View Full Version : Kwadrans Maratonu
C9 Fanboy
30-03-2017, 16:42
Propozycja dotyczy eventu który zrzesza największą liczbę osób online na 15 minut jego trwania.
Kwadrans Maratonu
Kwadrans - 15 minut
Maraton - W pierwszych igrzyskach bieg maratoński był rozgrywany na dystansie 40 km.
Propozycja następująca, 15 minut maratonu co 40 dni.
Ostatni kwadrans maratonu miał miejsce uwaga 2 października 2016 roku.
Orson_Pall
30-03-2017, 16:44
Głosuje na tak ponieważ maraton to 42,195 km
Sasha Rookslayer
30-03-2017, 16:47
Te Maratony powinny być co 2 miesiące (takie mam zdanie), do tego jakiś konkurs z ciekawymi nagrodami. Jestem na tak. Dawno tego nie było.
Sokol from West
30-03-2017, 17:00
Świetna propozycja. Takie coś już dawno powinno być zrobione, gdyż zawsze przez te 15 minut na serwerze było ponad 100+ graczy i przyciągało to wielu graczy, a do tego spora część zostawała na "konkurs" lub najazd :)
Jak najbardziej na tak :)
Colinovsky
30-03-2017, 17:20
Doskonały pomysł!
Teraz tylko czekać aż ekipa serwera znowu opluje graczy i zignoruje propozycje która ma poparcie 100% (przynajmniej aktualnie ma 100%).
Zayebisty pomysł jestem na tak
Master.Lucas
30-03-2017, 18:09
Świetna propozycja. Jak najbardziej na tak !
Świetna propozycja! Już dawno nie było maratonu. Mam nadzieję, że ekipa weźmie to pod uwagę i sprawi nam taki prezent ;]
ta maraton dobra opcja ale pewnie będzie tak jak zawsze takie lagi ze sie expic nie będzie dało XDDDDD niech ogarną lagi podczas maratonu i wtedy niech zrobia
Długo nie było! W tym czasie z 3 takie maratony powinny sie odbyć.
Jak najbardziej na tak
Jestem za ! :)
Maraton powinien być ustawiany regularnie co kilkadziesiąt dni, w tym przypadku odstep 40 dni jest jak najbardziej odpowiedni, pozwolilo by to graczon przygoowac sie dobrze na dany dzien !
Wziac wolne w pracy albo uciec ze szkoly ! xDD:cool:
jestem za tylko zeby nie bylo tych lagow bo masakra... zwykly maraton bez zadnych nagrod etc!
Co do 40 dni to może nie koniecznie (bo wtedy może to różnie wypadać na tygodniu) jednakże jestem za cyklicznym wydarzeniem ;)
wiec niech bedzie 37-45 dni wedlug kalendarza Bogow
Podszyfacz
31-03-2017, 10:50
Jestem zdecydowanie na tak, i te najazdy oraz eventy zaraz po tym kwadransie. Tylko blagam, nie o 12:00... tak w normalnych godzinach miedzy 16:00 a 20:00 zeby to nie byla kpina. Mysle, ze miedzy 40 a 60 dni to jest dobre i dni to piatek lub sobota 16:00 - 20:00 mysle, ze najwiekszej ilosci ludzi by pasowaly (byla kiedys taka ankieta).
Master.Lucas
31-03-2017, 12:40
Jestem zdecydowanie na tak, i te najazdy oraz eventy zaraz po tym kwadransie. Tylko blagam, nie o 12:00... tak w normalnych godzinach miedzy 16:00 a 20:00 zeby to nie byla kpina. Mysle, ze miedzy 40 a 60 dni to jest dobre i dni to piatek lub sobota 16:00 - 20:00 mysle, ze najwiekszej ilosci ludzi by pasowaly (byla kiedys taka ankieta).
Co do tych godzin które podałeś to według mnie jak i pewnie większości graczy APO nie są one dobre. W takich godzinach niektórzy mogą być jeszcze w pracy/szkole/praktykach/rodziny itp. itd. Myślę że bardziej godzina tych maratonów to powinna odbywać się 21-24, wtedy wydaje mi się że każdy by znalazł te 15min na wbicie na owy maraton. Dzień tygodnia to najlepiej sobota.
Haram Masari
31-03-2017, 12:40
Jestem na tak. Dawno nie było kwadransu maratonu, co 40 dni event 15 minut byłby super sprawą.
Podszyfacz
31-03-2017, 13:37
Co do tych godzin które podałeś to według mnie jak i pewnie większości graczy APO nie są one dobre. W takich godzinach niektórzy mogą być jeszcze w pracy/szkole/praktykach/rodziny itp. itd. Myślę że bardziej godzina tych maratonów to powinna odbywać się 21-24, wtedy wydaje mi się że każdy by znalazł te 15min na wbicie na owy maraton. Dzień tygodnia to najlepiej sobota.
W sumie fakt to 15 minut jest, wiec maraton o tej godzinie jeszcze, ale nie najazd. Srednia graczy najwyzsza jest w godzinach, które podalem (SREDNIA) i szczyt o tych, które ty napisales (21-22), ale od jednej do drugiej jest najwiekszy przeplyw ludzi na serwerze. Obserwuje to od ponad roku.
NoTricks
01-04-2017, 12:26
W sumie fakt to 15 minut jest, wiec maraton o tej godzinie jeszcze, ale nie najazd. Srednia graczy najwyzsza jest w godzinach, które podalem (SREDNIA) i szczyt o tych, które ty napisales (21-22), ale od jednej do drugiej jest najwiekszy przeplyw ludzi na serwerze. Obserwuje to od ponad roku.
To może maraton poprzedzić najazdem? W takim przypadku zamiast podawać informację, że maraton będzie między 20 a 22, napisać "O 20 rozpocznie się najazd na..." po zabiciu wszystkich potworów i jakiegoś "final boss'a" który byłby stawiany tylko w dzień maratonu, wyświetlał by się komunikat "Za 5 min rozpocznie się maraton".
Myślę, że w takim przypadku mogłoby zebrać się sporo graczy, ale to tylko moja sugestia.
Przez przypadek dałem tak.
Już jakiś czas temu pisałem Voltanowi, żeby zrobił maraton, ale niestety jeszcze nie ogarnia na tyle żeby tak szybko jak ja to załatwić.
Propozycja jak najbardziej na plus.
Bardzo słaba propozycja więc jestem na tak :cool: , oby tylko odbył się po 20 bo jak wiadomo połowa graczy na apo pracuje :>
Wiadomo, że tak.
Taka regularność na APO się przyda i z pewnością przyciągnie graczy :)
Rastamanek
02-04-2017, 20:57
Oczywiście, ze jestem na tak maratonu już dawno nie było, a jak by miał być tak regularnie to by było miło dla graczy ;d
Jak najbardziej na tak !
fajna rzecz dla graczy powracających po jakimś czasie, można sobie coś podexpić, tym bardziej, że na prawdę dawno ale to dawno nie było maratonu.
Temat zamykam bo jedyne co to się nabijają posty :)
Ogólnie to już o tym z Mortiisem gadałem, ma stworzyć pewien system - jednakże nie wiem dokładnie kiedy to nastąpi (niestety, nawał pracy aby nad wszystkim zapanować a czasu nie za wiele). Póki co maratony są domeną Mortiisa i dopóki nie zostanie opracowany ten system - tak pozostanie.
Jednak mimo to postaram się aby były one 'bardziej regularne' :)
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.