PDA

View Full Version : Exevo Gladius - czar do zmiany?

Arab
07-03-2017, 20:42
Witam, wychodzę z propozycją, która nie zaszkodzi innym profesjom, a ułatwi i umili korzystanie z tego czaru nie jednej osobie grającej indomitable elite knightem.
Obecnie czar wygląda tak:

http://i.imgur.com/RjQCnvd.jpg

Knight stojący w trapie uderza tylko jednego moba, a każda inna profesja nie ma z tym problemu i bije wszystkie, również w PvP trzeba "celować" w daną osobę, aby ją trafić....
Proponuję zmienić efekt gladiusa na taki jak posiada Mysterious Shaman :

http://i.imgur.com/f4rU53K.jpg

Można zmniejszyć zasięg owego czaru o 1-2 sqm, ale myślę, że dużo lepiej by się używało tego czaru - co o tym myślicie?

Sasha Rookslayer
07-03-2017, 20:44
Propozycja dobra, ułatwi to na pewno walkę w pvp jak i bicie mobów w trapie.

Kto to zrobi? Tak się zastanawiam, po co i na co te propozycje. Ciekawe czy ktoś z czerwonych je przegląda. :v

Jestem na tak.

djakon
07-03-2017, 20:51
Tak się zastanawiam, po co i na co te propozycje. Ciekawe czy ktoś z czerwonych je przegląda. :v

Zainteresuj sie swoim tylem.

@top
Moim zdaniem knight jest juz za latwa profesja - co za tym idzie nudna wiec zgodzic sie nie moge.

Hauntzer
07-03-2017, 21:00
Skąd ja wiedziałem, że taki temat powstanie i Sasza będzie na tak? Knight już i tak jest wystarczająco mocny, a tak jak powiedział djakon, jest cholernie łatwy i nudny. Jak dla mnie nie potrzebuje niczego co by go w jakikolwiek sposób wzmocniło. Aktualnie jedyna rzecz w knighcie, która wymaga umiejętności, to właśnie używanie "exevo gladius", którym ciężko trafić.

Oczywiście, na nie.

Natsu
07-03-2017, 21:06
knight za łatwy?? chyba najbardziej pokrzywdzony we wszystkim od jakiegoś czasu
najłatwiejsza postacią to teraz jest rp bardzo duze leczenie ciężko go wyspamowac uw na dysta z dmg podobnym do eka o exevo saggita to już nie wspomnę

jestem na tak latwiej bedzie zabijac innych ekow ktorzy uciekaja na redach

Kiroshi
07-03-2017, 21:10
Jestem na tak bo troche beka w ustawianiu sie co chwile zeby trafic w kogos tym czarem

Master.Lucas
07-03-2017, 21:27
Jestem na tak bo troche beka w ustawianiu sie co chwile zeby trafic w kogos tym czarem

Zgadzam się w 100% weź teraz cofaj się 2-3sqm żeby trafić czar w inną postać. To mija się z celem

#t Tak

Bercikovsky
07-03-2017, 21:37
W sumie jestem na TAK, ale w takim razie czar powinien mieć maksymalnie obszar 2/3 sqm.

>>>AWESOME<<<
07-03-2017, 21:38
Knighta ostatnimi czasy dosyc mocno zgnoili przez co jest teraz najslabsza postacia wiec tego typu ulepszenie by sie przydalo jestem na tak

Demon
07-03-2017, 23:50
Jestem na tak, nie róbmy z rycerza inwalidy, bo w obecnej formie wole zostać eliteranym rycerzem niż marnować czas na quest ^

1st R. Boonek
08-03-2017, 01:32
jesli ten czar ma bic dookola to maksymalnie na 2 kratki - wstrzymuje sie od glosu

Rastamanek
08-03-2017, 02:26
No w sumie wszystko spoko sam grałem ekiem troszke czasu i znam ten ból, ale jak już to na max 2sqm

ofc na tak

Knighta ostatnimi czasy dosyc mocno zgnoili przez co jest teraz najslabsza postacia wiec tego typu ulepszenie by sie przydalo jestem na tak

Nie do końca jest tak jak piszesz w pvp (masówka) knight zawsze dominuje, a załóżmy rp/ed/ms to już nie jest takie fajne w takich warunkach bo leci na spama.

Orson_Pall
08-03-2017, 08:32
Ja proponuję, żeby oprócz obecnego obszaru, doszedł jeszcze obszar zwykłego exori, jeden sqm dookoła postaci.

Podszyfacz
08-03-2017, 09:11
Tak, ale max 2 kratki dookola i w ta strone co stoi to wiecej. Albo nawet 1 kratka dookola tylko na sytuacje trapa, ale to kwestia decyzji adminów czy w ogóle cos z tym zrobia :)

edit:

na tak sami knighty XD

Akurat gralem zawsze tylko i wylacznie ED, jakos nie lubie innych profesji, ale uwazam, ze to jest lipa dla EKa ;)

Hokage
08-03-2017, 10:12
na tak sami knighty XD

#t

Propozycja mogła by wejść ale żeby czar miał zasięg taki jak ed (kilka sqm od postaci) a nie na cały ekran ale wątpię, że to zmienią.

Akurat gralem zawsze tylko i wylacznie ED, jakos nie lubie innych profesji, ale uwazam, ze to jest lipa dla EKa ;)

Ja grałem każdą profesja a ms/ek i rp na 3300+ i najlepiej się grało Nivelato i kicaii ale wtedy jeszcze nie było tych nowych czarów. Wtedy sasza jeszcze nie wiedział co to main

Sunarrem
08-03-2017, 10:20
O tej zmianie mowilem administracji odrazu,gdy wykonalem ten quest z natsu jako 1.
Jak na tym serverze bywa,mowia ze zrobia zmiany dosc szybko. A na te zmiany czeka sie xx miesiecy.
Ale to nie jest nic nowego , jak mozna uslyszec od administracji "update na dniach, update za kilka dni , update juz gotowy czekam na Mortiisa, bo nie mam jak wgrac zmian

#t
Dawno dawno temu powinni to zmienic. Obojetne ile sqm,ale grunt by bylo to podobne do czaru rp ,ed czy ms.

Czekamy na jakas odp z strony GM . Albo wlasciciela mortisa

C9 Fanboy
08-03-2017, 13:54
Jestem na tak, jest to kolejna sprawa która powinna zostać wprowadzona obok licznych bardziej potrzebnych propozycji. Kwestia wykonania tego wszystkiego... :confused:

Malff
08-03-2017, 14:17
Jestem na nie. Myślę, że zostało to zrobione specjalnie i nie zostanie zmienione :) A do PvP jest to tylko przydatne przeciwko ek :)

Goatee
09-03-2017, 11:27
Jestem na tak. Knight teraz bardzo odstaje od innych profesji. Czas na max 2sqm będzie spoko rozwiązaniem.

Makael
09-03-2017, 15:19
Jestem na tak. Taka zmiana znacznie ułatwiłaby blokowanie mobów oraz trafianie czarem w przeciwnika podczas walk pvp.

Sokol from West
09-03-2017, 17:19
W sumie ten czar od początku powinien tak działać :P Nie wiem kto to wymyślił, żeby był skierowany w jeden kierunek tylko :)

Jak najbardziej jestem na TAK.

lolmenix
09-03-2017, 21:56
Jestem na NIE glupi pomysl :)

[Scuv] Rozwiniesz wypowiedź? :)

Karmazynek
10-03-2017, 22:16
Oczywiście jestem na tak, dlaczego? Wystarczy spojrzeć jak wyglądają i jaki mają zasięg czary u innych profesji.

Sorc Kingow
10-03-2017, 22:52
Jestem na TAK, jeżeli ma to coś pomóc. 5x5 kratek czar wystarczy ;)

Voltan
06-07-2017, 00:59
Propozycja prawdopodobnie zostanie wprowadzona, pozdrawiam.