View Full Version : Coorvaah - kupowanie m wall - 0 cap
Sasha Rookslayer
22-04-2020, 15:51
Kupując dziś Magic Wall Rune u NPC Coorvaah nie zauważyłem, że mam 0 capa i spamowałem z hotkeya hi.magic wall.yes.. Po czasie zorientowałem się, że każdy jeden spam to -1 uc z plecaka.. Prawdopodobnie zabrało mi około 30-40uc.. Mam nadzieje, że ktoś mi to odda i naprawi ten błąd. :v
Miałem taką samą sytuacje gdy tworzyłem amulet, tylko nie miałem miejsca w bp, a jak napisałem "stworzyć" zabrało mi klapki i nie dało amuletu ;(
W takiej sytuacji item powinien wypadać pod postać.
Kowal’1.0
22-04-2020, 16:07
Na biednego nie trafiło, mniej na Allegro sprzedasz i sprawa rozwiązana :)
Następnym razem będziesz pamiętał żeby patrzeć na cap.
Ero Senin
22-04-2020, 16:22
Teraz wiadomo skąd taka nazwa dla NPC. Złodziejski Coorvah
C9 Fanboy
22-04-2020, 16:26
Straciłeś z własnej głupoty, npc każdorazowo pobrał opłatę od dodatkowego chromosomu i wystawił rachunek.
GM/Tutor nie ponosi odpowiedzialności za straty graczy spowodowane ewentualnymi błędami serwera.
Taka prosta gra, a nie potrafisz kupic run. Moze za glupi na nia jestes?
Sasha Rookslayer
22-04-2020, 16:37
Taka prosta gra, a nie potrafisz kupic run. Moze za glupi na nia jestes?
Kiedyś sprzedając all bh u Alfara nie dostawaliśmy pieniędzy - Administracja oddała. Nie wiesz, nie pisz.
Regulamin już dawno jest do zmiany. ;)
Byly podobne tematy i za kazdym razem gracz byl upominany, jakoby brak capu i miejsca w bp nie byly problemem administracji. Mam nadzieje, ze nie bedziesz wyjatkiem.
Kiedyś sprzedając all bh
Odbiegasz od tematu. U Alfara nie bylo problemu z capem ani miejscem w plecaku tylko z niedzialajaca komenda. To dwie rozne rzeczy.
Belmondo
22-04-2020, 17:08
Kiedyś sprzedając all bh u Alfara nie dostawaliśmy pieniędzy - Administracja oddała. Nie wiesz, nie pisz.
oddala bo byl blad npc bo nie dawal kasy, tu jest tylko i wylacznie twoja wina bo nie miales capa :) przykro
Ciekawe komu sam zakładałem ten temat to brakło dowodów w postaci filmu,tak jakby ktoś nagrywał wszystko co sprzedaje u npc
Ps
do dziś nie dostałem 54uc
Nic powodzenia żeby ktoś ci to oddał i powinni wkoncu to zmienić żeby rzeczy wypadały pod kogoś
Harakiri II
22-04-2020, 18:42
Wydaje mi się że to nie jest błąd, poprostu nie zwróciłeś uwagi na brak wolnego miejsca, tak samo miałem kiedyś z jakimś npc. Wątpię żeby administracja ci cokolwiek zwróciła 😁
Sasha Rookslayer
22-04-2020, 19:13
Wydaje mi się że to nie jest błąd, poprostu nie zwróciłeś uwagi na brak wolnego miejsca, tak samo miałem kiedyś z jakimś npc. Wątpię żeby administracja ci cokolwiek zwróciła ��
Nie mając miejsca w plecaku, dany przedmiot powinien wypadać nam pod postać, a nie zabierać nam pieniądze i to jeszcze w takich ilościach!
Niedopuszczalne - do naprawy!
nie? bo wtedy zasmieca tak itemami serwerek i przy cleanie wyjebie go :cool:
Tłumaczenia na poziomie mazurskiego - wracaj tam, skąd przybyłeś. ;)
Palldino
22-04-2020, 19:15
Nie mając miejsca w plecaku, dany przedmiot powinien wypadać nam pod postać, a nie zabierać nam pieniądze i to jeszcze w takich ilościach! Niedopuszczalne - do naprawy!
nie? bo wtedy zasmieca tak itemami serwerek i przy cleanie wyjebie go :cool:
NIE BYLO BLEDU SERWERA DO ZAMKNIECIA:soczek:
Angelusion
22-04-2020, 19:42
Sprawa do zmiany - u każdego NPC nie tylko tego jednego. Można w jedną stronę albo w drugą zadziałać:
1. Skrypt po wpisaniu komendy zakupu u NPC sprawdza czy masz wystarczającą ilość capa oraz ewentualne miejsce w dowolny plecaku lub torbie na kupowane itemy i jeśli masz to sprzedaż się odbywa, jeśli nie - NPC zwraca odpowiedni komunikat, w stylu "Brak u Ciebie miejsca na Twoje zakupy, transakcja nie doszła do skutku"
2. To co się nie mieści ląduje pod postacią - pewnie prostsze do napisania jako skrypt, jednak w mojej opinii bezsensowne. Będą narzekania ludzi, że "nie zauważyli", że nie mają miejsc i item wyleciał na ziemie, a tam go ktoś zgarnął przed nimi. Zasadniczo takie samo marudzenie jak teraz Sashy, że nie zauważył braku wolnego miejsca u Siebie.
W każdym razie w mojej opinii jest to błąd, który powinien być naprawiony. W normalnym świecie gier jak NPC pobiera opłatę, a w zamian nie daje nic mimo, że teoretycznie twierdzi, że Ci sprzedał przedmiotu - nazywa się to Bugiem i zgłasza do naprawy.
Czy Sasha powinien dostać jakikolwiek zwrot za cokolwiek ? Whatever, ja uważam, że nie - za gapowe się płaci. Ale błąd do naprawy "na cito".
Cristiano917
23-04-2020, 09:22
Dopiero po chwili do mnie dotarło, że Tobie zabierało 1 uc nie dlatego, że to błąd NPC tylko dlatego, że kupując m walla rozmieniłeś uc i nie miało gdzie się znaleźć pozostałe 98 sc, bo nie miałeś miejsca.
Wszyscy wiemy, że dzieje się tak, że jeśli nie ma się capa to item znika. Mimo wszystko jestem za tym, żeby w takiej sytuacji item (jakikolwiek, bo jak stracimy questowy to już w ogóle dupa blada) lądował pod gracza no i też pieniądze w opisanym wyżej przypadku.
Tylko chyba z tym rozwiązaniem jest tego typu problem, że aktualnie na jedną kratkę nie można wrzucić za dużo różnych itemów, więc tutaj pod graczem m wall i 98 sc pojawiłyby się tylko raz i jeśli wygrałaby nieuwaga to byłby nadal ten sam problem.
Gwnstopro.
23-04-2020, 16:13
Prawdopodobnie zabrało mi około 30-40uc.. Mam nadzieje, że ktoś mi to odda i naprawi ten błąd. :v
Oho płaczek top1 widzę temacik założył. Ten problem trwa od poczęcia na Apo, każdy o nim wie, mogłeś odejść od jedzenia i kupić na spokojnie a nie z pełną buzią. Błędem to jesteś Ty, życiowym.
Janusz Nosacz
23-04-2020, 17:28
To nie jest żaden bug, nie miałeś po prostu miejsca (CAP) to licz z utratą pieniędzy.
:)
https://i.imgur.com/ix7I7gU.png
Co to 30 uc xd ja raz sprzedałem bh 50x all bh i kasy nie odzyskałem więc tu też nie odzyskasz
Sam nie miałeś capa
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.