View Full Version : Wspólne depo dla postaci na 1 koncie.
Victorioo
02-05-2020, 22:11
Cześć. Podejrzewam, że kiedyś taki temat się już przewinął (jeżeli nie, to byłbym zdziwiony), w wyszukiwarce jednak nie znalazłem podobnej propozycji. Tak jak w temacie, proponuję zrobić miejsce w depo, które przypisane będzie do konta, a nie do postaci. Ułatwiłoby to bardzo przerzucanie eq, jeżeli ktoś, tak jak ja lubi pograć różnymi postaciami w ciągu dnia. Wydaje mi się, że pomysł nie jest kontrowersyjny, a jeżeli ktoś jest przeciw, to po prostu by z tego rozwiązania nie korzystał. Głównym pytaniem jest, czy w ogóle jest to fizycznie możliwe do zrealizowania.
Malpi Sniper
04-05-2020, 23:16
Cześć. Podejrzewam, że kiedyś taki temat się już przewinął (jeżeli nie, to byłbym zdziwiony), w wyszukiwarce jednak nie znalazłem podobnej propozycji. Tak jak w temacie, proponuję zrobić miejsce w depo, które przypisane będzie do konta, a nie do postaci. Ułatwiłoby to bardzo przerzucanie eq, jeżeli ktoś, tak jak ja lubi pograć różnymi postaciami w ciągu dnia. Wydaje mi się, że pomysł nie jest kontrowersyjny, a jeżeli ktoś jest przeciw, to po prostu by z tego rozwiązania nie korzystał. Głównym pytaniem jest, czy w ogóle jest to fizycznie możliwe do zrealizowania.
Jak by z tego nie korzystał jeśli by było przypisane depo na postacie wszystkie, jak już opisałeś wyżej. Jestem na NIE.
Gdyby depo było przypisane do całego acc to zwiększyła by się jego pojemność i dlatego jestem na tak :)
Serio w depo na 1 postaci jest mało miejsca i już dawno powinni zwiększyć to bo jest coraz więcej itemów które się zbiera i nie ma ich gdzie trzymac :D
Sasha Rookslayer
04-05-2020, 23:39
Ja tam nie widzę problemu w przerzucaniu przedmiotów z postaci na postać, tym bardziej że na serwerze mamy system parceli, który używamy regularnie.
Po drugie, śmieci trzymam zawsze na innych kontach, a lepsze przedmioty trzymam na głównym. Nigdy nie miałem problemu z miejscem w depo.
Wybacz, jestem na nie i myślę, że taki system byłby zbyt skomplikowany. Lepiej nie ryzykować. ;)
Tiki Tenii
05-05-2020, 01:57
Już dawno myślałem nad czymś podobnym.
Z każdym wbitym poziomem depozyt postaci zwiększa swą pojemność o 1/2 capa. :spoko:
Co z postaciami rook/main?
Narazie nic nie zaznaczam :o
Chujowa ta sonda, taka manipulacja troche, ale ok, moge nadal wybrac najgorsza z opcji
Jestem na nie, istnieje cos takiego jak relog i parcele.
Jestem podobnego zdania jak Zii Baba.
Niestety od parunastu lat ludzie sobie radzą z parcelami i relogami, plus możesz jeśli masz domek to przez domek przerzucić èq. Wiec wydaje mi się to zbędne a są rzeczy które są pilniejsze do wprowadzenia
Zamiast robić wspólne depo dla wszystkich postaci pomyślałbym nad zwiększeniem limitu przetrzymywanych w nim przedmiotów, bo ten aktualny to śmiech. :(
Jestem za zwiększeniem limitu, bo np dla takiego kogoś ja, kto robi ahmeda od początku i zbiera różne itemy do kolejnych misji uciążliwe jest ciągłe przekładanie na inne chary.
Kiritsugu
05-05-2020, 13:04
https://i.imgur.com/0JSShAG.png Dobra opcja byłaby, gdyby było coś takiego w depozycie jak na obrazku "You see a depot chest (Vol:30)." Ale powstawałoby nowe przy każdej postaci i miało nick wpisany, że należy do tej i do tej postaci a korzystać można ze wszystkich postaci na Acc.
Zwiększenie pojemności depo za dni PACC (2000 cap = 90 dni pacc itp.) przypisane do konta byłoby fajną opcją. Nie przesadzajmy z Questami na takie coś. Oczywiście, że TAK.
Angelusion
05-05-2020, 15:20
Jeśli chodzi o sam rozmiar depozytu - faktycznie, trzeba rozdzielać między postaciami rzeczy, zwłaszcza jak się zbiera ich tony do Ahmeda czy innych questów. Co do samej idei - nie. Jest system parceli, w zasadzie różnicą między Twoją propozycją, a systemem Parceli jest to głupie 100gp jakie musisz wydąć na paczkę. Ładujesz rzeczy w paczkę, adresujesz i już są w depozycie innej postaci.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.