Zaloguj się

View Full Version : Może jakieś mini update?

Etholt
07-04-2018, 20:55
Na serverze jest straszna stypa, może tak zamiast dużych update które są najwyżej raz na rok albo dwa (w zeszłym roku były tylko najazdy ank? xD) ktoś by może zrobił jakiś małe update żeby było widać że coś na serverze się dzieję, tylko nie typu renowacja Senji, tylko coś takiego jak Tygrys kiedyś robił typu arenka exp z broszką czy areny nan tsao, można by zrobić jakiś pare respów czy coś, no i odkąd Squid odszedł może ktoś wreszcie by zrobił jakąś dodatkową sensowną nagrodę za ahmeda.

Sasha APO
07-04-2018, 21:13
Napisze jedno, na dniach. Czekaj cierpliwie, być może niedługo coś dodadzą. ;)

Orson_Pall
07-04-2018, 21:16
była zapowiedź update, teraz to już raz-dwa będzie coś dodane :)

Tiki Tenii
07-04-2018, 21:37
Czekaj cierpliwie

XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
ty to jednak jesteś "dotknięty kalectwem" :rotfl:
za to ty 11miesięcy temu czekałeś cierpliwie na upa :glupek2:

#t
jak by nie było... ci co "robią upa" hehe, raczej nic nie zarabiają na tym, że poświęcają czas na apo - jeśli się mylę to mnie poprawcie...

no ALE jeśli już ktoś coś robi (duży up) to mógłby poświęcić jakiś tam czas i zrobić np. nowy respawn, taki jak dwarfy (stworzenie potwora + kawałek terenu - wow)...
wystarczyła by mała rzecz żeby ludziom przyjemniej się grało i czekało na wielkiego upa :P

Hakka
08-04-2018, 09:57
Ja nie wiem jak mozna widziec sens grania tutaj?? Wiadomo, ze nic nie dodadza bo nie ma kto skryptowac bo ten karzel z Lublina uciekł za hajsem.

Goldenka
08-04-2018, 16:20
Moim zdaniem update będzie na dniach i nie ma co siać paniki, administracja na pewno ma już pewnie wszystko gotowe :)

Ketanol Dencabre
09-04-2018, 03:07
Dajcie sobie spokoj. Ludzie pytaja o najazd na game-chacie, dostajesz odpowiedz "skoncz ten placz". Radze Wam zrobic to samo. Uptade nie bedzie w najblizszym czasie, w dupie to maja i tyle, pozdro.

Elew
09-04-2018, 20:42
Przedstawię listę wiekszych update w ostatnich latach dla maina:

2014- zbugowany ahmed, wyspa piratów
2015- qotn, anhi3, dokończenie misji !quest (wszystko w jednej aktualizacji)
2016- nic XD jedynie dokończenie zbugowanych misji ahmeda po 2 latach.
2017- najazdy ank + ewentualnie pare strojów

Nie liczyłem małych zmian typu poprawki w potworach czy renowacja soran, także widać że w ostatnich latach nie ma co liczyć na coś grubszego xD

Koneksja
14-04-2018, 13:08
Mam nadzieje, ze zrobią Wam taki update, ze sie zesracie. Coś ala Amhed, tylko trudniejszy. Pozdrawiam

Sorc Kingow
14-04-2018, 14:24
Czas najwyższy wprowadzić koronę do obiegu dla graczy serwera. Myślę, że wykonanie wszystkich questów i Diuqsa,to korona byłaby najlepszym rozwiązaniem.

Sunarrem
14-04-2018, 14:32
Przedstawię listę wiekszych update w ostatnich latach dla maina:

2014- zbugowany ahmed, wyspa piratów
2015- qotn, anhi3, dokończenie misji !quest (wszystko w jednej aktualizacji)
2016- nic XD jedynie dokończenie zbugowanych misji ahmeda po 2 latach.
2017- najazdy ank + ewentualnie pare strojów

Nie liczyłem małych zmian typu poprawki w potworach czy renowacja soran, także widać że w ostatnich latach nie ma co liczyć na coś grubszego xD

Tak prawda, nawet na RL Tibi wiecej dodaja.

#dla administracji (mortisa)
Albo cos zacznij robic z tym serverem, albo go zamknij. Szkoda twojego czasu jak i innych na tworzenie tego servera. Albo go odsprzedaj, komus kto sie do niego przylozy. Wiem iz duzo w niego pracy elozyles. Ale wszystko ma swoja cene

Hokage
14-04-2018, 16:55
Jak najbardziej TAK!

Przydało by się coś nowego (cokolwiek) bo nuda tu już trochę i nie ma co robić (a expić ciągle to bez sensu). Jakoś dawniej były aktualizacje i całkiem spoko typu shaman set cy uw. teraz jest lipa;/

Etholt
15-04-2018, 15:48
Z tą sprzedażą/oddaniem servera to jest dobry pomysł, serv ma potencjał lecz jest on rzadko aktualizowany jeżeli ma to tak wyglądać to już lepiej go komuś oddać kto by chciał robić na nim cokolwiek a nie update raz na rok jak nie rzadziej...

Zastanów się nad tym Mortiis.

Goatee
15-04-2018, 16:26
Tak prawda, nawet na RL Tibi wiecej dodaja.

#dla administracji (mortisa)
Albo cos zacznij robic z tym serverem, albo go zamknij. Szkoda twojego czasu jak i innych na tworzenie tego servera. Albo go odsprzedaj, komus kto sie do niego przylozy. Wiem iz duzo w niego pracy elozyles. Ale wszystko ma swoja cene

ale co ty gościu pieprzysz? xd porównujesz ots do rl tibii, gdzie ludzie tam normalnie pracują na etacie? przecież to normalne, że tam update musi być bo pracuje nad nim ok. 100 osób. a tutaj? jedna robi mapę, druga skrypty a trzecia tylko wrzuci to na serwer XD dziwie się , że chce wam się jeszcze płakać przez tyle czasu o ten śmieszny update :D

Sasha APO
15-04-2018, 16:45
Myślałem, że coś dodadzą na dniach, niestety dalej nic nie ma. Jakbyście chcieli jakąś pomoc, to z chęcią pomogę.

Ja i tak nie gram, więc jak coś mogę wam ogarnąć dwa ciekawe eventy, które by polegały na szukaniu i znajdowaniu ciekawych przedmiotów, różnego typu odpowiedziach na pytaniach albo coś ciekawego na forum.

Jak coś możecie pisać, pomogę bezinteresownie. ;)

Goldenka
15-04-2018, 19:12
Przez ostatnie 2 lata zostały dodane tylko najazdy ank...
Ulepszanie ekwipunku to jedna z najlepszych rzeczy którą można robić w grze lecz tutaj od 5/6 lat chodzi się non stop w tym samym eq które na dodatek leci z mobów, cieżko na tym zamku ank zrobić 5 kadzi się się kładzie te 5 broszek i dostaje się nowy armor? xD

Ja bym się nie spodziewał apdejta, niech sprzedadzą serva i może się coś ruszy.

Elew
15-04-2018, 19:31
Nawet na głupim maz zrobili market system czy też sprzedawanie postaci na stronie a na apo nawet nie można się doczekać głupiego harmonogramu eventów na stronie tylko trzeba szukać w newsach haha

Boonek*
15-04-2018, 20:58
Ogolnie to jest calkiem sporo ciekawych propozycji, mysle jednak, ze raczej nie doczekacie sie niczego w najblizszym czasie... Wystarczy spojrzec na te zapowiedz... beka xD

Etholt
17-04-2018, 09:53
Wypowie się ktoś z "góry" czy na ots w tym roku jest szansa że będzie cokolwiek robione? xD

djakon
17-04-2018, 19:27
Co ja tu widze. XD

Sprzedajmy serwer, ktory nie jest nasza wlasnoscia. :diabelek: Pewnie czesc forumowiczow juz nawet wycenila obiekt i ma potencjalnych kupcow. XD

Takie mini update mialo miejsce niedawno. Nie pamietacie juz, ze odnowiono ville, senja i amazon camp? !ooo

Gdyby kazdy troche pomyslal i przeprowadzil analize upkow, ktore mialy juz miejsce to wnioski beda identyczne. Nie moze byc mini update, bo wiekszosc aktualizacji jest ogromna i dodanie npc, ktory nie bedzie reagowac, lokacji, ktore beda zamkniete(np. budynki ank) czy respow na klucz, ktorego sie nie da zdobyc(ank) przyniesie tylko ''Co nam po tym?''. :tancze:

Wydaje mi sie, ze warto poczekac, bo fakt, ze nad projektem pracuje male grono swiadczy o tym, ze pomimo pierdolenia i wkurwiania ekipy dalej sa oddani i poswiecaja prywatny, wolny czas dla konsekwencji i doskonalenia swoich zdolnosci, ktorymi wzbogacaja te zlote 7.6.
Chyba nalezy im sie za to jakies uznanie i wyrozumialosc... :boje_sie:

@edit
Tak tylko szczekne sobie, ze w tym temacie znajda sie pewnie dwie moze trzy osoby, ktore wykonaly !quest albo ahmeda i po co Wam cos nowego?

Schvb
17-04-2018, 21:17
Co ja tu widze. XD

Sprzedajmy serwer, ktory nie jest nasza wlasnoscia. :diabelek: Pewnie czesc forumowiczow juz nawet wycenila obiekt i ma potencjalnych kupcow. XD

Takie mini update mialo miejsce niedawno. Nie pamietacie juz, ze odnowiono ville, senja i amazon camp? !ooo

Gdyby kazdy troche pomyslal i przeprowadzil analize upkow, ktore mialy juz miejsce to wnioski beda identyczne. Nie moze byc mini update, bo wiekszosc aktualizacji jest ogromna i dodanie npc, ktory nie bedzie reagowac, lokacji, ktore beda zamkniete(np. budynki ank) czy respow na klucz, ktorego sie nie da zdobyc(ank) przyniesie tylko ''Co nam po tym?''. :tancze:

Wydaje mi sie, ze warto poczekac, bo fakt, ze nad projektem pracuje male grono swiadczy o tym, ze pomimo pierdolenia i wkurwiania ekipy dalej sa oddani i poswiecaja prywatny, wolny czas dla konsekwencji i doskonalenia swoich zdolnosci, ktorymi wzbogacaja te zlote 7.6.
Chyba nalezy im sie za to jakies uznanie i wyrozumialosc... :boje_sie:

Wg mnie lepsze by były mniejsze updaty, ale żeby były częściej. Lepiej niech zrobią coś takiego jak pół ahmeda albo nawet 1/3, ale żeby to wychodziło co kilka miesięcy, a nie raz na rok.

#edit
W sumie cokolwiek nowego by było dobre. Na przykład sala gdzie wchodziły by 4 osoby - 4 rożne profesje i po przejściu tej sali dostają nagrodę np. Zrobienie tego nie zajęło by długo, a już by było jakieś urozmaicenie.

Zarexoholik?
19-04-2018, 22:10
Tak tylko szczekne sobie, ze w tym temacie znajda sie pewnie dwie moze trzy osoby, ktore wykonaly !quest albo ahmeda i po co Wam cos nowego?

Wykonałem !quest jako pierwszy na serwerze, ale co to ma do rzeczy? Administracja w ogóle nie wprowadza zmian, które proponuje większość. Te ankiety z większością %ową i tak nie mają przełożenia na realne zmiany na serwerze, dlatego wieje nudą. Dzięki temu, że nie było zmian i tego czego chce większość - odeszło mnóstwo graczy, w tym ja. :pisze:

Herato
29-04-2018, 17:48
Jeżeli przez 2 lata jedyne sensowne zmiany na ots to qotn oraz najazdy ank to jest to trochę słabe, zaczyna się piąty miesiąc tego roku a nic nie było nawet najmniejszej aktualizacji przez ten czas, nikt nie mówi że wielkie updaty mają być co 3 miesiące ale raz na jakiś czas nawet nowy resp czy maraton by ludzie widzieli że coś na ots dzieję by na pewno chętniej grali.

Rastamanek
05-05-2018, 15:27
Że niby coś dodadzą? Pragnę zaznaczyć, że nie ma na co liczyć temu nie gram na tym serwerze bo nie ma co robić, szkoda mojego czasu na grę tutaj i to jest generalnie główny powód dlaczego tu nie gram. Najlepiej dać sobie spokój :czytaj: (nie żebym do czegoś namawiał to tylko propozycja:peace:). Jest wiele propozycji o zmianach i nadal nic z tym nie robią, wiec nasuwa się pytanie - na co ten dział i do czego on potrzebny skoro jak widać nie jest wykorzystywany. Nie wspomnę o wielu błędach na serwerze:cisza:. Kto wie może kiedyś się to zmieni, lecz to jest tylko cicha nadzieja, że coś może być nowego :)

Sokol from West
05-05-2018, 22:07
Podziwiam niektórych, że ciągle wierzą i myślą, że coś tutaj się zmieni :) Przypuszczam, że nawet jak pojawią się zmiany, to i tak nie przywróci to tych co ostatnimi czasy odeszli :) Zrozumiałe jest, że każdy ma swoje prywatne życie, a do tego różne obowiązki, ale mydlenie oczu tej garstce jest po prostu jak dla mnie ŻENUJĄCE i słabe ze strony administracji, a takie newsy nie powinny mieć w ogóle miejsca - no chyba, że raz kolejny chcieliście dać "nadzieję", że coś się zmieni :)

Fajnie się grało, ale ekipa sama jest sobie winna(nie pisze, że każdy), że tak dużo osób odeszło ostatnimi czasy - wystarczyło coś zmienić/poprawić lub posłuchać propozycji graczy, a nie mieć totalne wyjebane na serwer :)

Pozdrawiam.

Etholt
06-05-2018, 21:44
Pewnie na dzień dziecka zrobia jakiś update i potem cały rok nic nie będzie dodawane, server jest naprawdę dobrze zrobiony tylko nie jest aktualizowany szkoda bo gdyby nie wyjebka spokojnie mogło by być +70 graczy.