PDA

View Full Version : Parcel rook

Harakiri II
08-11-2017, 23:11
Witam,
Chcialem zaproponowac, aby osoby z rook mogly wysylac w parcelach itemy do postaci na main, wiadomo czesto jest taka sytuacja ze mozemy cos zloocic na rooku, a potrzebujemy tego na main i nie chcemy zakladac co chwile xxx postaci, czy to zle rozwiazanie? Oczywiscie tylko rook->main
Czekam na komentarze

Pozdrawiam,
Skala

Nom i jeszcze aby¶my mogli wysyłać cobie paczki z maina na rooka. Jestem na nie, i tak już za dużo nasrane jest na tym rooku.

Niee, temat dotyczy wysyłania rook ->main

Serio? Nie ułatwiajmy już tak bardzo gry.. Bez kitu brakuje jeszcze PvP i można to nazwać prawdziwym Main'em.
W ostatnim tygodniu założyłem konto (1 min roboty), wbiłem 15 poziom (4 min roboty) i wyniosłem przedmioty na Main - taki problem?

Ogarn±ć broń, ringa i plecak potów to żaden wyczyn, więc? Jeżeli komu¶ nie chce się tracić 5 minut na zrobienie konta, wyj¶cie na Main to o czym my tu gadamy? :v

Oczywi¶cie jestem na nie.
Serio? Tylko, ze w tej propozycji bardziej chodzi o to, aby nie zajmowac nickow, poniewaz administracja pozniej takich noob postaci nie usuwa to po 1.
Po 2 zlooce cos jednego dnia, wysylam parcel, zlooce cos 2 dnia wysylam parcel, a w aktualnej sytuacji to juz sa 2 postacie i 2 zajete nicki, nie widze tu uproszczenia na poziomie gry zdobywasz jakies itemy czy poziomy za pomoca tego rozwiazania? Nie, tylko wysylasz parcel na main zamiast robienia kolejnej postaci

Też jestem na nie lecz ewentualnie można by zrobić co¶ takiego iż na rook powstał by jaki¶ teleport na uboczu do którego by można wrzucać itemki które pojawiały by się w jakim¶ miejscu na mainie, oczywi¶cie nie można było by niego wej¶ć.
czy ty jestes powazny?? zaraz bedzie w takim miejscu stalo pelno botow zeby te itemy lapac, albo blokowac dostep w tym miejscu

Orson_Pall
08-11-2017, 23:22
może jeszcze quest na GMa dodać co? M±dry Ty jeste¶?

Oczywi¶cie jestem na tak

Sorc Kingow
08-11-2017, 23:37
Pewnie się nie zgodz± i zostanie tak jak jest, czyli wynoszenie itemów na postaci z Rook'a na Mainland.
Jestem za!

Squid
09-11-2017, 00:04
Szczerze kilka dni temu nad tym my¶lałem i miałem w planie dodać paczki do jakiego¶ nowego moba oraz umie¶cić gdzie¶ skrzynkę ;p

Ale widzę, że powstaje nawet taka propozycja więc poczekam jeszcze na wyniki ankiety :)

Hokage
09-11-2017, 07:38
gracze z rooka tez mogli by miec mozliwosc wysylania paczek do siebie.

jeestem na tak, fajny pomysl

Goatee
09-11-2017, 09:24
Nom i jeszcze aby¶my mogli wysyłać cobie paczki z maina na rooka. Jestem na nie, i tak już za dużo nasrane jest na tym rooku.

Anmus
09-11-2017, 11:25
Serio? Nie ułatwiajmy już tak bardzo gry.. Bez kitu brakuje jeszcze PvP i można to nazwać prawdziwym Main'em.
W ostatnim tygodniu założyłem konto (1 min roboty), wbiłem 15 poziom (4 min roboty) i wyniosłem przedmioty na Main - taki problem?

Ogarn±ć broń, ringa i plecak potów to żaden wyczyn, więc? Jeżeli komu¶ nie chce się tracić 5 minut na zrobienie konta, wyj¶cie na Main to o czym my tu gadamy? :v

Oczywi¶cie jestem na nie.

Jestem na Tak po co mieć xxx postaci na acc, kiedy można wysłać to parcelem i wiele nickow bedzie wolnych.

Założenie konta zajmuje Ci 1 minute - masz przy tym 3 darmowe dni PACCa oraz jeden gratis (również 3 dni PACCa do aktywowania), więc? :v

Serio? Tylko, ze w tej propozycji bardziej chodzi o to, aby nie zajmowac nickow, poniewaz administracja pozniej takich noob postaci nie usuwa to po 1.
Po 2 zlooce cos jednego dnia, wysylam parcel, zlooce cos 2 dnia wysylam parcel, a w aktualnej sytuacji to juz sa 2 postacie i 2 zajete nicki, nie widze tu uproszczenia na poziomie gry zdobywasz jakies itemy czy poziomy za pomoca tego rozwiazania? Nie, tylko wysylasz parcel na main zamiast robienia kolejnej postaci

Przecież wiem o co chodzi.. Zakładaj±c konto, wymy¶laj±c nick piszesz jakie¶ głupoty (nie wiem jak Ty, ale ja wymy¶lam byle co, co mi przyjdzie na my¶l), więc pisanie, że przez takie co¶ zajmujemy jakie¶ nazwy postaci jest głupot±. :]

MichaS
09-11-2017, 11:34
Jestem na Tak po co mieć xxx postaci na acc, kiedy można wysłać to parcelem i wiele nickow bedzie wolnych.

Miximo
09-11-2017, 13:17
Jestem na tak, ponieważ jest to bardzo przydatna opcja, która powinna wej¶ć w życie już bardzo dawno.

Rinson
09-11-2017, 13:25
Ja osobi¶cie jestem przeciwny. Kolejne ingerencje w parcel system (moim skromnym zdaniem) mog± spowodować jakie¶ nieprzewidziane bugi w systemie. Może się okazać, że kto¶ gdzie¶ znajdzie jak±¶ lukę i będzie na Rooku w Shaman Secie latał i bił z magic axe.

Etholt
09-11-2017, 15:09
Ja osobi¶cie jestem przeciwny. Kolejne ingerencje w parcel system (moim skromnym zdaniem) mog± spowodować jakie¶ nieprzewidziane bugi w systemie. Może się okazać, że kto¶ gdzie¶ znajdzie jak±¶ lukę i będzie na Rooku w Shaman Secie latał i bił z magic axe.

Też jestem na nie lecz ewentualnie można by zrobić co¶ takiego iż na rook powstał by jaki¶ teleport na uboczu do którego by można wrzucać itemki które pojawiały by się w jakim¶ miejscu na mainie, oczywi¶cie nie można było by niego wej¶ć.

Malff
09-11-2017, 15:45

Po to macie test serwer, żeby wyemilonować takie bugi... Poza tym:

Wykorzystywanie i ukrywanie błędów serwera/gry dla własnego zysku jest karane usunięciem konta.

#t
Dobra propozycja, oczywi¶cie jeżeli będzie dobrze dopracowana. Zawsze to lepiej wysłać parcel niż zakładać multum noob charów... TAK

[Rinson] Nie zapominaj, że jedna osoba czasami nie znajdzie wszystkich błędów :)

Ossama Samarytanin
09-11-2017, 19:14
Widzę, że rookerzy zrobili się już zbyt leniwi przez te Arenki :<

@t
Jestem na nie, co to za problem zrobić chara i wbić w 5 min 15 poziom na Arence.

Squid
09-11-2017, 19:37
To wła¶nie jest parcel - wrzucasz itemki do skrzynki i pojawiaj± się w depozycie (tylko na mainie) :)

Ogólnie apropos wypowiedzi Rinsona - to nie będzie żadna ingerencja w parcel system więc nie ma zagrożenia, że itemki z maina pojawi± się na rooku ;)

Colinovsky
09-11-2017, 21:19

Challenge accepted. :cool:

A tak poważnie, to jestem na tak. Można to rozwi±zać ewentualnie przez jakiego¶ npc lub co¶ podobnego.

BTW, możecie nie ingerować w obecny system tylko skopiować kod z nowym UID pod skrznke na paczki i umieszczać je tylko na rooku. ;) Problem solved.