View Full Version : Śmieciowy loot - loot-channel
Jak wiemy nie da się zbytnio zrobić tak aby w loot chanelu wyróżniało nam lepsze itemki jakimś innym kolorem, więc wychodzę z propozycja aby usunąć śmieciowe itemki z lepszych potworów, oczywiście nie mam tu na myśli double axe, fire swordy itp czyli takich do misji lecz takie które spokojnie możemy kupić u NPC a w loocie są zbędne czyli takie np jak: kamienie small ruby itp, wandy: wand of vortex itp platynki, gp. Aż tak dużo roboty z tym nie ma a nasz loot channel powinien być dla nas przyjemnieszy do odczytania.
Lepiej by było jakby na respie zamiast moba od razu najlepsze itemy leżały??
Na nie, głupia propozycja.
Sokol from West
11-12-2017, 15:21
Lepiej by było jakby na respie zamiast moba od razu najlepsze itemy leżały??
Na nie, głupia propozycja.
Mam lepszy pomysł - niech "lepsze itemy" od razu pojawiają się w naszym bp, ale oczywiście przeznaczonym do loota. Dobry pomysł, co nie?
@t
Jestem na nie. Nikomu to nie przeszkadzało, a dla mnie np. nigdy to nie utrudniało jakoś zbytnio zbierania tego lepszego loota. Ciesz się, że w ogóle jest coś takiego jak loot-channel, a czy wyświetlane "śmieci" przeszkadzają w czymś na tym kanale? Nie sądzę.
Sorc Kingow
11-12-2017, 15:23
A dlaczego ma takie coś być wprowadzone?
Czy ciężko jest się dopatrzeć wartościowego itemu w loot channel?
Moim zdaniem wprowadzenie owego kanału dużo ułatwiło graczom i nie trzeba już więcej w nim ułatwień.
Mogliby wprowadzić natomiast kanał z wymianami w grze, bo ludzie do dzisiaj nie potrzebnie dostają bany. Na forum zalegalizowano i wprowadzono jeden dział, a w grze nic.
Wymiennicy mogą przeprowadzać wymiany, to czemu gracze nie mogą się ogłaszać?
#
NIE
Oczywiście jestem na tak bo źle się expi. np Returned ma tyle lota i jest to bardzo oczojebne. Jest wiele mobów z którymi tak jest i lota jest na kilka linijek a tylko kilka przedmiotów z nich się zbiera xd
Jestem na tak
Serio tak ciężko poświęcić 2 sekundy, aby dobrze się dopatrzeć lepszych przedmiotów? Ty chcesz jeszcze wyrzucić gorsze (śmieciowe) przedmioty? Ja wręcz przeciwnie, na miejscu Squida dodałbym ich jeszcze więcej.
Nigdy nie miałem problemu z zobaczeniem lepszych przedmiotów.. Jeżeli Ty masz z tym problem to rozwiązanie jest jedno - ta gra jest za Ciebie za trudna, wyjdź i nie wracaj.
Jestem na nie.
Ketanol Dencabre
11-12-2017, 15:42
Bez przesady, nikt nigdy nie mial z tym problemu, nie macie juz sie czego czepiac co? :v jestem na nie
C9 Fanboy
11-12-2017, 15:52
Pozwolę sobie zacytować Squida z lepszej propozycji o podobnym charakterze.
a powiem tak. Z kwestii programistycznej taki "drop tracker" w grze w formie jaką podajesz pod obecnym klientem jest nieosiągalny. Niestety, z klienta cipsoftu nie uda się wycisnąć takiego okienka.
Wymienione wyżej rozwiązanie 'wyszczególnienia' innym kolorem również jest nieosiągalne - na 7.6 wiadomości są tylko jednokolorowe (istnieje szansa, że można zrobić i dwukolorowe, jednakże prace nad tym pochłonęłyby kilka dni jak nie tygodni a powodzenie prac stoi i tak pod znakiem zapytania).
Istnieją więc 2 opcje: zmienić klienta (co wymaga sporego wkładu czasu na ogarnięcie wszystkich bugów itp) lub zrobić drop tracker na stronie (co wymaga jeszcze wiele większego wkładu czasu).
Oprócz tego dochodzi kwestia programowa - obecnie już przy zabiciu każdego potwora wykonuje się XXX operacji, dodając ich jeszcze więcej (najpierw po generacji loota sprawdzenie, czy poleciał dany item a następnie według jakiegoś klucza porównywanie itemów z plikiem lub bazą danych a następnie warunkowe sprawdzenie całego loota aby wyświetlić tylko ten interesujący) spowoduje to znaczny wzrost obciążenia serwera co w przypadku np. maratonu może powodować bardzo odczuwalne lagi jak nie kilkusekundowe przywiechy serwera...
Jakby to było takie proste to tak jak ktoś tu wspomniał - istniałoby od początku powstania loot-channelu
Tak więc wybaczcie, ale w tej chwili niestety nie wejdzie to w życie z przyczyn technicznych.
http://www.forum.toproste.pl/showpost.php?p=1195816&postcount=11
Tiki Tenii
11-12-2017, 16:50
@up
to są 2 różne propozycje, wydaje mi się że usunięcie kilku przedmiotów jest szybsze niż robienie lepszym itemkom specjalnej skórki ; )
@sasha
Nigdy nie miałem problemu z zobaczeniem lepszych przedmiotów..
Gdybyś takowe miał to gz
dwarfy - lot czytelny
cracki - tylko bh, które rzuca się w oczy
retu - tylko kamyki ( są na początku lota )
tiny/nile ( pasek ) - nie ma przedmiotów śmieciowych
jakieś tam lepsze moby - raczej zbierasz lota całego, no i nie ma tyle śmieciowych itemków
Moim zdaniem propozycja nie jest taka zła ( przyszłościowa )
Ja bym nie zmieniał nic w mobach które są już na serwerze, lecz te które by zostały dodane mogły bym mieć lota w stylu nowych dwarfów
( jedynym itemem którego raczej nikt nie zbiera są ciastka - nie zaśmieca to lotchanela :ok2: )
zaznaczyłem TAK
Kiedys otwierales potwora i dopiero widziales loot. Teraz jest loot channel i wystarczy czytac. Z jednych potworow leci duzo smieci, a wiec szybciej bedzie otwierac deda i sprawdzac loot wlasnorecznie.
Poza tym na wielu expowiskach spedza sie dlugie godziny i wystarczy troche wycwiczyc wzrok i sam bedziesz automatycznie omijac smieci, ktore cie nie interesuja.
Jezeli ciezko sprawdzic loot to nie zbieraj go w ogole, problem?
Jestem przeciwny jakimkolwiek zmianiom ulatwiajacym zbieranie loota.
Goldenka
12-12-2017, 10:30
Ludzie co wam przeszkadza że z bally albo kingów zostały by usunięte perły i rubiny trochę mniejszy syf był by xD
Jak wiemy nie da się zbytnio zrobić tak aby w loot chanelu wyróżniało nam lepsze itemki jakimś innym kolorem
Dużo nauki przed Tobą
#Topic
Głupszej propozycji w tym roku nie czytałem, szkoda że pod koniec roku nie ma też głosowania na najgłupszy temat, najlepszy temat, najczęściej odwiedzany temat itd, bo pewnie nie miałbyś dużej konkurencji.
Co do samej propozycji, to jeszcze 5(?) lat wstecz nie było nawet loot channelu, więc jeśli chciałeś zbierać loot, to musiałeś każdego jednego bally otwierać, a dziś chciałbyś jeszcze, żeby ten loot sam Ci się pakował do plecaków, segregował, a jeszcze lepiej jakby trafiał do depo, bo po co marnować capa, nie?
Jestem na nie :)
Ero Senin
12-12-2017, 16:58
Dużo nauki przed Tobą ��
#Topic
Głupszej propozycji w tym roku nie czytałem, szkoda że pod koniec roku nie ma też głosowania na najgłupszy temat, najlepszy temat, najczęściej odwiedzany temat itd, bo pewnie nie miałbyś dużej konkurencji.
Co do samej propozycji, to jeszcze 5(?) lat wstecz nie było nawet loot channelu, więc jeśli chciałeś zbierać loot, to musiałeś każdego jednego bally otwierać, a dziś chciałbyś jeszcze, żeby ten loot sam Ci się pakował do plecaków, segregował, a jeszcze lepiej jakby trafiał do depo, bo po co marnować capa, nie?
Jestem na nie :)
Akurat ma racje, co do wyróżniania innym kolorem KONKRETNYCH itemów na LOOT-CHANNELU. Można ewentualnie zmienić kolor całego loota z danego potwora, ale wybór też jest strasznie ubogi
Ciężko mi podjąć decyzję czy nie jest to aby zbyt duże ułatwienie
Jestem na nie. Nie każdego na te śmiecie stać, trolololo.
może najlepiej wgl takie "smieci" usunąć z serwera? nie podoba mi się to wiec jestem na nie
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.