PDA

View Full Version : Mała zapowiedź nadchodzących nowości.

Apendor
16-03-2018, 02:10
... Żebyście mimo wszystko mieli świadomość, że o Was nie zapomnieliśmy :)

http://i65.tinypic.com/2dgqlj8.jpg

Już niebawem!

Shakur666
16-03-2018, 03:13
WOW ale zajebisty kontynent.Nowe ankrahmun?:D:D:D:D

Etholt
16-03-2018, 05:16
Czy będzie może wreszcie do zdobycia jakiś przedmiot do ekwipunku czy 4/5 lat i jeszcze dłużej będziemy chodzić w tym samym eq?

Sasha APO
16-03-2018, 07:05
Widzę, że 2 części Diuqsa gracze się raczej nie doczekają, a szkoda. ;)

elmO.
16-03-2018, 12:27
To ładną wysepkę zrobiliście w rok ;)
Gratuluję i czekam na updejt.

Hokage
16-03-2018, 12:35
Zapowiada się ciekawie. Czekam więc aż to wprowadzicie ;]

gwnstopro
16-03-2018, 13:47
O jest zapowiedz to i pewnie Michał wróci na APO.

Tiki Tenii
16-03-2018, 13:59
Miejmy nadzieje że to jest rzeczywiście "mała zapowiedź".... ja z nudów w map edytorze zrobił bym coś takiego... no w 2h na spokojnie

No ale grunt że coś się dzieje :rolleyes:

Sorc Kingow
16-03-2018, 14:04

http://i65.tinypic.com/2dgqlj8.jpg

Już niebawem!

Tropicano von Main? :D

#
Ciekawe, ciekawe do Diuqs'a 2?

djakon
16-03-2018, 14:17
No niby elegancko, ze taka z dupy fotka wpadla sobie na dzial newsow, ale mogles jeszcze napisac co tam bedzie, ogolnie rzecz biorac.

Mapy duzo nie pokazales, a zrzut, ktory zostal wklejony do tematu jakas prostota i skromnosc. Wydaje mi sie, ze tego serwera nie stac na takie wyniki pracy, a co dopiero podobne zapowiedzi. :zawstydzony: Ja rozumiem, ze tajemnica, mrocznosc i takie takie, ale nie w dzisiejszych czasach i z obecnym stanem dzialu Powitania/Pozegnania. XD

W sumie to serwer nie jest godzien czegos wiecej niz prezentacja. Musze jednoczesnie przyznac, ze poprawiles sie od czasu dodania villi oraz amazon camp i nie ma widocznych posranych drzewek gdzie popadnie. :spoko:

@edit
Dodam jeszcze, ze podobnych budowli, rozsianych po ank jest kilka i wszystkie - bezuzyteczne, ze wzgledu na obecny status Squida.

@edit2
Dobrze, ze ktos usunal ten smietnik. Taka pokazowka, ze na aka albo mazurze by nie przeszlo. XD

TuK!
17-03-2018, 15:11
Niebawem u bukmacherów będzie możliwe postawienie na to, że update będzie w 2018 roku lub między 2019 a 2050 :cool:

C9 Fanboy
17-03-2018, 23:47
jeżeli dzwignia nie prowadzi do nowej wyspy z kilkoma respami i questem to sobie jaja robicie, pozdrawiam.

Hakka
17-03-2018, 23:51
To tp do event point :D

.Voorlon.
18-03-2018, 19:16
No i fajnie, na prima aprilis update a na lany poniedzialek zaleje forum fala hejtow hahaha
Ja osobiście jestem ciekaw tego co dodacie i wierzę ze nie bedzie powodu do narzekania.

Kiroshi
19-03-2018, 08:02
Ważne, że się staracie coś robić.. Tylko co z resztą aktualizacji Squida? ;-;

Orson_Pall
19-03-2018, 09:27
Tylko co z resztą aktualizacji Squida? ;-;

To jest ciekawe- czy update squida jest kończony, czy broszki pozostaną bezużyteczne?

Jeru Tanker
27-03-2018, 15:47
Wszystko fajnie, ale już niebawem pyk, pyk, myk, myk 2 tygodnie zleciały i nic się nie dzieje. Robicie coś z tą aktualizacja Squida ? Nie rozumiem z czego tutaj te wielkie tajemnice itp. nikt o niczym nie chce powiedzieć, a ludzie znikają z serwera...

Afroman
27-03-2018, 19:14
a no właśnie..gadka szmatka, a osób online coraz mniej -,-
no ale nic...

Bolec uOrkiestra
28-03-2018, 06:08
I tak według mnie to nie jest żaden od wasz nazywanych 'news' jako 'pokazywanie screena'. Nowość, która nie jest nowością - bo go nie widać :D. Wykażcie się bardziej, nie trzymając w tajemnicy graczy.

Zarexoholik?
28-03-2018, 10:19
To już nie ten sam klimat co np. dodanie Ankaros. Nie wiem po co zajmujecie się dodawaniem nowych terenów skoro wystarczy poprawić stare, zmienić moby i zacząć wreszcie słuchać graczy. Jednak APO zawsze będzie się kojarzyć z tym wzorem: zgon = 1 sc. :rotfl:

PS: Zmiana fraga z 12h na 6h to dobra zmiana, ale i tak za słaba.

Kimus The Master
03-05-2018, 23:51
http://i64.tinypic.com/2dr5czq.jpg
W waszej rzeczywistości jednostki liczone są w latach świetlnych ?

Herato
04-05-2018, 09:45
W waszej rzeczywistości jednostki liczone są w latach świetlnych ?

Leci 5 miesiąc w tym roku i nie było nawet najmniejszej aktualizacji na mapie, może skoro Voltan dostał goda coś tam się zmieni.

fenof
04-05-2018, 14:59
Wyraźnie napisali "MALA ZAPOWIEDZ" na wieksza zapowiedz oraz ta najwieksza trzeba poczekac, a dopiero po tym bedzie update

Boonek*
04-05-2018, 21:20
To już nie ten sam klimat co np. dodanie Ankaros. Nie wiem po co zajmujecie się dodawaniem nowych terenów skoro wystarczy poprawić stare, zmienić moby i zacząć wreszcie słuchać graczy. Jednak APO zawsze będzie się kojarzyć z tym wzorem: zgon = 1 sc. :rotfl:

PS: Zmiana fraga z 12h na 6h to dobra zmiana, ale i tak za słaba.

Nie lubie typa, ale ma 100% racji.. wystarczy sluchac graczy, to nie rl tibia i totalna masowka tylko server na ktorym siedza te same mordy od lat i dobrze wiedza czego tu trzeba..

#t sory, ale ta zapowiedz to jakis szajs, jakis czas temu myslalem o powrocie na "stare smieci" zalogowalem na apo popytalem wiare jak tam czy cos sie ruszylo, gracze byli zgodni - jedna wielka chujnia. Nie staracie sie, a server upada..

Etholt
04-05-2018, 22:52
Cieżko dodać w tym zamku ahmeda 5 kadzi do nowych broszek a gdy je uzbieramy pojawia się nowy armor? Czy to naprawdę musi zajmować rok? Uzbieranie tych broszek by trochę zajęło a w prosty sposób można zachęcić graczy do gry.

Hide
22-09-2018, 23:39

Już niebawem!

Halo Halo. Chyba już zapomnieliście :tuptup: Tak leciec w ch*ja i ścieme walić jak wy to trzeba mieć konkretnie wyje*ane na nas użytkowników. Proponowałbym się określić, nie robimy nic i spierd*lajcie albo zacznijcie coś działać.

VimpexxNaBanicji
23-09-2018, 10:23
Halo Halo. Chyba już zapomnieliście :tuptup: Tak leciec w ch*ja i ścieme walić jak wy to trzeba mieć konkretnie wyje*ane na nas użytkowników. Proponowałbym się określić, nie robimy nic i spierd*lajcie albo zacznijcie coś działać.

Przecież dopiero pół roku po zapowiedzi... Myślisz, że to takie hop siup zrobić kilka monotonnych misji? :|

#Topic

Myślę, że jedyny updejt jaki tutaj zobaczymy, to dodanie znowu śniegu oraz Mikołaja na święta... Sądzę, że nawet im się nie będzie chciało uruchamiać choinek, bo za dużo roboty :D Aczkolwiek fajnie by było, jakby ktoś z administracji napisał, czy mają wgl jakiś zamiar coś robić i czy Mortiis się ogarnął, czy nie ma na co liczyć :)
Pozdrawiam, Vimpexx :)

Master.Lucas
23-09-2018, 10:27
Squid wyraźnie napisał "Od razu uprzedzam, że to co zacząłem a nie udało mi się skończyć (update, klienta) przekazuję Mortiisowi - być może kiedyś ktoś to dla Was dokończy." Więc wszystko zależy od Mortiisa, ale Mortiis w ogóle się nie wypowiada wiec raczej możemy się pożegnać z jakimikolwiek nowościami na serwerze :)

Sashaa
23-09-2018, 12:36
Tu nawet nie chodzi już o aktualizacje, a o jedno zdanie napisane od Administracji. Będzie robione cokolwiek czy nie będzie, krótka piłka.
Najlepiej zdanie Rinsona czy Mortiisa. :)

Desou
23-09-2018, 18:13
Sasha ale wiesz ze rinson nie logowal od maja na forum? xDD
dobrze ze to tylko zapowiedz MALEJ aktualizacji, sa szanse ze zostanie wprowadzona do 2020 bo jakby to byla DUZA zapowiedz to czekalibysmy az mortiis przejdzie na emeryture i bedzie miec wiecej czasu
ja cos czuje ze oplacony dedyk do 2019 sie wyczerpie i tyle bedzie z otsa, poki wpadaja darmowe pacc runy to ots stoi
nie oszukujmy sie, mortiis nie zaglada na forum i na gre, rinson nie logowal ponad 4 miesiace, prawie 5 a od gmow/tutorow zero info o aktualizacji
nawet squid sie smial ostatnio ze stanu serwera na chatboxie, ja bym nie liczyl ze cos tu zostanie wprowadzone czy zmienione
modlcie sie zeby wam dedyka oplacili

VimpexxNaBanicji
23-09-2018, 20:33
dobrze ze to tylko zapowiedz MALEJ aktualizacji, sa szanse ze zostanie wprowadzona do 2020 bo jakby to byla DUZA zapowiedz to czekalibysmy az mortiis przejdzie na emeryture i bedzie miec wiecej czasu
ja cos czuje ze oplacony dedyk do 2019 sie wyczerpie i tyle bedzie z otsa, poki wpadaja darmowe pacc runy to ots stoi
nie oszukujmy sie, mortiis nie zaglada na forum i na gre, rinson nie logowal ponad 4 miesiace, prawie 5 a od gmow/tutorow zero info o aktualizacji
nawet squid sie smial ostatnio ze stanu serwera na chatboxie, ja bym nie liczyl ze cos tu zostanie wprowadzone czy zmienione
modlcie sie zeby wam dedyka oplacili

Ty się naucz czytać ze zrozumieniem, MAŁA ZAPOWIEDŹ AKTUALIZACJI, a nie ZAPOWIEDŹ MAŁEJ AKTUALIZACJI.

#Topic

Ciekawe czemu nikt z ekipy się nie wypowie, skoro każdy pewnie czytał ten temat.

Hide
23-09-2018, 22:31
[CENTER]Ciekawe czemu nikt z ekipy się nie wypowie, skoro każdy pewnie czytał ten temat.

Bo pewnie liczy się tylko zdanie Mortiisa, a zdanie każdego admina jest na poziomie użytkownika więc gó*no warte. W sumie nie ma co się okłamywać i liczyć na to, że osoba po 30'tce będzie miała w interesie jakiś tam OTS : ) Dlatego powinno to być przekazane kolejnej osobie, która chciała by wnieść coś pozytywnego od siebie, a nie z sentymentu trzymane i blokowane. Nowości + aktywność = gracze.

Prawda jest taka, że każdy z sentymentu w miarę możliwości by pograł, wracał co jakiś czas, nowi też by dołączyli, ale gracze mogą być "starzy i nowi" natomiast osoby zajmujące się serverem muszą być świeże, pełne pomysłów i chcące coś wnieść od siebie. (I żeby mogły to robić - nie jak było ze squidem).

#Vimp
Nie chodzi tylko o zarobek, ale sam twój interes w tym. Lepiej przejebać coś nad czym miałeś pieczę przez ponad 10 lat czy przekazać to komuś kiedyś, żeby się rozwijało. Szczerze wolałbym kogoś innego niż Mortiis'a. Sam mam 25 lat, żonę, pracę, własne mieszkanie itp. ale wiadomo, zawsze jakiś wolny czas się znajdzie w ciągu tygodnia i jakoś z sentymentu ciągnie mnie, żeby tu jeszcze z tą godzinę posiedzieć jak jestem sam w domu, nie mam co robić i jeżeli ktoś wypowiada się, że nie ma czasu to serio myślę "wypierd*laj, co Ty za śmieci piszesz. PO PROSTU CI SIĘ NIE CHCE I NIE KŁAM". Według mnie każdy odchodzi i przychodzi i nie ma tu podziałów na tego czy tego, zależy tylko to co można zaoferować, a zaoferować coś mogą TYLKO MŁODZI więc CZAS na ZMIANĘ.

VimpexxNaBanicji
23-09-2018, 22:34
Bo pewnie liczy się tylko zdanie Mortiisa, a zdanie każdego admina jest na poziomie użytkownika więc gó*no warte. W sumie nie ma co się okłamywać i liczyć na to, że osoba po 30'tce będzie miała w interesie jakiś tam OTS : ) Dlatego powinno to być przekazane kolejnej osobie, która chciała by wnieść coś pozytywnego od siebie, a nie z sentymentu trzymane i blokowane. Nowości + aktywność = gracze.

Pewnie tak, ale mogę się założyć, że jeśli chciałby jeszcze zarobić na serwerze, a widzi w jakim jest on stanie, to mógłby komuś go opchać. Pewnie znalazłoby się wielu chętnych na zakupienie takiego serwera z takim stażem.

Goldenka
24-09-2018, 09:14

Już niebawem!
XDDDDD

Musicie sie niestety przyzwyczaic że olali tego otsa i nic tu nie będzie XDD

Desou
24-09-2018, 12:58
mortiis nie da nikomu uprawnien bo boi sie o swoje dziecko z 10 online w godzinach szczytu, nic raczej juz nie zobaczymy
najlepszy byl squid gdy stwierdzil ze mortiis moglby wolac za otsa luzno 10k xD jakby mu ktos zaoferowal z 2-3k to by sprzedal bez chwili zastanowienia

Ty się naucz czytać ze zrozumieniem, MAŁA ZAPOWIEDŹ AKTUALIZACJI, a nie ZAPOWIEDŹ MAŁEJ AKTUALIZACJI.

#Topic

Ciekawe czemu nikt z ekipy się nie wypowie, skoro każdy pewnie czytał ten temat.

a ty tyle lat tu grasz ze nadal nie wiesz ze jak ci napisza o malej zapowiedzi to update tez bedzie maly? xD
albo nie bedzie go wcale, specjalnie uzyli slowa "mala" zapowiedz zeby gracze nie robili sobie wielkich nadziei

Sashaa
24-09-2018, 16:09

Właśnie zauważyłem.

mortiis nie da nikomu uprawnien bo boi sie o swoje dziecko z 10 online w godzinach szczytu, nic raczej juz nie zobaczymy
najlepszy byl squid gdy stwierdzil ze mortiis moglby wolac za otsa luzno 10k xD jakby mu ktos zaoferowal z 2-3k to by sprzedal bez chwili zastanowienia

Nie wiem czego się boi, ale jeżeli znajdziecie kontakt do Mortiisa, to jestem skłonny nawet dziś wyłożyć 3000zł na ten serwer. Niestety Mortiis mi nie odpisuje ani na fb, ani na gg, więc jeżeli miałby ktoś z nim kontakt to możecie napisać, aby się do mnie odezwał, a na pewno nie pożałuje jak mi odsprzeda serwer. :)

#temat
Szkoda, że nikt z Administracji nie chce nic napisać co o tym sądzi. Boją się utracić pozycje? :D

Kiroshi
25-09-2018, 14:26
Jak będzie to będzie... po co drążyć temat? Lepiej go zamknąć bo noby nabijają posty :v

Zarexoholik?
25-09-2018, 18:15
Były zapowiedzi x miesięcy temu, a wy nadal czekacie na update. Może pora zadać sobie jedno, strasznie ważne pytanie: "Czy Mortiis przypadkiem nie umarł, a jego śmierć trzymana jest w tajemnicy, żeby robić wam nadzieję o update?"

Wydaje mi się, że robienie update dla 10-25 (18:08 Wszystkich: 23) osób online to strata czasu, z tego nie ma pieniędzy, a co za tym idzie - nie opłaca się.
Oczywiście jedną osobą z tych 23 osób jestem ja, więc śmiało można napisać 22 osoby online na godzinę 18:08.

Czekają na respawn.

Moim zdaniem respawn Mortiisa może być zbliżony do respawnu Ferumbrasa na globalu.

Azielu$
25-09-2018, 19:02
Może pora zadać sobie jedno, strasznie ważne pytanie: "Czy Mortiis przypadkiem nie umarł, a jego śmierć trzymana jest w tajemnicy, żeby robić wam nadzieję o update?"

Czekają na respawn.

#topic
Ja też czekam.

wonsik
26-09-2018, 09:12
czekam na restart servera, pozdrawiam cieplutko

Tiki Tenii
30-09-2018, 00:16
Czekają na respawn.

#topic
Ja też czekam.

czekam na restart servera, pozdrawiam cieplutko

Pomimo tego, że mam jakieś tam konto i przedmioty też bym "chciał" restartu

Wydaje mi się, że warto zadać sobie pytanie:
CZY wgl jest sens wymagać/czekać na UPA.
CZY nie lepiej wymagać/czekać restart + w międzyczasie dodawać jakieś mniejsze/większe upy....

Chcąc żeby grało tu 100 osób+ nie wystarczy jakiś tam up..... bo na upa czeka MOŻE Z 50osób.... a gra z 60???
Przy założeniu, że tak jest i po trudnych obliczeniach matematycznych daje nam ~~110 ludzi.
Tylko 20 z tych 50osób stwierdzi, że up zaspokoił ich oczekiwania... na serwie z średnio ~~30 zrobi się ~~40 w porywach do 50 (to są tylko moje przypuszczenia).............
bądźmy poważni.........
czy to kogokolwiek zadowoli???????
pewnie tak... tylko, że to osoby które będą tryhardować nawet jeśli upa nie będzie xDDD

kilka rzeczy, które moim zdaniem były by szczałem w 10 przy restarcie:
-usunięcie expa z motyli.... (to w uj zyebało rozgrywke)
-cofnięcie "bana" na tradeowanie postaci...
-poprawa amuletów
-poprawa bosów ahmedowych
-SYSTEMATYCZNE dodawanie czegokolwiek np. respów
Czy przy tych zmianach nie było by WIĘCEJ zadowolonych i aktywnych graczy na serwie?

Jeśli Mortis nie ma czasu na zabawę z serwerem to niech napisze ŻE MA WYJEBANE W APO...
przynajmniej nie będziemy się łudzić, że coś się tu zmieni
ale ale ale skoro ma wyjebane to by nie sprzedał serwa ????
Znam 1 osobę która by kupiła serwer (nie jest to mrSzeroki)
Zaryzykował bym stwierdzeniem, że jest więcej chętnych na kupno apo, co tam zaryzykował jestem przekonany, że tak jest...
TE OSOBY PRAWDOPODOBNIE WIĘCEJ BY ZROBIŁY Z TYM SERWEM NIŻ....
a zresztą.... nawet jakby go zjebali to ludzie nie marnowali tu czasu czekając na zmiany.... każdy poszedł by w swoją stronę i elo

#topic
jak reszta baranów czekam na wprowadzanie czegoś

edit

Ale skoro teraz nie zrobią upa, bo im się nie chce, to myślisz, że po restarcie serwera będą mieli na to czas? XDDDDD

https://i.imgur.com/EYCsjp3.jpg
pzdr hehe meme mojego autorstwa

VimpexxNaBanicji
30-09-2018, 11:46
Wydaje mi się, że warto zadać sobie pytanie:
CZY wgl jest sens wymagać/czekać na UPA.
CZY nie lepiej wymagać/czekać restart + w międzyczasie dodawać jakieś mniejsze/większe upy....

Ale skoro teraz nie zrobią upa, bo im się nie chce, to myślisz, że po restarcie serwera będą mieli na to czas? XDDDDD

#Topic

Osobiście pograłem tutaj 2 tygodnie po około godzinie dziennie i znudził mi się znowu serwer, wieje nudą na każdym kroku, nic się nie dzieje, a do tego graczy jest tak mało, że jak kogoś spotkam na respie, to pytam czy czasem nie zabłądził. Ciekawe czy wgl ktoś odezwie się w tym temacie, czy czekamy tylko na to, aż opłacony dedyk zniknie :D

Desou
30-09-2018, 15:02
pimpex dobrze mowi, reset nic nie zmieni zreszta juz to widze jak mortiis robi reklame serwera ktora przyciagnie chociaz z 200 osob na start xD
przeciez takie cos to dla niego czarna magia, reklama serwera? a na co to komu przeciez to nic nie daje

Hokage
30-09-2018, 15:11
Nie wiem czego się boi, ale jeżeli znajdziecie kontakt do Mortiisa, to jestem skłonny nawet dziś wyłożyć 3000zł na ten serwer. Niestety Mortiis mi nie odpisuje ani na fb, ani na gg, więc jeżeli miałby ktoś z nim kontakt to możecie napisać, aby się do mnie odezwał, a na pewno nie pożałuje jak mi odsprzeda serwer. :)

hahaha jebłem XDDDDDDDDD

14:17 First Sasha: Ja? No co ty, czekam co Mortiis mi odpisze. 14:18 First Sasha: Kase mam, a pobawilbym sie. :)

14:16 First Sasha: Nawet i 5000zl moge dac, bol dupy masz, ze mam kase?

14:18 First Sasha: 3000 czy 5000 to nie duzo. c(:

14:19 First Sasha: Moim zdaniem nie, mam kilku skrypterow, mappera.

weź nie kompromituj się oszołomie już więcej.

#t

jeszcze nie dawno na test serwerze byli jacyś online teraz nie widać już nikogo. Olewka na całego. Nic na to nie poradzimy... skoro oni sami tego chcą to tak będzie że serwer upadnie

Proponowałbym restart serwera całkowicie.

czemu jak byl taki temat i miaels tu chara parowo byles na nie? mysle ze niedlugo znow bedziesz mial zakaz na forum apo

Randomyz76
04-10-2018, 07:01
HALO! i co z modernizacją tego wartburga? Z mydełek nie da rady odłożyć dla jakiegoś skryptera?

https://d3higte790sj35.cloudfront.net/images/el/aq/aaa1df185089a0ba8e282e4f892995bc.png

rumun
09-10-2018, 18:39
http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=116967
5lat temu 70% forumowiczów było za nowym serwerem(restartem), a co dopiero teraz. Spróbować nie zaszkodzi, a może tylko pomóc.

Ketanol Dencabre
10-10-2018, 22:11
Dobra, dobra. Dowiemy sie w koncu cokolwiek w temacie uptade, zmian na serverze? czy jednak, zrobienie najazdu raz na 2 tygodnie waszym zdaniem wystarczy? :v

Rastamanek
03-11-2018, 08:12
Dobra, dobra. Dowiemy sie w koncu cokolwiek w temacie uptade, zmian na serverze? czy jednak, zrobienie najazdu raz na 2 tygodnie waszym zdaniem wystarczy? :v

Polecam zrobic jedna rzecz wcisnac ctr+q i juz sie nie logowac bo i tak nic nie bedzie.

@t

Troche beka ze tyle czasu czarujecie graczy i nadal nic z tym nie robicie. Moim zdaniem zajmujecie tylko miejsce w ekipie, to chociaz zrezygnujcie z posady i dajcie szanse tym ludziom, ktorzy rzeczywiscie by chcieli "cos" zmienic na serwerze procz wprowadzania tzw komuny i ciaglego banowania - jest sie z czego posmiac :D

@edit

Ale co z tego ośle, że zrezygnują z posady i ustąpią miejsce nowym osobom które mogłyby coś zrobić jak i tak nie mają możliwości dodania tego na server? Przecież zesrany Mortiis nie udostępni nikomu bazy tego otsa na którym gra 15 osób XDD

Co ma piernik do wiatraka bo nie rozumiem ? I tak na dobrą sprawę kogo to obchodzi czy udostępni dane czy nie? Są od tego, aby cokolwiek zrobić to samo tyczy się Mortiisa, więc jakoś nie mam zamiaru brać pod uwagę takich szczegółów jakie wypisałeś, takze daruj sobie jak to ująłeś "ośle| :D ...

Goatee
03-11-2018, 10:07
Polecam zrobic jedna rzecz wcisnac ctr+q i juz sie nie logowac bo i tak nic nie bedzie.

@t

Troche beka ze tyle czasu czarujecie graczy i nadal nic z tym nie robicie. Moim zdaniem zajmujecie tylko miejsce w ekipie, to chociaz zrezygnujcie z posady i dajcie szanse tym ludziom, ktorzy rzeczywiscie by chcieli "cos" zmienic na serwerze procz wprowadzania tzw komuny i ciaglego banowania - jest sie z czego posmiac :D

Ale co z tego ośle, że zrezygnują z posady i ustąpią miejsce nowym osobom które mogłyby coś zrobić jak i tak nie mają możliwości dodania tego na server? Przecież zesrany Mortiis nie udostępni nikomu bazy tego otsa na którym gra 15 osób XDD

Toxic
04-11-2018, 00:29
proponuje reset kont i odpalić nowa edycje apo od początku :D

djakon
09-11-2018, 21:35
Na wstepie napisze tylko tyle, ze zawsze bylem przeciwny restartom postaci i robieniu dziesiatej edycji serwera, dalej tak jest.

Moglbym przystac na postawienie drugiego, blizniaczego lub z wiekszym mnoznikiem expa np.:

- exp x7.5 (+50%),
-exp x10 (+100% - double exp). :czytaj:

Wspolmiernie do exp podniesiony mnoznik magic lvl oraz skillsow. Tworzymy serwer nastawiony na wbicie mozliwie najwiekszego poziomu doswiadczenia w scisle ograniczonym czasie.

Pewnie ktorys z krotkowzrocznych patafianow porosnietych od rowa do karku juz pomyslal, ze mozna w sumie zalozyc nowa postac na obecnym serwerze i wyjdzie to samo, bo tu mam full eq, a tam odrobine wiekszy exp, wiec co to za update i innowacja... :spie:

Otoz w mojej glowie ten scisle ograniczony czas to mniej wiecej 3 tygodnie gry do czasu ponownego restartu, dla przykladu zalozmy, ze pierwsza edycja rozpoczela sie w listopadzie tego roku, dokladniej: 01/11/2018 serwer z exp x10 zostal otwarty, kazdy expi ile tylko daje rade do konca biezacego miesiaca tj. 30/11/2018 godzina 23:59:59, wraz z wybiciem polnocy 0:00 nastepuje zapis serwera oraz mass kick z blokada logowania sie dla kazdego gracza.

Teraz zbierane sa dane, statystyki i wszystkie pozostale nadajace sie do swojego rodzaju uznania. Nastepnie wyroznienia ''powergamers'' z ustalonymi przy starcie serwera kryteriami i nagrodami do przyznania(z wyborem) na kolejna edycje lub glowny serwer.

Wiadomo, nagrody w obu przypadkach w granicach rozsadku w postaci np.

- dni pacc(7dni na kolejnej edycji/14 glowny serwer),
- 2.5cc, 5x gbp of life fluids, knight armor oraz 3x wybrany z axe/club/sword ringow(jedna z kategorii rook),
- 25cc, bp mm100, winged helmet, soft boots(jedna z kategorii ms/ed),
- 25cc, bp uh, bp mm100, great shield oraz magic sword, thunder hammer lub stonecutter's axe(zaleznie od dominujacego skilla dla ek),
- 25uc main/XX kcc rook - nie znam przelicznika, pandemonium armor, eagle shield i najrozniejsze przedmioty latwe do sprzedania wymagane do questow czy oplacania aren.

Po wylaczeniu serwera startuje zegar odliczajacy 6 dni i 12h(kolejna edycja wystartuje rowno w poludnie 12:00). Czas na odpoczynek, strategie itp. Wiadomo, ze nagrody to tylko przyklady, a rywalizacja bedzie tym zacieklejsza im lepsze nagrody. Moze niektorzy beda grac solo, ale ja obiore droge wspolpracy czy to jako ed czy jako ek i mogac zgarnac nagrody za kilka wyroznien uzbieramy we dwojke pokazna nagrode, ktora bedzie oplacalo sie podzielic i co edycje coraz bardziej dominowac od startu do zakonczenia. Czas trwania i ogolnie calosc to spontaniczna rozkmina i ten miesiac to troche dlugo i bardziej przemawia do mnie 3 tygodnie + 3-5 dni odpoczynku.

Oczywiscie pacc na nowym serwerze kupujesz na caly okres edycji za nie wiecej niz ten 11zl sms/10zl przelew, cnie.
Domki mnie nie interesuja, ale jako nagrody na nastepnej edycji to spoko. Questy i npc od nich rozpoczynajac od misji uw, ahmeda czy dao poblokowac. Znowu te dwarfy i elfy - shaman mask i armor mozna zostawic to samo ots quest 2, bo na kolejnych edycjach bedzie mozna fajnie poexpic ze sio. Wydaje mi sie, ze nikt nie wbije 1500lvla na pierwszej edycji zeby wybijac pierwszy albo drugi pasek ze sio. :D

!ooo

Sashaa
09-11-2018, 23:28
Na wstepie napisze tylko tyle, ze zawsze bylem przeciwny restartom postaci i robieniu dziesiatej edycji serwera, dalej tak jest.

Moglbym przystac na postawienie drugiego, blizniaczego lub z wiekszym mnoznikiem expa np.:

- exp x7.5 (+50%),
-exp x10 (+100% - double exp). :czytaj:

Wspolmiernie do exp podniesiony mnoznik magic lvl oraz skillsow. Tworzymy serwer nastawiony na wbicie mozliwie najwiekszego poziomu doswiadczenia w scisle ograniczonym czasie.

Pewnie ktorys z krotkowzrocznych patafianow porosnietych od rowa do karku juz pomyslal, ze mozna w sumie zalozyc nowa postac na obecnym serwerze i wyjdzie to samo, bo tu mam full eq, a tam odrobine wiekszy exp, wiec co to za update i innowacja... :spie:

Otoz w mojej glowie ten scisle ograniczony czas to mniej wiecej 3 tygodnie gry do czasu ponownego restartu, dla przykladu zalozmy, ze pierwsza edycja rozpoczela sie w listopadzie tego roku, dokladniej: 01/11/2018 serwer z exp x10 zostal otwarty, kazdy expi ile tylko daje rade do konca biezacego miesiaca tj. 30/11/2018 godzina 23:59:59, wraz z wybiciem polnocy 0:00 nastepuje zapis serwera oraz mass kick z blokada logowania sie dla kazdego gracza.

Teraz zbierane sa dane, statystyki i wszystkie pozostale nadajace sie do swojego rodzaju uznania. Nastepnie wyroznienia ''powergamers'' z ustalonymi przy starcie serwera kryteriami i nagrodami do przyznania(z wyborem) na kolejna edycje lub glowny serwer.

Wiadomo, nagrody w obu przypadkach w granicach rozsadku w postaci np.

- dni pacc(7dni na kolejnej edycji/14 glowny serwer),
- 2.5cc, 5x gbp of life fluids, knight armor oraz 3x wybrany z axe/club/sword ringow(jedna z kategorii rook),
- 25cc, bp mm100, winged helmet, soft boots(jedna z kategorii ms/ed),
- 25cc, bp uh, bp mm100, great shield oraz magic sword, thunder hammer lub stonecutter's axe(zaleznie od dominujacego skilla dla ek),
- 25uc main/XX kcc rook - nie znam przelicznika, pandemonium armor, eagle shield i najrozniejsze przedmioty latwe do sprzedania wymagane do questow czy oplacania aren.

Po wylaczeniu serwera startuje zegar odliczajacy 6 dni i 12h(kolejna edycja wystartuje rowno w poludnie 12:00). Czas na odpoczynek, strategie itp. Wiadomo, ze nagrody to tylko przyklady, a rywalizacja bedzie tym zacieklejsza im lepsze nagrody. Moze niektorzy beda grac solo, ale ja obiore droge wspolpracy czy to jako ed czy jako ek i mogac zgarnac nagrody za kilka wyroznien uzbieramy we dwojke pokazna nagrode, ktora bedzie oplacalo sie podzielic i co edycje coraz bardziej dominowac od startu do zakonczenia. Czas trwania i ogolnie calosc to spontaniczna rozkmina i ten miesiac to troche dlugo i bardziej przemawia do mnie 3 tygodnie + 3-5 dni odpoczynku.

Oczywiscie pacc na nowym serwerze kupujesz na caly okres edycji za nie wiecej niz ten 11zl sms/10zl przelew, cnie.
Domki mnie nie interesuja, ale jako nagrody na nastepnej edycji to spoko. Questy i npc od nich rozpoczynajac od misji uw, ahmeda czy dao poblokowac. Znowu te dwarfy i elfy - shaman mask i armor mozna zostawic to samo ots quest 2, bo na kolejnych edycjach bedzie mozna fajnie poexpic ze sio. Wydaje mi sie, ze nikt nie wbije 1500lvla na pierwszej edycji zeby wybijac pierwszy albo drugi pasek ze sio. :D

!ooo

Chyba za dużo kiełbasy zjadłeś albo jakiegoś syfu się naćpałeś. Nie masz pojęcia o czym piszesz.

#temat
Jak wiadomo update'a raczej nie zobaczymy, a jak zobaczymy to pewnie pod koniec roku albo w 2019 roku. Proponowałbym restart serwera całkowicie, ulepszyć go, dodać propozycje graczy i odpalić go za kilka miesięcy w nowym roku. Oczywiście z mniejszym expem i nową ekipą. ;)
Byłoby ponad 100 osób gwarantowane.

VimpexxNaBanicji
10-11-2018, 06:54
Wy chyba nie rozumiecie :/
Oni nie mają czasu na serwer z taką historią, a myślicie, że znajdą go dla jakiegoś OrshOTS'a, o którym pisał djakon ?

Splaxor
14-11-2018, 17:57
Wchodzę na forum po dłuższym czasie, a tu takie nowości. (https://www.youtube.com/watch?v=wV2mfoBRWJk)

Tak szczerze to troszkę słabo. Po zdjęciu widać, że duży kontent to nie będzie. Rozumiem, że na RL jest większa ekipa zajmująca się upem, ale oni dają coś kilka razy w ciągu roku. Moglibyście częściej dodawać jakieś małe zmiany.

@down
Możesz mieć rację. Nie wiem dlaczego ekipa nie posłucha graczy i nie przerobi starych miejscówek. Mapa na APO jest ogromna, a sporo miejsc jest zapomnianych i niewykorzystanych. Wystarczy pozmieniać mobki i będzie o wiele lepiej.

djakon
16-11-2018, 21:04
Tak szczerze to troszkę słabo. Po zdjęciu widać, że duży kontent to nie będzie.

I slusznie, ale wez popatrz na powierzchnie wyspy, na ktorej znajduje sie Quest of The Nine. Podziemia sa naprawde rozlegle, a mapper oszczednie wykorzystal zajety teren. Wiemy przeciez, ze wolne miejsce na mapie sie kurczy, a rozszerzanie formatu mapy tez troche pracy pochlania i czy istnieje ograniczenie na 7.6 tego nie wiem.

Rozumiem, że na RL jest większa ekipa zajmująca się upem, ale oni dają coś kilka razy w ciągu roku. Moglibyście częściej dodawać jakieś małe zmiany.

Z tego co sie obilo o uszy w grze i na forum to ekipa tego serwera nie jest oplacana i pracuje, a raczej spelnia swoje funkcje, dla wlasnej satysfakcji.

RL Tibia to powazna firma, ktora od bardzo dlugiego czasu nastawiona jest wylacznie na przychod, a pracownicy dostaja wynagrodzenie pieniezne za tworzenie czegos, kilka razy w ciagu roku.

Z kolei dorabiac sobie bedac w ekipie mozna i tutaj czy to prywatnymi najazdami czy tez sprzedawaniem waluty na allegro. :glupek2:

C9 Fanboy
27-11-2018, 15:45
tym tematem dobiliście kwiczące od lat apo, macie kompletnie wysrane na serwer i jeszcze naplujecie tym 20 osobom na ryj odpalając prędzej choinki niż wprowadzając cokolwiek nad czym pracujecie z nowymi bobasami od 8 miesięcy.

Afroman
27-11-2018, 16:32
Prawda jest taka, że nic nie będzie :)
Trzeba się z tym pogodzić i ew grać tak jak jest -,- :p
A najlepszym wyjściem jest zakończenie tu przygody bo to nic nie warte, a jest w pizdu innych gier na których można fajnie spędzić czas i takich w których administracja nie robi "z gęby dupy". Tyle w temacie, Amen.

Tiki Tenii
03-12-2018, 11:28
Nie zdziwię się jak nie będzie choinek w tym roku, w sumie po co one mają być.. Dla 10 aktywnych osób? :o

jesteś jedną z osób która na matematyce w szkole widziała osobno LITERKI I OSOBNO CYFRY ? XDDDDDDDD
weź idź lepiej na jakieś dodatkowe zajęcia z majmy i wróć jak będziesz umiał dodawać i odejmować :sciana:

@topic

musicie poczekać na wypowiedź Mortiisa,

ale sami nie możemy wprowadzić żadnych zmian mimo szczerych chęci. Nie skłamię pisząc, że czekam na upa tak samo jak Wy, bo z tego co wiem praktycznie wszystko jest gotowe.

Blokować rozwój swojej "firmy" - czegoś takiego spodziewał bym się tylko po sashy ale nie po gościu co przez kilka/kilkanaście lat zajmował się tą "firmą" i obchodził się z nią jak z jajkiem....
Miło by było gdyby Mortis napisał nam co jest powodem blokowania "rozwoju" serwera

Sir Mastah
17-12-2018, 16:42
Także czekam na restart, może do 2022 się uda :)

Azielu$
17-12-2018, 20:01
Blokować rozwój swojej "firmy" - czegoś takiego spodziewał bym się tylko po sashy ale nie po gościu co przez kilka/kilkanaście lat zajmował się tą "firmą" i obchodził się z nią jak z jajkiem....
Miło by było gdyby Mortis napisał nam co jest powodem blokowania "rozwoju" serwera

To akurat może być prawda. Nie pierwszy raz ktoś pisze, że wprowadzenie czegoś na serwer jest opóźnione przez brak kontaktu z Mortiisem. Niektórym może to się nie mieści w głowie, ale wielce prawdopodobne jest to, że Mortiis ma ważniejsze rzeczy na głowie niż wprowadzenie update na APO.

Boonek*
17-12-2018, 20:52
To akurat może być prawda. Nie pierwszy raz ktoś pisze, że wprowadzenie czegoś na serwer jest opóźnione przez brak kontaktu z Mortiisem. Niektórym może to się nie mieści w głowie, ale wielce prawdopodobne jest to, że Mortiis ma ważniejsze rzeczy na głowie niż wprowadzenie update na APO.

Bo to nie jest sam kontakt, mortiis musi wejsc na server sprawdzic to co zrobili ci gmowie, poprawic po nich wszelkie bledy, przeszukac w miare mozliwosci czy nie ma nic poukrywane/czy nie ma bugow... ja sie na tym nie znam, ale przypuszczam, ze 5 minut to nie trwa

[Inquso] Temat zamykam bo zrobiła się niepotrzebna dyskusja