View Full Version : Propozycja respy eventowe
Moon Red
28-01-2017, 21:00
Krótko i na temat, widzę ból dupe że respy eventowe, zarobki, pinionszki, motylki, levele, tanie SLe.
Więc moja propozycja jest następująca skoro są to respy EVENTOWE wiec proponuje wejscia za EVENT POINTSY co do ilości owych pkt to sobie tam ustalcie. Co to da? a to że otyli gracze bedą albo wracać z respów a nie padać ponieważ straca nie 100cc na SL tylko X epointsow. Wiem ze obecnie gracze maja tam w chu pkt, ale z czasem by sie to zmieniło i zbieranie owych pkt miałoby jakikolwiek sens.
Jeżeli był już taki temat z wykorzystaniem epkt to usuńcie temat a mnie nagrodźcie pkt reputacji w wysokości 100k.
@edit
w pumpie mam wasze te śmieszne respy i motylki ale wpadłem na ten genialny pomysł jak siedziałem na tronie.
@edit2
Otyli gracze beda zmuszeni do biegania po respie i wbijaniu lv normalnie, a nie tylko piciu motylków i onanizowanie się przed monitorem.
@edit999
Przy okazji można dodac jakies cosie do zdobywania pkt
Bamboleo
28-01-2017, 21:03
Jestem na nie, dlaczego? Niech zostanie tak jak jest ze wzgledu na nowych graczy z małymi poziomami. Proponuje temat zamknąc? - retoryka
Sasha Rookslayer
28-01-2017, 21:04
Zawsze to jakieś rozwiązanie odnośnie zgonu na tych respawnach. Mi się propozycja podoba. Punkty eventowe ciężko zdobyć, więc raczej nikt nie pójdzie na łatwiznę i nie będzie padał celowo, aby wrócić do miasta. Wtedy PvP będzie coś znaczyło. :)
Proponuje:
1 wejście = 10 albo 20 punktów eventowych.
Jestem na tak.
@edit
10 moim zdaniem jest ok, gdyż 20 to jednak trochę dużo, a trzeba również pomyśleć o profesjach magicznych, które dość często padają. Wyobrażasz sobie, jak taki ms/ed szybko by te punkty stracił? Zauważ, że nadal knight'ów jest najwięcej na serwerze :) Również pamiętaj o tym, że nie każdy ma tyle tych punktów co np. Ty :)
No to w takim razie postacie magiczne = 5 punktów za wejście na respawny eventowe. :D
Jestem na tak.
Pisze to Sasha który ma 100k+
#T
Moim zdaniem propozycja nie ma sensu lepsza by była opłata za wstęp bo mało kto z low lvl chodzi na eventy
Na NIE
Sokol from West
28-01-2017, 21:20
Jestem na nie, dlaczego? Niech zostanie tak jak jest ze wzgledu na nowych graczy z małymi poziomami. Proponuje temat zamknąc? - retoryka
Przecież zawsze można ustalić jakiś przedział lvl'owy, od którego będzie nam pobierało te event points'y, prawda? :) Wiadomo, że osoby z małymi lvl'ami, tych punktów nie będą miały w ogóle lub będą miały zwyczajnie mało.
Zawsze to jakieś rozwiązanie odnośnie zgonu na tych respawnach. Mi się propozycja podoba. Punkty eventowe ciężko zdobyć, więc raczej nikt nie pójdzie na łatwiznę i nie będzie padał celowo, aby wrócić do miasta. Wtedy PvP będzie coś znaczyło. :)
Proponuje:
10 moim zdaniem jest ok, gdyż 20 to jednak trochę dużo, a trzeba również pomyśleć o profesjach magicznych, które dość często padają. Wyobrażasz sobie, jak taki ms/ed szybko by te punkty stracił? Zauważ, że nadal knight'ów jest najwięcej na serwerze :) Również pamiętaj o tym, że nie każdy ma tyle tych punktów co np. Ty :)
@t
Fajna propozycja, w końcu by się te punkty do czegoś przydały :) Tylko zapewne spora część szybko by się ich pozbyła przez takie coś, a potem powstaną tematy, żeby to usunąć :) Można też zauważyć, że więcej ludzi by wbijało na PvP Eventy :)
Jestem za wprowadzeniem tej zmiany, która w końcu jakoś zwiększy znaczenie śmierci na tych respach. Obecnie cena śmierci jest dużo za niska, a do tego teleport na respy eventowe znajduje się w świątyni głównego miasta, więc można sobie spokojnie padać chociażby po to, żeby odnowić manę (spotkałem się takim przypadkiem, że gracz zamiast się manasować, to padał kiedy kończyła mu się mana, bo powrót na resp to sekunda). Taka zmiana rozwiązałaby problem braku możliwości spożytkowania punktów eventowych oraz zwiększyłaby wartość śmierci tylko na obszarze respów eventowych.
#t
Jestem na tak.
Mordeczka69
28-01-2017, 23:24
a ja jestem na nie, jest wiele osób które po prostu nie mogą się logować zawsze gdy jest event pvp
Żeby to miało sens to za moby musiało by się dostawać coś pkt. Pomysł sam w sobie jest ciekawy jestem na tak
Sir Avengo
29-01-2017, 10:30
Kolejna dobra propozycja dotycząca tych respów i ceny śmierci. 10 pkt za wejście nikogo nie zrujnuje a jeśli ktoś ich miał nie będzie po prostu będzie zmuszony expić gdzie indziej na "zapomnianych" respach które również można ulepszyć np dodając kilka mobów na respie więcej. Wilk syty i owca cała :D
a ja jestem na nie, jest wiele osób które po prostu nie mogą się logować zawsze gdy jest event pvp
Jeśli cena wynosiła by 10pkt to spokojnie je nazbierasz zabijając epointsy na wyspie z teleportami i na wejście już jest... :D
Jestem za wprowadzeniem zmiany na tych respach.
Mimo iz mam niewiele pkt eventowych myślę ze propozycja jest dobra, ilość można by ustawić w zależności od profy :cool:
Propozycja taka sobie jakby była bardziej ogarnięta to na tak.
Narazie na nie
Patowa sytuacja patrząc na wyniki sondy. :D
Podszyfacz
17-07-2017, 12:36
Mysle, ze "TAK" zaczelo przewazac ;)
Autonajazdy bylyby bardziej oblegane jesli za kazdego potwora dostawaloby sie punkty, za które placiloby sie, zeby wejsc na respy eventowe :)
Taki uklad mialby spory sens :D
Oczywiscie wszystko w ramach rozsadku, zeby nie bylo za drogo ani za tanio :)
Na Rooku dodalbym dodatkowy resp Angry Birds za punkty eventowe. Zamek dosc czesto zajety jak trzeba np. wbic lvl do Ahmeda :)
Oczywiscie móglby byc inny resp. AB to tylko propozycja.
Na tak ale trzeba dopracowac obecne respy "nie eventowe" zeby mozna bylo expic gdy tych punktow nie masz, lub dodac respy i zmodyfikowac istniejace i moby i respy...
Raczej sprawa oczywista, ze trzeba zrobic jakies ulepszenie, ale mysle, ze jak np. 1x tiny pojawialby sie na respie Nilów, Ebola bat na respie Cracków itp. to byloby calkiem fajne urozmaicenie. Respy nie bylyby nudne. Oczywiscie z umiarem, ale zeby byl zlepek jak np. Rabbit Present Quest na Rook. Oczywiscie mogloby byc wiecej rodzajów potworów nie tylko 2 i oczywiscie inne potwory tylko pojedynczo (glówny resp np. Cracki, ale Ebola Bat i np. Fire Woman od czasu do czasu itp., wiem ze slabe, ale zawsze urozmaicenie). Poza oplata punktami jeszcze oplata kasa (druga bramka np.). Chodzi glównie o kase i motyle. Jak zdobywamy motyle to zarabiamy w cholere kasy, ale przy tym pozwalamy by takie 4k+ stawaly sie 5k+ i niedlugo wyzej, bo przeciez te motyle sa po cos. To bledne kolo, które trza po prostu zamknac...
Harakiri II
17-07-2017, 13:20
Na tak ale trzeba dopracowac obecne respy "nie eventowe" zeby mozna bylo expic gdy tych punktow nie masz, lub dodac respy i zmodyfikowac istniejace i moby i respy...
Daburian
07-08-2017, 15:18
Wolałbym aby nie pobierało pkt. Eventowych z tej okazji, że ja nawet nie mam jednego punktu, a jak jestem w grze, to w ogóle nie ma nic co by mogło mi je dać. Mogłaby być jakaś opłata, ale nie płyt entow. Ewentualnie dla tych, którzy mają tego mnóstwo, bo nowi gracze w tym ja nie mają ani jednego.
1st R. Boonek
07-08-2017, 18:06
Otoz ja nie mam na czym zarobic na eventowych respach, jesli mialbym za nie placic musialby zaczac leciec loot.. z tinow i nili nie zabrali jajek i motyli natomiast z crackow zabrali bh (zmniejszyli czestotliwosc wypadania do tragicznego 1bh na rok) dlatego jestem na nie
ps. nie naprwicie servera ciaglym zabieraniem wszystkiego lub wprowadzaniem kolejnych dodatkowych oplat.. dodanie jakiejs oplaty, zmniejszenie expa czy zabranie lota powinno wiazac sie ze zwiekszeniem czegos innego, czy dodaniem czegos nowego..
#edit apo nie konczy sie na eventowych respach
Daj spokoj, 3-5k maja lipe, bh raz na rok jak Boonek napisal :V
Kaznodzieja
15-08-2017, 21:06
Serio? bh z craków .... bh to mi spadlo 40 tasków temu ;/ nic tam nie leci tylko nuty
Minek Drewno
15-08-2017, 21:57
Po zmniejszeniu loota z cracków bh praktycznie w ogóle nie wypada.. ostatnie bh miałem 23 taski temu i teraz chodze tylko na pasek..
-Jeśli chcielibyście zrobić płatny wstęp na eventowe respy będziecie musieli także zwiększyć loota u mobów.. co z mojego punktu widzenia jest GŁUPIE.
Zostawcie respy eventowe w spokoju, Jedynie mlglibyście je troszkę zwiększyć :D
#t
JESTEM NA NIE!!
Jedyna sensowna rzecz która została dodana to te klej nutki do cracków a co do bh to nawet szkoda pisać z miesiąc temu ostatnie jak nie dalej faktycznie zarobki są kozackie XD
Powinni osłabic goldy z tinów albo usunąć dodawanie za nich expa. Kilkadziesiąt lvli na crackach i 0 bh gdzie 1500 lvl przez ten czas zarobił z 100 uc na motylach. Klejnutki lecą ale teraz nikt ich nie kupuje i są warte kilkadziesiąt sc
Minek Drewno 1910
20-08-2017, 12:48
Szczerze? To tutaj zgodze się z Hookage. Exp z motylków powinien być usunięty.. To właśnie przez ten powód większość osób skończyła z APO. Te motylki były wogóle nie przemyślane. Mam nadzieję że coś podziałacie w tej sprawie... Moglibyście zmniejszy exp który jest dodawany z golda i pinków.
@Up
Głównie uciekali przez brak aktualizacji i stronniczość jednego z GMów pozdro jagami XD
Motyle też się do tego pewnie przyczyniły a najbardziej spadanie BH z cracków.
OFC. Zgadzam się z Arkiem ujebać Tiny tak jak zrobili z Crackami.
tak jebnijcie tiny, niech nikt juz nie wbija 1k zeby locic goldy to wam kolejne 10 osob odpadnie, muzgi czerstwe
Exp z motylków powinien być usunięty.. To właśnie przez ten powód większość osób skończyła z APO.
no pewnie, a zarabiac nie chcial na nich nikt, bo respy swiecily pustkami kiedy je wprowadzono, a samych lvli z motylkow na twojej postaci tez wbito moze z 2 i pul cnie
dajcie im motylow z crackow i nie bedzie placzu, a pasek zwolni sie dla ludzi z przedzialu 2-3k, bo wszystcy pojda bic cracki az do upadlego
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.