Zaloguj się

View Full Version : [Forum] Dział Handel

Ferrum
26-12-2019, 12:50
W dziale handel proponuje zmienić delikatnie regulamin, tzn..

Tematy z nieprawidłową nazwą będą usuwane!

Zmieniłbym na coś w deseń

Tematy z nieprawidłową nazwą oraz bez ceny za przedmiot/domek będą usuwane

:uczen:

Uważam, że zmiana na plus, chyba każdego drażni brak ceny. Mogę sam się tym nawet zająć - dopilnować. Pozdro :klotnia:

Palldino
26-12-2019, 12:59
e tam zawracanie dupy.. znudzi ci sie po kilku dniach a reszta modow to chyba spi bo zraportowane posty usuwaja po kilku dniach :d

juz lepiej edytujcie te bany w grze za handel

Ahsas
26-12-2019, 13:19
Szczerze jest mi to obojętne, nie mam zdania.
Sądzę, że są ważniejsze rzeczy do zrobienia na tym serwerze/ forum, np. dodać coś co urozmaici grę, a jak chcesz zmieniać regulamin to polecam zmienić całkowicie go na forum i w grze. :)

Szalomek
26-12-2019, 16:10
Jestem na tak, zawsze w treści można napisać - cena do negocjacji. Zmiana nie jest istotna, ale zawsze to pomocna informacja.

Sir Avengo
26-12-2019, 18:18
Jestem na tak. Dobry pomysł i to od jednego z ludzi który faktycznie może wprowadzić to w życie. Przydatna sprawa bo pytania późniejsze "ile chcesz ?" albo "ile dasz ?" są bez sensu. Można napisać w ogłoszeniu cene z dopiskiem do negocjacji ale niech będzie ta cena podana.

Co do tych "ważniejszych rzeczy do wprowadzenia w grze" to wszystko zatrzymuje się na Morcie i chyba wszyscy o tym wiedzą a takie drobne zmiany można wprowadzać i bez niego. Wiec jeszcze raz jak najbardziej na TAK :)

Ferrum
26-12-2019, 22:10
Chodzi głównie o wprowadzenie porządku, ludzie niekiedy boją się podać cenę.
Nie trawię generalnie takiego podejścia, a że pracuję w handlu to taki pomysł mi przyszedł do głowy - sam nie cierpię ogłoszeń bezcennych.

Prowadzę parę grup sprzedażowych, nie ma postów bez ceny, po prostu.
To reguła i koniec. Wprowadzając ogłoszenie bez ceny robi się bałagan i mnóstwo pytań..

nawiasem mówiąc każde ogłoszenie wygląda tak - "cena priv" ;)

Tiki Tenii
27-12-2019, 00:19
na NIE

imo to jest właśnie kwintesencja handlu... przynajmniej w tibi
W gierce z bomby możesz poznać czy zainteresowany potrzebuje przedmiotu czy jest handlarzem :)
Na forum to tym bardziej ułatwia sprawę bo piszą tylko zainteresowani. Mało kiedy ale zdarzy się, że ktoś wyśle ci na priv ofertę której się nawet nie spodziewasz i zgarniasz podwójnie kokosy :). Pisze na priv więc:
- nikt nie powie mu, że przepłaca,
- nikt nie sprzeda mu szybciej niż ty.

Jeśli nie znasz dokładnych cen to tylko twój problem :aniolek:

Rekrut
27-12-2019, 09:56
a co z ludźmi którzy nie znają w ogóle cen? maja pisać byle jakie? jeśli chcesz coś kupić u typa i nie ma swojej ceny to szukaj dalej.

szkoda na to czasu. jest tak od zawsze i niech zostanie.

Vinh Hung Vuong
27-12-2019, 16:01
Skoro nowi gracze przychodzą na server, to skąd mają znać cene danego przedmiotu?
Pomyśl o innych, a nie o tych co już grają sporo czasu.

Ferrum
27-12-2019, 18:53
Wystarczy delikatnie wytężyć mózg i dowiedzieć się mniej więcej co ile jest warte dla nowego gracza, każdy od czegoś zaczyna, a porządek byłby jak trzeba ;)

Każdy się uczył i dowiadywał.. każdy.

PS. myślenie nie boli