PDA

View Full Version : Nowa komenda

Zgłaszacz
25-05-2017, 08:38
to juz powinno być wprowadzone dawno

jak wiecie lub nie, jak sa crashe serwa, dochodzi do takich sytuacji ze jest exp x10, super sprawa, lecz nie dla kazdego... nie kazdy bedzie mial czas wbic i popykac sobie na exp 10, wychodze z propozycja aby dodac komende, wlaczana przez gma na exp 10 + okreslony czas + komenda dla gracza aby mogl sobie wlaczyc ten exp 10, jesli juz sie skonczyl exp 10 - gracz ma prawo odebrac ten bonus w ciagu 2 dni komenda np. !bonusexp

do tego jakis komunikat na stronie ze jest ten exp10

pozdrawiam siebie
ps. serwer wam padl, hehe

#edit
prosze o dodanie sondy -.-
pytania ankiety: jestem na:
odpowiedz1: tak
odpowiedz2: nie

#nizej
mozna sprawdzic logi osob ktore byly :)
zapomnialem dodac ze to tylko dla tych osob ktore ucierpialy przez crash :)

Malff
25-05-2017, 08:56
Oczywiście, że nie. :) Exp x10 jest włączany zaraz po włączeniu serwera gdy nastąpił crash. I jest on dla ludzi którzy ucierpieli przez ten crash. Więc dlaczego ktoś ma mieć exp x10, kiedy podczas crasha nie było go przed kompem?

Podszyfacz
25-05-2017, 09:04
Zawsze mozna to dac ludziom, którzy byli online w momencie crasha ;)
To jest zawsze problematyczne, bo np. o 8:00 masz czas expic, a tu crash o 9:00 serwer wraca, a Ty juz idziesz np. do roboty, wiec nie dostaniesz exp x10, bo expic juz nie masz jak :p

Ciezko znalezc na to dobre rozwiazanie. Rozsadne chyba zaraz po, bo mimo wszystko wtedy jest najwiecej ludzi, którzy graliby ta godzien wczesniej, ale kurde z drugiej strony komenda dla tych, którzy grali tylko wtedy tez bylaby dobra. Moze w koncu te crashe przestana sie powtarzac z rana i bedzie po problemie.

Squid
25-05-2017, 11:13
Dobra, dobra... Wy mówicie o crashu a w tej chwili po prostu serwer nie może się uruchomić. I co w takiej sytuacji niby? Kto miałby mieć dostęp do takiej komendy? Nie da się w tej sytuacji nawet zebrać danych kto próbuje się logować czy coś.

Z tego względu najlogiczniejszym jest zwiększony exp zaraz po włączeniu serwera. Wiadome, że nie każdy będzie w tym czasie grał, skorzystają na tym inni, ale nie ma idealnego rozwiązania.

NoTricks
25-05-2017, 11:34
Oczywiście, że nie. :) Exp x10 jest włączany zaraz po włączeniu serwera gdy nastąpił crash. I jest on dla ludzi którzy ucierpieli przez ten crash. Więc dlaczego ktoś ma mieć exp x10, kiedy podczas crasha nie było go przed kompem?

Zgadzam się z tym użyszkodznikiem. Dopracują zapewne w niedługim czasie kwestię związaną z obecnymi off'ami i wszystko wróci do normy.

Jestem na nie.

Ossama
25-05-2017, 11:56
Idąc tym torem to może i dedy powinny być rekompensowane bo droga na respa zajmuje trochę czasu? Serwer to serwer i ma prawo się psuć itp. Proponuje zajeb*ać się klawiaturą w głowę.

Hokage
25-05-2017, 13:20
Jestem na tak tylko w takim przypadku jak wczoraj lub dziś (dziś już exp x10 nie było) że Ci co chcieli dostać się na serwer a był off powinni dostać exp x10 a nie dla wszystkich nawet tych którzy gdzieś tam siedzieli sobie na piwku i przegryzali kiełbasę i wrócą do domu i włączą sobie exp

Showtek
27-05-2017, 10:59
Jestem na nie.

Dobra, dobra... Wy mówicie o crashu a w tej chwili po prostu serwer nie może się uruchomić. I co w takiej sytuacji niby? Kto miałby mieć dostęp do takiej komendy? Nie da się w tej sytuacji nawet zebrać danych kto próbuje się logować czy coś.

Z tego względu najlogiczniejszym jest zwiększony exp zaraz po włączeniu serwera. Wiadome, że nie każdy będzie w tym czasie grał, skorzystają na tym inni, ale nie ma idealnego rozwiązania.
Zgadzam się ze squidem proste jesli ktoś nie ma czasu grać gdy jest exp x10 to jego problem nie jest problemem administracji ze jakiś pokemon nie wszedł na server i nie wykorzystał okazji na szybsze wbicie lvl'a.

Jaracz
27-05-2017, 12:43
Jestem na nie. Sam exp x5 wystarczy, bo zaraz zrobi się armagedon i każdy będzie 3klvl miał.

Sorc Kingow
27-05-2017, 18:07
Jestem na Nie.
Od tego są również maratony, które bodajże mają, aż x50 przez 15 minut i wystarczy jedynie co mogliby, to regularnie je włączać co miesiąc graczom.
Jest dobrze i wystarczy. Takie x10, to jest dla tych co byli w czasie crashu i wytrwali, aby odczekać go i sobie poexpić w rekompensacie.

Squid
01-06-2017, 10:48
Ze względu na przeważającą ilość głosów na nie - propozycja nie przechodzi ;)