View Full Version : Darmowe podróże
Krótko i na temat, wychodzę z propozycją aby na mainie podróże statkiem/dywanem były darmowe, kosztują one i tak grosze a robią nam burdel w plecaku, co stanowi poważne zagrożenie że podczas jakieś questu/misji nie będziemy mieć miejsca w plecaku i nie da nam itemku
Dodaję ankietę.
Zaznaczam tak ale tylko wtedy gdy cene za podróż zmienią na co najmniej 1 cc...
Właśnie po to żeby nie robiło nam w plecaku "burdelu". Już dawno to powinno być wprowadzone :D
Jestem na tak
Najlepiej żeby manasy i runy też były za free, bo też kupując robi się bałagan w plecaku.
W sumie mam lepszy pomysł, usuńmy pieniądze na apo i zróbmy wszystko darmowe.
A tak szczerze, w domu wszyscy zdrowi?
Nie chcesz mieć burdelu w plecaku to siedź w depo i nic nie rób typie.
Dominikaa
04-03-2018, 15:44
Niby tak no ale jak trafiają się nowi gracze to nie mają zazwyczaj kasy żeby sobie tak pływać (trochę głupi argument bo nowych graczy praktycznie nie ma) no ale w sumie też nie lubie jak po podróżach lata all po plecaku...
Zarexoholik?
04-03-2018, 16:00
Podróże powinny kosztować znacznie więcej... Tak samo jak runy, manasy, doładowania amuletów itd. Polityka APO zakłada jednak, żeby przez cały okres gry się zarabiało. Na APO nie da się stracić. Wszędzie wychodzi się z profitem, dlatego jest tak nudno. Po tylu latach ludzie nadal chcą żeby coś było tańsze lub w ogóle zostało wycofane. Opłaty powinny zależeć od poziomu doświadczenia. Jednak czego tu oczekiwać skoro za śmierć na APO płaci się 1 sc. :rotfl:
Podróże chcesz zrobić darmowe, ponieważ robi Ci się śmietnik w plecaku? Gościu, zastanów się co piszesz.
Takie coś jak podróże statkiem, trenowanie, kupowanie run oraz manasów powinno kosztować znacznie więcej niż jest aktualnie.
Śmiech na sali, jestem na nie. Mam nadzieje, że Administracja podniesie ceny.
Goldenka
04-03-2018, 16:51
Wystarczy podnieść cenę wszystkich podróży do 10k wtedy nie robi nam bałaganu w plecaku tak jak kosztuje 1k albo 300gp...
Dwa Plus Jeden
04-03-2018, 20:04
Czym większy lvl tym większy koszt śmierci, fajnie by było... tak myślę.
Darmowe podroze uwazam za slaby pomysl, ja bym raczej je podniosl i to zdecydowanie - np. 50cc za podroz, pewnie i tak to niewiele zmeini bo kasy jest pelno na serwerze i tez nie chodzi o to zeby samo podrozowanie nam ja zjadalo...
50cc to tez sporo dla low lvl, dlatego dobrym rozwiazanie byloby zroznicowanie cen w zaleznosc od poziomu doswiadczenia - nie wiem jednak jak skomplikowane byloby wprowadzenie tego.
Jeżeli już to rozważymy zwiększenie cen podróży.
ale pajacerka skad ty taki pomysl wziales i tak jest za duzo kasy na serwie. Za nick z miejsca na nie elo.
Sorc Kingow
05-03-2018, 09:55
Zwiększyłbym cenę, bo za darmo i tak podróżujemy. Przecież i tak, to nie wiele zajmuje w plecaku.
Rozumiem, że przyzwyczajenie masz z RL życia, bez kasy, dokumentów i biletów przemieszczasz się MPK w swoim mieście (bo dużo miejsca zajmuje).
#Nie
#Lucas
Dzięki za poprawkę! :D
Nie no, podróżujemy lub korzystamy.
Master.Lucas
05-03-2018, 11:08
#up
Jak Ty jezdzisz statkiem czy dywanem to fajnie masz serio :eek:
#t
Glupi pomysl z usunieciem oplaty za podroze, bardziej kierowalbym sie podniesieniem cen ale nie tylko podrozy ale i zgonow run i manasow.
Jestem na nie
Jeżeli już to rozważymy zwiększenie cen podróży.
J/w.
Poza tym jakbyśmy tu zrobili darmowe podróże, zaraz byłby temat, żeby w każdym mieście dodać teleporty do innych miast bo statki i Ci NPC na mapie są zbędni. Do tego kwestią czasu byłaby sonda, że może i runy dajmy za free bo kosztują grosze, a robią bałagan w plecaku.
I pytanie moje w tym miejscu brzmi: jak mamy pozbywać się pieniędzy z serwera, skoro coś, za co teraz się płaci byłoby darmowe? :|
Propozycję odrzucam z wiadomego powodu.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.