PDA

View Full Version : Squid mówi Good Bye! :)

Squid
06-01-2018, 19:28
Na każdego przychodzi kiedyś czas (sądzę, że sporo w ekipie się zmieni w najbliższych dniach), są różne powody - moim jest bezsilność. Bezsilność w stosunku do najważniejszej osoby w ekipie - niby rozumie problemy 'ok' 'ok' ale na tym zazwyczaj się kończy - na potwierdzeniu zrozumienia problemu... W sumie to popieram ruch Santano 'zostawić wszystko, niech inni się męczą' :)
Od razu uprzedzam, że to co zacząłem a nie udało mi się skończyć (update, klienta) przekazuję Mortiisowi - być może kiedyś ktoś to dla Was dokończy.

Chciałbym również podziękować wielu osobom, niektórych wymienię, niektórych może zdarzyć się, że pominąłem...
Pierwszą osobą jak się pewnie spodziewacie będzie Mortiis - dzięki za współpracę, były chwile lepsze, były chwile gorsze. Masz ambitne plany tylko brak czasu na ich realizację :cool: Cieszy mnie to, że chociaż twierdziłeś, że zauważasz to co do Ciebie pisałem. Mimo wszystko porywasz się z motyką na słońce uważając, że wszystko zrobisz SAM. Czasem trzeba ustąpić, dawaliśmy Ci o tym znać już nie raz. No ale Twój wybór :) Wszyscy wystawialiśmy pomocną dłoń, jednakże żadnej nie chwyciłeś. Jeszcze raz - dzięki za tą odrobinę zaufania jaką mnie obdarzyłeś :)
Drugą osobą jest nieobecny już Tygrys. Dobrze się z nim współpracowało, jednakże szybciej dał sobie spokój z APO.
Kolejne podziękowania wędrują do Santano - przez jakiś czas mieliśmy możliwość współpracy, trochę mnie nauczył i poprawiał na początku ;) Czasem spoglądając na jego skrypty podziwiam jego rozkminy. Szacun!
Dziękuję również Mc Maćkowi który wspierał mnie w walce ze Scoopem :boks: gdy byłem jeszcze cleanerem.
Dużo zawdzięczam również Rinsonowi - dzięki kontaktowi przez jego osobę rozpocząłem działania w sferze skryptowania na APO. W sumie on też mi trochę zawdzięczał na otsofcie ;p
Przez ostatnie lata dość sporo czasu spędzone na rozmowach z Voltanem i Yagamim - dzięki za wsparcie.
Chciałbym podziękować Aradowi - osobie która stworzyła trochę terenów zarówno pod moje update jak i wyspę piratów i bodajże QOTN. Dzięki niemu mieliście trochę rozrywki po odejściu Tygrysa.
Jak zauważyliście ostatnio dość dużo działań podejmuje Apendor - podziwiam gościa, że mu się chce! Z tego co wiem to już szykuje Wam kolejne zmiany, więc powoli być może stanie się moim następcą ;)
Bardzo chciałbym podziękować również pierwszemu ownerowi Skocia - dzięki niemu odkryłem APO ;)
Dużo mogę zawdzięczać pewnej osobie z dawnego otsoftu - był nią BlizzardDavid. Jego kody zafascynowały mnie przez co poznawałem YurOTSa bardzo dogłębnie. W sumie to dzięki niemu rozpoczęła się moja przygoda z programowaniem =)
Gorące podziękowania dla graczy Elity Rookgardu - bardzo przyjemnie się grało i dokonywało rzeczy uznawanych za 'niemożliwe'! ;)
W ostatnich dniach w pewnych kwestiach pomagał mi Harakiri za co mu również serdecznie dziękuję. #działobysię

Dzięki również osobom które pełniły funkcje tutora/ST/GM podczas mojej obecności w ekipie a których nie wymieniłem wyżej. Nic za to nie ma a pomoc jest bardzo przydatna gdyż mogłem zajmować się update'ami a nie siedzieć w grze i banować.

Przepraszam jeśli kogoś pominąłem... ;)
Na koniec chciałbym podziękować wszystkim graczom - za te miłe jak i niemiłe sytuacje jakie miały miejsce. Mam nadzieję, że będziecie mnie mimo wszystko miło wspominać...

Będę tu czasem zaglądał co się dzieje :)

Pozdrawiam wszystkich! Powodzenia!
Squid.

Miximo
06-01-2018, 22:57
Ja myślę, że to fake i nie odchodzisz... :D