Zaloguj się

View Full Version : Wspólne depo dla postaci na 1 koncie.

Victorioo
02-05-2020, 22:11
Cześć. Podejrzewam, że kiedyś taki temat się już przewinął (jeżeli nie, to byłbym zdziwiony), w wyszukiwarce jednak nie znalazłem podobnej propozycji. Tak jak w temacie, proponuję zrobić miejsce w depo, które przypisane będzie do konta, a nie do postaci. Ułatwiłoby to bardzo przerzucanie eq, jeżeli ktoś, tak jak ja lubi pograć różnymi postaciami w ciągu dnia. Wydaje mi się, że pomysł nie jest kontrowersyjny, a jeżeli ktoś jest przeciw, to po prostu by z tego rozwiązania nie korzystał. Głównym pytaniem jest, czy w ogóle jest to fizycznie możliwe do zrealizowania.

Malpi Sniper
04-05-2020, 23:16
Cześć. Podejrzewam, że kiedyś taki temat się już przewinął (jeżeli nie, to byłbym zdziwiony), w wyszukiwarce jednak nie znalazłem podobnej propozycji. Tak jak w temacie, proponuję zrobić miejsce w depo, które przypisane będzie do konta, a nie do postaci. Ułatwiłoby to bardzo przerzucanie eq, jeżeli ktoś, tak jak ja lubi pograć różnymi postaciami w ciągu dnia. Wydaje mi się, że pomysł nie jest kontrowersyjny, a jeżeli ktoś jest przeciw, to po prostu by z tego rozwiązania nie korzystał. Głównym pytaniem jest, czy w ogóle jest to fizycznie możliwe do zrealizowania.

Jak by z tego nie korzystał jeśli by było przypisane depo na postacie wszystkie, jak już opisałeś wyżej. Jestem na NIE.

Rekrut
04-05-2020, 23:24
Gdyby depo było przypisane do całego acc to zwiększyła by się jego pojemność i dlatego jestem na tak :)
Serio w depo na 1 postaci jest mało miejsca i już dawno powinni zwiększyć to bo jest coraz więcej itemów które się zbiera i nie ma ich gdzie trzymac :D

Sasha Rookslayer
04-05-2020, 23:39
Ja tam nie widzę problemu w przerzucaniu przedmiotów z postaci na postać, tym bardziej że na serwerze mamy system parceli, który używamy regularnie.
Po drugie, śmieci trzymam zawsze na innych kontach, a lepsze przedmioty trzymam na głównym. Nigdy nie miałem problemu z miejscem w depo.

Wybacz, jestem na nie i myślę, że taki system byłby zbyt skomplikowany. Lepiej nie ryzykować. ;)

Tiki Tenii
05-05-2020, 01:57
Już dawno myślałem nad czymś podobnym.
Z każdym wbitym poziomem depozyt postaci zwiększa swą pojemność o 1/2 capa. :spoko:

Co z postaciami rook/main?

Narazie nic nie zaznaczam :o

djakon
05-05-2020, 06:36
Chujowa ta sonda, taka manipulacja troche, ale ok, moge nadal wybrac najgorsza z opcji

Jestem na nie, istnieje cos takiego jak relog i parcele.

smerfus
05-05-2020, 06:45
Jestem podobnego zdania jak Zii Baba.

Niestety od parunastu lat ludzie sobie radzą z parcelami i relogami, plus możesz jeśli masz domek to przez domek przerzucić èq. Wiec wydaje mi się to zbędne a są rzeczy które są pilniejsze do wprowadzenia

Elade
05-05-2020, 10:37
Zamiast robić wspólne depo dla wszystkich postaci pomyślałbym nad zwiększeniem limitu przetrzymywanych w nim przedmiotów, bo ten aktualny to śmiech. :(

rumun
05-05-2020, 11:55
Jestem za zwiększeniem limitu, bo np dla takiego kogoś ja, kto robi ahmeda od początku i zbiera różne itemy do kolejnych misji uciążliwe jest ciągłe przekładanie na inne chary.

Kiritsugu
05-05-2020, 13:04
https://i.imgur.com/0JSShAG.png Dobra opcja byłaby, gdyby było coś takiego w depozycie jak na obrazku "You see a depot chest (Vol:30)." Ale powstawałoby nowe przy każdej postaci i miało nick wpisany, że należy do tej i do tej postaci a korzystać można ze wszystkich postaci na Acc.
Zwiększenie pojemności depo za dni PACC (2000 cap = 90 dni pacc itp.) przypisane do konta byłoby fajną opcją. Nie przesadzajmy z Questami na takie coś. Oczywiście, że TAK.

Angelusion
05-05-2020, 15:20
Jeśli chodzi o sam rozmiar depozytu - faktycznie, trzeba rozdzielać między postaciami rzeczy, zwłaszcza jak się zbiera ich tony do Ahmeda czy innych questów. Co do samej idei - nie. Jest system parceli, w zasadzie różnicą między Twoją propozycją, a systemem Parceli jest to głupie 100gp jakie musisz wydąć na paczkę. Ładujesz rzeczy w paczkę, adresujesz i już są w depozycie innej postaci.