View Full Version : DODATKI DO DOMKÓW oraz jesiennie porządki!
Kalendarzowa jesień już jakiś czas temu nadeszła, pogoda za oknami w sumie też nie rozpieszcza - taka już typowo jesienna. Nadszedł czas jesiennych porządków, w ogródkach trzeba posprzątać opadłe z drzew liście...
Na APO również przeprowadziliśmy małe 'sprzątanie'. Nie grabiliśmy liści z tibijskich drzewek :cool: Jest to w pewnym sensie przygotowanie do nadchodzącej zimy. Jak co roku w okresie zimowym obserwujemy zwiększone zapotrzebowanie na zakup domków - nic więc dziwnego skoro za oknami zimno - zawsze to lepiej posiedzieć w swoim własnym cieplutkim domku :)
A więc w dniu dzisiejszym przeprowadziliśmy tzw. czyszczenie domków na naszym serwerze. Kilkadziesiąt domków zostało wystawione na licytację. Wśród nich są niektóre dość ciekawe oferty, z którymi warto się zapoznać, a jeszcze lepiej - jeśli tylko macie możliwość to pokuście się o zakup swojego własnego tibijskiego domku! Z naszych obserwacji wynika, że lepiej dokonać zakupu teraz, póki konkurencja oraz ceny są niższe niż np. w grudniu :D Przedmioty z domków standardowo trafiły do NPC Talkative Tommi oraz Talkative Mathew.
Ale to jeszcze nie wszystko...
Tak, dobrze przeczytaliście w tytule - powracają dodatki (zwane przez niektórych dobudówkami) do domków! Zmieniły się głównie ceny. O szczegółach, cenach i zasadach możecie zapoznać się w TYM (http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=135394) temacie.
Dajcie znać swoim znajomym co słychać na APO - kto wie, może dzięki Wam akurat ktoś z 'dawnej paczki' zawita znów i będzie nas więcej? To odpowiedni czas!
Pozdrawiamy i życzymy udanych zakupów!
Ekipa APO
Minek Drewno 1910
10-10-2017, 19:42
W końcu dodatki ruszyły!! Czekam na nie od 3 lat.. xD
Wielki plusik, Oczywiście mam nadzieję że trochę graczy wróci :D
Pozdroo
1st R. Boonek
10-10-2017, 21:29
Czyli mowisz Rinson, ze za duzo kasy na servie sie zebralo ta?:cool:
#t Szkoda, ze tak dlugo kazaliscie na to czekac, ale jak najbardziej na +
Bardzo dobrze, że cały czas coś robicie z tym serwerem, +
Z dodatków nie skorzystam, szkoda hajsu ;p
#BackToTheGlory
Goldenka
11-10-2017, 11:31
Robienie takiego czegoś za sc pewnie szybko się znudzi i nie będzie komu tego robić, jedyna słuszna opcja to wszystkie dodatki powinny być robione za pacc runy by wesprzeć finansowo server, oznaczenie dobu jako domek też powinno być w ofercie lecz niech słono kosztuje (xx pacc run).
Colinovsky
11-10-2017, 13:08
Robienie takiego czegoś za sc pewnie szybko się znudzi i nie będzie komu tego robić, jedyna słuszna opcja to wszystkie dodatki powinny być robione za pacc runy by wesprzeć finansowo server, oznaczenie dobu jako domek też powinno być w ofercie lecz niech słono kosztuje (xx pacc run).
Też uważam, że ceny powinny zawierać więcej PACC run, a mniej uc, no ale w sumie to nie nasza sprawa ile zarabiacie na tym serwerze. Fajnie, że coś takiego powróciło, bo trochę kasy z serwera ucieknie, a przy okazji może pojawią się jakieś ładne domki. ;)
Też uważam, że ceny powinny zawierać więcej PACC run, a mniej uc, no ale w sumie to nie nasza sprawa ile zarabiacie na tym serwerze. Fajnie, że coś takiego powróciło, bo trochę kasy z serwera ucieknie, a przy okazji może pojawią się jakieś ładne domki. ;)
To już kwestia tego co kto woli - istnieje możliwość płatności pacc runami :) Nie będę nikogo zmuszał do zakupu pacc run, te kilka potrzebnych do najlepszych trainerów może kupić od graczy :)
Sunarrem
11-10-2017, 14:07
2.Gra
16.Domki na terenie facc usuwane są po 1 miesiącu braku logowania na przynajmniej jedną postać na koncie.
Teraz tak. Ktos wyda xxx kcc/pacc run w dodatki do domkow , a po braku logowania. Domek zostanie zabrany wraz z dodatkami i items znajdujacymi sie w domku. Domek trafia na licytacje, gdzie ktos kupuje go za marne grosze.
#t
Fajnie ze cos robicie. Szkoda tylko ze tak pozno....
@down
Skoncz pajacowac , robic z siebie bog wie kogo. Jedynie co potrafisz, to krytykowac kazda wypowiedz i kazdego na kazdym kroku, popatrz na siebie , a dopiero zacznij od innych. Ja mowie tylko jak jest.
2.Gra
Teraz tak. Ktos wyda xxx kcc/pacc run w dodatki do domkow , a po braku logowania. Domek zostanie zabrany wraz z dodatkami i items znajdujacymi sie w domku. Domek trafia na licytacje, gdzie ktos kupuje go za marne grosze.
#t
Fajnie ze cos robicie. Szkoda tylko ze tak pozno....
Gościu, Albert Einstein przy tobie jest nikim... Tak jest od zawsze , że bawią się w domki a potem je tracą z powodu braku logowania.
Wytłumaczę ci na prostym przykładzie.
1) Kradniesz telefony kolegom że szkoly i wysyłasz smsy na pacc runy.
2) Policja siada na portal, na który poszły kradzione pieniądze.
3) Administrator blokuje złodzieja.
4) Złodziej oddaje pieniądze.
Tak więc kupujesz dobudówkę, przestajesz grać i nikt nie broni ci jej odkupić. Taki problem w tym widzisz?
#
Bardzo dobry ruch Rinsonie. niestety nie skorzystam, gdyż jestem biedny. Na rooku mogłoby być taniej :)
#sasha
A jesteś w stanie udowodnić te zarobki na rooku czy piszesz byle pisać? Bo skoro ja sprzedałem chara za okolice 40-50uc na rooku piszę, że nie mam kasy na dobudówkę to w pewien sposób chyba przedstawiam swoje zdanie na ten temat tak? Zarobienie 20uc i kupno ileś tam pacc runek to nie jest chwilka.
Sasha Banned
11-10-2017, 15:00
Na rooku mogłoby być taniej :)
Nie wiesz chyba co piszesz gościu, na Rooku zarabia się 10 razy więcej niz na Main'ie, a Ty chcesz kolejnych ułatwień? Bossy, których nawet nie musisz bić, z których wypadają full sety to dla Ciebie mało?
Moje zdanie jest takie, że na Rooku ceny powinny być jeszcze większe. Wystarczy zobaczyć ile kto ma tsów na Rook, a ile na Main. :v
#temat
Teraz czekamy na zapowiadany event, może jakąś loterie.. CUBE update od Santano, no i jeszcze Diuqs update i będę zadowolony.
Cieszy mnie tak sporo nowości w ostatnim czasie, tak trzymać. ;)
#sasha
A jesteś w stanie udowodnić te zarobki na rooku czy piszesz byle pisać? Bo skoro ja sprzedałem chara za okolice 40-50uc na rooku piszę, że nie mam kasy na dobudówkę to w pewien sposób chyba przedstawiam swoje zdanie na ten temat tak? Zarobienie 20uc i kupno ileś tam pacc runek to nie jest chwilka.
Kiedy ja biłem bossy, to ty nie wiedziałeś co to antyczne miasto. Zabiłem tyle, że wiem jakie są zarobki.. Jeżeli nie z bossów to zobacz ile można wyciągnąć z antycznych mumii czy demonów. ;) Tym bardziej patrząc na Ahmeda, którego co chwile bijecie.. Na Main'ie odkąd zrobiłem misje, zabiłem może 5x Ahmedów, a wy ile? 50? :D No właśnie, więc jeżeli nic nie wiesz to skończ się ośmieszać. :D
Tyle czasu nie było i nagle od nowa dodaliście? Beka :D No ale może zrobię sobie cos w mojej willi jeśli ktoś będzie sprzedawał pacc runy (może adam?)
hakkakrul
11-10-2017, 17:44
Bardzo dobry pomysł, w końcu każdy może sobie coś dobudować :D
Τettmeier
11-10-2017, 18:01
O co chodzi z tymi npckami można jakieś itemki taniej kupić? A jakie? A gdzie te npcki? :confused:
!stop A co do tych cen grudniowych to się zgadzam, każdy w świenta gra bo nudki + choinke chce posadzić więc wtedy będą kupować!
Sasha Banned
11-10-2017, 18:09
O co chodzi z tymi npckami można jakieś itemki taniej kupić? A jakie? A gdzie te npcki? :confused:
NPC Talkative Tommi oraz Talkative Mathew to NPC, u których możemy kupować, sprzedawać oraz negocjować cenę różnych przedmiotów. Dostęp do tych NPC możemy mieć po wykonaniu zadań u Ahmeda (7 misja Main) oraz (6 misja Rook). Tommi znajduje się w podziemiach miasta Evul, a Mathew w podziemiach miasta Rookgardu.
Niestety u NPC na Main przedmiotów już raczej nie kupisz, wszystkie zostały wykupione po małej cenie (kto pierwszy ten lepszy), odnośnie Rooka? Nie wiem. Myślę, że pomogłem.
NPC Talkative Tommi oraz Talkative Mathew to NPC, u których możemy kupować, sprzedawać oraz negocjować cenę różnych przedmiotów. Dostęp do tych NPC możemy mieć po wykonaniu zadań u Ahmeda (7 misja Main) oraz (6 misja Rook). Tommi znajduje się w podziemiach miasta Evul, a Mathew w podziemiach miasta Rookgardu.
Niestety u NPC na Main przedmiotów już raczej nie kupisz, wszystkie zostały wykupione po małej cenie (kto pierwszy ten lepszy), odnośnie Rooka? Nie wiem. Myślę, że pomogłem.
To zależy jakich kto przedmiotów poszukuje ;)
Sir Avengo
12-10-2017, 07:44
Dobrze że dodatki wróciły po takiej przerwie :) Właśnie w ten sposób można się pozbyć nieco UC z serwera xD :D
świenta
xD?
Ofc. Fajny pomysł hajsu pewnie trochę ubędzie z serwera :D
Chociaż coś planujecie robić :D Oby tak dalej, więcej rzeczy więcej osób proste.
Czy dodatki do domku nadal aktualne sa ? Rinson Voltan Elyar Inquso Mortiis
#down
Szkoda poniewaz wielu graczy zapewne bylo by zainteresowane.
Na tą chwilę dodatki nie są aktualne, jak coś się zmieni to pewnie damy znać :)
#EDIT
Już nie można zakupić dobudówek.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.