View Full Version : Konkurs na króla PVP.
Witam serdecznie, wpadlem dzis na dosc ciekawy pomysl ktorym zdecydowalem sie z wami podzielic. Od niepamietnych czasow na apo zawsze ludzie klocili sie o to kto ma najlepsze pvp, niestety z oczywistych przyczyn nie da sie tego sprawdzic (rozne lvle, ekwipunek itd). Dlatego wychodze z propozycja stworzenia konkursu ktory w koncu nie bedzie opieral sie na debilnym klikaniu na wajche i "kto da wiecej". Przed ocena i napisaniem posta prosze przeczytac calosc do konca.
Konkurs odbylby sie na test serverze, gdzie kazdy z zarejestrowanych w konkursie graczy otrzymalby wybrana przez siebie profesje z wlasnym nickiem oraz pelnym ekwipunkiem. Sugerowany przezemnie poziom to 4000. Walki odbywalyby sie w okreslonych na forum terminach. Gracze walczyliby na specjalnie stworzonym do tego (sporym aby nie ograniczac magicznych profesji) terenie do 2 pkt (1 wygrana = 1 pkt). Przegrany ofc odpada, wygrany przechodzi do kolejnego etapu.
-Wysylamy parcel np. do Voltana ktory powinien zawierac:
a) oplate wpisowa (sugeruje pacc rune) / Oplata moglaby sie odbyc takze na zasadzie doladowania pacc na swoim koncie na apo teoretycznie mogloby to zwiekszyc liczbe graczy (osoby ktore biora udzial w konkursie nie koniecznie musza byc aktywnymi graczami (jak np. ja))
b) list w ktorym nalezy napisac nick swojego gladiatora oraz wybrana przez siebie profesje
c) post w temacie na forum* (dlaczego wyjasnie nizej)
Zabezpieczenia:
-Walki bylyby stale monitorowane przez ktoregos z GMow, w przypadku zauwazenia przez administracje uzywania programu wspomagajacego czekaliby na wynik a nastepnie gracz bylby poinformowany o tym, ze uzywal bota i jesli nie dostarczy filmu z walki zostalby zdtyskwafilikowany. (kazdy gracz mialby zatem obowiazek nagrywania swoich walk) - w ten sposob wykluczymy nieuczyciwych graczy
-Aby wykluczyc graczy ktorzy wysylaliby po 10 pacc run tworzac 10 roznych postaci do konkursu wymagany bylby post na forum.
-Oczywiscie gracze sa rozni, niestety sa tez tacy ktorzy przez cala walke beda uciekac i pajacowac - w takim przypadku gracz otrzymywalby ostrzezenie z nakazem ogarniecia sie, jesli nadal walczylby "zbyt zachowawczo" zostalby zdyskwalifikowany.
Mysle, ze to wszystko dopisze jesli cos sobie przypomne.
#edit1 zapomnialem calkowicie o nagrodach, ale to kwestia umowna, zaleznie od ilosci zgloszen lepsze lub gorsze.
Serio myślisz głowo, że ktoś płaciłby runą PACC albo specjalnie kupował dni PACC, aby wziął udział w takim PvP?
Cena jest do uzgodnienia.
Jedyne zabezpieczenie to wysyłanie całego filmu z PvP - innej opcji nie ma, ponieważ Ty Boonek oraz inne dzieci pokroju Wulfgara albo Yeshilla bez bota nie ogarniają PvP. :/
Smiem twierdzic iz krytykujesz, bo wiesz, ze nie mialbys zadnych szans w starciu z kimkolwiek na apo XD Majac 400 lvli mniej gniotlem cie jak peta, takze mam nadzieje, ze jesli takowy konkurs powstanie to pierwsza osoba na jaka trafisz bede ja, a wtedy zostanie ci placz jaki to debilny konkurs i jakie to debilne zasady.
Propozycja bardzo fajna tylko co juz po tym jak turniej sie zakonczy? Jak znajdziemy "krola pvp" Ja proponuje zeby owy turniej byl kontynuowany np. Co miesiec wtedy bedzie jakas atrakcja na tym apo co za tym idzie moga wrocic starzy graczy na owe turnieje a kto wie moze i do gry? Tak samo taki turniej moze przyciagnac nowych graczy.
Ja jestem tak !
Bardzo dobry pomysl, idac troche dalej nagroda moglby byc jakis bonus na glownym serverze np. (+5% do loota czy tez jakis bonus expa) + tytul na postaci
A ja uwazam ze to bzdura, z jednego powodu:
Jest to bardzo indywidualna ocena i nie mozna jasno okreslic co nazwac zachowawcza walka a co nie. Wlasnie z tego wzgledu turniej PVP nie ma sensu - jak ktos bedzie sie dobrze leczyl to nigdy go nie zabijesz i w druga strone tak samo :)
Jedynie jakby moglo to dzialac to na nizszych lvl, powiedzmy 1000-1500. Na 4k hp jest za duzo a hity sa za male.
Iloma postaciami z takim poziomem grales? Balans jest na tyle dopracowany, ze zarowno na 4k jak i na 1k gracze maja sie na tyle samo hitow. Jesli chodzi o zachowawczosc walki, jasno widac iloma ciosami wymieniaja sie gracze, jesli przez 5 minut na kazde 10 moich ciosow przypada twoj jeden jest to z pewnoscia przypadek na natychmiastowa dyskwalifikacje. Pozdrawiam.
-Wysylamy parcel np. do Voltana ktory powinien zawierac:
a) oplate wpisowa (sugeruje pacc rune) / Oplata moglaby sie odbyc takze na zasadzie doladowania pacc na swoim koncie na apo teoretycznie mogloby to zwiekszyc liczbe graczy (osoby ktore biora udzial w konkursie nie koniecznie musza byc aktywnymi graczami (jak np. ja))
b) list w ktorym nalezy napisac nick swojego gladiatora oraz wybrana przez siebie profesje
c) post w temacie na forum* (dlaczego wyjasnie nizej)
Serio myślisz głowo, że ktoś płaciłby runą PACC albo specjalnie kupował dni PACC, aby wziął udział w takim PvP?
Zabezpieczenia:
-Walki bylyby stale monitorowane przez ktoregos z GMow, w przypadku zauwazenia przez administracje uzywania programu wspomagajacego czekaliby na wynik a nastepnie gracz bylby poinformowany o tym, ze uzywal bota i jesli nie dostarczy filmu z walki zostalby zdtyskwafilikowany. (kazdy gracz mialby zatem obowiazek nagrywania swoich walk) - w ten sposob wykluczymy nieuczyciwych graczy
-Aby wykluczyc graczy ktorzy wysylaliby po 10 pacc run tworzac 10 roznych postaci do konkursu wymagany bylby post na forum.
-Oczywiscie gracze sa rozni, niestety sa tez tacy ktorzy przez cala walke beda uciekac i pajacowac - w takim przypadku gracz otrzymywalby ostrzezenie z nakazem ogarniecia sie, jesli nadal walczylby "zbyt zachowawczo" zostalby zdyskwalifikowany.
Już na pewno da radę ogarnąć gołym okiem kto ma jakiekolwiek bota, a kto nie ma.. No niby się da, ale znając życie nikt by przypałowo tego nie używał.
Jedyne zabezpieczenie to wysyłanie całego filmu z PvP - innej opcji nie ma, ponieważ Ty Boonek oraz inne dzieci pokroju Wulfgara albo Yeshilla bez bota nie ogarniają PvP. :/
Tak czy siak wątpię, że coś takiego powstanie, ale jestem na tak.
Tiki Tenii
04-03-2018, 19:02
Ty Boonek oraz inne dzieci pokroju Wulfgara albo Yeshilla bez bota nie ogarniają PvP. :/
Ahahahahahahaghaagag
Mając 1k większy lvl odemnie masz problemy z zabiciem mnie xDDDD
@t
Pomysł spoko jestem na tak....
Lepiej by było zorganizować pvp na nowym cliencie, tama by nie było botów na 100% :confused:
Master.Lucas
04-03-2018, 20:37
Propozycja bardzo fajna tylko co juz po tym jak turniej sie zakonczy? Jak znajdziemy "krola pvp" Ja proponuje zeby owy turniej byl kontynuowany np. Co miesiec wtedy bedzie jakas atrakcja na tym apo co za tym idzie moga wrocic starzy graczy na owe turnieje a kto wie moze i do gry? Tak samo taki turniej moze przyciagnac nowych graczy.
Ja jestem tak !
A ja uwazam ze to bzdura, z jednego powodu:
-Oczywiscie gracze sa rozni, niestety sa tez tacy ktorzy przez cala walke beda uciekac i pajacowac - w takim przypadku gracz otrzymywalby ostrzezenie z nakazem ogarniecia sie, jesli nadal walczylby "zbyt zachowawczo" zostalby zdyskwalifikowany
Jest to bardzo indywidualna ocena i nie mozna jasno okreslic co nazwac zachowawcza walka a co nie. Wlasnie z tego wzgledu turniej PVP nie ma sensu - jak ktos bedzie sie dobrze leczyl to nigdy go nie zabijesz i w druga strone tak samo :)
Jedynie jakby moglo to dzialac to na nizszych lvl, powiedzmy 1000-1500. Na 4k hp jest za duzo a hity sa za male.
Jestem na tak gdyż to coś innego jak tłuczenie/padanie np na najazdach które sa takie same i dla h lvli, 1500 mobów i stack. Troche rywalizacji się przyda ale oczywiście na otc żeby było bez botów
Lagga v3
08-03-2018, 00:33
Wydaje mi się, że to najlepsza część napisanej przez Ciebie propozycji. Przyznam, że takich graczy jest niestety coraz więcej. Posiadając 1.1k eda notorycznie gracze pokroju Yunkena czy Pudge spierdalali od podobnego lvla na mapclicku po całym city.
Odpowiednim rozwiązaniem będzie postawienie trapperów, które uniemożliwią pajacerkę.
Pomysł bardzo dobry, w przedziale 4k lvl+ nie spodziewam się innego zwycięzcy niż Valhalli.
Osobiscie twierdze, ze event nie bedzie odpowiednio prowadzony przez ekipe, bo zaden z czlonkow nie ma pojecia na temat pvp i nie mam zamiaru tu rzucac nickow - wszyscy. :uczen:
Orson_Pall
08-03-2018, 09:41
Ja natomiast uważam, że Voltan by nas porozstawiał po kątach na energy ringu i dragon eggach.
@topic
Pomysł fajny, ale wydaje mi się, że realizacja jego jest zbyt czasochłonna- ekipa lepiej niech skupi się na obiecanym update :)
C9 Fanboy
08-03-2018, 15:30
dobrych pomysłow jak ten jest od groma, może by tak coś wprowadzić? xD
wjezdzam na turniej z buta z przyklejonym telefonem do czoła którym bede nagrywał jak magicznie wrzucam ringa i biegam po x latach grania w gre.
Jestem na tak, ale w ostateczności jestem na nie.
Najpierw niech zajmą się update'm, który jest zapowiadany od kilkunastu miesięcy. Samo dostawienie Stalagmite na Senji ile czasu trwało, a co dopiero jeżeli zaczęliby dwie prace - ile czasu byśmy czekali na jakikolwiek update.
Propozycja jak najbardziej godna uwagi, lecz w mojej opinii należy dokończyć sprawy, które są w trakcie realizacji.
Jestem na nie, juz wole zeby drugi serwer postawili bez shaman seta i uw :)
Zarexoholik?
08-03-2018, 17:11
Taki konkurs nigdy nie będzie miał sensu, ponieważ profesje nie są zbalansowane. Jedyną możliwością byłoby, żeby konkurs odbył się na kliencie APO gdzie nie byłoby możliwości korzystania z botów; każdy gracz miałby takie same statsy, profesję, eq oraz Internet (ping). Tematów na temat tego kto ma najlepsze pvp było wiele i nigdy się tego nie rozstrzygnie, bo to tylko gra. Głosowania też nie mają większego znaczenia, ponieważ gracze głosowali na znajomych.
Tutaj przykładowy temat odnośni najlepszego PvP na APO:
klik klik (http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=125230&highlight=najlepsze)
Swoją drogą warto zobaczyć kto jak zagłosował. :)
Jestem na tak, ale w ostateczności jestem na nie.
Najpierw niech zajmą się update'm, który jest zapowiadany od kilkunastu miesięcy. Samo dostawienie Stalagmite na Senji ile czasu trwało, a co dopiero jeżeli zaczęliby dwie prace - ile czasu byśmy czekali na jakikolwiek update.
Propozycja jak najbardziej godna uwagi, lecz w mojej opinii należy dokończyć sprawy, które są w trakcie realizacji.
Konkursy sa tylko dodatkami, update nie ma tu nic do rzeczy.
Ja natomiast uważam, że Voltan by nas porozstawiał po kątach na energy ringu i dragon eggach.
@topic
Pomysł fajny, ale wydaje mi się, że realizacja jego jest zbyt czasochłonna- ekipa lepiej niech skupi się na obiecanym update :)
Nie byloby dragon eggs, bo walka nie mialaby sensu. Voltan zaznaczyl "tak" wiec mysle, ze nie jest to zbyt czasochlonne, poza tym sa w ekipie ludzie ktorzy nie zajmuja sie update, a mimo tego maja odpowiedni custom do poprowadzenia tego.
Jestem na nie, juz wole zeby drugi serwer postawili bez shaman seta i uw :)
Co ma piernik do wiatraka?
Taki konkurs nigdy nie będzie miał sensu, ponieważ profesje nie są zbalansowane. Jedyną możliwością byłoby, żeby konkurs odbył się na kliencie APO gdzie nie byłoby możliwości korzystania z botów; każdy gracz miałby takie same statsy, profesję, eq oraz Internet (ping). Tematów na temat tego kto ma najlepsze pvp było wiele i nigdy się tego nie rozstrzygnie, bo to tylko gra. Głosowania też nie mają większego znaczenia, ponieważ gracze głosowali na znajomych.
Tutaj przykładowy temat odnośni najlepszego PvP na APO:
klik klik (http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=125230&highlight=najlepsze)
Swoją drogą warto zobaczyć kto jak zagłosował. :)
-Nikt nie broni ci grac najsilniejsza wg ciebie profesja, moim zdaniem jest balans. Zapewne gralbys paladynem, ja natomiast wybralbym MSa. Ekwipunek i staty bylyby takie same, a boty wyklucza nadzor osob ktore nacodzien sie tym zajmuja. Co do pingu, wystarczy stabilny server, sprawny internet i komputer sam musisz sobie zapewnic jesli chcesz brac udzial to oczywiste.
W temacie ktory dales bardzo czesto pojawial sie moj nick mimo tego, ze w tamtych czasach mialem zaledwie 1,5k lv, to mile, ale co to ma do rzeczy? Wymieniane tam osoby mialy rozne lvle i graly w roznych czasach. Moim zdaniem poruszanie tego tematu to idiotyzm i zwykle wymawianie sie od wyzwania. Pozdrawiam.
Dodam jeszcze, ze w konkursie liczylyby sie umiejetnosci solowej walki, a nie jak na eventach spam knightow i zero szans dla profesji magicznych, wlasnie dlatego ma to wiekszy sens niz chocby eventy.
\
Odpowiednim rozwiązaniem będzie postawienie trapperów, które uniemożliwią pajacerkę.
Zmniejszanie terenu walki zwieksza szanse knightow, nie wchodzi w gre. Zwykla dyskwalifikacja wystarczy :D
\
Pomysł bardzo dobry, w przedziale 4k lvl+ nie spodziewam się innego zwycięzcy niż Valhalli.
shshshhs
Wszedłem w: "Szukaj" -> "Zaawansowane wyszukiwanie" -> wybrałem słowo klucz BALANS, zaznaczyłem "Opinie & Krytyka" i w pierwszych tematach o balansie napisałeś to:
klik raz (http://www.forum.toproste.pl/showpost.php?p=1171644&postcount=12)
klik dwa (http://www.forum.toproste.pl/showpost.php?p=1152383&postcount=20)
Coś się zmieniło w balansie pvp od tamtych postów? Jeśli tak to wypisz mi wszystkie zmiany. :pisze:
Wybrałbym ms ze względu na obrażenia.
:lol:
Nie potrafisz czytać ze zrozumieniem? To odsyłam do tego zdania:
Głosowali koledzy, takie są realia to raz. Dwa, że zabijałeś no name'ów, którzy nie potrafili grać. Przypominam co się działo jak trafiałeś np. na mnie gdy kupiłeś od kogoś tam "edzio firsta" (nie pamiętam jaki miał już nick po zmianie) i zmieniłeś nick na lord boonek. :nie_powiem:
Przykład kiedy czasy nie są odległe i poziomy są wyrównane. Tutaj swoim rycerzem połamałem Ci paladyna.
klik raz (http://www.forum.toproste.pl/showpost.php?p=1164402&postcount=3351)
Weź przypomnij sobie nasze solówki. Obojętnie jaką profesją grałem i co z tobą robiłem. Przejrzyj temat Jihad - "Kogo byś nienawidził gdyby nas nie było?" (http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=80448&page=188) bo widocznie zapomniałeś wiele rzeczy.
#topic
Dodaję: Konkurs nie ma sensu. Administracja nie ma na to czasu. Profesje nie są odpowiednio zbalansowane. W dodatku proponowanie konkursu pvp i zapewnianie, że administracja będzie panować nad botami przez osobę, która kilkanaście (jak nie kilkadziesiąt) razy miała bany za używanie botów... To się nie dodaje boonku vel landryna (https://www.youtube.com/watch?v=ksJ-Qg_fweQ). :rotfl:
Twoja racja, moj spokoj.
Zarexoholik?
09-03-2018, 16:40
-Nikt nie broni ci grac najsilniejsza wg ciebie profesja, moim zdaniem jest balans.
Wszedłem w: "Szukaj" -> "Zaawansowane wyszukiwanie" -> wybrałem słowo klucz BALANS, zaznaczyłem "Opinie & Krytyka" i w pierwszych tematach o balansie napisałeś to:
klik raz (http://www.forum.toproste.pl/showpost.php?p=1171644&postcount=12)
klik dwa (http://www.forum.toproste.pl/showpost.php?p=1152383&postcount=20)
Coś się zmieniło w balansie pvp od tamtych postów? Jeśli tak to wypisz mi wszystkie zmiany. :pisze:
Zapewne gralbys paladynem
Wybrałbym ms ze względu na obrażenia.
boty wyklucza nadzor osob ktore nacodzien sie tym zajmuja
:lol:
W temacie ktory dales bardzo czesto pojawial sie moj nick mimo tego, ze w tamtych czasach mialem zaledwie 1,5k lv, to mile, ale co to ma do rzeczy?
Nie potrafisz czytać ze zrozumieniem? To odsyłam do tego zdania:
...Głosowania też nie mają większego znaczenia, ponieważ gracze głosowali na znajomych.
Głosowali koledzy, takie są realia to raz. Dwa, że zabijałeś no name'ów, którzy nie potrafili grać. Przypominam co się działo jak trafiałeś np. na mnie gdy kupiłeś od kogoś tam "edzio firsta" (nie pamiętam jaki miał już nick po zmianie) i zmieniłeś nick na lord boonek. :nie_powiem:
ale co to ma do rzeczy? Wymieniane tam osoby mialy rozne lvle i graly w roznych czasach.
Przykład kiedy czasy nie są odległe i poziomy są wyrównane. Tutaj swoim rycerzem połamałem Ci paladyna.
klik raz (http://www.forum.toproste.pl/showpost.php?p=1164402&postcount=3351)
Weź przypomnij sobie nasze solówki. Obojętnie jaką profesją grałem i co z tobą robiłem. Przejrzyj temat Jihad - "Kogo byś nienawidził gdyby nas nie było?" (http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=80448&page=188) bo widocznie zapomniałeś wiele rzeczy.
#topic
Dodaję: Konkurs nie ma sensu. Administracja nie ma na to czasu. Profesje nie są odpowiednio zbalansowane. W dodatku proponowanie konkursu pvp i zapewnianie, że administracja będzie panować nad botami przez osobę, która kilkanaście (jak nie kilkadziesiąt) razy miała bany za używanie botów... To się nie dodaje boonku vel landryna (https://www.youtube.com/watch?v=ksJ-Qg_fweQ). :rotfl:
Colinovsky
10-03-2018, 10:57
Ja to widzę, że niektórym się nieco poj***ło od tej gry i oczekują tutaj turnieju w warunkach laboratoryjnych. Jak dla mnie to spoko, fajna zabawa i chętnie bym nawet pooglądał jakieś filmiki z tego (mam nadzieje, że jak dojdzie taki turniej do skutku to naprawdę będą nagrywane materiały przez każdego z walczących jak i również przez osoby nadzorujące, żeby potem wypuścić jakiś materiał podsumowujący cały turniej).
Jeśli już miałoby być sprawiedliwie to:
- każdy musiałby mieć ten sam poziom i możliwość wyboru profesji, więc pewnie trzeba by to robić na jakimś testowym serwerze, gdzie każdy po zarejestrowaniu miałby ten sam poziom, np. 4000, ten sam ekwipunek, każda z profesji z aktywną runą z ani3 itp. (generalnie może być nawet bez ekwipunku, bez runy, ale jak wszyscy to wszyscy, żeby było równo)
- brak dragon eggów byłby tutaj mile widziany
- jakieś zasady odnośnie uciekania, bo to też na pewno byłoby to irytujące (przestrzeń musiałaby się pomniejszać jak na eventach pvp)
- jakieś zasady odnośnie walk zachowawczych, np. jeśli osoba nie odda żadnego uderzenia spellem przez 2 minuty od razu jest dyskwalifikowana (to tylko przykład, może być inna zasada oczywiście)
Już nie mówię, że każdy ma inny komputer, inny internet i zawsze ktoś będzie miał lepsze lub gorsze warunki do gry, a co za tym idzie mniejsze lub większe szanse na wygraną, czasem może komuś nie wejść energy ring, czasem ktoś złapie laga - wtedy będzie tylko płacz na forum, że przegrana tylko przez zdarzenie losowe.
W każdym razie, chciałbym zobaczyć taki turniej, choć na pewno nie zamierzam brać udziału. Jak już to będzie, to proszę tylko o jakąś fajną dokumentację całego zdarzenia w postaci filmików, a potem odpowiedni temat na forum, w którym będzie można zobaczyć wszystkie walki z perspektywy graczy lub chociaż jakiejś osoby nadzorującej.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.