Zaloguj się

View Full Version : Najazdy Rook Main!!

MichaS
03-03-2020, 19:21
Proponuję aby raz/dwa razy w tygodniu odbył się najazd rook/main zrobiony przez administracje + Gracze zostali by poinformowani 1h/2h wcześniej że odbędzie się najazd.

Np. w poniedziałek o godzinie 15:00 odbył się najazd na main, a gracze zostali poinformowani już o godzinie 13:00 że najazd będzie o 15:00.
Na rook to samo lecz w inny dzień odbył się najazd o 18:00 a gracze zostali poinformowani o godzinie 16:00.

Co o tym sądzicie? Zostawcie komentarz ;)

Squid Nedin Ferrum Lirtes Elyar Inquso Apendor Mortiis
Da rade coś podziałać w tym kierunku?

Ahsas
03-03-2020, 19:27
Oni i tak robią te najazdy chyba od niechcenia.. Są one bardzo rzadko.
Co do propozycji to spoko pomysł, więcej osób uczestniczyłoby w nich. Jestem na tak.

NoTricks
03-03-2020, 19:40
Obecnie zdecydowana większość najazdów organizowanych przez administrację odbywa się w losowy i niezapowiadany sposób, co uważam za duży błąd. Dobrze byłoby, gdyby taka informacja (nt. najazdu) pojawiała się na forum lub na stronie, ponieważ nie każdy siedzi na grze i widzi co się dzieje. Odpowiednio wcześniejsze informowanie o planowanym najeździe przyczyniłoby się do większej liczby graczy, która z tego skorzysta.

Jestem za.

Tiki Tenii
03-03-2020, 20:14
hhaahAHAHhaHHAA
dobre sobie..... pomyślałeś może o tym, że jakiś random złapie hota z rooka z NB i chciał by za niego 100uc? jakbyście poszli na tego ahmeda.... :( :( :(

najazd jest tylko "urozmaiceniem" gry... nie masz obowiązku w nim uczestniczyć za każdym razem... a wręcz najazd to jest nagroda dla tego gracza co jest akurat online :cool: przynajmniej tak powinno być ; )
masz pełno automatycznych najazdów na rook jak i main :ysz: jak nie możesz trafić na najazd automatyczny czy robiony przez tutorów to widocznie za mało grasz - xDD

jestem na nie....

Malff
03-03-2020, 20:18
Oczywiście, ze popieram.
Zapowiedź pozwoliłaby zgromadzić więcej ludzi na najeździe, ale również dzięki niej można ustalić sobie godziny expienia na speedzie i uniknąć sytuacji w której GM robi najazd podczas gdy ja „speeduje”.
Co do formy zapowiedzi, myślę że news na stronie głównej będzie najlepszą opcją, ponieważ jest najbardziej widoczny. Oczywiście po najeździe news można usunąć.
Jeżeli chodzi o same najazdy to według mnie powinny one być tak zbalansowane żeby trwały max 1-2h.

Gwnstopro.
03-03-2020, 21:03
Każdy dobrze wie, że to niemożliwe, ale chociaż jeden na miesiąc ?

Lirtes
03-03-2020, 21:08
Jestem za i zrobiłbym to samo z eventami które kiedyś miały miejsce, np. znajdź ukryty przedmiot, przynieś odpowiednią ilość przedmiotów które chce gm itp.
Niestety eventy są uzależnione od pozycji i obecnie nie ma komu ich organizować, a zapowiedzi najazdu czasem mogą zakończyć się rozczarowaniem, gdy osobie zapowiadającej nagle coś wypadnie i najazdu nie będzie. Jeśli inna osoba z ekipy da mi gwarancję, że w danym dniu będzie mogła poprowadzić za mnie najazd w razie mojej nieobecności lub będę w 100% pewny, że dam radę go poprowadzić do końca, to mogę go zapowiadać na jakiś czas przed rozpoczęciem.
Nie oznacza to jednak, że nie będzie najazdów bez zapowiedzi. ;)
Co do częstotliwości - zrobię co w mojej mocy! :spoko:

Kiritsugu Nie, dopiero Senior Game Mater może to zrobić. Chyba, że nagrodą za przyniesienie odpowiednich itemów do jednej z naszych zwykłych postaci miałby być jakiś potworek, a nie o to mi chodzi :D

Hmm, a jakby tak mieć przygotowane itemy do eventu po uzgodnieniu w ekipie (nie nazwane oczywiście, bo nikt nie wymaga)?

Też nie. My nie możemy ruszać itemów, a robienie tego zwykłą postacią nie ma sensu.

Damballa
03-03-2020, 22:23
Propozycja spoko, jak najbardziej na tak, lecz 2 x w tygodniu moim zdaniem to lekka przesada, bardziej by pasowało po 1 najeździe rook i main co 2 tygodnie :D ale za pomysł dostajesz repucika :D

Kiritsugu
03-03-2020, 23:14
Przecież można zautomatyzować i losowe potworki na Mainlandzie, jak i na Rookgardzie postawić. (Na zasadzie automatycznego najazdu Diuqsa Ankaros czy Creatorów, Stiffów i Main Composera). I wtedy nie musi być w grze GM. Co do Eventów, przynieść itp. Można je w weekendy urządzać. Do tego chyba już każdy posiada aktualnie odpowiedni access. (Ferrum, Lirtes, Nedin, Apendor), aby się takim czymś zajmować.
Super propozycja. Jestem w 101% na TAK.

Kiritsugu Nie, dopiero Senior Game Mater może to zrobić. Chyba, że nagrodą za przyniesienie odpowiednich itemów do jednej z naszych zwykłych postaci miałby być jakiś potworek, a nie o to mi chodzi :D
Hmm, a jakby tak mieć przygotowane itemy do eventu po uzgodnieniu w ekipie (nie nazwane oczywiście, bo nikt nie wymaga)?

Master Lucas ban
03-03-2020, 23:41
Tak jak napisał Damballa moim zdaniem też najlepszym rozwiązaniem by był najazd raz na 10-14dni oczywiście ten "zapowiedziany" bo tak jak napisał Lirtes będą też najazdy bez zapowiedzi

Ogólnie na tak byle bez przesadyzmu

Herato
04-03-2020, 06:40
Ekipa powinna po prostu zrobić temat na forum gdzie minimum dzień wcześniej będzie info na temat najazdu oraz spodziewany przedział czasowy, przy czym po prostu dodać zastrzeżenie że zawsze jest szansa że może się nie odbyć bo osoba która miała go organizować mogło jej coś wypaść.

TuK!
04-03-2020, 11:48
Najazdy są raczej 'niespodzianką' dlatego zapowiadane nie są, ale w sumie ciekawa propozycja, więc jestem za.

Squid
06-03-2020, 13:52
Według mnie najazdy powinny być "nagrodą dla aktywnych graczy" a nie takich co tylko wpiszą speeda i elo. Jesteś w grze to masz taki "bonus" ;)
Do tego raczej nikt nie sprawdza strony co godzinę aby sprawdzić czy może jakiś najazd czy coś.

Showtek
06-03-2020, 21:16
Według mnie najazdy powinny być "nagrodą dla aktywnych graczy" a nie takich co tylko wpiszą speeda i elo. Jesteś w grze to masz taki "bonus" ;)
Do tego raczej nikt nie sprawdza strony co godzinę aby sprawdzić czy może jakiś najazd czy coś.

Zgodzę się z tobą Squid ze najazd jest forma „nagrody” ale z drugiej strony moglibyście zrobić temat z zapowiedziami. A co do tego ze nikt raczej nie sprawdza strony co godzinę to wcale nie musza wszyscy sprawdzać strony wystarczy ze zerknie jeden bądź dwóch graczy a info pójdzie w eter bo napewno ktoś patrzy co jakiś czas forum czy tez stronę APO. Można tez wprowadzić info na stronie z data oraz godzina do najazdu np. â25.03.2020 o godzinę 15:30 odbędzie się najazd”
#t
Jest to ciekawa propozycja wiec jestem za.

MichaS
09-03-2020, 16:18
Skoro i tak propozycja nie wejdzie w życie to temat do zamknięcia!