View Full Version : Dodanie nowego npc u Ahmeda
Proponuję aby w zamku gdzie znajdują się bosy Ahmedowskie został dodany npc.
Np npc nazywał by się "Handlarz Zgredek"
Npc tak jak Alfar co restart posiadał by inną cenę.
W swojej ofercie posiadał by na sprzedaż "Hote z rooka, Pandemke, a na rooku blue motylka i rabbit present" i aby mieć do niego dostęp potrzeba by było wykonać 4 misje.
Mystic Gohan: Hi
Handlarz Zgredek: Witaj! Czy chciał byś u mnie dokonać zakupu?
Mystic Gohan: Tak
Handlarz Zgredek: Pierw musisz wykonać zadanie, czy chcesz je rozpocząć?
Mystic Gohan:Tak
Handlarz Zgredek: Tak więc odbierz 5x loota z Nouna
Handlarz Zgredek: Widzę udało Ci się wykonać 1 zadanie czy chcesz rozpocząć następne?
Handlarz Zgredek : Tak więc idź odbierz 4x loota z Bonzo
Handlarz Zgredek: Widzę udało Ci się wykonać kolejne zadanie czy chcesz rozpocząć następne?
Handlarz Zgredek : Tak więc idź odbierz 2x loota z Shamana
Handlarz Zgredek: Brawo! Wykonałeś już 3 zadania czy chcesz rozpocząć czwarte zadanie?
Handlarz Zgredek : Tak więc idź odbierz 1x loota z Ahmeda
Handlarz Zgredek: Gratulacje wykonałeś wszystkie zadania, teraz możesz skorzystać z moich ofert.
Handlarz Mirek: Witaj! W swojej ofercie posiadam Helmet of The Ancients{Niepełny} cena {100-150uc} Pandemonium Armor {8-12uc}
Wszystko jest podane jako przykład! Voltan Mortiis
Oczywiście jestem na nie, zbędne.
jak najbardziej na tak i niech sie wypowiadaja osoby ktore maja dostep na owych bosow lub mialy kiedys z nimi stycznosc na arenach ank :)
Lagga v3
28-01-2020, 23:41
Bardzo głupia propozycja, nie zdziwiłem się będąc szczerym, że wyszła od Ciebie. Na otsie i tak bardzo łatwo się zarabia, wykonuje wszystkie questy, więc niech utrudnieniem będzie sprzedaż/kupno itemów u graczy, która wymaga interakcji z nimi. Nie zabijajmy ostatniej części społeczności, która nam pozostała (tak, jak zrobili to na rl marketem).
Już bez tego apo jest skupiskiem ludzi, którzy zamiast bić się i bawić bez żadnego sensu grindują lvl.
#nie
Kiritsugu
28-01-2020, 23:45
Przedmioty mają być ciężkie do zdobycia (Helmet of the Acient) lub najwięcej co ich jest (Pandemonium Armor), aby schodziły z serwera. To tak jakby GM miał tworzyć itemki. O ile się nie mylę, to HOTA jest jeszcze potrzebna do QOTN. Co zmienia fakt, że ma być trudnością wykonanie takiego QOTN i nie wspominając o Ahmedzie, że większa możliwość chodzenia na niego i szansa na zdobycie lepszych itemów.
NIE.
Master Lucas ban
28-01-2020, 23:54
Bez sensu na NIE, dlaczego?
Chcez hote na ahmeda? Idź na rety loc Shadow crystale i bij nightbane hota leci "nawet, nawet" Co do shamana to już totalnie za przeproszeniem dojebałeś, panda leci z tyłu mobów ze nie problem ja lotnac, podpowiem Ci jakbyś nie wiedział, Cave skeleton, colonel of empire, generał of empire, noun, pirate skeleton i jeszcze z paru mobów.
Temat zbędny, do usuniecia
Darkside Czarodziej
29-01-2020, 05:05
Patrząc jak często biją ahmeda na zamku rook a jak "często" na main to też bym szukał jakiś opcji żeby ogarnąć hote.Na rooku o tyle jest fajnie ze 1 osoba dropi 1 artefakt i szanse na motyla może mieć 10 osób a na main 4 osoby dają łącznie 47 kamykow i szansa na helmet jest serio bardzo mała. Problemem głównie nie jest załatwić kamienie czy coś tylko 4 osoby co mają done ahmeda. Co do propozycji jestem na tak tylko żeby ten npc miał w ofercie hote i żeby ilość odbieranego lota zwiększała się o 1 z każdym zakupionym helmetem
Każda zmiana, dodanie czegokolwiek na tym serwerze bedzie na plus. Z Ahmeda i tak slabo leci, wiec na moje taka hota może i kosztowac 20uc u NPC..
Po drugie, jak kolega wyzej napisal. Patrząc na Rookgard to tym bardzie jestem na tak. :)
Damballa
29-01-2020, 07:24
Jestem na nie. Dostęp miałem do ahmedowskich na swoim rookerze więc wiem jak to wszystko wygląda. Moim zdaniem to było by znubienie ots. Ahmed ma być rarytasem. Jak nikomu przez kilka dni nie wpadnie hota z rooka za 90uc na mainie to to jest nie problem moim zdaniem by było kupić ją za 150uc main złożyć się w 10 osób to grosze.. a ahmed by był bity kilka x dziennie co jest głupotą.. nie chcemy nadmiaru rare itemów.. w tempie natychmiastowym.
Pozdrówki :D
Vinh Hung Vuong
29-01-2020, 11:47
Fajna propozycja, przynajmniej trochę uc uciekało by z servera, a z Ahmeda i tak nic nie leci
Tiki Tenii
29-01-2020, 13:31
Patrząc jak często biją ahmeda na zamku rook a jak "często" na main to też bym szukał jakiś opcji żeby ogarnąć hote.Na rooku o tyle jest fajnie ze 1 osoba dropi 1 artefakt i szanse na motyla może mieć 10 osób a na main 4 osoby dają łącznie 47 kamykow i szansa na helmet jest serio bardzo mała. Problemem głównie nie jest załatwić kamienie czy coś tylko 4 osoby co mają done ahmeda. Co do propozycji jestem na tak tylko żeby ten npc miał w ofercie hote i żeby ilość odbieranego lota zwiększała się o 1 z każdym zakupionym helmetem
Każda zmiana, dodanie czegokolwiek na tym serwerze bedzie na plus. Z Ahmeda i tak slabo leci, wiec na moje taka hota może i kosztowac 20uc u NPC..
Po drugie, jak kolega wyzej napisal. Patrząc na Rookgard to tym bardzie jestem na tak. :)
Czy wy naprawdę jesteście tak nieporadni czy tylko udajecie? Gracie dziennie minimum 8h i nie jesteście w stanie lotąć pandemki czy tych 47 kamyków xDDD. Jeszcze bym się nie dziwił jakbyście mieli jakieś 2.5k lvle, no powiedzmy, że ciężko bić retu/gene/cave... Taki gruby tank może bez problemu bić po 15sztuk retu na spama xD. Wystarczy się schylić i podnieść ten "syf". Jak dla mnie zbieranie lota z mobów to jest ostatnia ciekawa rzecz na apo xd
XDDD porównywanie rooka do maina.....
Na "RumuńskimOTSie" jest 30mld expa z rata, więc u nas na mainie powinien być podobny xDDD proste nie?
Czekam aż będziecie żądać 100lvli po każdym zalogowaniu :glupek2:.
JESTEM NA NIE.
Jak nikomu przez kilka dni nie wpadnie hota z rooka za 90uc na mainie to to jest nie problem moim zdaniem by było kupić ją za 150uc main złożyć się w 10 osób to grosze.. a ahmed by był bity kilka x dziennie co jest głupotą.. nie chcemy nadmiaru rare itemów.. w tempie natychmiastowym.
I z tego własnie powodu nie da rady, żeby to przeszło.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.