Zaloguj się

View Full Version : Zmiany w evencie PvP

Squid
05-02-2020, 12:55
Witajcie w mojej kuchni moim temacie.

Z uwagi na kilkukrotne napotkanie przeze mnie uwag na temat "lagów" podczas eventów PvP chciałbym je trochę "ukrócić".

Po krótkiej analizie pamięciowej (backup mózgu może nie jest idealny ale sporo informacji w nim zostaje) doszedłem do wniosku, że skoro na niskoprzedziałowych eventach jest mało osób można byłoby zrobić kilka innowacji. Kilka wprowadzę gdyż realnie zmniejszą lagi przy mniej uczęszczanych eventach bez żadnej szkody dla graczy, jednakże kilka chciałbym skonsultować.

W tym temacie chciałbym zapytać o konieczność wyświetlania efektów po zabiciu gracza - czy te efekty według Was są potrzebne, czy wystarczy może tylko wyświetlić informację o zabiciu i epointach?

Z góry dziękuję za odpowiedzi w ankiecie.

Pozdrawiam, Squid.

Damballa
05-02-2020, 13:12
Witam,

Szczerze od kilku ostatnich dni to lagi następują wszędzie nie tylko na pvp eventach. Moim zdaniem te efekty są zbędne, jeśli ich usunięcie (modyfikacja) ma skrócić lub zlikwidować lagi na pvp eventach to jak najbardziej jestem na tak.

Squid daje nadzieję na LEPSZE JUTRO. :D

Ahsas
05-02-2020, 13:25
Wystarczą informacje o zabiciu i epointach. ;)

MichaS
05-02-2020, 13:34
Przypadkowo oddałem swój głos na "Tak", ale jestem za "Nie"

Schvb
05-02-2020, 13:45
Ankieta może mylić, szczególnie na tym serwerze, gdzie część graczy jeszcze uczy się czytać...

Jedyny moment kiedy zauważyłem lagi to był event 1-5500, kiedy było sporo graczy z niższymi poziomami. Kiedy oni umierali jeden z drugim faktycznie był spore lagi. Jeżeli to przez tą animację, to lepiej ją usunąć wg mnie.

TuK!
05-02-2020, 15:15
Efekty są zbędne całkowicie, sama informacja o zabiciu i epointach powinna zniwelować problem lagów.

Natsu
05-02-2020, 22:25
dodatkowo oprócz napisów pojawia się efekt przy zabiciu jak mnie pamieć nie myli tez
można wyrzucić

Kiritsugu
06-02-2020, 14:44
Jest to zbędny dodatek, który powoduje lagowanie serwera podczas trwania eventów pvp w godzinach 13:30-22:30. Napisy można edytować, aby pisało ile jest graczy na evencie i to, że ktoś tam wygrał, tyle wystarczy. Zbędne jest to, że pisze "gracz y zabił gracza x na evencie jest v graczy"