Zaloguj się

View Full Version : Brak możliwości głosowania w propozycjach dotyczących gry przez Administracje serwera

Ero Senin
30-10-2017, 23:17
Witam,

jest późny wieczór, a ja sobie siedzę i wymyślam dziwactwa.

Więc...tak jak w nazwie tematu. Proponuję, aby głosy oddane w propozycjach przez członków administracji(gry), które występują pod "ukrytymi" nickami nie były brane pod uwagę.Administracja jest dla graczy, a nie odwrotnie.

Jeżeli ktoś z ekipy jest nadal aktywnym graczem to niech oddaje głos z prywatnego konta, bo obecnie wygląda to tak, że administratorzy głosują w propozycjach, a moim zdaniem to tylko aktywni gracze powinni mieć na nie wpływ.

#Nie jest istotne, że ekipa będzie głosowała tak czy siak z prywatnych kont. Chodzi po prostu o to, że źle coś takiego wygląda, gdy ekipa częściowo swoimi głosami uwala jakieś propozycje. Gracze decydują - ekipa wprowadza(lub nie).

#edit
Trochę zawaliłem nie dając w tej sondzie widoku na osoby głosujące ZA/PRZECIW :D proszę o popieranie swoich głosów postami w temacie

Anmus
30-10-2017, 23:31
Propozycja dobra, dlaczego? Ponieważ jak zauważyłem, to wiele osób bierze pod uwagę opinie kogoś z Administracji, a co za tym idzie? Jest po jego stronie i również jest tego zdania co taka osoba napisała (nie mówię, że większość, lecz trochę takich osób jest).

Najlepiej jakby się wypowiadali dopiero, gdy sonda osiągnie minimum 20 głosów - głosów graczy.

Sokol from West
30-10-2017, 23:45
Jak najbardziej na tak. W końcu to gracze tworzą ten serwer, bo są jego większą częścią, więc powinni mieć "więcej do powiedzenia" np. w takiej sondzie przy jakiejś propozycji. Potem tak jak napisałeś - niech ekipa akceptuje/nie akceptuje.

Administracja jest dla graczy, a nie odwrotnie.

Mocno trafione w punkt. Całkowicie się zgadzam.

...gdy ekipa częściowo swoimi głosami uwala jakieś propozycje. Gracze decydują - ekipa wprowadza(lub nie).

Tutaj też w punkt trafione. Nie jeden raz coś takiego miało miejsce.

Hokage
30-10-2017, 23:49
prywatnego konta

Nie bo wtedy dostanie bana na 1 :D

Tez jestem tego zdania. Teraz jest sporo ludzi w ekipie i dużo ich głosy przeważają a skoro oni nie graja to czemu mają głosować ?:D zaniżać statystyki. To gracze powinni najwięcej decydować(aktywni gracze) bo dzięki nim serwer istnieje, co nie?
Chyba że przerobią ankietę żeby było widać ich zdanie a żeby się nie liczyło.

jestem na tak :D

Squid
31-10-2017, 01:00
Jak ja np. gram a nie używam prywatnego konta to w czym jestem gorszy od innego gracza? Hm? To, że mam pozycję to już nie mogę mieć własnego zdania? XD

Przecież też często myślę jak gracz :diabelek:

Szalom
31-10-2017, 02:39
Jestem przeciwko dziwactwom. Jeżeli Ty miałbyś możliwość głosowania anonimowo - pewnie byś z tej opcji korzystał dosyć często będąc użytkownikiem Forum. Zatem to ich wola - czy chcą się ujawnić, bądź nie. Zostaję przy opcji obecnej.

Ero Senin
31-10-2017, 06:06
Jestem przeciwko dziwactwom. Jeżeli Ty miałbyś możliwość głosowania anonimowo - pewnie byś z tej opcji korzystał dosyć często będąc użytkownikiem Forum. Zatem to ich wola - czy chcą się ujawnić, bądź nie. Zostaję przy opcji obecnej.

Przecież nie znamy ich prawdziwych nicków/tożsamości, więc głosując z prywatnych kont są również anonimowi ; D

Jak ja np. gram a nie używam prywatnego konta to w czym jestem gorszy od innego gracza? Hm? To, że mam pozycję to już nie mogę mieć własnego zdania? XD

Przecież też często myślę jak gracz :diabelek:

Jeżeli nadal "czujesz się" graczem to zawsze możesz znowu zacząć korzystać z konta prywatnego jeśli jakaś propozycja wyjątkowo przykuje Twoją uwagę.
Czy to będzie aż tak duży problem?
Dochodzi aktualnie do sytuacji, gdzie Ty(oraz inni) w dużej mierze wybieracie sobie co chce Wam się robić na serwerze, a czego nie, a ta decyzja powinna należeć tylko i wyłącznie do zwykłych, aktywnych graczy.
Może to powinna być związane z Twoją pozycją? W sensie przyjmując ją liczysz się ze zdaniem graczy i działasz w celu rozwijania dla nich serwera?
Może jednak ja nie mam racji? Niech zadecyduje ankieta i ludzie w niej głosujący.

@Squid
Zastanawiam się jaka motywacja towarzyszy przyjmowaniu tak wysokich pozycji na serwerze? Dlaczego chciałeś tego miejsca w ekipie?

[Rinson] Może nie zagłosuje z konta prywatnego dlatego, że zaraz ktoś "życzliwy" napisze zgłoszenie, że Squid korzysta z dwóch kont na forum na raz więc trzeba mu jedno zbanować? :)