że tak się stało do tego gracze nie dostali żadnych pkt eventowych w tym byłem nawet ja i parę innych osób, po prostu jak by event nie istniał, a mieliśmy możliwość bycia na nim co się mija z sensem, więc dziękuje za taki event :D. Myślę, że jakieś wytłumaczenie się należy bądź naprawa tego błędu. Pozdrawiam :)
Puknty eventowe do niczego w sumie sie nie przydaja wiec problem zostal rozwiazany. :D
Potwierdzam, sytuacja się zgadza :)
Jednakże dodam, że event rozpoczął się szybciej niż po 5 minutach od pojawienia się komunikatu, gdyż wzięło w nim udział 30 graczy.
Po upływie tych 5 minut, tak jak Scuv napisał:
"Event nie odbył się z powodu braku chętnych"
Sytuacja do wyjaśnienia...
Potwierdzam, sytuacja się zgadza :)
Jednakże dodam, że event rozpoczął się szybciej niż po 5 minutach od pojawienia się komunikatu, gdyż wzięło w nim udział 30 graczy.
Po upływie tych 5 minut, tak jak Scuv napisał:
Sytuacja do wyjaśnienia...
Gdyz ktos logowal na noob postacie, zapisywal sie na event i wylogowywal - przez co skrypt zarejestrowal 30 osob, gdzie w rzeczywistosci byla moze polowa ;p to tez jest bug, ze osoby wylogowane wciaz sa liczone
__
Bylem na tym evencie i tak, to prawda - przy 10 badz 11 miejscu event sie zbugowal. Mozliwym jest tez, ze przez ta osobe ktora dolaczala noob charami cos sie popsulo.
Dziwna sytuacja bo jeszcze mi się tak nie zdarzyło i słyszę o tym pierwszy raz. Do niczego te pkt nie sa potrzebne a tyle expa mozna wbic w kilkanascie minut. Problem wystąpił pierwszy raz a moze i ostatni wiec nie ma co zachodzic w pale
Dziwna sytuacja bo jeszcze mi się tak nie zdarzyło i słyszę o tym pierwszy raz. Do niczego te pkt nie sa potrzebne a tyle expa mozna wbic w kilkanascie minut. Problem wystąpił pierwszy raz a moze i ostatni wiec nie ma co zachodzic w pale
Mi przytrafiło się to już 2x więc raczej coś nie tak jest z tym eventem.
Sasha Rookslayer
24-01-2017, 16:20
Potwierdzam, iż taka sytuacja miała miejsce. Sam byłem na tym evencie.
Na pierwszym evencie o 22:30 złapał nas restart, drugi rozpoczął się około 23 godziny. Pierwsze 5 osób dostało pkt, normalnie się wyświetlały, że zostały one zabite, niestety później pojawił się ten komunikat, że event nie odbył się z powodu braku chętnych, mimo iż zostało około 6 osób na evencie.
Napisze od siebie, że chodzi o event z przedziału 1-5000, który miał miejsce w sobotę, 21.01.2017r.
Fakt, dziwna sytuacja. Pewnie jakiś jednorazowy bug.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.