Zaloguj się

View Full Version : Armia Diuqsa atakuje Ankaros!

Squid
23-05-2017, 13:07
"Pewnego dnia na serwerze pojawił się Diuqs. Był on złym człowiekiem, jednakże mimo to postanowił zapanować nad APO. Po wielu latach treningów i nauki czarnej magii stworzył swoją armię. Armię, która będzie silniejsza od innych. Głęboko pod Ankaros wybudował swoją siedzibę i do tej pory siedział tam cichutko i nikt nie wiedział o jego istnieniu ani o jego budowlach. Wybudowane labirynty, wyczarowane kreatury oraz ich umiejętności mają zapewnić mu bezpieczeństwo oraz strach poddanych. Gdy jego czary i moce osiągnęły bardzo wysoki poziom postanowił, że w końcu dokona swojego planu i opanuje całe APO! Na początek postanowił opanować... Ankaros... Nie jest to jednak trudne zadanie, gdyż jest to miasto opustoszałe. Wszyscy mieszkańcy z trwogą przyglądają się nadchodzącym wydarzeniom, gdyż zapowiedział bardzo rygorystyczne warunki... Gra wydaje się być nieczysta ze względu na potężne czary, których nauczył swoje kreatury. Lata nauki czarnej magii nie poszły na marne. Kreatury, które postanowił wypuszczać na pustynię nie są szczytem jego możliwości magicznych, jednak mimo to wzbudzają podziw, między innymi ze względu na opanowaną przez nie magię, bowiem takich czarów jeszcze nikt z mieszkańców nie widział. Niektóre z nich nie chciały dobrowolnie wyjść do walki, ze względu na, skąd inąd słuszne, obawy przed śmiercią, jednak Diuqs przekupił je różnymi przedmiotami. Jednym wystarczyły lepsze rzeczy zwykłych śmiertelników, innym niestety to nie wystarczyło... I tak oto na powierzchnię zostały wyniesione pierwsze kryształy służące do wzmacniania się w czarnej magii...
Bataliony z setkami żołnierzy Diuqsa oraz ich przywódcami zaczęły pojawiać się na tej ogromnej pustyni. Wszystko to po to by sparaliżować mieszkańców tej piaszczystej krainy.
Wygląda na to, że opanowanie miasta Ankaros przez armię Diuqsa to kwestia tylko kilkunastu tygodni... Nadchodzi totalna zagłada..."

Ciąg dalszy nastąpi...

Witajcie!

W dniu dzisiejszym na serwerze zostanie wgrana aktualizacja automatycznego najazdu na Ankaros. Jest to mała część większej aktualizacji, która jest już w przygotowaniu.

Szczegóły dotyczące najazdu:
- Najazd pojawia się losowo w dni powszednie po godzinie 16 oraz w weekendy po godzinie 10.
- 17 fal potworów o zróżnicowanych poziomach trudności - jednakże, jeśli Generał określi przedział 0-150 to nie jest powiedziane, że 1 lvl ma jakiekolwiek szanse w starciu z potworem, czy też, że 151 poziom nie może wejść na najazd. Na najazd może wejść każdy, ale nie zawsze warto (Squid o tym pomyślał :cool:).
- Każda fala posiada około 100 kreatur. Dla każdego poziomu jest przewidziane 4 rodzaje potworów oraz boss.
- Kolejne fale pojawiają się po zabiciu około 97% potworów oraz bossa z poprzedniej fali bądź po nieudanej próbie zabicia fali pomiędzy dwoma restartami. Aby ułatwić Wam znajdowanie kreatur stworzyliśmy specjalny czar "monster exiva", który naprowadzi Was do jednego z potworów najazdowych.

Potwory są bardzo szybkie, wytrzymałe i bardzo silne, dlatego uważajcie na każdym kroku! Najlepiej atakować je w zorganizowanych grupach. Z tego też powodu najazd (zwłaszcza kilka pierwszych dopóki nie ogarniecie) może trwać bardzo długo. Z potworów możecie zdobyć liczne przedmioty, które przydadzą Wam się przy wykonywaniu questa, w tym kilka nowych, dotąd niespotykanych. Jednakże aby nie było za łatwo najazd posiada pewne zabezpieczenia, o których się przekonacie na własnej skórze ];->

Oprócz tego zostały poprawione drobne błędy (między innymi NPC Psychol - problem z daniem, NPC Dark Rodo - problem z brakiem miejsca w plecaku [DAO], event PvP dla wszystkich - problem z przepełnieniem eventu, misja !quest z zabiciem Quest Rata - wskazanie przez licznik '-1' do zabicia, upijanie przez potwory w Protection Zone...).
Ujednolicono system 'loota dla wszystkich' - od teraz we wszystkich potworach obowiązuje ta sama struktura pliku co powoduje drobne zmiany w kolejności przedmiotów w plecaku oraz w wyświetlaniu informacji (np. usunięte zbędne przecinki w Tutanchamonie) - od teraz informacja o loocie będzie wyświetlana na kanale Loot-Channel. Poprawiono losowość w potworach: Rook Destroyer, Koorhas, Radgan, Lube, Cursed Rabbit, Ant King, Busor, Tanur, Aruatonim, Crazy Orc oraz Undead Warrior.
Dodatkowo od dziś wprowadzono kilka lokacji z bossami potrzebnymi do wykonania questów takimi jak Rook Composer, Ancient God czy Main Composer. Będą się one pojawiać losowo do kilku razy w tygodniu.

Pozdrawiamy, Ekipa APO.

Zgłaszacz
24-05-2017, 00:10
Liczylem na cos lepszego po tym dlugim opisie...
No ale uj w to

Malff
24-05-2017, 00:14
Zobaczymy co to będzie. Mimo, że szału nie ma to jestem pozytywnie nastawiony. Przyda się ED :P
Przynajmniej coś się dzieje :D
Pozdrawiam

#edit
09:43 Crack: 6 crystal coin, KlejNutka 12%!, magic longsword, 40 crystal coin

Sir Avengo
24-05-2017, 00:18
Dobrze że coś się dzieje :) Coś nowego i innego na mainie i auto najazdy na rook o co walczyło wielu graczy na serwie. Ogólnie wielki + xD

@off@

Płaczecie o upa a po upie płaczecie na upa xD

Brak słów...

Arab
24-05-2017, 00:23
Fajne i ciekawe wprowadzenie :>
Diuqs to dobry wariat musi być :) zobaczymy komu uda się obronić Ankaros ^^

Nie ma aktualizacji to źle, aktualizacja jest to też źle... nigdy nie dogodzisz ;)

Kamilosek55
24-05-2017, 00:35
Brawo ty :)
teraz czekam zobaczymy kiedy będzie można się zalogować i czy było warto :eek:

Ossama
24-05-2017, 00:40
ahahhahahahahahahahahahhahahahaha to niezły update

Wygląda na to, że opanowanie miasta Ankaros przez armię Diuqsa to kwestia tylko kilkunastu tygodni... Nadchodzi totalna zagłada..."

do wielkanocy może dodadzą nowego ahmeda hahah, A z tą totalną zagładą to się zgadzam. Ładnie opisana przyszłość servera

CZYTAJ MIĘDZY WIERSZAMI!!!!

http://i68.tinypic.com/w1ba51.png

Byłem na tym najeździe chodzi tu pewnie o grę zespołową. nie podoba mnie się to!!
ale mały +, że się coś dzieje

http://i68.tinypic.com/2js2go.jpg

Zgłaszacz
24-05-2017, 07:21
07:21 Zostales zgladzony z powodu zaklocania najazdu. Twoj poziom jest zbyt duzy do walki z tymi potworami. Strzez sie!
07:21 Straciles 83952 punkty zycia w walce z percipient.

#edit2
swietne wykorzystanie buszu XDDDDDDDDDDD

ehh

tigon
24-05-2017, 07:51
Moment, dzień dziecka jest w next czwartek więc coś tu nie gra :cool:
Ogólnie plus ze chce wam się dalej robić te upy

Podszyfacz
24-05-2017, 09:17
Zglaszacz, praktycznie to powinno wygladac tak, ze jesli Ty nie bijesz potworów z niskiego przedzialu, to one Ciebie tez nie i powinienes przejsc ;)

Zreszta jak potwór jest na lvl 1500 a Ty masz 3000 to raczej powinienes przebiec tylko sie leczac, no chyba, ze cie ubilo nawet bez odpalenia czaru to dziwne :rolleyes:

Nie wiem, czy tak to jest wprowadzone akurat, ale powinno :)

A co jesli wbije sie na przyklad majac 400 poziom 5 poziomów na najazd? Na 401 nas zabije na hita czy jest jakas tolerancja? :D

#edycja

No widzisz, bo masz złe podejście do update. Żądasz aby były 'duże zmiany, dodatki, nowe potwory, respy czy też przedmioty' - praktycznie wszystko to jest, ale Ty od razu przekreślasz. Duże zmiany? Może zacznijmy od mniejszych abyś miał czas na ogarnięcie większych - bo póki co to niektórzy dopiero zaczęli ogarniać najazd. 85 nowych potworów. Rozumiem, że mało? Respy - teraz Ankaros jest jednym wielkim respem. Nowe przedmioty - może wypadałoby się schylić do loota? ;)

Po to najazd jest dany już w tej chwili abyście mieli więcej czasu na nazbieranie przedmiotów do questa (a w sumie to bardziej jego nagrody) :)

Ale płacz był, jest i będzie zawsze (pozdrawiam Arka nieogara który próbował cisnąć solo ED falę przeznaczoną dla wyższych lvli, później zamiast siohać to oczywiście musiał podlatywać i lurować bo mas mort musi być XD i pretensje do mnie, że pada jak mucha... :D ).
Dlaczego nie można pojąć, że jak się jest sioherem to się sioha z jak najdalszego BEZPIECZNEGO punktu a nie podlatuje do potwora i bije lub wali mas res? :D A potem płacz, że za mocne, bo sioher z niskim lvl pada na strzała a bez sio ek też po chwili glebnie... Ja rozumiem, że to tylko APO ale podstawy ogarniania powinny jakieś być ;)

Płacz hlvl 'bo nigdy nie dojdzie do ich przedziału' też mnie rozbraja - kiedyś na pewno dojdzie a wtedy niskie poziomy również będą mogły ponarzekać, że nie potraficie ubić fali w godzinę. Szanse na zdobycie przedmiotów questowych muszą być równe ;) A bardziej powinniście zacząć ze sobą współpracować :)

Ale najbardziej mnie rozwala płacz pojawiający się pod newsem od razu po wprowadzeniu, bez sprawdzenia co jest itp.

Jest tolerancja i to bardzo duża. Na najeździe spokojnie mogą expić również gracze z 2 fal wyżej. Wiadome jest, że w danym przedziale może akurat nie być graczy, dlatego jest taki 'zapas' ;) Ale hejty już leciały zanim ktokolwiek zdążył zobaczyć najazd...

I tak, 85 potworów, stworzenie dla nich czarów, ustawienia loota, stworzenie bardzo rozbudowanego skryptu najazdu który jest odpalany automatycznie bez ingerencji GM (bo o to jest główny płacz w przypadku np. najazdu na rooka), posiada sporo zabezpieczeń i pełną losowość (boss pojawia się w losowym miejscu, nie ma możliwości oczekiwania na jego spawn jak w przypadku najazdów z konkursu), odpala fale po zabiciu poprzedniej - a nie po czasie aby nie nagromadziło się np. przez noc kilku potworów z różnych przedziałów na kupie, a następnie przetestowanie tego wszystkiego zajęło sporo czasu.
Najszybciej póki co pokonaliście falę (chyba nr. 6 o ile dobrze pamiętam) w 58 minut. I to w większej grupie osób. Na teście było nas kilka osób, jednakże na każdą falę trzeba było poświęcić sporo dłużej - sprawdzenie siły, loota itp. nie mogło się to opierać przecież na zabiciu 1 moba.

Do tego nie idzie Wam całkowicie dogodzić - jak jest najazd i nie pojawia się co jakiś czas info to pretensje, że wbił 20 minut temu i nie wiedział nawet, że najazd jest. Jak są informacje to płacz 'bo spam'. Specjalnie są ustawione takim typem message, że można je wyłączyć jeśli komuś przeszkadzają.

Squid odwaliles kawal dobrej roboty i tyle. Jesli chodzi o pytania i sugestie to pojawily sie one z mojej strony tylko dlatego, ze akurat na najazdach bylem w pracy, a potem ich po prostu nie bylo dla mojego przedzialu i padalem na byle czym :D Wiec za kija nie moglem sprawdzic. Pojawily sie tez do mnie (czemu akurat do mnie?, nie wiem?) narzekania, ze cos jest nie tak, wiec Ci przekazalem. A skoro narzekania sa niesluszne to dobrze. Po jakims czasie sie to ustatkuje. Mysle, ze po prostu warto na to poczekac :)

Nie sugeruj sie teraz Squid tymi, którzy nie ogarniaja, bo w koncu ogarna, bo beda musiec :D A na fale kazdy z pewnoscia sie doczeka. To jest raczej oczywiste :)

Kiroshi
24-05-2017, 09:32
^ jak masz ponad przedzialowy lvl na hita lecisz

cieszcie sie że cos macie xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Cerdo
24-05-2017, 11:44
Czy automatyczne najazdy dotycza rowniez rooka?

[Voltan]
Tylko pojedynczych potworów.

gwnstopro
24-05-2017, 11:49
I znów będzie trzeba czekać w kolejce przy logowaniu.. Teraz czekam na drobne zmiany IV od Yagamiego. Pozdrawiam

Sir Avengo
24-05-2017, 11:49
Czy automatyczne najazdy dotycza rowniez rooka?

Dodatkowo od dziś wprowadzono kilka lokacji z bossami potrzebnymi do wykonania questów takimi jak Rook Composer, Ancient God czy Main Composer. Będą się one pojawiać losowo do kilku razy w tygodniu.

Pozdrawiamy, Ekipa APO.

Tak dotyczy również rooka :)

NoTricks
24-05-2017, 12:36
Zacznę od tego, że nie do końca podoba mi się sposób w jaki został opisany ten wstęp do nowego typu najazdu. Przykład:

Był on złym człowiekiem, jednakże mimo to postanowił zapanować nad APO
Nie uważam, że jestem specjalistą od języka polskiego, ale na pierwszy rzut oka obie części zdania wzajemnie do siebie nie pasują. Napisałbym:

Był on bardzo złym człowiekiem, dlatego pewnego mrocznego dnia postanowił zapanować nad całym światem
Również pozostałe fragmenty jak dla mnie są napisane w taki prozaiczny sposób, kilka niepotrzebnych powtórzeń, które można byłoby zastąpić bardziej wyszukanym językiem - co w końcowym rozrachunku mogłoby dodać ciekawszej dramaturgii. Na przyszłość mogę pomóc w napisaniu/poprawieniu tekstu wprowadzającego, bo myślę że jest to wstęp do dobrego przedstawienia każdej nowości na serwerze.

Następnie:
+ za automatyczny najazd,
+ za zmianę w loocie dotyczącą nutek, w końcu może Ahmed będzie cieszył się większą popularnością [sugeruję zajrzeć do loot'u z Master Atom'a, bo jak sprawdzaliśmy, nadal wypadają z niego 1%, a chyba nie jest to właściwa wartość jak na takiego potwora?,
+ za "lokacje" z bossami typu Main Compo,
+ za to, że coś się w końcu dzieje,
- za liczbę fal najazdu, moim zdaniem tutaj gra zbyt mało osób, aby rozdrabniać się na takie wąskie przedziały lvl'owe, chyba że celem tego wprowadzenia jest to, aby gracze z wyższymi poziomami tworzyli "noob chary"

To tyle tak na szybko, zapewne nowe rzeczy wyjdą z czasem. Mam nadzieję, że to nie koniec zmian w tym roku. ;)

@Podszyfacz
Poza tym, że Twoja wypowiedź w tym miejscu to offtop (haha 1-1), to dziękuję za uwagę, czasem się mi zdarza zapominać o tych "double i" xD

Cerdo
24-05-2017, 12:38
Sir Avengo -
Cóż, napisane jest o lokacjach bossow, nie o najazdach. Aczkolwiek moze to ja zle rozumiem, mimo wszystko dzieki :D

Nvm
24-05-2017, 22:48
Duży plus za lokacje z bossami na rooku - skończy się jęczybulstwo o stawianie tych potworów. Fajnie, że coś się dzieje :)

Rastamanek
25-05-2017, 03:54
No fajnie, ale to wciąż nie przekonuję, niby jest jakaś zmiana, lecz to dalej za mało. Tyle trudu i czasu musiało to Wam zająć? Jak narazie nadal nie ma co robić, a takie wybijanie najazdu moim zdaniem to nic wielkiego. Czekam na coś więcej gdzie już dawno powinny być duże zmiany, dodatki, nowe potwory, respy czy też przedmioty to może wtedy coś poklikam, póki co nadal będzie wiało nudą i będzie się to opierało na ciągłym expieniu w tych samych miejscach bez końca. Malutki + za chęci i jakieś tam zmiany może znajdą się gracze, którzy będą się tym cieszyć:confused::confused:, pozdro :)

@edit

No widzisz, bo masz złe podejście do update. Żądasz aby były 'duże zmiany, dodatki, nowe potwory, respy czy też przedmioty' - praktycznie wszystko to jest, ale Ty od razu przekreślasz. Duże zmiany? Może zacznijmy od mniejszych abyś miał czas na ogarnięcie większych - bo póki co to niektórzy dopiero zaczęli ogarniać najazd. 85 nowych potworów. Rozumiem, że mało? Respy - teraz Ankaros jest jednym wielkim respem. Nowe przedmioty - może wypadałoby się schylić do loota? ;)

Ja jestem klientem i reszta graczy, których masz zadowolić jak i cała ekipa, więc nie mniej pretensji do takiego nastawienia, gdyż ostatni konkretny up był parę lat temu. Ja nie żądam tylko o to proszę tak samo jak i gracze to nie są jakieś wielkie wymogi, skoro jesteście na tym stanowisku to róbcie co do Was należy, a nie tylko wiecznie "przesuwanie" czasu i wieczne banowanie + od czasu do czasu najazd. Wy wymagacie od nas my też wymagamy od Was i mam nadzieję, że to rozumiesz. Co do najazdu jak pisałem nie jest to nic wielkiego 4 ogarnięte osoby i czyszczą powoli cały najazd, zdarzało się, że czyściłem nawet w 2 osoby gdzie 3 była tylko z chęci i ogólnie wystarczył mi tylko ogarnięty EK ponieważ gram ED. Te małe rzeczy nie powalają ograniczają się tylko do lekkich zmian jak i nie których błędów, też nie uważam się za experta czy kogokolwiek, liczą się chęci za robotę i jest to sporym plusem, ale jeśli chodzi o cały finał to szczerze nie powala - głownie przez to, że trwa to już za długo, więc gracz spodziewa się czegoś extra, a nie drobnostek dla świętego spokoju. Ankaros jednym wielkim respem, mam rozumieć, że tylko z powodu zautomatyzowanego najazdu? W takim razie niezły resp dla Hlvli XD. Ja rozumiem Twoją pracę czy też zaangażowanie i szczerzę nie hejtuję, po prostu dla mnie jest to za mało i wciąż będę się nudzić.

(pozdrawiam Arka nieogara który próbował cisnąć solo ED falę przeznaczoną dla wyższych lvli, później zamiast siohać to oczywiście musiał podlatywać i lurować bo mas mort musi być XD i pretensje do mnie, że pada jak mucha... :D ).

Niestety on się nadaję, ale tylko do utrudniania bo to przecież nieogar xD

Squid
25-05-2017, 11:54
No fajnie, ale to wciąż nie przekonuję, niby jest jakaś zmiana, lecz to dalej za mało. Tyle trudu i czasu musiało to Wam zająć? Jak narazie nadal nie ma co robić, a takie wybijanie najazdu moim zdaniem to nic wielkiego. Czekam na coś więcej gdzie już dawno powinny być duże zmiany, dodatki, nowe potwory, respy czy też przedmioty to może wtedy coś poklikam, póki co nadal będzie wiało nudą i będzie się to opierało na ciągłym expieniu w tych samych miejscach bez końca. Malutki + za chęci i jakieś tam zmiany może znajdą się gracze, którzy będą się tym cieszyć:confused::confused:, pozdro :)

Po to najazd jest dany już w tej chwili abyście mieli więcej czasu na nazbieranie przedmiotów do questa (a w sumie to bardziej jego nagrody) :)

Ale płacz był, jest i będzie zawsze (pozdrawiam Arka nieogara który próbował cisnąć solo ED falę przeznaczoną dla wyższych lvli, później zamiast siohać to oczywiście musiał podlatywać i lurować bo mas mort musi być XD i pretensje do mnie, że pada jak mucha... :D ).
Dlaczego nie można pojąć, że jak się jest sioherem to się sioha z jak najdalszego BEZPIECZNEGO punktu a nie podlatuje do potwora i bije lub wali mas res? :D A potem płacz, że za mocne, bo sioher z niskim lvl pada na strzała a bez sio ek też po chwili glebnie... Ja rozumiem, że to tylko APO ale podstawy ogarniania powinny jakieś być ;)

Płacz hlvl 'bo nigdy nie dojdzie do ich przedziału' też mnie rozbraja - kiedyś na pewno dojdzie a wtedy niskie poziomy również będą mogły ponarzekać, że nie potraficie ubić fali w godzinę. Szanse na zdobycie przedmiotów questowych muszą być równe ;) A bardziej powinniście zacząć ze sobą współpracować :)

Ale najbardziej mnie rozwala płacz pojawiający się pod newsem od razu po wprowadzeniu, bez sprawdzenia co jest itp.

A co jesli wbije sie na przyklad majac 400 poziom 5 poziomów na najazd? Na 401 nas zabije na hita czy jest jakas tolerancja? :D
Jest tolerancja i to bardzo duża. Na najeździe spokojnie mogą expić również gracze z 2 fal wyżej. Wiadome jest, że w danym przedziale może akurat nie być graczy, dlatego jest taki 'zapas' ;) Ale hejty już leciały zanim ktokolwiek zdążył zobaczyć najazd...

I tak, 85 potworów, stworzenie dla nich czarów, ustawienia loota, stworzenie bardzo rozbudowanego skryptu najazdu który jest odpalany automatycznie bez ingerencji GM (bo o to jest główny płacz w przypadku np. najazdu na rooka), posiada sporo zabezpieczeń i pełną losowość (boss pojawia się w losowym miejscu, nie ma możliwości oczekiwania na jego spawn jak w przypadku najazdów z konkursu), odpala fale po zabiciu poprzedniej - a nie po czasie aby nie nagromadziło się np. przez noc kilku potworów z różnych przedziałów na kupie, a następnie przetestowanie tego wszystkiego zajęło sporo czasu.
Najszybciej póki co pokonaliście falę (chyba nr. 6 o ile dobrze pamiętam) w 58 minut. I to w większej grupie osób. Na teście było nas kilka osób, jednakże na każdą falę trzeba było poświęcić sporo dłużej - sprawdzenie siły, loota itp. nie mogło się to opierać przecież na zabiciu 1 moba.

Do tego nie idzie Wam całkowicie dogodzić - jak jest najazd i nie pojawia się co jakiś czas info to pretensje, że wbił 20 minut temu i nie wiedział nawet, że najazd jest. Jak są informacje to płacz 'bo spam'. Specjalnie są ustawione takim typem message, że można je wyłączyć jeśli komuś przeszkadzają.

Tirell
25-05-2017, 12:04
Najazd sam w sobie dobry, tylko dziwi mnie placz wysokich leveli, o to ze do ich przedzialu levelowego nigdy nie dojdzie.
A wczoraj tylko stali w temple i zamiast przyjsc i chociaz bic z uw to tylko teksty ze padaja na hita i nic nie moga zrobic XD.
Bylem wczoraj na ank do fali z levelem do 1700, i gdyby bylo z 5-6 shooterow 3-4k to kazda fale mozna wybic w 20 minut.

Hokage
25-05-2017, 12:42
najwyższe fale będą za tydzień panowie :) Squid dobrze ze Ty wszystko dobrze ogarniasz. To było by dobre gdyby na serwerze grało z 200 osób a nie 50... wtedy fale szybko by szły ale spoko niech będzie jak jest./

Duży plus. Zastanawia mnie co będzie dalej

rumun
25-05-2017, 13:16
Widze, ze moj pomysl na nazwe "Diuqs" wygrał :D Może jakies podziekowanie :D

@Yagami
Dziękujemy :)

Hide
26-05-2017, 08:34
A mi się podoba :) starczy myśleć i jakoś idzie.

Knight Lukas
26-05-2017, 11:21
No spoko :D Tylko że nazbieranie tych itemów będzie ciężkie bo ludzie będą brać co popadnie z tego lota ;D a taki ed/ms będzie miał problem z zebraniem tych itemów, bodajże tylko z tych najmocniejszych mobów jest loot dla all

I do tego speed uciekania np Skeleton Guarda bezcenny wez go dogoń na tylu paralach które tam lecą

@Squid bo zazwyczaj lota i tak ktos podkradnie xD

1st R. Boonek
26-05-2017, 11:41
Następnie:
+ za automatyczny najazd,
+ za zmianę w loocie dotyczącą nutek, w końcu może Ahmed będzie cieszył się większą popularnością [sugeruję zajrzeć do loot'u z Master Atom'a, bo jak sprawdzaliśmy, nadal wypadają z niego 1%, a chyba nie jest to właściwa wartość jak na takiego potwora?,
+ za "lokacje" z bossami typu Main Compo,
+ za to, że coś się w końcu dzieje,
- za liczbę fal najazdu, moim zdaniem tutaj gra zbyt mało osób, aby rozdrabniać się na takie wąskie przedziały lvl'owe, chyba że celem tego wprowadzenia jest to, aby gracze z wyższymi poziomami tworzyli "noob chary"

Podpisuje sie pod tym i dodam od siebie:

- za sile potworow (za silne)
- za brak potrzeby uzycia profesji MS/RP
- za brak mozliwosci dzialania solo mimo tego ze do tej pory cale expienie i pvp sie na tym opieralo
- za bardzo waskie przedzialy lvlowe, na serverze gra za malo graczy nie ma z kim wspolpracowac nawet jesli bym tego chcial

ps. jak mam zdobyc itemy skoro lota biora blokerzy a kiedy juz zdobeda itemy nie potrzebuja marnowac czasu na zdobywanie tego syfu?

#edit w poprzednim update Santano wykonal ruch w dobra strone (obrazenia % zalezne od ilosci hp) niestety znow wracamy do ek najlepsza profa nikt inny sie nie liczy

Akurat RP ze swoim czarem rządzi nawet na niższych przedziałach ;) Co do MS jak zdobędzie nowe runki będzie bardzo użyteczny ^^
Solo? Widziałem jak jechałeś Sand Demona i jakoś dawałeś radę solo. Kwestia chęci ^^
Co do współpracy i przedziałów - one są wbrew pozorom bardzo szerokie... :)

Ek szuka kogokolwiek z byle jakim lv byleby tylko mogl siochac/uhac ed/rp/ms musza szukac eka ktory jeszcze musi miec odpowiedni lv itd.. Dalej z exori maxa znow nietykalni knighci moga bic potwory jako shooterzy (ukos exori max) a potwory ich nie trafiaja czego niestety nie mozna powiedziec o 3 innych profesjach ktore musza jak zwykle stac w ogniu jesli same chca bic (fuck logic)

Squid
26-05-2017, 13:11
No spoko :D Tylko że nazbieranie tych itemów będzie ciężkie bo ludzie będą brać co popadnie z tego lota ;D a taki ed/ms będzie miał problem z zebraniem tych itemów, bodajże tylko z tych najmocniejszych mobów jest loot dla all

I do tego speed uciekania np Skeleton Guarda bezcenny wez go dogoń na tylu paralach które tam lecą
Co do loota - warto ustalić podział loota z drugą osobą ;) Dlaczego bloker ma niby zwijać wszystko? :)
Co do Skeleton Guarda - trzeba dobijać 'sposobem' :) Zawsze można wypraktykować swój sposób na dobijanie... Jest tyle opcji... :)

Podpisuje sie pod tym i dodam od siebie:

- za sile potworow (za silne)
- za brak potrzeby uzycia profesji MS/RP
- za brak mozliwosci dzialania solo mimo tego ze do tej pory cale expienie i pvp sie na tym opieralo
- za bardzo waskie przedzialy lvlowe, na serverze gra za malo graczy nie ma z kim wspolpracowac nawet jesli bym tego chcial

ps. jak mam zdobyc itemy skoro lota biora blokerzy a kiedy juz zdobeda itemy nie potrzebuja marnowac czasu na zdobywanie tego syfu?
Akurat RP ze swoim czarem rządzi nawet na niższych przedziałach ;) Co do MS jak zdobędzie nowe runki będzie bardzo użyteczny ^^
Solo? Widziałem jak jechałeś Sand Demona i jakoś dawałeś radę solo. Kwestia chęci ^^
Co do współpracy i przedziałów - one są wbrew pozorom bardzo szerokie... :)

Colinovsky
31-05-2017, 21:44
Sam na najeździe nie byłem, ale dopowiem coś od siebie, co zdążyłem zauważyć nawet tam nie wchodząc.

Po pierwsze, przedziały lvlowe są zrobione zupełnie bez najmniejszego sensu. Nie ma tu tylu graczy, żeby była potrzebna aż taka ilość przedziałów lvlowych na ten event. :confused:

Druga sprawa, że niektórzy gracze nie mogą przejść przez ank tylko dlatego, że odbywa się najazd. Nie byłoby problemu, gdyby najazd trwał kilka godzin czy nawet jeden dzień, ale on potrafi trwać kilka dni. Aktualnie obserwuje najazdy chyba już trzeci dzień z rzędu i aktualnie mamy przedział 1351-1700. Chyba coś musicie z tym zrobić? :confused:

Trzecia sprawa, powiązana z powyższą, że chyba lepiej byłoby wyznaczyć jakieś konkretne miejsce na takie eventy, które byłoby specjalnie pod nie przeznaczone. Chodzi głównie o to, by nie blokować dostępów do respów czy questów tylko dlatego, że odbywa się najazd. :confused:

Czwarta, tak jak Boonek napisał, że coś jest nie tak na tym serwerze (z resztą to wiadomo nie od dziś, ale nadal się tym nikt nie zajął) skoro EK jest profesją najlepsza do blokowania potworów, a również najłatwiej zabija je na dystans, ze względu na obszar działania exori max - stajemy na skos i praktycznie nic nas nie trafia. A nawet są lepsze miejsca niż stawanie na skos - inne profesje, tak jak mówił Boonek, muszą niestety otrzymywać obrażenia ze wszystkich najmocniejszych czarów by zadawać rozsądną ilość obrażeń. Przez rozsądną mam na myśli co najmniej taką, którą jest w stanie zadawać EK uderzając exori maxem, bo chyba nikogo nie zadowala używanie SD'ków, które biją tyle co nic. :confused:

Myślę, że problemów znajdzie się więcej, ale mimo wszystko fajnie że coś robicie. Szkoda tylko, że tak późno, bo gdyby to zostało wprowadzone 5 lat temu... :D

@Podszyfacz
Chyba zbyt wiele nie zrozumiałeś z mojej wypowiedzi. Mnie nie obchodzi czy wyższy/niższy poziom może bić czy też nie, bo to nie rozwiązuje niczego. Chodzi o to, że najazd trwa zbyt długo i przez kilka dni ludzie nie mogą dojść do respów czy też questów. Jak nie wierzysz, to sam sprawdź. ;)

Podszyfacz
01-06-2017, 10:06
Sam na najeździe nie byłem, ale dopowiem coś od siebie, co zdążyłem zauważyć nawet tam nie wchodząc.

Po pierwsze, przedziały lvlowe są zrobione zupełnie bez najmniejszego sensu. Nie ma tu tylu graczy, żeby była potrzebna aż taka ilość przedziałów lvlowych na ten event. :confused:

Druga sprawa, że niektórzy gracze nie mogą przejść przez ank tylko dlatego, że odbywa się najazd. Nie byłoby problemu, gdyby najazd trwał kilka godzin czy nawet jeden dzień, ale on potrafi trwać kilka dni. Aktualnie obserwuje najazdy chyba już trzeci dzień z rzędu i aktualnie mamy przedział 1351-1700. Chyba coś musicie z tym zrobić? :confused:

Trzecia sprawa, powiązana z powyższą, że chyba lepiej byłoby wyznaczyć jakieś konkretne miejsce na takie eventy, które byłoby specjalnie pod nie przeznaczone. Chodzi głównie o to, by nie blokować dostępów do respów czy questów tylko dlatego, że odbywa się najazd. :confused:

Musze napisac nowego posta, bo nikt nie zauwazy zmiany, wiec prosze o jego nieusuwanie, bo nie jest to celowe, czy tez niecelowe nabijanie postów, ale wypowiedz do dyskusji.

Jak sam napisales na najezdzie nie byles. No wlasnie! Jak masz napisany przez Ciebie przedzial to Squid ustawil to tak, zeby - jak nie ma ludzi - mogly bic 2 poziomy wyzej osoby czyli najazd dla 150 lvla moze bic do jakiegos momentu np. 500 - 600 lvl (pewnie na któryms poziomie padnie na hita, ale cos ubije na pewno, chociaz precyzyjnie nie jestem w stanie podac który padnie, a który nie). Tez mialem co do tego glupie watpliowsci, ale to bylo glupie, ze zamiast sprawdzic to sie wdalem w dyskusje na ten temat i przyznaje sie do tego. Proponuje wiec sprawdz zanim cos napiszesz, bo sam bylem na tyle niemadry by sie wypowiadac bez sprawdzenia, wiec chce by inni byli madrzejsi o moje doswiadczenie :)

#Do tematu
SQUID, trzeba koniecznie zrobic: NAJAZD CHAT

Nie raz jak wchodze do gry to okazuje sie, ze jest najazd, a ja o tym nie wiem. Nie znam przedzialu itp. to samo na Rook, wchodze a tu ktos z gildii po 40 minutach pisze, ze jest jakis God itp. powinniscie dodac chat, w którym zaraz po zalogowaniu wyswietlaja sie informacje co aktualnie sie dzieje i gdzie, oraz w jakim przedziale. Rozumiem, ze rodzaj komunikatu jest WLASCIWY, ale ja go nigdy nie widzialem, bo wchodzilem jak juz cos sie zaczelo :)

Równiez bardzo wyraznie mozna napisac (chociaz chyba jednak to jest napisane), ze najazd moga bic równiez troche wyzsze lvle i zanim sie ktos podda, to moze po prostu sprawdzic, 1sc za amulet czy nawet mniej za SL to naprawde nie jest wielka cena sprawdzenia czy czasem nie miescimy sie w "tolerancji poziomowej" dla danego najazdu.

Squid
01-06-2017, 13:07
Ze względu na dzień dziecka macie mały prezent:
Taki pro tip dla ludzi używających shield of empire - na stronie w zakładce przedmioty są również amulety. 2 z nich (do tej pory wyrzucane jako śmiecie) szczególnie mogą się przydać, bo trzeci ma mało użyć ;) Inne (np. bronzen amulet) również mogą być przydatne przy niektórych potworach ;)

1st R. Boonek
01-06-2017, 21:21
Ze względu na dzień dziecka macie mały prezent:
Taki pro tip dla ludzi używających shield of empire - na stronie w zakładce przedmioty są również amulety. 2 z nich (do tej pory wyrzucane jako śmiecie) szczególnie mogą się przydać, bo trzeci ma mało użyć ;) Inne (np. bronzen amulet) również mogą być przydatne przy niektórych potworach ;)

troche to bez sensu, mam rezygnowac z tarczy w trybie lota by przelaczyc ja na tryb amuletu i zakladac amulet na lota? przeciez to sie kupy nie trzyma

ps. dodajcie do listy itemow c talisman itd (ani3 items)

[Squid] Bardziej chodziło o obrażenia ;)

#no to jesli chodzi o obrazenia to kolejna farsa poniewaz kazdy amulet dodaje obrony a nie do ataku (jesli ms/ed bija najwiecej najwiecej na tym traca wiec kolejna zmiana na + ofc tylko dla ek

(ek uderza w sorca (ktory posiada amulet 10% obrony) przykladowo za 15k czyli jego obrazenia beda mniejsze o 1.5k, ale ofc odwrotnie obrazenia zostana obnizone o sporo wieksza ilosc poniewaz sorc czy druid bija wiecej) Łatwo mozna z tego wywnioskowac ze itemy typu klapy; gold ringi i inne dodajace obrazen sa ofc lepsze dla profesji magicznych (tym razem znow tego zabraklo)

ps. czy nadal jest tak ze kazde uderzone ue nawet te ktorego nie broni amulet zabiera nam ladunki?

Hide
01-06-2017, 21:32
troche to bez sensu, mam rezygnowac z tarczy w trybie lota by przelaczyc ja na tryb amuletu i zakladac amulet na lota? przeciez to sie kupy nie trzyma

ps. dodajcie do listy itemow c talisman itd (ani3 items)

Na pewno nie o ten chodzi : ) na moje to:

2 pewniaki :

Elven Amulet - Zmniejsza obrażenia o 10%

Stone Skin Amulet - Zmniejsza obrażenia o 15% - ten co mało use ma

a 3 to strzelam w ten:
Garlic Necklace - Zmniejsza straty od 'life drain' o połowę

Ossama_vol_2
02-06-2017, 00:21
Ta część update jest tak chuj*wa, ze się dziwie jakim cudem jesteś jeszcze w ekipie. Widać, że Mortiis ma już to gdzieś i bierze pierwsze lepsze gówno byle by tylko coś się działo. Zastanawiam się czy jeszcze w tym roku dodacie arenki w domkach czy dopiero w następnym. Armia Diuqsa atakuje Ankaros... Po takim czasie auto najazdy uniemożliwiające dojścia do np. pomnika eventowego są tak straszną kpiną z graczy i kulturalnie mówią APO to noob server. Już widzę tą drugą część upa i te tłumy graczy wystawiających chary na sprzedasz. Jest to tylko moje przemyślenie. Nie plusuje za nic...

Sasha Banned
03-06-2017, 13:31
Liczylem na cos lepszego po tym dlugim opisie...

Byłeś chociaż na jakimś przedziale? Dam sobie rękę uciąć, że nie byłeś.

jak masz ponad przedzialowy lvl na hita lecisz

Nie do końca.

Squid dobrze ze Ty wszystko dobrze ogarniasz. To było by dobre gdyby na serwerze grało z 200 osób a nie 50... wtedy fale szybko by szły ale spoko niech będzie jak jest./

Ogarnia więcej od ciebie. Ty nawet tak prostego najazdu do tej pory nie ogarnąłeś. :)

Pewnie chodzi o Elven Amulet, bo dziwnym zbiegiem okoliczności wypada on z najazdowych mobów.

#temat

Osobiście nowości mi się podobają.

Plusy:

KlejNutka z Cracków.
Main Composer.
Rook Composer, Ancient God oraz inne najazdowe moby.
Nowe potwory, dobry loot.
Sposób szukania mobów.
Praca zespołowa.

Minusy:

Częstotliwość wypadania przedmiotów questowych z danych mobów.
Mało expa za moby (powinno być ciut więcej).
Brak wyznaczenia przedziałów danego najazdu (byłoby lepiej).
Mało expa za bossy (powinno być minimum 10%~~). :D

Mam nadzieje, że do końca września ujrzymy drugą część aktualizacji.

Ojciec Mateusz
03-06-2017, 22:05
Troche lipa, ze z tych nowych mobow wypadaja itemy takie jak, Shaman Skirt, spy report, klapki(ostatnia fala najazdu) osobiscie dalbym z rar item pandemke, g bolta, silverke, bh. Nic Powyzej, ceny znowu spadna i bedzie placz.

Generalnie i tak plus wielki, czesto sie pada ale da rade ogarnac system tych najazdow :)

Hide
03-06-2017, 22:55
Troche lipa, ze z tych nowych mobow wypadaja itemy takie jak, Shaman Skirt, spy report, klapki(ostatnia fala najazdu) osobiscie dalbym z rar item pandemke, g bolta, silverke, bh. Nic Powyzej, ceny znowu spadna i bedzie płacz.

Dodam, że wypadają jeszcze droższe i bardziej przydatne przedmioty �� a czy za mocne? Nie sądzę bo ostatnich fal nie da się bić solo, a potrzebne min 2 osoby, a jak podzielisz na ekipę i dodasz czas na to by doprowadzić do ostatnich fal to w tym czasie jesteś w stanie zarobić tyle na pasku i jeszcze więcej lv wbić �� Tak więc loot dobry, zachęcający bo na razie tylko 4/5 osób bije te najazdy, a są na prawdę proste skoro mając 70k hp blocze ostatnią fale ��

Ja zwiększyłym tylko częstotliwość wypadania przedmiotów questowych tak jak napisał sasha bo rzadko spadają i jeszcze to do podziału jest ��