View Full Version : Kamera do 1tys.
Siemka!
Poszukuję aparatu fotograficznego z funkcją nagrywania/kamerki na własny użytek, do rozpoczęcia kręcenia jakichś tam domowych produkcji. Chciałbym uzyskać dobrą głębiej ostrości na ujęciach, dlatego kieruję do Was dwa pytania:
1. Czy dostanę do tysiąca złotych taką kamerkę w miarę nową? (Ew. może być używana jakaś).
2. Czy lepiej jest dorzucić hajsu do nowego telefonu typu Huawei P20 Pro, który ma z tyłu 3 kamery i ponoć zarówno zdjęcia jak i filmy są kozackie.
Dzięki i pozdrówki.
Sasha Rookslayer
17-05-2018, 13:07
Ja posiadam lustrzanka cyfrową CANON EOS 1300D + 18-55 DC III i nie narzekam. Ponad dwa lata już ją mam i sprawuje się dobrze. Kosztuje ponad 1000 złotych, ale używkę zapewne kupiłbyś taniej i zmieściłbyś się do tysiaka.
1. Powinieneś coś znaleźć, jest sporo na rynku owych lustrzanek.
2. Ta opcja jest bardziej rozsądna moim zdaniem.
Polecam osobiście dozbierać coś pieniędzy i kupić telefon, już taki z górnej półki. Moja lustrzanka leży w szafie i się kurzy, od czasu do czasu jej używam, ale to rzadko.. Mam nadzieje, że pomogłem.
@down
Chyba nie wiesz co piszesz. XD
Broń boże nie idź w takiego canona jak napisał sasha. 1300d to strasznie stara produkcja, a od jakiegoś czasu ludzie uciekają kompletnie od lustrzanek. Za duży gabaryt - to samo uzyskasz na bezlusterkowcu. Jeśli chcesz kręcić coś tam "koło domu" to kup sobie GoPro 4, wyłącz fisheye i będziesz sobie nagrywał. Jeśli jednak chcesz coś lepszego to pomyśl nad Sony A5000. Nie wiem jak z ceną w Polsce, ale myślę, że w okolicy 1000 dostaniesz używaną z obiektywem 16-50mm. Nie jest to może jakiś super obiektyw (koło domu wystarczy) aczkolwiek zawsze możesz dokupić sobie coś na mount F za dosłownie kilka dyszek z przysłaną poniżej 2 i będziesz miał świetną głebie :) Absolutnie nie idź w jakieś stare, duże canony. Z resztą paleta kolorów w Canonie jest serio słaba. Bez obróbki wstyd pokazywać komukolwiek.
Sasha Rookslayer
a to dlaczego? Uargumentuj to, chętnie porozmawiam na tematy sprzętowe. Tak jak napisałeś na chatBoxie - ty masz i Ci się podoba. OK, ale zapewne to jedyny aparat jaki miałeś w rękach kiedykolwiek więc to trochę słabo sugerować się tym i jeszcze komuś polecać? Nie przyszło Ci na myśl, że jeśli nie miałeś chociaż po jednym z każdej wiodącej firmy aparacie to porównanie masz zerowe?
Twoja odpowiedź 'chyba nie wiesz co piszesz' - tak właśnie odpowiada się, gdy brakuje argumentów a trzeba wcisnąć swoje 5 groszy.
Anonimowy
17-05-2018, 23:42
Ja posiadam lustrzanka cyfrową CANON EOS 1300D + 18-55 DC III i nie narzekam. Ponad dwa lata już ją mam i sprawuje się dobrze. Kosztuje ponad 1000 złotych, ale używkę zapewne kupiłbyś taniej i zmieściłbyś się do tysiaka.
1. Powinieneś coś znaleźć, jest sporo na rynku owych lustrzanek.
2. Ta opcja jest bardziej rozsądna moim zdaniem.
Polecam osobiście dozbierać coś pieniędzy i kupić telefon, już taki z górnej półki. Moja lustrzanka leży w szafie i się kurzy, od czasu do czasu jej używam, ale to rzadko.. Mam nadzieje, że pomogłem.
@down
Chyba nie wiesz co piszesz. XD
Stary dojebany canon i jeszcze starsza sigma. Obiektyw ciemny, w pomieszczeniu nic nie nagrasz, głębia mizerna... broń Boże słuchać tej opinii.
Osobiście brałbym gopro przez kompaktowosc
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.