PDA

View Full Version : Shaman Armor Quest - a Blessy

Angelusion
26-04-2020, 17:53
Cześć,
Wydaje się, że śmierć od wybuchu Spirit Wanda przy misji nr 5 na Szaman Armor Quest ma jakiś błąd. Wykonywałem tego Questa,ustawiłem się za blisko - padłem.
Padając miałem 100 blessów, po padnięciu pobiegłem na Sky dokupić jeden bless i okazało się, że łącznie mam 2 blessy - czyli gdy padłem od wybuchu Spirit Wanda zabrało mi nie 1, a 98 (?) blessów. Dodatkowo śmierć od wybuchu Spirti Wanda przy wysadzaniu drzwi nie jest odnotowana w śmierciach gracza ( było to między godzinami 17.30, a 17.40 ).
Większość osób gdy ten temat poruszyłem na Game Chacie oczywiście zarzuciła śmiechawką i stwierdziła, że to próba wyłudzenia kasy - otóż nie. Blessy sobie sam odkupie, nie ma problemu, za to quest będę dalej wykonywał dopiero jak ktoś zweryfikuje to co tutaj napisałem ( i poprawi ).

Niżej screen: śmierci nie ma, mimo że postać padła, a blessy uciekły w siną dal:

https://zapodaj.net/images/11fcc4423e3bb.png

Belmondo
26-04-2020, 20:51
Smierci moze nie byc na stronie bo albo strona zle dziala czasami albo wlasnie przez blessy nie uznalo ci zgona ale zabralo uzycia ew jak miales 100 to moze broszka doladowales wiec wina moze byc tez broszki i naliczaniem blessow xd

jeszcze jest mozliwosc ze takiego zgona nie zapisuje jakos na postaci xd

Angelusion
26-04-2020, 20:53
Smierci moze nie byc na stronie bo albo strona zle dziala czasami albo wlasnie przez blessy nie uznalo ci zgona ale zabralo uzycia ew jak miales 100 to moze broszka doladowales wiec wina moze byc tez broszki i naliczaniem blessow xd

Nie, doładowywałem za pieniądze. Na moim lvl to koszt około 3,5UC.

Squid
27-04-2020, 23:05
Co do śmierci - na stronie nie pojawiają się śmierci od przedmiotów :P

Co do blessów - wątpię aby był taki bug, ale Mortiis sprawdzi czy jest taka możliwość.

Angelusion
28-04-2020, 00:02
Co do blessów - wątpię aby był taki bug, ale Mortiis sprawdzi czy jest taka możliwość.

Dobrze wiedzieć.

Czekam w takim razie na odpowiedź, wolę wiedzieć, że skrypt ma błędy niż miało by się okazać, że jestem niepoczytalny i sobie to wszytko wymyśliłem - przy czym przewaliłem 98 blessów w kilka minut całkowicie nieświadomie.

Angelusion
05-05-2020, 22:22
Co do śmierci - na stronie nie pojawiają się śmierci od przedmiotów :P

Udało się coś sprawdzić ?

Angelusion
20-05-2020, 09:22
Błąd zgłoszony już prawie miesiąc temu - udało się coś sprawdzić czy temat umarł śmiercią naturalną, ot tak ?

Kiritsugu
20-05-2020, 09:53
Błąd zgłoszony już prawie miesiąc temu - udało się coś sprawdzić czy temat umarł śmiercią naturalną, ot tak ?
Nie robiłem Shaman Armoru jeszcze, ale z misjami na Shaman Maske i padnięciami na Queście w misjach, to blessy tam spadają normalnie.
Szkoda, że nikt nie wyjaśnił do dzisiaj tej sprawy ze sprite wandami i śmiercią.

Elade
20-05-2020, 12:41

Słyszałem, że osobie sprawdzającej sprawę wybuch urwał ręce i nie ma jak odpisać.

Angelusion
21-05-2020, 08:26
Słyszałem, że osobie sprawdzającej sprawę wybuch urwał ręce i nie ma jak odpisać.

Chwila praktyki i może to zrobić stopami ;-)

Squid
02-06-2020, 22:06
^^ Czekaj bo się uczę i kiepsko mi idzie bo palce krótkie XD

Ogólnie dziwna sytuacja gdyż za każdym razem zabiera jednego blessa. Także nie wiem o co chodzi :<

Angelusion
03-06-2020, 19:40
No cóż... Zleci mi jeszcze trochę Blessów to zrobię próbę numer dwa, tym razem z nagrywaniem ekranu - może uda się uzyskać znów ten sam efekt.