PDA

View Full Version : Zmiany nicków (DRAMAT)

SED Yui
26-01-2020, 19:06
Siemka, Moja propozycja dotyczy jednej rzeczy, dla mnie istotnej, dla innych może mniej. Chodzi tutaj mianowicie o to, aby zrobić selekcje postaci tutaj na APO, bo to jest dramat, chcąc zmienić nick musisz wymyślać jakieś "Gówniane" te nazwy, bo wszystkie spoko są zajęte przez ludzi którzy nie logują do gry od ponad 9 lat.. Więc chodzi o to, aby usunąć te postać całkiem z serwera które nie logowały się minimum te 7-10 lat. Później są niepotrzebne bany / namelocki bo taki nie może być, czy coś. Dzięki za poświecenie czasu na przeczytanie tej propozycji.

Mortiis Voltan Rinson Apendor Elyar Ferrum Inquso Lirtes Nedin

Edit.
Właśnie głównie chodzi mi po postacie poniżej 100lvl,te powyżej "mogą" zostać.

Edit. Voltan Zgodzę się z tym, że ludzie wracają, ale nie oszukujmy się, 100 lvl można wbić szybko, powiem nawet bardzo szybko.

Harakiri II
26-01-2020, 19:27
Wielu graczy wraca nawet po 10 latach, wiele takich przypadków było nawet niedawno. Każdy ma prawo wrócić do gry, a my nie możemy zabierać graczom takiej opcji. Jeżeli wszystkie nicki są takie gówniane to wymyśl swój mniej gówniany, inny niż te które już są na serwerze. Osobiście jestem na NIE.

Edit
Pisałem kiedyś na rrv żeby usunąć te postacie poniżej 100lvla, ale nie wiem czy ktoś z ekipy o tym pamięta.

Damballa
26-01-2020, 22:22
Jestem na tak. Można by zrobić tak że postać poniżej xxx lvl na którą nie było widocznego logowania przez xx lat usunąć a nick zwolnić dla nowych osób.

Voltan
27-01-2020, 00:14
Jakiś czas temu Mortiis wyczyścił nicki, które były już po nl jednak były w bazie, ale ludzie się na nie rzucili i robili z tymi nickami noob chary... Co do tych, które są aktualnie to nie będziemy kasować komuś postaci, chyba, że rozwiązalibyśmy to w inny sposób jedna faktycznie ludzie potrafią wrócić po długim czasie i nie zamierzamy tego robić.

MichaS
27-01-2020, 01:19
Voltan albo dać namelocki na te postacie co się xx czasu nie logowały i zwolnić nicki ;)

Ahsas
27-01-2020, 14:20
Voltan albo dać namelocki na te postacie co się xx czasu nie logowały i zwolnić nicki ;)

Da namelocka i co? Dana nazwa zostaje w bazie, a aby usunąć nazwę potrzeba Mortiisa, a jak każdemu wiadomo, Mortiis komputer włącza 4 dni, więc zanim wyczyści te nazwy to minie kilkanaście dni/tygodni/ miesięcy.

#t
Nie mam zdania.

Voltan
28-01-2020, 05:38
Da namelocka i co? Dana nazwa zostaje w bazie, a aby usunąć nazwę potrzeba Mortiisa, a jak każdemu wiadomo, Mortiis komputer włącza 4 dni, więc zanim wyczyści te nazwy to minie kilkanaście dni/tygodni/ miesięcy.

#t
Nie mam zdania.

Przede wszystkim nie wprowadzaj w błąd. Dodatkowo nadanie namelocka nie zmienia od razu nicku, żeby go usuwać z bazy. Trzeba byłoby te wszystkie nicki zmieniać. Żeby nadać ten sam nick to osoba, która dostanie nl musi go zmienić, dopiero po tym możemy usunąć nick z bazy, aby ktoś dał sobie taki nick ponownie.