View Full Version : Propozycje dotyczące serwera/ strony.
Sasha Banned
04-06-2017, 15:54
Witam, proponuje aby w końcu zostało dodane/ zmienione:
Wprowadzenie nowych potworów na nowym respawnie, na który dostaniemy się jedynie mając na sobie nałożony dany kostium halloweenowy (chodzi o bramki, takie które są na Rookgardzie).
Możliwość sprzedawania Rabbit present u Alfara albo u Nordesa.
Respy eventowe - dodać w końcu opłatę za wejście.
Zwiększyć jeszcze bardziej częstotliwość wypadania lepszych przedmiotów z Umów, Mystic Scarabów i Omnibów.
Przebudować płatne respy Bally/ Msów na Ank. Chodzi o większy respawn.
Zrobić zautomatyzowany Kwadrans Maratonu oraz opisać kiedy będzie odpalony zwiększony exp.
Można też zrobić Kwadrans Loota. Zwiększony loot x2 na 30 minut. ;)
Zrobić ciekawą loteriadę.
Lekko zwiększyć siłę Wardowi i dodać expa do 2mln, również zwiększyć expa Mesh oraz Draculi.
Paralyze rune - zwiększyc wymagany poziom magiczny do 40.
Zmiana ceny za pływanie oraz trenowanie - daje Wam wolną rękę.
No i oczywiście zmiany na stronie głównej (aktualizacja potworów, przedmiotów, czarów, dodać nowe opcje, które już dawno powinny wejść takie jak czas online graczy, statystyki pvp, profil postaci na stronie głównej, rynek postaci).
Niektóre propozycje są stare, dlatego je odświeżam.
Mam nadzieje, że ktoś z Administracji odpisze w tym temacie. ;)
tylko sasha mógł wymyślić 30sto minutowy kwadrans
XD
Orson_Pall
04-06-2017, 19:25
tylko sasha mógł wymyślić 30sto minutowy kwadrans
@topic: i jeszcze zmienić gladiusa :)
Master.Lucas
04-06-2017, 19:55
Jestem na tak, ale wardy dracule zostawilbym tak jak jest a meshowi tylko expa dodal
Ossamowy
04-06-2017, 21:23
Najlepiej to do ratów wsadzić skirty, wardom zmienić hp do 100. Nie wiem czy Ty specjalnie posty nabijasz czy śni Ci się stare APO. Na ch*j komu lepszy loot z np. Uma. Powinni te potwory zastąpić innymi mobami z hp/exp dostosowanym do obecnych poziomów. Expstage i tak daje dużo do tego np. 500 ale dzięki temu utworzył się praktycznie jeden schemat expienia. Zmiana mobów by byłą bardziej potrzebna niż spierdo*ony loot,
Restart serva i reklama i znowu byśmy mieli 1000 graczy, ale nie, po co? Bo typy płaczą, że za dużo osiągnęli na pustym serviue. elo
Zauważyłem, że piszą to ludzie, którzy nie mają postaci z hlvlem i nie wiedzą ile to czasu trzeba poświęcić na jego wbicie...
Jak dla mnie restert servera byłby gwoździem do trumny...
#t
Jestem na tak, co do wszystkich propozycji :) Ale wątpię, żebyśmy ujrzeli jakąś zmianę w niedalekiej przyszłości :P
Sokol from West
05-06-2017, 16:56
Wprowadzenie nowych potworów na nowym respawnie, na który dostaniemy się jedynie mając na sobie nałożony dany kostium halloweenowy (chodzi o bramki, takie które są na Rookgardzie).
Tutaj się zgodzę, bo spokojnie można coś takiego dodać, fajna propozycja :)
Nie :) Nie przesadzajmy już, za chwile będziecie chcieli sprzedawać wszystko u npc...
Pomysł wałkowany xxx razy, który już dawno powinien być dodany + dojście na te respy powinno być dłuższe.
Zwiększyć jeszcze bardziej częstotliwość wypadania lepszych przedmiotów z Umów, Mystic Scarabów i Omnibów.
Masz rację, powinni poprawić loot z tych mobów :) Zawsze by to była jakaś odskocznia od innych potworów :)
Pomysł fajny, bo jest tam spory kawałek mapy, ale te Ms'y bym wyrzucił i dał coś innego ;)
Zrobić zautomatyzowany Kwadrans Maratonu oraz opisać kiedy będzie odpalony zwiększony exp.
Z tymi maratonami zawsze śmiechowo, bo są raz na "ruski rok" :D Powinni już dawno określić stałe terminy, a do tego powierzyć odpalenie komuś innemu :D
Nie :) Nie przesadzajmy, widziałem już kilka razy co się działo jak loot był x2 i jestem przeciwny temu ;)
Loterie powinny być małe i duże, z tym, że te drugie rzadziej :) Te mniejsze powinny pojawiać się dosyć często ;)
Lekko zwiększyć siłę Wardowi i dodać expa do 2mln, również zwiększyć expa Mesh oraz Draculi.
Ward powinien już dawno zostać zmieniony, a jedyną zmianą to jest własnie ten exp za niego. Co do reszty to uważam, że Meshe i Dracule są w ogóle zbędne ;)
Uważam, że się trochę pomyliłeś, bo 40 poziom magiczny to nawet dla 50 lvl'a jest chwila czasu i za chwile może rzucać w Ciebie paralami(mowa o profesjach magicznych) :) Znacznie większy powinien być, a do tego powinien być zależny od profesji ;)
Restart serva i reklama i znowu byśmy mieli 1000 graczy, ale nie, po co? Bo typy płaczą, że za dużo osiągnęli na pustym serviue. elo
Jakiś level tu miałem. Restart gwóźdź do trumny? TEN OTS JUŻ OD KILKU LAT JEST W TRUMNIE. Odeszli by Ci właśnie h lvle, czyli tam ilu Was jest? 30? 40? A kolejne 500 by przyszło. Jak można płakać, że coś się straci na otsie gdzie gra 20 osób? Weź, proszę, nie poniżaj się bardziej.
Dajesz gwarancje, że przybędzie te 500 osób, czy tylko tak pierdolisz, żeby nabić posta? "Miałem tu jakiś level" - 500 miałeś? Jest w trumnie przez administracje, która miała wyjebane na serwer i nie robiła nic, co by to zmieniło, również przez wybór Gm'ów - pozdro Flac i Bleyn, którzy sobie ustalali własne zasady i do tego trzymali stronę pewnej gildii, faworyzując ich bezczelnie przez długi okres czasu :) Myślisz, że komuś chce się od nowa startować serwer i liczyć na te Twoje śmieszne 500-1000 osób? XD Jakbyś czytał i przebywał trochę na forum, to byś wiedział, że Mortiis wyraził się na temat restartu - CZEGOŚ TAKIEGO NIE BĘDZIE.
NoTricks
05-06-2017, 18:57
Tak, nowy teren mógłby wprowadzić kilka respawnów dla różnych przedziałów poziomych, z których pewne część wymagałaby owego kostiumu, dodatkowo można upchnąć tam jakiś quest, przydałoby się ;)
Fakt, mimo że króliki nie wypadają jakoś bardzo często, to przy ograniczonej możliwości sprzedaży tegoż przedmiotu zalega on w depo. Dodanie go do tych NPC jest jakimś rozwiązaniem, tylko troszkę byłoby to pójście na łatwiznę (gdyby rabbity były potrzebne do Ahmeda to nie byłoby tego problemu xD) - jakieś zastosowanie można byłoby im dać.
Wczas :< Przy okazji eventowych, poprawiony powinien zostać potwór o nazwie Thing [500-1000lv], bo jak dobrze pamiętam, siła potwora do expa, który daje jest bardzo nieproporcjonalna i nie opłaca się tam expić w stosunku do dziur expgard/bally ank [ogólnie na tym poziomie moim zdaniem kiepsko się expi]
Yyy... tylko po co? W obecnej postaci to nie są potwory, na których warto byłoby expić. Był temat o zwiększeniu exp'a za potwory tego typu, które w wyniku wprowadzania nowych terenów (np. eventowe) zostały przez te zmiany "zdeklasowane" - pod względem expa i czasu, których trzeba poświęcić, aby tam dojść [pomijam fakt, że trzeba jeszcze wiedzieć, gdzie owe respy się znajdują :) ]
Tak, kilka miejsc mogłoby dostać mały refresh - niekoniecznie trzeba ciągle dodawać nowe tereny.
Nie, całkowicie usunąłbym już ten maraton z egzystencji na tym serwerze, bo od kilku razy nie spełnia on swojej roli, gdyż jest wydarzeniem o charakterze nieregularnym oraz 'jednorazowym'. Z maratonu na maraton jest mniej graczy, bo przecież nikt nie załaduje pacc'a tylko po to, aby przez 15min szybciej poexpić na możliwie zajętych respach w towarzystwie prawdopodobnych lagów, o porze która kompletnie może mu nie pasować. W zamian za maraton wprowadziłbym coś w stylu "happy hour" (np. exp x1,5), które miałoby miejsce codziennie w godzinach popołudniowych (kiedy jest najwięcej graczy online). Takie rozwiązanie, mimo że miałoby mniejsze przełożenie na sam exp, to stosunkowo dużo osób mogłoby z niego skorzystać - ale to moje zdanie.
Nie, słaby pomysł.
Taa, albo jakiś konkurs chociaż raz na jakiś czas, tylko dwie kwestie: muszą być gracze oraz ktoś kto to będzie robił :confused:
Obecnie Wardy dla większych poziomów są jak Um'y, MSC i dla średnich poziomów... Do tego dochodzą Pathfindery i jeszcze wiele innych. Tak
Akurat tu nie mam zdania, może być, nie musi, zawsze się znajdzie jakiś śmieszek.
Yyy, droższe trenowanie, które w rezultacie nic nie daje? Nie rozumiem idei. Dzisiaj w trainerach siedzą głównie osoby, które nie mają pacc'a. Nie wiem jak tam na rook'u to wygląda..
No i oczywiście zmiany na stronie głównej (aktualizacja potworów, przedmiotów, czarów, dodać nowe opcje, które już dawno powinny wejść takie jak czas online graczy, statystyki pvp, profil postaci na stronie głównej, rynek postaci).
Fakt, na stronie głównej wieje straszną nudą. Przydałyby się przede wszystkim informacje wychodzące na serwerze od samego serwera/gm'a dotyczące restartu, najazdu, pvp eventu itp.
Generalnie jakiekolwiek zmiany nie będą miały sensu, jeśli nie podejmie się dodatkowo próby pozyskania nowych/odzyskania dawnych graczy. Do oficjalnych wakacji pozostało ok. 20 dni - reklama, zmiana strony głównej to początek do zainteresowania nowych graczy. Może zamiast wysyłania randomowo darmowych kont premium - wydłużyć czas darmowego pacc'a na nowe konta z 3 dni to np. 7/10/14? Można również wprowadzić możliwość zastosowania jakiejś komendy typu !freepacc dla kont facc, na których nie ma postaci z większym poziomem niż 1000 main i 150 rook. Tylko niech ktoś mi nie mówi, że mortiis się nie zgodzi bo na tym straci - nie straci pacc'a dla gracza który i tak tutaj by nie wszedł. Takie rozwiązanie mogłoby przekonać tych nowych/dawnych graczy, że jednak warto tutaj coś popykać.
Z innej strony - wiele osób przed rozpoczęciem gry patrzy na topkę danego serwera, która w naszym przypadku jest jaka jest. Wydłużyłbym lekko ten expstage do 800-1000 poziomu.
@Daburian
Restart zapewniłby tłumy?
https://68.media.tumblr.com/23961433e658a0d9ee0546a0bc746914/tumblr_mjik0or0141s7yah9o1_400.jpg
Reasumując, my tu gadu gadu, a biedny Squid wszystkiego przecież sam nie zrobi :confused: :mad: :( :eek: :rolleyes:
Colinovsky
05-06-2017, 21:57
Wszystkie propozycje powyżej mają w sobie jakiś sens, ale jak dla mnie na ten serwer nie przybędzie osób z jednego prostego powodu. Myślę, że niezależnie od gry MMO, ludzie nie chcą przychodzić jeśli nie widzą możliwości rywalizacji. Nowi gracze nie przyjdą, bo widzą w topce graczy, którzy ten poziom wbijają grając wiele lat, generalnie trzeba spędzić w cholerę czasu żeby wbić choćby ten poziom 3000, który obecnie i tak nie wiele daje, bo top1 jest już bardzo blisko 5000. Choćby takie eventy pvp - wygrać mają szanse może 2-3 osoby, reszta tylko jeśli te osoby się nie zalogują. Questy? Nie wykonasz praktycznie żadnego bez cleanera. Więc jaki sens grania tutaj od zera?
Co by mogło pomóc? Postawienie drugiego, niezależnego serwera. Ja wiem, że i tak będzie płacz, bo wtedy już kompletnie ten serwer zginie, zostaną tu tylko osoby przywiązane do swoich kont, a reszta przeszłaby na drugi serwer, na którym coś by się działo. Gra od zera byłaby ciekawa dla wielu osób, gdyż po prostu nie byłoby tak łatwo od samego początku. Aktualnie gra od zera to cholerna monotonia. Prosisz o 10sc na start, dostajesz i już jesteś samowystarczalny. Expisz tylko na polecanych expowiskach i wbijasz kolejne poziomy bez jakichkolwiek strat. Jaki jest sens takiej gry? Odpowiedzcie mi proszę, bo ja nie widzę żadnego. ;)
Podsumowując. Aktualnie APO to serwer, na którym nie opłaca się męczyć klikając w klawiaturę, bo nie będziemy mieli z tego ani przyjemności, ani nic pożytecznego, jedynie tracimy czas - fakt, każda gra to strata czasu, ale wolałbym tracić czas na czymś, co ma więcej sensu niż patrzenie jak topowe postacie wbijają kolejne tysiące, zmieniają się tylko ich ownerzy, a nowych osób w topce nie przybywa, bo nikomu więcej się już grać nie chce.
@t
Zaznaczyłem tak, bo żadna zmiana nie zaszkodzi. ;)
@sasha
To wszystko co wypisałeś jest po pierwsze cholernie nudne, po drugie zupełnie nieopłacalne w większości przypadków. To co się opłaca jest monotonne i nudne, zupełnie nie zachęci do gry nikogo nowego. Nowy serwer nie pomoże? Nie zaszkodzi sprawdzić. Nikt na tym na pewno nie straci. Tutaj się nie da stracić, można jedynie zyskać.
Jeszcze to co napisał Trickster, czyli darmowy PACC. To akurat prawda, że tu by trzeba coś zmienić jeśli chcecie przyciągnąć graczy, bo bez PACCa grać się nie da, a od czasu do czasu ludzie pytają "jak expić bez PACCa", "czy opłaca się tu grać bez PACCa" itd. Może faktycznie coś by to zmieniło i jakoś zachęciło graczy. 3-dniowy okres próbny to mało. 3 dni gratisu to nadal za mało, a na pewno darmowy PACC dla nowych nie przyniesie strat. Można jedynie zyskać, tak jak już mówiłem.
Jeszcze co mi wpadło na myśl - dodać jakieś blessy dla nowych graczy, żeby nie tracili niczego. Powód jest prosty, osoby nowe nie mają kasy na SLe ani nic z tych rzeczy, nie mają nawet kasy na manasy i o wszystko muszą się prosić, a każda śmierć, utrata poziomu itd. to coś, co zniechęca graczy do gry. To nie te czasy, że każdy tracił padając. Teraz nikt nie traci, tylko nowe osoby. Reszta zawsze wychodzi na plus. Myślę, że od mniej więcej 300-400 poziomu jesteśmy w stanie faktycznie "zarabiać na siebie" i nie tracić podczas expienia. No i oczywiście jest tu konieczny PACC. Ale o tym pisałem już wyżej.
Sasha Banned
05-06-2017, 22:08
Wszystkie propozycje powyżej mają w sobie jakiś sens, ale jak dla mnie na ten serwer nie przybędzie osób z jednego prostego powodu. Myślę, że niezależnie od gry MMO, ludzie nie chcą przychodzić jeśli nie widzą możliwości rywalizacji. Nowi gracze nie przyjdą, bo widzą w topce graczy, którzy ten poziom wbijają grając wiele lat, generalnie trzeba spędzić w cholerę czasu żeby wbić choćby ten poziom 3000, który obecnie i tak nie wiele daje, bo top1 jest już bardzo blisko 5000.
Co to za problem rywalizować? Jest tyle możliwości, tyle zadań urozmaicających, że taki gracz na pewno by się nie nudził. 3000 poziom w tych czasach to niecały rok grania i wcale tu nie pisze o jakimś graniu po 10 godzin dziennie. Więc nie pisz mi, że chodzi o rywalizacje, bo jesteś w błędzie.
Choćby takie eventy pvp - wygrać mają szanse może 2-3 osoby, reszta tylko jeśli te osoby się nie zalogują. Questy? Nie wykonasz praktycznie żadnego bez cleanera. Więc jaki sens grania tutaj od zera?
Co do PvP eventów to owszem, powinno to ulec lekko zmianie i pewnie to zmienią - Squid już odnosił się do tego tematu. Co do questów, chyba o to chodzi, aby robiło się je grupowo, a nie solo.. Nieprawdaż?
Co by mogło pomóc? Postawienie drugiego, niezależnego serwera. Ja wiem, że i tak będzie płacz, bo wtedy już kompletnie ten serwer zginie, zostaną tu tylko osoby przywiązane do swoich kont, a reszta przeszłaby na drugi serwer, na którym coś by się działo. Gra od zera byłaby ciekawa dla wielu osób, gdyż po prostu nie byłoby tak łatwo od samego początku.
Taki serwer dużo by nie zmienił, uwierz. Na początku grałoby 100-150 osób maksymalnie, a z każdym dniem, tygodniem liczba ta by spadała. Więc odpalenie drugiego serwera nic nie da.. Wasze głupie wymysły bez większego sensu.
Aktualnie gra od zera to cholerna monotonia. Prosisz o 10sc na start, dostajesz i już jesteś samowystarczalny. Expisz tylko na polecanych expowiskach i wbijasz kolejne poziomy bez jakichkolwiek strat. Jaki jest sens takiej gry? Odpowiedzcie mi proszę, bo ja nie widzę żadnego. ;)
Monotonna? Na serwerze jest tyle opcji, że taki gracz na pewno nie nudziłby się. Jest masa potworów, zadań i wiele innych urozmaiceń, które na pewno każdemu przypadły do gustu, więc nie pierdziel głupot za przeproszeniem.
Podsumowując. Aktualnie APO to serwer, na którym nie opłaca się męczyć klikając w klawiaturę, bo nie będziemy mieli z tego ani przyjemności, ani nic pożytecznego, jedynie tracimy czas - fakt, każda gra to strata czasu, ale wolałbym tracić czas na czymś, co ma więcej sensu niż patrzenie jak topowe postacie wbijają kolejne tysiące, zmieniają się tylko ich ownerzy, a nowych osób w topce nie przybywa, bo nikomu więcej się już grać nie chce.
Moim zdaniem gadasz głupoty.
Jeszcze to co napisał Trickster, czyli darmowy PACC. To akurat prawda, że tu by trzeba coś zmienić jeśli chcecie przyciągnąć graczy, bo bez PACCa grać się nie da, a od czasu do czasu ludzie pytają "jak expić bez PACCa", "czy opłaca się tu grać bez PACCa" itd. Może faktycznie coś by to zmieniło i jakoś zachęciło graczy. 3-dniowy okres próbny to mało. 3 dni gratisu to nadal za mało, a na pewno darmowy PACC dla nowych nie przyniesie strat. Można jedynie zyskać, tak jak już mówiłem.
Można zawsze zrobić nowe respawny dla osób mające FACC z taką opcją, że na takim respie nie można zabijać. ^^
#temat
Proponuje jeszcze poprawę zdobyczy z dwóch potworów bossowych:
Saint Peter
Stiff
Zrobić coś za punkty od tasków u Popiego
Wykorzystać jakoś eventowe punkty na Rook
Dzięki za komentarze. Mam nadzieje, że jakaś osoba z posadą również doda tutaj swoje 3 grosze. ;)
>>>AWESOME<<<
06-06-2017, 12:58
Wprowadzenie nowych potworów na nowym respawnie, na który dostaniemy się jedynie mając na sobie nałożony dany kostium halloweenowy (chodzi o bramki, takie które są na Rookgardzie).Wprowadzenie nowych potworów na nowym respawnie, na który dostaniemy się jedynie mając na sobie nałożony dany kostium halloweenowy (chodzi o bramki, takie które są na Rookgardzie).
Tutaj jestem oczywiście na tak, w końcu miałyby jakieś zastosowanie.
obojetne mi to
Jeżeli wysokość kwoty byłaby zależna od przedziału, to jestem na tak.
Rzadko kto na nie chodzi, więc trzeba by było również zwiększyć expa, bo sam loot to za mało.
Jestem za do tego dodałbym zwiększenie ilości Omnib, Converterów czy Perfectorów na płatnych respach ANK.
Tutaj nawet nie ma nad czym dyskutować, obiecywali bodajże raz w miesiącu kwadrans już lata temu i chyba ani razu się nie wywiązali z terminu więc dobra propozycja.
Można też zrobić Kwadrans Loota. Zwiększony loot x2 na 30 minut.
Tutaj jestem na nie. Teraz jak wbiły te nowe eventy to się zarabia jak pieron byłem chwile na przedziale bodajże 4.3k? Jako sio i w 5 minut klapki wylociliśmy i koleś co sobie sam bił również wylocił, że nie wspomnę o skirtach, które wypadają. Zwiększony loot to gwóźdź do trumny.
Nigdy w żadnej nie biorę udziału, więc się nie wypowiem (czyli obojętne).
To chyba najlepsza propozycja (szczególnie odnośnie do Warda) jestem za.
Tutaj rozumiem, że chodzi Ci o to by jakiś pajac z 15 lvlem nie mógł przeszkadzać więc sądzę, że tak z 25-30 mlvl byłby w porządku.
Szczególnie zmiana na okrągłe sumki jak np. 1cc zamiast paru gp, żeby platyny się nie walały po bp (ile razy tak straciłem po 1uc, bo nie miałem akurat miejsca w plecaku. Wiem moja wina).
jak najbardziej za.
Proponuje jeszcze poprawę zdobyczy z dwóch potworów bossowych:
Saint Peter TAK
Stiff TAK
Zrobić coś za punkty od tasków u Popiego TAK
Wykorzystać jakoś eventowe punkty na Rook obojętne bo tam nie gram lecz skoro miało by być na mainie to czemu nie na rook ;p
Od siebie dodam zmianę położenia nowych najazdów, ponieważ na ANK są questy do robienia, a przy evencie ciężko.
W większości propozycji się zgadzam więc oznaczę TAK
Minek Drewno
11-06-2017, 00:31
Niektóre propozycje są stare, dlatego je odświeżam.
Mam nadzieje, że ktoś z Administracji odpisze w tym temacie. ;)
XD
Są to super propozycje, Po za zwiększeniem loota x2 na 30 min.
Moim zdaniem loot jest wystarczająco dobry i nie ma potrzeby dodawać takiej funkcji, Jedynie lepszy loot mógłby być zwiększony dla mniejszych lvli. Mam na myśli żeby np. z Draculi leciały co jakiś czas jakiś g axe czy mls, żeby się takie 200lvl nie prosił o 10sc w depo bo nie ma na softy czy na manasy.
Co do sprzedaży Rabbit prezentów u npc Alfara i z aktualizacją informacji na www.armia.toproste.pl to sądze że te 2 opcje powinny być w kolejce jako pierwsze :)
Przeanalizujemy całą propozycję i zastanowimy się, na pewno niektóre punkty zostaną wprowadzone, temat zamykam, pozdrawiam.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.