Zaloguj się

View Full Version : Najazdy rook cd

Haram Masari
30-03-2017, 18:31
Piszę to w imieniu kilku osób, których nicków nie wymienie. Mamy czekać po 20h w grze żeby złapać najazd aby odebrać loot z potworków do misji? Od prawie 1.5miesiaca nie bylem na zadnym najezdzie bo nie trafilem na niego, bo chodzę do pracy, JAK KAŻDY NORMALNY CZŁOWIEK, chcę wykonać te misje, bo mi wolno. Podobno w ahmedzie każdy ma równe szanse, jest to błąd, nawet durnych ihów x7 nie da rady zrobic tylko trzeba się zaopatrzyć od kolegów bo oni zrobili te misje gdy były te najazdy częściej. Wprowadzenie potworów żeby się respiły automatycznie co np. 10 dni to zaledwie 5 minut roboty.

Palldino
30-03-2017, 18:32
2k17 a wy nadal liczycie ze najazdy beda wtedy kiedy sa ludzie online xD

Goatee
30-03-2017, 18:39
No trochę beka, że z jedną misją czeka się po 2 miesiące XDD Sam z miłą chęcią bym już to skończył. Co do automatu, raz na 10 dni? XD To i tak zbyt długo aby zrobić misje :D W międzyczasie jeszcze coś Ci wypadnie i nie będziesz mógł zabić moba albo nie będzie ekipy i najazd pójdzie razem z resem ;D

Gdy miałem tą misję też czekałem na najazdy i też trwało to nie wiadomo ile a wykonałem jakoś 100 misji (main) Niestety inni wykonali i dali rady a gdy teraz to zmienią to będzie nie fer wobec ich i nie zgadzam się na to :D Nie pasują Ci misje ahmeda to ich nie rób lub rób inne! jest też opcja anulowania misji więc możesz ją wykorzystać (masz poradnik rook i main do 100 misji więc wiesz jakie będą więc śmiało możesz wykorzystać anulowanie misji wiedząc jakie są bo ja i kilku innych nie wiedziało)
Pisząc posta jest najazd "22:00 [Rook] Zinab prosi o pomoc graczy Rookgardu!" więc nie płakać, że nie ma najazdów XD

#topic!

Jestem na nie!

Dobrze, że Twoje zdanie jest tyle samo warte co zdanie sashy.

PS. Wróć do szkoły, może w końcu nauczą Cię pisać poprawnie po polsku.

Sasha Rookslayer
30-03-2017, 18:56
W ogóle ja nie wiem kto wymyślał misje, które są zależne od osób z Administracji..

#temat
Który to już temat odnośnie automatycznych najazdów?
Ja sam tego nie rozumiem, są one gotowe od kilku miesięcy, a nie są wprowadzone na serwer. To już dawno powinno być dodane.. Bo czekać, aż ktoś z Administracji znajdzie chwile i zrobi najazd jest bynajmniej chore. Jestem na tak.

Hokage
30-03-2017, 22:01
Gdy miałem tą misję też czekałem na najazdy i też trwało to nie wiadomo ile a wykonałem jakoś 100 misji (main) Niestety inni wykonali i dali rady a gdy teraz to zmienią to będzie nie fer wobec ich i nie zgadzam się na to :D Nie pasują Ci misje ahmeda to ich nie rób lub rób inne! jest też opcja anulowania misji więc możesz ją wykorzystać (masz poradnik rook i main do 100 misji więc wiesz jakie będą więc śmiało możesz wykorzystać anulowanie misji wiedząc jakie są bo ja i kilku innych nie wiedziało)
Pisząc posta jest najazd "22:00 [Rook] Zinab prosi o pomoc graczy Rookgardu!" więc nie płakać, że nie ma najazdów XD

#topic!

Jestem na nie!

Squid
30-03-2017, 22:41
W ogóle ja nie wiem kto wymyślał misje, które są zależne od osób z Administracji..

#temat
Który to już temat odnośnie automatycznych najazdów?
Ja sam tego nie rozumiem, są one gotowe od kilku miesięcy, a nie są wprowadzone na serwer. To już dawno powinno być dodane.. Bo czekać, aż ktoś z Administracji znajdzie chwile i zrobi najazd jest bynajmniej chore. Jestem na tak.
Dobra dobra... Jeden 'automatyczny' najazd już na serwerze jest i według mnie jest on bardzo niedopracowany. Dlatego też uzgodniliśmy z Mortiisem, że wszystkie będą przerobione :)
Błędem jest chociażby to, że mają ściśle określony schemat i taki gracz Sasha Rookslayer stoi tuż obok bossa już przed jego zrespieniem...

Na początek najprawdopodobniej zostanie wprowadzony jeden z najazdów abyście go przetestowali i wyrazili swoją opinię - co byście zmienili, jak można to jeszcze ulepszyć (bo być może nie zauważyliśmy jakiegoś problemu) =)

Na tą chwilę niestety jesteście zdani na Voltana. Z Mortiisem obecnie pracujemy nad tym aby ograniczyć takie sytuacje, dlatego też questowe potwory występujące na najazdach planujemy wprowadzić jako automatyczne, tak aby do takich sytuacji nie dochodziło.

Podszyfacz
31-03-2017, 10:34
Moje zdanie jest takie jak Squid. Jednak z twórca tematu tez sie zgadzam. Ja nie mialem problemu z wykoaniem misji na ihy x7, bo akurat wtedy najazdów bylo sporo i o róznych porach.

Najwiekszy problem to robienie najazdu pózno w nocy 21:00 + oraz robienie go gdy uptime jest 2h+, bo wiadome, ze trafi sie na restart i jest to na 90%+ pewne (tak jak wczoraj Tut 1% bity w 7 osób na 1 sqm!). Squid jesli chodzi o automaty to wprowadz od razu zeby bylo cos takiego, ze gra sprawdza Uptime, bo MOZE to zrobic w banalny sposób i jesli jest 1h 30min+ to po prostu najazd jest albo po nastepnym restarcie albo na nastepny dzien. Równiez godziny najazdów: Nie wczesniej niz 16:00 i nie pózniej niz 20:00 jako poczatek. Jesli najazd jest planowany na dany dzien np. Dzis piatek to gra po godzinie 16 sprawdza sobie sama Uptime i jesli jest odpowiedni (<1h 30min), to puszcza najazd, jesli nie jest to "czeka do restartu" i puszcza od razu najazd. W ten sposób kazdy normalny bedzie sobie logowal i bedzie wiecej ludzi w grze, bo nie bedzie wiadome, ze jest najazd, ale bedzie wiadome, ze MOZE BYC, wiec ludzie logna nawet jak "im sie nie chce". Raz na 10 najazdów najazd móglby byc np. o godzinie miedzy 7:00 a 15:00, zeby nie bylo, ze mniejszosc, która pracuje tylk0 na popoludnia nie mogla w nich uczestniczyc (wszystkim nie da sie dogodzic) i to mysle daloby pozytywny efekt :)

Losowe ustawienie potworów? Tak, zdecydowanie. I stawialbym duzo mniej zwyklych mobów obok bossów, bo sie lura i padaja niskie poziomy na strzala. Np. zasada, ze 10 sqm od bossa nie ma zadnego moba (w tym losowo jesli maja byc).

Niestety minusem automatów jest to, ze taki Sasha wezmie sobie lurnie Madnessa, zbloczy w wiezy i stanie w drzwiach i padasz na lagu (wczoraj tak padlem), nie wlaczylem kamery, bo nie spodziewalem sie, ze Sasha zrobi mi takie kurestwo, ale cóz bedzie trzeba. Zapomnialem, ze to Sasha.

Wiec jesli automaty to KAZDY gracz powienien miec TibiaCam albo cokolwiek innego i administratorzy powinni o te informacje zadbac i podac odpowiednie linki, bo niestety chamstwo bylo, jest i bedzie na serwerze i nie da sie tego zmienic.

Dodatkowa sprawa jest taka, ze szanowny gracz Sasha (chyba jako jedyny na tym serwerze) jest w stanie na chama ubijac inne moby niz aktualnie bijemy np. w 5 osób i w ten sposób niedopuszczac ludzi to zabrania zdobyczy z potwora. Za takie zachowanie to powinno byc minimum 15 dni bana i zabranie np. 50-200sc (lub np. loota o tej rownowartosci) w postaci mandatu, tak zeby poczul, ze najazdy sa dla wszystkich a nie tylko dla "wielkiego sashy". Ta kara zwlaszcza jesli chodzi o "mandat" bylaby bolesna i moze by w koncu czegos nauczyla.

Tak to wyglada z mojej strony.

Haram Masari
31-03-2017, 12:30
Kary na najazdach powinny być, ująłbym to inaczej - 'za odjebywanie'.
A po drugie podobno wczoraj był najazd, dziwnym trafem, eh, znowu na niego nie trafiłem bo o godzinie 21 czy tam 22 byłem w pracy :) Znając życie Voltan powie mi a to moja wina ze masz ujowe godziny pracy? Nie moja, ale też powinieneś wiedzieć, że takie osoby są i nigdy nie wykonają misji.

#nizej Squid

Pracuję 6 dni w tygodniu

Squid
31-03-2017, 12:42
Kary na najazdach powinny być, ująłbym to inaczej - 'za odjebywanie'.
A po drugie podobno wczoraj był najazd, dziwnym trafem, eh, znowu na niego nie trafiłem bo o godzinie 21 czy tam 22 byłem w pracy :) Znając życie Voltan powie mi a to moja wina ze masz ujowe godziny pracy? Nie moja, ale też powinieneś wiedzieć, że takie osoby są i nigdy nie wykonają misji.
Niestety, nie da się wszystkim dogodzić. W godzinach wieczornych występuje najwięcej osób online, dlatego też najazdy zazwyczaj są o takiej porze. Najazd dla kilku graczy online (jeszcze niedawno było 22 osoby, więc podziel to jeszcze na rook/main) mija się z celem.

Z drugiej strony - nie pracujesz chyba 7 dni w tygodniu?

Co do karania na najazdach - trochę z tym będzie ciężko. Kilka pewnego rodzaju zabezpieczeń starałem się stworzyć, jednak wszystkiego się nie da 'zabezpieczyć'.

Master.Lucas
31-03-2017, 13:06
Moje zdanie jest takie jak Squid. Jednak z twórca tematu tez sie zgadzam. Ja nie mialem problemu z wykoaniem misji na ihy x7, bo akurat wtedy najazdów bylo sporo i o róznych porach.

Najwiekszy problem to robienie najazdu pózno w nocy 21:00 + oraz robienie go gdy uptime jest 2h+, bo wiadome, ze trafi sie na restart i jest to na 90%+ pewne (tak jak wczoraj Tut 1% bity w 7 osób na 1 sqm!). Squid jesli chodzi o automaty to wprowadz od razu zeby bylo cos takiego, ze gra sprawdza Uptime, bo MOZE to zrobic w banalny sposób i jesli jest 1h 30min+ to po prostu najazd jest albo po nastepnym restarcie albo na nastepny dzien. Równiez godziny najazdów: Nie wczesniej niz 16:00 i nie pózniej niz 20:00 jako poczatek. Jesli najazd jest planowany na dany dzien np. Dzis piatek to gra po godzinie 16 sprawdza sobie sama Uptime i jesli jest odpowiedni (<1h 30min), to puszcza najazd, jesli nie jest to "czeka do restartu" i puszcza od razu najazd. W ten sposób kazdy normalny bedzie sobie logowal i bedzie wiecej ludzi w grze, bo nie bedzie wiadome, ze jest najazd, ale bedzie wiadome, ze MOZE BYC, wiec ludzie logna nawet jak "im sie nie chce". Raz na 10 najazdów najazd móglby byc np. o godzinie miedzy 7:00 a 15:00, zeby nie bylo, ze mniejszosc, która pracuje tylk0 na popoludnia nie mogla w nich uczestniczyc
Tak to wyglada z mojej strony.

A co Ty ku*wa nie możesz grac w innych godzinach niż 16-20? bo to Twój 2 komentarz który odnosi się do tych godzin człowieku nic nie będzie robione pod Ciebie. Squid dobrze napisał wieczorem jest najwięcej ludzi i opłaca się robić najazd, a to że Ty nie możesz grać w tych godzinach to już nie nasza sprawa. Proszę nawet zaznaczyłem innym graczom gruba czcionka Twoje godziny najazdów...
Pozdrawiam :)

Podszyfacz
31-03-2017, 13:26
A co Ty ku*wa nie możesz grac w innych godzinach niż 16-20? bo to Twój 2 komentarz który odnosi się do tych godzin człowieku nic nie będzie robione pod Ciebie. Squid dobrze napisał wieczorem jest najwięcej ludzi i opłaca się robić najazd, a to że Ty nie możesz grać w tych godzinach to już nie nasza sprawa. Proszę nawet zaznaczyłem innym graczom gruba czcionka Twoje godziny najazdów...
Pozdrawiam :)

Ty sie zastanów lepiej chwilke zanim cos napiszesz, bo nigdzie nie napisalem, ze to "Dla mojej wygody te godziny". Nie mam nic do Ciebie, ale pomysl:

Najazd trwa nie 5 minut tylko 2-3h a czasem 4! Wiec nawet jak masz 100 osób online o 22 i zrobisz najazd to do 24 zostanie moze 30-40, bo reszta pójdzie spac w polowie albo na poczatku... i nie przekonuje mnie gadanie, ze wtedy jest najwiecej ludzi. Poprosze kolege by zrobil skrypt i wstawie na darmowa strone z wykresem godzin i ilosci graczy w danych godzinach online na APO zeby w koncu kazdy zrozumial, ze ilosc ludzi w pewnym momencie rosnie a w nastepnym SPADA! Chodzi o to, ze 16-20 jest najwyzsza SREDNIA liczba online czyli masz przez te 4h jakies 60-80 osób online i szczyt jest kolo tej 21-22 niech bedzie, ze jest kolo 100, ale potem SPADA! Wiec jak zrobisz najazd o 17-19 to skorzysta PRAKTYCZNIE najwiecej ludzi!

Teraz to zrozumiales? Czy nadal mam Ci tlumaczyc, ze to nie jest pode mnie tylko to wynika z tego co obserwuje! A uwierz mi tym sie zajmuje od ponad 6 lat czyli obserwacja ruchu/liczby ludzi online na stronach, wiec znam sie na tym.