PDA

View Full Version : Ots queeny - do poprawki

Zerbo
07-02-2017, 11:44
W sondzie miało być ,,ulec" lecz przycisk nie załapał :P

Witam.

Właśnie postanowiłem iść expić na wspomnianych w tytule potworkach.
Co się okazało:

1. Potworek daje masakrycznie małą ilość expa, bo - 625 k.
( Gdyby dodać 2 summony <ots kingi> wyglądałoby to tak 625-2x215=
625-430= 195. Czyli za jakby samego potworka, który równa się sile 3-4 ots kingów dałby 195 expa, gdyby był niejako sam). Wolę już wziąć 6 ots kingów(magic) lub expić na dziurach ( 4-5 hitów zamiast 12-14) niż na queenach.
2. Potworek summonuje 2 ots kingi, które trapują przejścia, tak, że ciężko na jakimkolwiek ich respie wziąć więcej niż 2-3 queeny. Nie wspominając już, że taki 1500+ lv wezmie 2 albo 3 w trapie.:mad:
3. Powtór przywołuje wspomniane 2 kingi aż do końca jego życia.
4. 2 queeny są mocniejsze niż 1 wise man, który daje chyba 1.1-1.2 k expa.
5. Moby wybijają się przez co traci się ok. 10-15% expa na każdym.

Więcej minusów na chwilę obecną nie znalazłem ale pewnie są. Wymieniłem najważniejsze, które mi przeszkadzają.
Podsumowując minusy. Na tych mobach nie opłaca się expić według mnie.

NIe wiem jakie rozwiązanie byłoby dobre. Czy zrobić summony na 1 raz, by się pojawiały. Czy usunąć summony całkowicie czy pozostawić jednego.
Czy zostawić summony i zwiększyć expa za tego potworka.
Gdyby nie było summonów można by było brać spokojnie po 3-5 potworków na klatę na wyższym lv.

Mam dopiero 1000+ lv, nie wiem czy podzielacie moje zdanie i jak to wygląda na 1200 + lv. Na loot nie mogę narzekać. Co 10-15 wypadnie coś dobrego.

Piszcie; proszę, bez hejtów co o tym sądzicie.
Dołączam sondę.

Mordeczka69
07-02-2017, 11:55
Na queenach expi sie od 1,3k mniej więcej i na kajdanach lvl idzie szybciej niz na tiny, przynajmniej do jakiegoś 1,6k ��
Queeny są super i nic nie trzeba zmieniać.

Demon
07-02-2017, 13:08
expiłem tam do 1.2k lvla i było mocno spoko, loot, exp, wolne respy (cod czy chociazby sonia) + task

queeny zawsze były balanced, jestem na nie ):

Sorc Kingow
07-02-2017, 13:17
Queeny i tak dobre są dla magicznych profesji od 1k, bo w miarę na nich idzie lvl, bo o Tinach na 1k dla magicznych nie mam nic do powiedzenia. Szybko usypiają.
Queeny są wystarczająco dobre i nie trzeba nic poprawiać.

Nie

NoTricks
07-02-2017, 13:18
Nie tylko Queen'y, ale w mojej ocenie również Mistic Scarab'y, Ward'y, Pathfinder'y, Double i sporo innych potworków mogłoby dostać małego rework'a.

Obecnie respy eventowe cieszą się największą popularnością, gdyż zarobek+exp od 1k+ jest tam bezkonkurencyjny. Niektórzy twierdzą, że winno się te respy pozamykać, ja jestem zdania, iż byłoby to niesprawiedliwe względem osób, które dopiero mogłyby się tam wyexpić (tak jak było w przypadku Asian'ów, ludzie się tam wyexpili, a potem exp został diametralnie zmniejszony, przez co nie są one już uczęszczane).

Wobec powyższego uważam, że przydałoby się lekko odświeżyć kiedyś uczęszczane respy i potworki, aby były bardziej konkurencyjne, do respów eventowych. Powiedzmy sobie szczerze, ciężar gry przeniósł się na poziomy 1500-3500, topka za niedługo osiągnie 5k, nic nie stoi na przeszkodzie (chyba prócz pasywnego podejścia administracji), aby dokonać w tym przypadku zmian.

Tak.

Haracz Jaracz
07-02-2017, 14:00
Tyle kombinacji, ale według mnie jest dobrze tak jak jest. To co piszesz to jedynie zachęcisz do expienia na Queenach, zaś Tiny gdzieś - Nie mam zdania.

Master.Lucas
07-02-2017, 15:27
Expiłem na Ots Queen swoim Master Lucasem (1200+ed) i nie narzekałem tam na exp, więc moim zdaniem nie trzeba nic zmieniać.

Jestem na Nie

Exspaze
07-02-2017, 15:33
Jestem na nie gdyż queen to jeden z fajniejszych mobów do expa moim zdaniem. Nie musisz tam expić idź na Bally/Tiny xD

Rastamanek
07-02-2017, 15:39
Swojego czasu patrząc na old APO zawsze tak było i nikt nie narzekał. Teraz te Queen według mnie są zapomniane dziwi mnie ta propozycja z zmianą czy też zmniejszenie expa tego moba, skoro to i tak nie będzie miało sensu. Gracze wtedy pójdą na Tiny gdzie tam wolą expić bo respy eventowe zrobiły się popularne do tego lecą motyle i w ciulu mają te Queeny. Po co to zmieniać ? Jest dobrze nic nie trzeba zmieniać.
#
Jestem na nie

Hokage
07-02-2017, 18:51
Queny już dawno powinny być zmienione jak i fw. Nikt tam nie expi bo się nie opłaca. Dużo hp mało expa + summony i ich duchy przez co często się trzeba leczyć. Kiedyś sie tam expiło bo nie było gdzie i ciągle kajdanki były zajęte a teraz zawsze wolne bo wprowadzili tiny.

Jestem za zmianą

tigon
07-02-2017, 18:52
Wpadłem 1150rp i ilość zdobywanego doświadczenia jest mniejszy niż na tiny ( nie zbierałem lota) + ilość sumonów trochę męczy, myślę że gdyby był 1 sumon kinga i tiny dawały by mniej expa (bo dają za dużo zwłaszcza że powinien być to tylko moob dla zarobku) to expienie na ots queenach byłoby uzasadnione.

Sir Avengo
07-02-2017, 23:16
Jedyne co można by było zmienić w Queenach to właśnie ilość summonów. Powinno się ją ew zmniejszyć o połowę bądź nawet do zera to przyspieszyło by nieco expienie na tych mobach bo chyba o to najbardziej chodzi autorowi. Najprostsze do zrobienia a rozwiązało by sprawę.

Miałem okazje pobiegać po Queenach u Soni 1,2k edem i lvl szedł spoko a nie padało się tak jak na tinach. Jestem na nie.

Hide
07-02-2017, 23:36
Prawie każdy twierdzi, że exp na lv praktycznie identyczny i się tyle nie pada jak na kurczakach i nie zmieniać, a ja się pytam boli was strata 1 sc na use amuleta? Xd szczególnie gdy 1 Gold to min 150 sc, 150x więcej! I tak potrzebują one poprawki z wszystkim. Tylko szczerze, czy gdyby nawet zwiększyli exp 2-krotnie zrezygnujecie z motyli gdzie można zarabiać dziennie po XX UC? Raczej nie.

#Jestem za bo nie tylko Queeny potrzebują zmiany, ale to bez sensu bo i tak nie będzie tam nikt expił jak będą Tiny więc lepiej zająć się uptade :)

Malff
08-02-2017, 10:25
Myślę, że nie tylko Queeny wymagają poprawy, bo potwory tj. Ward czy Fire Woman również.
Zmniejszenie ilości summonów, hp czy zwiększenie expa, zdecydowanie poprawiło by exp na tych potworach. Ponadto myślę iż administracja powinna się o tyle zainteresować tym tematem gdyż respy takich Wardów/Queenów są naprawdę ogromne, a nikt na nie nie chodzi.
Poprawienie expienia na tych potworach urozmaiciłoby grę, gdyż w teraz jak ktoś wejdzie na Tiny na 1k lvlu to jakby nie patrzeć expi na tej samej mapce/respie przez kolejne x lvlów nawet do 5k można :)

#T
Jestem na tak.

#edit

Na queenach expi sie od 1,3k mniej więcej i na kajdanach lvl idzie szybciej niz na tiny, przynajmniej do jakiegoś 1,6k ��
Queeny są super i nic nie trzeba zmieniać.

expiłem tam do 1.2k lvla i było mocno spoko, loot, exp, wolne respy (cod czy chociazby sonia) + task

queeny zawsze były balanced, jestem na nie ):

Queeny i tak dobre są dla magicznych profesji od 1k, bo w miarę na nich idzie lvl, bo o Tinach na 1k dla magicznych nie mam nic do powiedzenia. Szybko usypiają.
Queeny są wystarczająco dobre i nie trzeba nic poprawiać.

Nie

Expiłem na Ots Queen swoim Master Lucasem (1200+ed) i nie narzekałem tam na exp, więc moim zdaniem nie trzeba nic zmieniać.

Jestem na Nie

Czasy się zmieniają... To już nie jest to co kiedyś, że lvl wolno leciał i na 1600 wbijało się jeden poziom przez 30 minut... Teraz są respy eventowe gdzie lvl bardzo szybko leci. Dlatego trzeba trochę odkurzyć te stare potwory (tak żeby chociaż w 75% lvl leciał na wardach/queenach/fw tak szybko jak na eventowych) i urozmaicić tym samym wybór expowiska :)
Bo co wam da to że nic z tym nie zrobią? Przecież lvl i tak leci szybko tylko że na jednym respie, a co za różnica czy ktoś będzie wbijał lvl w 10 minut na eventowych (mówię o przedziale 1-2k) czy gdzie indziej np. na queenach...
Nie rozumiem osób które są na nie :|

Harakiri II
08-02-2017, 10:45
Myślę, że nie tylko Queeny wymagają poprawy, bo potwory tj. Ward czy Fire Woman również.
Zmniejszenie ilości summonów, hp czy zwiększenie expa, zdecydowanie poprawiło by exp na tych potworach. Ponadto myślę iż administracja powinna się o tyle zainteresować tym tematem gdyż respy takich Wardów/Queenów są naprawdę ogromne, a nikt na nie nie chodzi.
Poprawienie expienia na tych potworach urozmaiciłoby grę, gdyż w teraz jak ktoś wejdzie na Tiny na 1k lvlu to jakby nie patrzeć expi na tej samej mapce/respie przez kolejne x lvlów nawet do 5k można :)

#T
Jestem na tak.

Zgadzam sie z toba w 100%
Na FW, wardach i queenach nikt praktycznie nie expi z tego wzgledu ze maja one za duzo hp w porownaniu do ilosci otrzymywanego za nie expa, bo po co na nich expic skoro sa eventowe. Jakas roznorodnosc by sie przydala

#na TAK
@edit
zrobic tak jak napisane wyzej, albo zmodyfikowac je w nastepujacy sposob:
-zmniejszyc hp o 15%
-zmodyfikowac funkcje ff(friendly fire) czyli zeby queeny nie wybijaly siebie ani kingow.
-dodac do summonow expa (nie tylko w przypadku queenow, ale tez wlasnie fire womanow itd).

I moim zdaniem te respy zaczna byc odwiedzane czesciej ;)

Tirell
08-02-2017, 12:29
Summony mozna usunac z queenow/fw na szybko, to 30 sekund.
Dla nowych graczy to bedzie spoko bo jak ktos nawet gra 1k ekiem/rp a nie ma full eq to nawet na queenach ciezko sie to bije a na tiny nawet nie ma co wchodzic i bardziej sie oplaca bic balle, ale bic bally od 700 do 1300 to masakra.

djakon
08-02-2017, 18:57
Dla nowych graczy to bedzie spoko bo jak ktos nawet gra 1k ekiem/rp a nie ma full eq to nawet na queenach ciezko sie to bije a na tiny nawet nie ma co wchodzic i bardziej sie oplaca bic balle, ale bic bally od 700 do 1300 to masakra.

Nie wiem jakim sposobem biles balle, ze tak ciezko Ci to szlo bo ja 1400 edem mialem tam lvl w jakies 20 minut, a to raczej niedlugo.

Osobiscie zmienilbym ilosc ''many'' potwora tak, aby byl w stanie przywolac maksymalnie 3 ots kingi(w ciagu swojego zywota) i obcial mu z 3-4k hp.

Nie glosuje bo mnie ta zmiana malo obchodzi, a pomysl dalem wiec nalezy sie szacunek i uznanie dla mojego konta.

Kiroshi
10-02-2017, 18:46
Jestem na Tak wiele mobów potrzebuje zmian

Porucznik Borewicz
13-02-2017, 15:19
Prawda jest taka, ze wszystko bylo fajnie i dobrze jak nie było respów eventowych, a teraz kazdy chce danego moba porównać iloscią expa do tinów czy crackow albo jeszcze innych.

Ten serwer juz dawno umarł, chetnie bym zagrał po resecie i cofnieciu update do 2009/2010 roku.

Nie mam zdania

Squid
13-02-2017, 16:06
Z powodu niskiego poparcia - odrzucone =)