PDA

View Full Version : ek porazka

Julka
18-03-2018, 15:51
Witam. Co wy zrobiliście z tego ek. 3,3k ek nie może się wyleczyć od 3k ms .... 3,3k ek lczy się max 18k a tyle wlasnie wali ms w ludzi. Coraz więcej gra ms i rp bo ek to scierwo. Bilans tak zje.... ze szkoda gadac.
Mam nadzieje ze poprawicie to. Niech się wypowiedzą Ci co graja ek a nie innymi profesjami bo dla nich ek to BOOS

P.s Ci którzy klikają na nie to niech się wypowiedzą

Bo vallaha to bot więc co ty chcesz?;]

raczej nic nie robili w ostatnim czasie z balansem. przynajmniej nic nie pisali. Mogłeś kupić ms'a nie eka i po sprawie albo pograj na rooku bez profesji.

mogl by sie więcej leczyć ale wtedy trzeba by osłabić mu hity.

oslabic hity? bije w niego po 11 k a on prawie po 18+ roznica 300 lvl

równowagi nigdy nie było i nie będzie EK przez długie lata był przesadzony ... ale liczby które wypisałeś są raczej bez sensu jak chłopaki u góry zauważyli;/

nie przesadne bo może zalozl gold ringa i bil po 18-18700

Sasha APO
18-03-2018, 15:55
Profesja czarodzieja na tym serwerze jest grubo przesadzona. Sam miałem ciężko walcząc z Yeshillem, a różnica między nami to 700 poziomów +/-.
Powinni coś z tym zrobić.

Hokage
18-03-2018, 16:03

raczej nic nie robili w ostatnim czasie z balansem. przynajmniej nic nie pisali. Mogłeś kupić ms'a nie eka i po sprawie albo pograj na rooku bez profesji.

Tony Stark
18-03-2018, 16:25
Ja 3580 master sorcem nie bije po 18k, gadasz glupoty. Moim zdaniem nie potrafisz grac.

Boonek*
18-03-2018, 16:35
Gdy 2 3k ms bedzie bic jednego 3kek moga sie wzajemnie pozabijac, natomiast 2x 3k ek od razu zgarna na combo takiego 3kmsa... kazda profesja ma swoje + i -, nastepna sprawa jest, ze 18k to 3k ms na bank nie bije, chyba ze nie masz eq.. zmien profe

Dominikaa
18-03-2018, 16:42
równowagi nigdy nie było i nie będzie EK przez długie lata był przesadzony ... ale liczby które wypisałeś są raczej bez sensu jak chłopaki u góry zauważyli;/

Valhalla
18-03-2018, 19:17
jestem na nie. ja swoim 3k ms biłem cię 14-15k + niecałe 18k z czaru % . gdzie jak ci spam wszedł to leżałem:)

dziwne bo jakoś nie dostaje banów za boty :)

Profesja czarodzieja na tym serwerze jest grubo przesadzona. Sam miałem ciężko walcząc z Yeshillem, a różnica między nami to 700 poziomów +/-.
Powinni coś z tym zrobić.

mając Yeshilla na 2x exori max + crit z uw masz czelność pisać ze ms jest przesadzony? :D

dzejkop
18-03-2018, 19:23
Ja grając 3,7 SED nie bije w ludzi po 18k , a co dopiero 3k ms :D ktoś nie ubrał okularów grając na komputerze :D

Napisał Hokage

Też chce takiego bota, który dodaje dmg :)

Kaznodzieja
19-03-2018, 00:06
Valhalla
"mając Yeshilla na 2x exori max + crit z uw masz czelność pisać ze ms jest przesadzony? "
Nie możliwe. yeshill = 64khp. 2xexori max(g ring) [2x21k] + crit 15-16k to jeszcze trochę brakuje:D:D:D:D

/t co do tematu 3k ms bije coś koło 14-15k bez gold ringa nawet gdyby go ubrał to nie będzie bił 18k.
Balansu tu nigdy nie było i nigdy go raczej nie będzie :D

Hide
19-03-2018, 14:21
A na moje balans jest całkiem ok. Problemem może być sytuacja, kiedy magiczna polega wyłącznie na e ringu i nie zaryzykuje otwartej walki bez tego. Wtedy 1v1 praktycznie jedyna szansa to opóźnienie ma e ringu, a pójście na całego aby to wykorzystać wiąże się z tym że kiedy dobrze wejdzie ring jesteś złapany poniżej 1/2 hp i wtedy faktycznie hity magicznych w spamie są straszne i ciężko wyjść z tego dla rp/ek. No ale jeżeli poprawić to w tą stronę to pogorszymy im sprawę w masówce więc nigdy nie dogodzi się.

Delorian17
19-03-2018, 23:49
co ludzie piszecie grając Bartem na lajcie z yeshilem się solowałem miał 300 lvli więcej i dawałem radę. Ek jest na tyle łatwą i dobra postacią że płacze w stylu nie wyuham się comba nie mają sensu.. a odnośnie Sashy to wiadomo ze mając tylko 700 lvli więcej miał problem bo to człowiek, który spedzil większość życia na rooku

Apendor
20-03-2018, 01:19
Oprócz zgrzytania zębami czekamy na konkretne propozycje zmian balansu.

TuK!
20-03-2018, 07:40
Autor tematu troszeczkę się zagalopował.
EK bijąc się z 300 poziomów mniejszym MS wyleczy się bez problemu i pociśnie go w walce z palcem w tyłku.
Jeśli mowa o walce z 300 poziomów większym MS to bym się tu zgodził, ciężko jest się wyleczyć.
Sam gram ekiem i uwierz mi, w walce z równymi poziomami nie ma na co narzekać,
jednak jest pare rzeczy do zmian by w końcu wszystko było cacy w balansie.

Moja propozycja wygląda tak, i uważam, że powinno to zostać na początku
wprowadzone na TEST SERVERZE do sprawdzenia przez graczy.
Tak jak to było kiedyś, kilka lat temu 1/1 i wyświetlała nam się lista postaci i mogliśmy się zalogować.

1. EK: Zwiększenie leczenia o 8%, reszta bez zmian.

2. RP: Zmniejszenie obrażeń z UW z ataku bezpośredniego o 7% i trafienia krytycznego o 10% od aktualnej wartości.
(Przykładem może być walka tych samych poziomów MS/ED vs RP, gdzie
RP jest w stanie ściągnąć profesje magiczne na 2 erexy oraz kryt z UW, widoczne jest to, gdy walczy się np. 1000 RP vs 1000 MS)
Na wyższych poziomach już tak to nie wygląda.
Leczenie i obrażenia z czaru % pozostawić bez zmian.

3. Zmniejszenie zadawanych obrażeń MS z UE o 2%, z czaru % o 1%.
Zwiększenie leczenia z czaru 'exura max' o 4%.

4. ED - pozostawić bez zmian.

5. Według mnie była by to najrozsądniejsza zmiana.
Oczywiście mowa tutaj o Empire Shield, a raczej jej trybie 'Emperor'.

Jak wiadomo, jeśli profesje magiczne walczą z EK (te same poziomy),
obrażenia np. w walce 3k vs 3k wyglądają następująco:
EK: Exori max 10k, UW: 3.8k (Jeśli MS ma włączony owy tryb)
MS: UE 13.5k, UW: 5.5k

A jak wiadomo, skoro EK zawsze bił najwięcej z 'łapy' to tryb Emperor powinien zostać zredukowany u profesji magicznych w następujący sposób:

Aktualnie: Zmniejsza obrażenia z ataku bezpośredniego i obszarowego o 32%.

Jak dla mnie, atak obszarowy powinien pozostać bez zmian, jednak skupiłbym się tutaj na ataku bezpośrednim.
Redukcja obrażeń z 32% na 25% powinna zostać wprowadzona, gdyż lekką przesadą jest aktualna jej wartość,
gdzie obrażenia jakie opisałem w walce EK vs MAGICZNE prezentują się tak, a nie inaczej.
Śmieszny jest widok EK bijącego z 'łapy' mniej, niż profesje MAGICZNE.

Są to tylko moje przemyślenia, jeśli zostaną wzięte pod uwagę i zostałyby wprowadzone to na pewno powinno nastąpić to od razu,
a nie 'Na dniach', gdyż każdy zna znaczenie tych słów. :D

Orson_Pall
20-03-2018, 10:03
Balans jest w porządku- na wyższych levelach najsilniejszy jest rp, ale każdą profesją da się go pokonać, jeżeli zna się swoją profesję i potrafi nią grać. Jedyne co uważam za warte poprawy, to siłę leczenia profesji magicznych- master sorcerer na poziomie 3k+ potrafi się uleczyć za 55-60% hp.

czary z qotn nie są zbyt silne u profesji magicznych- aby je uderzyć, ms/ed musi podejść na odległość uw knighta- dostaje za to dodatkowy hit z łapy, którego nie dostałby waląc ue z odległości.

konieczną zmianą jest kwestia paraliżowania- użycie runy paralyze powinno odpalać pk lub yellow skula- zrzygać się można ludźmi, którzy z noob charów rzucają po 10 parali na minutę (via screen).

https://i.imgur.com/CUS1bO1.png
Harakiri II poprawić =/= osłabić.

Harakiri II
20-03-2018, 10:24
Balans jest w porządku- na wyższych levelach najsilniejszy jest rp, ale każdą profesją da się go pokonać, jeżeli zna się swoją profesję i potrafi nią grać. Jedyne co uważam za warte poprawy, to siłę leczenia profesji magicznych- master sorcerer na poziomie 3k+ potrafi się uleczyć za 55-60% hp.

czary z qotn nie są zbyt silne u profesji magicznych- aby je uderzyć, ms/ed musi podejść na odległość uw knighta- dostaje za to dodatkowy hit z łapy, którego nie dostałby waląc ue z odległości.

konieczną zmianą jest kwestia paraliżowania- użycie runy paralyze powinno odpalać pk lub yellow skula- zrzygać się można ludźmi, którzy z noob charów rzucają po 10 parali na minutę (via screen).

https://i.imgur.com/CUS1bO1.png

Chyba sobie jaja robisz w tej chwili z tym zeby oslabic leczenie u msa :hahaha::hahaha::hahaha:

#T jak dla mnie ek i tak jest najbardziej grywalna postacia, kiedys byl taki op ze wszyscy chcieli usunac ta profesje.. Niech zostawia jak jest bo znowu sie zrobi jedna profa OP a reszta pojdzie w cien :D

Orson_Pall w magicznych nie ma co mieszac w leczeniu.. Ms sie leczy mniej od ed za to ma wieksze hity i taka ma byc wlasnie mechanika magicznej :) chyba ze zostana mu podniesione hity o tyle o ile zostanie oslabione leczenie oczywiscie w %

Xayro
20-03-2018, 11:50
Chyba sobie jaja robisz w tej chwili z tym zeby oslabic leczenie u msa :hahaha::hahaha::hahaha:

#T jak dla mnie ek i tak jest najbardziej grywalna postacia, kiedys byl taki op ze wszyscy chcieli usunac ta profesje.. Niech zostawia jak jest bo znowu sie zrobi jedna profa OP a reszta pojdzie w cien :D

To jest po czesci racja, aczkolwiek parale powinny byc zmienione, tak jak wyzej Orsoneq pisal = odpala skulla lub odstepy miedzy rzuceniem parala 1 min.

djakon
20-03-2018, 18:11
Nie bede tutaj prawic moralow i uczyc grania wiekszosci wypowiadajacych sie, ale napomkne tylko, ze jezeli Waszym zdaniem ek sie malo leczy to sobie poszukajcie kolegi druida. :telefon:

Plendil
05-04-2018, 03:17
Ja tam gram ekiem od zera, obecnie 2k+ i jest dobrze, w pvp masz wybór, chcesz więcej bić, zakładasz b robe zamiast pandemki + g ring i jest gitarka, zawsze będzie coś za coś, tego nic nie zmieni

Bolec uOrkiestra
05-04-2018, 20:46
Bez przesady, chcesz większy profit z mobów graj EK, jak pvp to inną profą. EK to profesja do zarabiania, a co do PVP jak umiesz grać tą profesją to bez trudu sobie poradzisz.