Zaloguj się

View Full Version : Ot client- oficjalny na apo

Namalowany
25-10-2017, 12:16
Witam
Proponuję z ot clienta zrobić oficjalnego klienta ots i dać go do pobrania na stronie a jednocześnie zalegalizować wszystkie jego funkcje jak np hoty.
Główna z jego zalet to oczywiście wbudowany direct 9 który znacząco poprawia grafikę w grze przez co może zachęcić do gry nowych graczy (była tu właśnie przez to propozycja przez update do 7.7 i miała być do przemyślenia więc problem rozwiązany). Używanie hota z blue manasem przez graczy da się chyba przeboleć ta gra jest i tak łatwa więc przynajmniej to zachęci może nowych graczy.

Squid
25-10-2017, 12:20
Rozważamy to rozwiązanie, jednakże należy wyeliminować wszystkie bugi, a jest ich znaczna ilość :) Dlatego nie nastąpi to tak szybko jakby każdy tego chciał... :)

Harakiri II
25-10-2017, 12:31
ooo bardzo fajny pomysl, na Tak
teraz bardzo duzo graczy, gra na otcliencie

@Squid
Jezeli chodzi o buga z krwia, to wystarczy zmienic 1 rzecz w dat i bedzie dzialac (znikajace drabiny itd) co do reszty nie wiem, nie zaglebialem sie az tak

@Goldenka

a gdyby zrobić tak żeby tylko na tym cliencie można było grać na APO? wtedy moglibyście przerobić spr tak by można było dodać outfity i mounty z rl i można by dodać na nie questy, w dodatku na ot cliencie nie można używać botów? poprawcie mnie jeżeli się mylę.

chcesz tego na apo?XDDDDDDDDDD
Powiem tak, to jest do zrobienia, ale po 1 musieliby zgrac odpowiednio parametry z otb wraz z silnikiem a nastepnie dopasowac wszystko pod spr/dat co jest juz wiekszym wyzwaniem, robilem juz cos takiego na innym otsie, ale bylo bardzo ciezko, dodam rowniez ze bez mojej pomocy, albo kogos kto ogarnia tego typu rzeczy nie da rady... Oczywiscie ciekawi mnie co Squid ma do powiedzenia na ten temat, czekam na jego odpowiedz :P

Również to mamy na uwadze. Co do dat/spr/otb to nie jest to nie wiadomo jak dużym problemem. Wystarczy być cierpliwym i dokładnym ;) Jedynym problemem jest pozyskanie nowych grafik :)

Jak dla mnie to jest najmniejszy problem szczerze mowiac ;)

Malff
25-10-2017, 12:43
Bardzo dobra propozycja! Przy dzisiejszych komputerach i ich możliwościach przyda sie odkurzenie clienta, gdyż obecny jest mocno przestarzały i niewszystkim on działa...
Co do legalizacji hotów, również jestem za, nie oszukujmy aie gbp blue manasow dostaje sie raz na 100 zwykłych gbp, wiec myśle ze to nie bedzie aż tak szkodliwe ;)

#zawszeZA

Sokol from West
25-10-2017, 13:17
Tak, tak i jeszcze raz na TAK!

Bardzo dobra propozycja, w sumie jak napisał Squid - wystarczy wyeliminować błędy i świetnie się do tego będzie nadawać :) Po kolejne - na "nowszych kompach" był problem ze starym klientem APO, a z Ot clientem nigdy nie było. Pamiętam, że nie jedna osoba miała i pewnie nadal ma problem ze starym klientem APO, jakieś czarne kropki po bokach czy coś w tym stylu, a do tego spadek FPS'ów(sam to kiedyś miałem i musiałem się nakombinować, żeby to jakoś naprawić).

Goldenka
25-10-2017, 16:38
Rozważamy to rozwiązanie, jednakże należy wyeliminować wszystkie bugi, a jest ich znaczna ilość :) Dlatego nie nastąpi to tak szybko jakby każdy tego chciał... :)

a gdyby zrobić tak żeby tylko na tym cliencie można było grać na APO? wtedy moglibyście przerobić spr tak by można było dodać outfity i mounty z rl i można by dodać na nie questy, w dodatku na ot cliencie nie można używać botów? poprawcie mnie jeżeli się mylę.

Goatee
25-10-2017, 17:11
Co jak co ale legalne przyzwolenie na używanie tego bota nie powinno mieć miejsca. Parale z hotkeya, najpierw banują za to a teraz jak sobie to wyobrażacie? Przecież to jeszcze bardziej zniszczy pvp którego de facto tutaj nie ma. Nie róbcie z tego serwa tibii 8.6. I już nie wspomine o candybocie który dobrze skonfigurowany działa lepiej niż blackd xd

Wracając do samego otclienta np. ja nie lubię go używać. Dla mnie działa tak jakby z opóźnionym zapłonem. Wolę tradycyjnego klienta.

Squid
25-10-2017, 19:17
@Squid
Jezeli chodzi o buga z krwia, to wystarczy zmienic 1 rzecz w dat i bedzie dzialac (znikajace drabiny itd) co do reszty nie wiem, nie zaglebialem sie az tak
Bugów jest pełno, nie na wszystkie zwracacie uwagę. Co do krwi to taki sposób to 'zapchajdziura' bo w rzeczywistości podobnych błędów jest więcej. Bardziej trzeba szukać błędu programowego w tym przypadku :)
W większości jest to wina innej struktury pakietów zaczerpniętej z wyższych klientów tibii ;) Bawiłem się tym trochę, ale sporo czasu potrzeba na ogarnięcie wszystkiego :-)

@Goldenka
chcesz tego na apo?XDDDDDDDDDD
Powiem tak, to jest do zrobienia, ale po 1 musieliby zgrac odpowiednio parametry z otb wraz z silnikiem a nastepnie dopasowac wszystko pod spr/dat co jest juz wiekszym wyzwaniem, robilem juz cos takiego na innym otsie, ale bylo bardzo ciezko, dodam rowniez ze bez mojej pomocy, albo kogos kto ogarnia tego typu rzeczy nie da rady... Oczywiscie ciekawi mnie co Squid ma do powiedzenia na ten temat, czekam na jego odpowiedz :P
Również to mamy na uwadze. Co do dat/spr/otb to nie jest to nie wiadomo jak dużym problemem. Wystarczy być cierpliwym i dokładnym ;) Jedynym problemem jest pozyskanie nowych grafik :)

Co jak co ale legalne przyzwolenie na używanie tego bota nie powinno mieć miejsca. Parale z hotkeya, najpierw banują za to a teraz jak sobie to wyobrażacie? Przecież to jeszcze bardziej zniszczy pvp którego de facto tutaj nie ma. Nie róbcie z tego serwa tibii 8.6. I już nie wspomine o candybocie który dobrze skonfigurowany działa lepiej niż blackd xd

Wracając do samego otclienta np. ja nie lubię go używać. Dla mnie działa tak jakby z opóźnionym zapłonem. Wolę tradycyjnego klienta.
Dlatego jeśli już to będzie to jedna wersja dla wszystkich, tak aby nie było możliwości odpalenia candybota ;) A jak wiadomo jest on jedynym botem dla tego klienta :) A do tego wtedy każdy będzie miał równe szanse i o to głównie chodzi :)

Ossama Samarytanin
25-10-2017, 19:40
Dlatego jeśli już to będzie to jedna wersja dla wszystkich, tak aby nie było możliwości odpalenia candybota ;) A jak wiadomo jest on jedynym botem dla tego klienta :) A do tego wtedy każdy będzie miał równe szanse i o to głównie chodzi :)

Botów pod otclienta jest co najmniej 10 xd

@t

dobry pomysł, nikt by nie płakał o grafikę

C9 Fanboy
25-10-2017, 19:47
no generalnie po 5 minutach na otc nie da sie wrócić na normalny klient, bo idzie pierdolnąć rzyga na posadzke w temple, jestem na tak.

Sasha Banned
25-10-2017, 20:12

Wierzysz w to co piszesz? Ludzie używali, używają i będą używać botów. Lepiej skupiłbym się na dopracowaniu waszego programu, który niby te boty sprawdza/ wykrywa.. Bo chyba coś szwankuje albo nie działa. : /

#t

Taki klient byłby dobry, sam używam OTclienta, więc polecam w 100%. Jeżeli jeszcze by nie było bugów z drzwiami, krwią to byłbym jeszcze bardziej zadowolony. Jeżeli jeszcze zrobić jakiś myk, aby mniej botów działało pod owego klienta to już w ogóle bomba!

Pomysł mi się podoba, lecz czy zostanie on zrealizowany? Wątpię.

#down

Jestem jak najbardziej na tak! Dobrze by było, gdyby mieli własnego klienta, w którym mogliby tworzyć nowe grafiki.

Bez przesady, przypominam, że to 7.6.. Nowe grafiki? Idź na 8.4 albo 10.98. :v

Daburian
25-10-2017, 20:13
Jestem jak najbardziej na tak! Dobrze by było, gdyby mieli własnego klienta, w którym mogliby tworzyć nowe grafiki. Na apo już brakuje spr, więc nie ma nawet jak tworzyć własnych przedmiotów.
Bugów jest masa, te które ja zauważyłem:
- Brak możliwości użycia klucza na expowiska na EXP
- Nie można skalpować małp nożem od Ahmeda(Raz można potem przez dłuższy czas nie można)
- Znikające drabiny
- Nie można użyć liny gdy jest krew lub jakiś inny przedmiot.
- Nie można użyć tego miejsca na senji jak chce się wejść na wise many.
Na razie tyle znalazłem.

Colinovsky
25-10-2017, 21:41

Dlatego własnego clienta powinniście zrobić już dawno temu i byłoby z głowy. ;) Najlepiej takiego, który by w jakiś sposób mógł być aktualizowany i tak, żeby serwer działał tylko na najnowszej wersji (jakieś sprawdzenie plików z bazą serwera by się przydało by zapobiec botom, no i jakiś system anty botowy do tego). Wtedy APO byłoby dużo przyjaźniejszym serwerem niż jest obecnie. Jeszcze pare rzeczy byście zmienili i ludzie by pograli. :ok:

Miximo
25-10-2017, 22:25
Kolejnym bugiem jest podlewanie drzewka na rooku life fluidami. Nie wykonamy tej misji z otclientem :)
Na to trzeba sporo czasu, błędów jest bardzo dużo. Moim zdaniem są chyba ważniejsze rzeczy na ten moment ale na to też musi przyjść czas.

Tirell
26-10-2017, 01:29
Co do bledu z uzywaniem drzwi, krwi na rope placach, potworow na rope placach to wystarczy poprawic tylko kod, nawet na githubie gdzies jest i nie ma problemow z tym.

Co do nowych grafik to od chyba wersji z update po oramond struktura pliku spr jak i same spr potworow sa inne i zajelo by w ch dlugo jak by squid mial to zrobic na 7.6 zeby apo nie wywalilo w kosmos XD

No albo mozna sie bawic tak jak harakiri w sklejanie modeli ;d

Orson_Pall
26-10-2017, 07:04
Co do bledu z uzywaniem drzwi, krwi na rope placach, potworow na rope placach to wystarczy poprawic tylko kod, nawet na githubie gdzies jest i nie ma problemow z tym.

Co do nowych grafik to od chyba wersji z update po oramond struktura pliku spr jak i same spr potworow sa inne i zajelo by w ch dlugo jak by squid mial to zrobic na 7.6 zeby apo nie wywalilo w kosmos XD

No albo mozna sie bawic tak jak harakiri w sklejanie modeli ;d

wszystkie grafiki są już dostępne w formacie .spr lub .png

@topic
oczywiście jestem na tak.

Tirell
26-10-2017, 10:19
Ale od update po oramond potwory w pliku spr maja nie tylko "Stand" czyli sam obrazek jak jest na 7.6 ale jeszcze "idle" czyli cala animacja w ruchu, a png no spoko tylko wez teraz kazdego potwora sklejaj ze 120 obrazkow;]

Etholt
29-10-2017, 05:23
Dobra propozycja, oby jak najszybciej weszła w życie OT client daje dużo możliwośći szkoda jednak że ma pare bugów

Ero Senin
29-10-2017, 12:07
Niech ktoś napisze od zera dedykowany client dla APO :D

#temat
Jestem oczywiście za

Jestem jak najbardziej na tak! Dobrze by było, gdyby mieli własnego klienta, w którym mogliby tworzyć nowe grafiki. Na apo już brakuje spr, więc nie ma nawet jak tworzyć własnych przedmiotów.
Bugów jest masa, te które ja zauważyłem:
- Brak możliwości użycia klucza na expowiska na EXP
- Nie można skalpować małp nożem od Ahmeda(Raz można potem przez dłuższy czas nie można)
- Znikające drabiny
- Nie można użyć liny gdy jest krew lub jakiś inny przedmiot.
- Nie można użyć tego miejsca na senji jak chce się wejść na wise many.
Na razie tyle znalazłem.

to jest tylko kwestia stacków na danej pozycji ; d

Goldenka
13-11-2017, 18:58
Fajnie jakby to było zrobione w miare szybko, poprawa grywalności gry przyciągnie do niej nowych graczy.

Hokage
14-11-2017, 09:30
Przecież on jest już "oficjalny" na apo. Prawie każdy z niego korzysta i myślę, że jeśli byś chciał to nie miał byś problemu z jego "pobraniem"

Daburian
14-11-2017, 11:52
@up
Tak, tylko fajnie by było gdyby zintegrowali go z serverem. Ile można patrzeć na tą samą grafikę? 4 broszki o innej nazwie wyglądają tak samo... Gdyby mieli własnego klienta mogłoby w końcu dodawać własną grafikę do gry, a uwierz mi, ze to by przyciągało ludzi.

Sunarrem
15-11-2017, 18:01
Kolejnym bledem tego klienta jest to iz nie mozna zmieniac kolorow outfitu wlasnej postaci ( brak palety kolorow )

#t
Juz dawno powinien zostac wprowadzony, gdyz sie ma wiecej fps , dwa ze gra na nim jest przyjemniejsza

Squid
18-12-2017, 17:53
Propozycja najprawdopodobniej przyjęta. :eek: