PDA

View Full Version : [Main] Nowy quest, boss punkty dla tasków.

Haracz Jaracz
05-02-2017, 12:53
Chej. W wyniku zwykłej monotonności gry na MainLand i zwyczajnej expiolki, która staje się nudniejsza i misji nieopłacalnych do zrobienia przyszło namyśl porównanie sytuacji pomiędzy Rookiem, a Main. W dzisiejszych czasach od 1klvla można porównać następujące expy: 1k Tiny, 2k Nile, 3k Cracki i do 500k lvla Cracki - to już jest koniec expienia i tylko krążymy się wokół pasku, bądź zbieramy BH po crackach i expimy dalej aż do końca kariery, zaś na rooku przynajmniej zbierają się w celu zdobywania artefaktów/części hełmu i expimy/loocimy na mobach Ramzes Quest - to jest fajne i nie ma nudności. Mamy Ahmeda na Rooku i Mainie, to czemu nie zrobić coś podobnego na Main?

Chciałbym złożyć 2 propozycję, które być może powiększy to ilość graczy i gra na MainLand stanie się ciekawsza:

1. Zrobienie questa na Improved Helmet of the Ancients http://www.tibia-wiki.net/images/6/6c/Full_Helmet_of_the_Ancients.gif
Opis: Ten quest będzie polegał tak jak przy Ramzes Quest, czyli nad zebraniu części hełmu i przejście całego questa zabijając "głównego bossa". Zbieranie artefaktów, tak jak na rooku - można by było stworzyć nowe moby oraz bossy tych mobów, lecz zdobycie artefaktu od npc wymagało by o wiele więcej niż na Rooku ubicia mobów od 1k do nawet 8k mobów. Po zdobyciu artefaktu z moba lub npc, należałoby ubić tego bossa. W końcu kto gra na Rooku to wie, ja nie jestem w tym ekspertem.

2. Boss punkty.
Opis: Boss punkty to punkty, które można zdobyć po wykonaniu danego tasku. Mając odpowiednią ilość boss punktów można u Popiego zapytać się o bossa i za wyznaczoną ilość boss punktu odbiera nam je, i wtedy będziemy mogli mieć dostęp do bossa taskowego - oczywiście solo room. Do bossów też byłyby przydziały od 500 - 1000, 1001 - 1500, 1501 - 2000 itd.

Zostawiam wam do komentarza, jestem otwarty na krytykę. :)

Master.Lucas
05-02-2017, 13:01
Ta druga propozycja nie jest całkiem taka zła. Tylko teraz pytanie kto Ci to zrobi bo od dłuższego czasu żadna propozycja nie weszła w grę, a maja nie które po 75%+ poparcia. Więc zobaczymy jak to będzie.

Sasha Rookslayer
05-02-2017, 13:30
1. Improved Helmet of the Ancients - specjalna Hota, której noszenie zapewnia zwiększenie speeda o 5%. Taki hełm jest już dostępny na Main'ie. Posiada go jedna osoba. Można było go wygrać w ostatniej loterii.
Bossy i areny jak na Rooku? Nie sądzę. To popsuło cały klimat wyspy początkującej, więc zapewne i popsuje klimat na Main i wszystko będzie opierało się na bossach. Jedna osoba zdobędzie artefakt i od razu 50 osób wbije na bossa? Sorry, ale to nie przejdzie.

2. Ciekawa propozycja, którą kiedyś już ktoś napisał. Zawsze byłoby to jakieś urozmaicenie. Można jeszcze pomyśleć nad zamianą aktualnych punktów za taski na 'boss punkty'. Przelicznik: 100 punktów zwykłych - 10 bossowych.

Jedynie co mi się podoba, to propozycja numer 2. Pozdrawiam.

Harakiri II
05-02-2017, 13:35
Druga opcja spoko a co do pierwszej to raczej nie przejdzie mamy przecież hote więc co by miał dawać taki helmet? Zaraz ktoś wyskoczy z tekstem "przecież masz długie i skomplikowane questy typu empire shield, quest of the nine, mało osób wykonalo qotn" zakładając że miałby wejść w życie ten quest to ile osób go wykona? Maksymalnie dwie ekipy, bo nikomu na main się nie będzie chciało iść z kimś poświęcając tyle czasu na rooku ile tam się idzie 12h? Mało komu chce się iść empirke wyczyścić.
2 opcja na tak 1 na nie.

NoTricks
05-02-2017, 13:44
1. Średni pomysł jak na Main, podzielam zdanie Sashy.

2. Boss'y za punkty u Popiego to jest coś, co miałoby sens, już gdzieś ten temat kilka razy się przewinął. Tylko konstrukcja tego musiałaby być w miarę sensowna, żeby się nie okazało, że w solo roomie poradzi sobie tylko EK :) Tu mogłoby być wiele ciekawych opcji zaprojektowania tego w ciekawy sposób.

Inną kwestią jest, czy komukolwiek jeszcze tutaj zależy na "urozmaicaniu" nam gry. Wydaje mi się, że na tą chwilę ten serwer nie potrzebuje wielkiego update, tylko reworku...

1. Nie
2. Tak

Roomcajs
05-02-2017, 15:15
Z takim tokiem myślenia daleko nie zajdziesz.
Tutaj macie to, to na mainie też chcę ;_;
Na mainie macie magic axe, kaptur, bhq, klapki, na rooku tego nie mają, dodajcie im :((
Oczywiście jestem na nie, propozycje z maina robią drugie okrążenie, jak nie trzecie.
Propozycja z bossami już była pisana chyba 4 razy, nigdy nie przeszło, więc nie rozumiem czemu teraz miałaby przejść?

Podszyfacz
09-02-2017, 12:20
Lepiej bedzie wykorzystac punkty eventowe, bo dostaje sie je wlasnie za zabijanie bossów :)

Natsu
09-02-2017, 13:29
2. Boss punkty.
Opis: Boss punkty to punkty, które można zdobyć po wykonaniu danego tasku. Mając odpowiednią ilość boss punktów można u Popiego zapytać się o bossa i za wyznaczoną ilość boss punktu odbiera nam je, i wtedy będziemy mogli mieć dostęp do bossa taskowego - oczywiście solo room. Do bossów też byłyby przydziały od 500 - 1000, 1001 - 1500, 1501 - 2000 itd.

Zostawiam wam do komentarza, jestem otwarty na krytykę. :)

byla juz podobna propozycja zeby wymieniac te pkt u popiego na bossa z ktorego jest wieksza szansa na wydropienie rare przedmiotow

ale jak widac nic z tym nie zrobili

tylko 2 propozycja na tak

wonsik
09-02-2017, 17:53
Na pewno urozmaiciło by to grę, zaznaczam na TAK obie propozycje :)

Sokol from West
10-02-2017, 16:55
Co do propozycji pierwszej - jestem na NIE. Czasem nie za dużo już tych dodatków do szybszego expienia? :)

Jeśli chodzi o drugą propozycję - jestem na TAK. Zaznaczę tylko, że podobna propozycja już była, tylko się trochę różniła - KLIK (http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=130124). Zawsze by to było jakieś urozmaicenie jeśli chodzi o taski. W sumie na coś te punkty z tasków by się przydały :) Niektórzy również mają już ich pewnie po kilka tysięcy, więc propozycja fajna i ciekawa :)

Kiroshi
10-02-2017, 18:44
Druga propozycja na tak.
Pierwsza troche słaba