PDA

View Full Version : Gdzie kupić blessy - błogosławieństwa?

Ahsas
12-03-2020, 23:39
Jak każdemu wiadomo, ostatnimi czasy na naszym serwerze wprowadzono nowy, zmieniający wiele w całej rozgrywce, system chroniący przed skutkami śmierci.
Wiele osób pyta do tej pory co to są te blessy, skąd je można nabyć oraz o co w nich chodzi.. Postaram się odpowiedź na to pytanie.

Bless - Błogosławieństwo

- Jest to możliwość, dzięki której w chwili śmierci nie tracimy żadnych punktów doświadczenia ani swojego ekwipunku.
- Ilość posiadanych blessów na swoim koncie możemy sprawdzić komendą !bless.
- Mając odpowiednią ilość blessów nie musimy mięć na sobie żadnego chroniącego amuletu.
- Możemy kupić maksymalnie 100 blesów czyli 100 razy możemy zginąć bez żadnych konsekwencji.
- Mamy jeszcze możliwość kupna 100 blessów oddając broszkę. Opłacalna opcja dla graczy powyżej 4000 poziomu.
- Błogosławieństwa działają tylko u osób posiadających konto premium.
- Ceny blessów zależą od profesji oraz naszego poziomu doświadczenia.
- Mając wykonany OTS Quest II oraz posiadając tarcze Shield of Empire mamy możliwość kupienia 1 błogosławieństwa 20% taniej wpisując czar "char soe". Czar wpisujemy mając włączony tryb captain. Pamiętajcie, że możemy skorzystać z tej opcji raz na 24 godziny!

Rozpoczynamy naszą przygodę w świątyni - głównym mieście Capital City. Następnie kierujemy się do bambusowego obozu na statek..

https://i.imgur.com/I1wSqAG.png

Udajemy się do kapitana ShaShaSha, rozmawiamy z nim i płyniemy do podniebnego miasta..

https://i.imgur.com/DU4rind.png

Gracz: Witam
ShaShaSha: Witam! Mogę Cię zabrać moim magicznym statkiem do latającego miasta City of the Sky [10k] lub do Canyon of Damned [500gp] lub do Ankaros [1k], gdzie chcesz się udać?
Gracz: City of the Sky
ShaShaSha: Płyniemy!

Gdy już dopłynęliśmy do miasta w chmurach, udajemy się do pobliskiej świątyni..

https://i.imgur.com/YPsr19v.png

https://i.imgur.com/MS0lE58.png

Na swej drodze spotkamy mnicha - uzdrowiciela o imieniu Blesser. Musimy z nim porozmawiać..

https://i.imgur.com/aY6CfUf.png

Gracz: Witam
Blesser: Witaj, mogę Cię pobłogosławić, na pewno nie pożałujesz, chcesz wysłuchać mojej oferty? Moje błogosławieństwa uchronią Cię od skutków śmierci! Możesz również wykupić maksymalnie 100 użyć ofiarując mi broszkę!
Gracz: Tak
Blesser: Cena jednego blogosławieństwa na tym poziomie to: xx,xx sc. Ile blessów chcesz kupić?
Gracz: 1
Blesser: Proszę bardzo!

Dodatkowe informacje:

Po śmierci bez posiadania blessów spada nam use amulet.
Po śmierci z posiadanym blessem spadam nam tylko bless, a use amulet nie spada.
Wszystkie amulety jak działały tak nadal działają.

Zmiany w tworzeniu amuletów:

Stworzenie Soft Amuletu (kosz 6x Soft Boots),
Stworzenie Winged Amuletu (kosz 4x Winged Helmet),
Stworzenie Pandemonium Amuletu (koszt 3x Pandemonium Armor),
Stworzenie Yeah Bunny Amuletu (koszt 2x Magic Bunny Slippers).

Nie możemy już doładowywać amuletów.
Tworzymy amulety po 1 use.
Aby stworzyć Perfect Amulet u Salima musimy dostarczyć NPC każdy amulet x1 (use 1) + brooches.

Najniższe ceny błogosławieństw ma Sorcerer oraz Druid.
Nieco wyższe ceny ma Paladyn, a najwyższe Knight.

Proszę o wszelkie sugestie i uwagi dotyczące poradnika.

hakka123
12-03-2020, 23:48
Słaby poradnik, mogłeś się bardziej postarać 7/10.

Kamilosek55
12-03-2020, 23:54
Jak na Cb to słaby poradnik podkreślam jak na Cb 7,5/10 czekam na poradnik z nowych expowisk ( może bardziej się postarasz)

Palldino
13-03-2020, 00:05
2tyg na powstanie poradnika o updat
ban dla saszy i tego co akceptnal
thx

1/10

Lirtes
13-03-2020, 00:18
2tyg na powstanie poradnika o updat
ban dla saszy i tego co akceptnal
thx

1/10

Akceptowałem ze względu na to, że nie jest to spoiler dotyczący wykonywanych misji, lecz opis zmian systemu śmierci, więc się przyda, żeby się nikt nie zdziwił. Nawet po naszym poście nie każdy zakapował o co biega ;)

NoTricks
13-03-2020, 00:43
5/10 - trywialny poradnik, którego robota powinna być po stronie administracji wprowadzając owe zmiany.

Jak dla mnie brakuje wyraźnej informacji, że dotychczasowe amulety działają niezależnie od kupna bless'ów (+ notka o niemożliwości ich dalszego ładowania, co zostało zastąpione właśnie systemem bless'ów), aby nowi/dawni gracze nie obawiali się wyjść z temple bez posiadania bless'a w starych amuletach.

Palldino
13-03-2020, 02:15
Akceptowałem ze względu na to, że nie jest to spoiler dotyczący wykonywanych misji, lecz opis zmian systemu śmierci, więc się przyda, żeby się nikt nie zdziwił. Nawet po naszym poście nie każdy zakapował o co biega ;)

bylo normalnie nazwac temat i napisac ze na sky zamiast sl sa blesy :co::spie:

Lirtes ;

TuK!
13-03-2020, 03:06
Super poradnik, większość osób dzięki niemu dotrze do NPC Blesser! 10/10

Co do różnych cen:

Najniższe ceny błogosławieństw ma Sorcerer oraz Druid.
Nieco wyższe ceny ma Paladyn, a najwyższe Knight.

Damballa
13-03-2020, 07:24
Poradnik 10/10, już wiem gdzie kupić blessy i jak one dokładnie działają, dzięki!

#down

Kał, wyjadam nie ogolone dupska, chcesz mogę i tobie odstąpić.

Tiki Tenii
13-03-2020, 09:22
Poradnik 10/10, już wiem gdzie kupić blessy i jak one dokładnie działają, dzięki!

czekaj czekaj coś masz na brodzie takie brązowe :jem:

#topic
Ogólne info dotyczące bless'ów strasznie niedokładne.
Droga to jedno wielkie XD. Na tych mapkach nic nie widać. Masz otc i nie potrafisz powiększyć mapy ---> rozciągnąć jej ---> zrobić normalniej lini która nie będzie zlewać się na tle.

3/10
https://tibiopedia.pl/images/static/monsters/pig.gif

Ahsas
13-03-2020, 10:47
5/10 - trywialny poradnik, którego robota powinna być po stronie administracji wprowadzając owe zmiany.

Jak dla mnie brakuje wyraźnej informacji, że dotychczasowe amulety działają niezależnie od kupna bless'ów (+ notka o niemożliwości ich dalszego ładowania, co zostało zastąpione właśnie systemem bless'ów), aby nowi/dawni gracze nie obawiali się wyjść z temple bez posiadania bless'a w starych amuletach.

Jest to poradnik tylko i wyłącznie odnośnie blessów, a nie amuletów, dlatego nie ma o nich informacji, ale jak już chcesz taką informacje to proszę:

Po śmierci bez posiadania blessów spada nam use amulet.
Po śmierci z posiadanym blessem spadam nam tylko bless, a use amulet nie spada.
Wszystkie amulety jak działały tak nadal działają.
Zmiany w tworzeniu amuletów:

Stworzenie Soft Amuletu (kosz 6x Soft Boots),
Stworzenie Winged Amuletu (kosz 4x Winged Helmet),
Stworzenie Pandemonium Amuletu (koszt 3x Pandemonium Armor),
Stworzenie Yeah Bunny Amuletu (koszt 2x Magic Bunny Slippers).

Nie możemy już doładowywać amuletów.
Tworzymy amulety po 1 use.
Aby stworzyć perfect amulet u Salima musimy dostarczyć NPC każdy amulet x1 (use 1) + brooches.

Dzięki za komentarze wszystkich psychofanów, co w każdym moim poście się wypowiadają. Dzięki, że się kompromitujecie i mnie podziwiacie. ;)

#tak z innej beczki, a co jeśli ma się rs? Spada lv czy samo èq?

Dobre pytanie, aż jestem ciekaw czy o tym pomyśleli i to przetestowali. ;)

1st R. Boonek
13-03-2020, 12:25
Gdybys zrobił to dla graczy a nie z powodu nudnego życia to byłaby fajna inicjatywa. Niemniej jednak byłem ciekaw jak to działa, a nie gram na apo wiec zaspokoiłes moja ciekawość. Poradnik czytelny, w sumie wszystko spoko.

#tak z innej beczki, a co jeśli ma się rs? Spada lv czy samo èq?

Sir Mastah
13-03-2020, 22:47
Przydatny poradnik, dobrze mieć zebrane wszystkie nowości w jednym miejscu

Kowal’1.0
23-03-2020, 07:36
Bardzo dobrze wychodzą Ci te poradniki. Przyda się napewno.

Rekrut
31-03-2020, 14:18
POradnik dodany tyle czasu a gracze i tak często na gc pisz gzie kupić blessy :D Każdy wie gdzie kupowało się sl'e to to info powinno w zupełności wystarczyć. Pozdro 7/10 za chęci

Malpi Sniper
31-03-2020, 18:28
Poradnik 10/10 jeśli byś mógł jeszcze nie które poradniki wyreaminował było by spoczko

MichaS
31-03-2020, 21:21
Brawo saszek postarałeś się!

8/10