Zaloguj się

View Full Version : Wpływ poziomu magicznego oraz skills'ów na zadawane obrażenia.

Zarexoholik?
20-05-2020, 17:30
Po tylu latach może jest możliwość, żeby skille i magic level znaczyły coś więcej niż tylko statystyka na głównej stronie serwera? Proponuję wprowadzić zmiany, tak by osoba z wyższym magic levelem, czy skillami miała z tego jakiś profit, bo aktualnie różnica jest znikoma.

Sasha Rookslayer
20-05-2020, 17:50
Pamiętam, jak z Santano pracowałem nad wzorem na atak broni. Głównie się to tyczyło wyspy Rookgard.

Z tego co pamiętam wzór na atak broni oraz magiczny poziom miał ulec zmianie również na Main. Chyba ktoś o tym zapomniał.

Co do propozycji to jestem na tak, powinno widać znacząca różnice.

Ciekawe czy ktoś to zrobi huehueheu.

Szalomek
20-05-2020, 17:56
Jestem na nie. Ile razy Squid Wam moze pisać ze update zmieni różnice pomiędzy profesjami? NIE DLA IGNORANCJI.

Klaudysiaa :)
20-05-2020, 18:25
Jestem na nie. Ile razy Squid Wam moze pisać ze update zmieni różnice pomiędzy profesjami? NIE DLA IGNORANCJI.

Ale czy ktoś tutaj pisze o różnicy pomiędzy profesjami? Bo o ile dobrze przeczytałam i zrozumiałam to propozycja dotyczy wpływu skillów i magic levela na zadawane obrażenia?:confused:

Wiadomo, że każdy kto zaznaczył 'nie' ma słabe skille i mlvl, hehe.

Wracając do tematu, jestem na tak, ciekawy pomysł, który powinien być wprowadzony już dawno temu! W końcu dziesiątki godzin przesiedziane przez niektórych w trainerze byłyby czegoś warte. :D

Malff
20-05-2020, 20:43
Oczywiście jestem na tak, jest to dodatkowa motywacja do rozwoju postaci w innym kierunku niż nabijanie lvla...

smerfus
21-05-2020, 05:47
W końcu rozmaicenie oraz coś co wniesie cokolwiek na serwer. Ciekawa naprawdę rzecz która napewno przyda się.

Kiedy pare lat temu ludzie skillowali jeszcze czy cokolwiek. Teraz jedynie Dudo siedzi w traumie

Jak najbardziej na tak

Τettmeier
21-05-2020, 07:44
Oczywiście jestem na nie, ponieważ balans profesji na tym serwerze jest nie do ogarnięcia przy dzisiejszym nakładzie zainteresowań ze strony administracji. Balans wiąże się - naturalnie - nie tylko z taką drobną zmianą ale wieloma innymi.

Angelusion
21-05-2020, 08:24
Tak, tylko, żeby dotyczyło to całego balansu postaci.

Zarexoholik?
30-07-2020, 15:43
84.31% - na TAK. Czy to nie na APO było ustalone, że jeśli głosy w ankiecie będą ~80% na tak to dana propozycja przechodzi? :)

Wciąż czekam na wypowiedź kogoś z administracji, a przecież to nie jest raczej dużo roboty. :)

vallderos
30-07-2020, 20:10
Przecież administracja udziela się tylko w ankietach, które zostaną przegłosowane na NIE xd

smerfus
31-07-2020, 07:58
84.31% - na TAK.
Wciąż czekam na wypowiedź kogoś z administracji, a przecież to nie jest raczej dużo roboty. :)

Zarex może im nie zawracaj głowy ponieważ pracują ciężko na serwerze (banuja) oraz robią te ogromny UPDATE.
Odnośnie tematu to zapewne i tak nie wejdzie w życie

Pozdrawiam

@down
Dla Araba i Dawida jego parobka wysyłam często SMS o treści pomagam :)

Kowal’1.0
31-07-2020, 09:11
Zarex może im nie zawracaj głowy ponieważ pracują ciężko na serwerze (banuja) oraz robią te ogromny UPDATE.
Odnośnie tematu to zapewne i tak nie wejdzie w życie

Pozdrawiam

Ostatnio są naprawdę zapracowani, wieczne najazdy, sprawdzanie graczy, update i do tego niektórzy maja postacie które tez trzeba ogarniać :)
Może serio trzeba dla nich zrobić zrzutkę na siepomaga i może wtedy jak dostaną kasę za swoją prace to coś zrobią w końcu.

djakon
31-07-2020, 10:19
Jestem na tak. Uwazam, ze ekipa, ktora nie jest w stanie doprowadzic update, ktorej glowna cecha sa zapadnie i pomniki zadajace dmg bedzie w stanie wprowadzic zbalansowane skille. Poza tym jestem w topce, wiec chce czerpac korzysci z pracy, ktora wlozylem w trenowanie.

Voltan
16-08-2020, 22:25
84.31% - na TAK. Czy to nie na APO było ustalone, że jeśli głosy w ankiecie będą ~80% na tak to dana propozycja przechodzi? :)

Sama zmiana jakiegoś współczynnika we wzorach nie wymaga dużo pracy, to prawda. Jednak biorąc pod uwagę cały balans i w tym momencie dużo innych zależności jak czary procentowe, ataki magiczne czy leczenie się postaci to nawet najmniejsze ruchy mogą to wszystko rozregulować. W tym momencie wymaga to trochę więcej pracy niż mogłoby się wydawać jednak warto byłoby spróbować coś z tym zrobić.

PS Posty typu, że balansu już dawno nie ma proszę sobie darować. :p Zdajemy sobie sprawę, że aktualnie nie wygląda to idealnie.

1st R. Boonek
16-08-2020, 23:15
Sama zmiana jakiegoś współczynnika we wzorach nie wymaga dużo pracy, to prawda. Jednak biorąc pod uwagę cały balans i w tym momencie dużo innych zależności jak czary procentowe, ataki magiczne czy leczenie się postaci to nawet najmniejsze ruchy mogą to wszystko rozregulować. W tym momencie wymaga to trochę więcej pracy niż mogłoby się wydawać jednak warto byłoby spróbować coś z tym zrobić.

PS Posty typu, że balansu już dawno nie ma proszę sobie darować. :p Zdajemy sobie sprawę, że aktualnie nie wygląda to idealnie.

A moim zdaniem zdecydowanie zbyt łatwo ulegasz temu co piszą gracze, hejtowac będą zawsze. Moim zdaniem teraz balans jest najlepszy od lat. Jeśli chcą tak bardzo wpływu skili to jedyna opcja jest taka aby osłabić ataki graczy ze słabymi skilami, ale bron Boże niczego nie zwiększać. Każda profa ma w tej chwili swoje zastosowanie. I jedyne czego brakuje to postęp servera. Prawda jest taka ze gracze chcą update, nowy teren, quest, item, resp, potwory... lub modyfikacje starych, uczciwa administracje i reklamę servera. Jeśli tych rzeczy nie będzie to nie ma nawet co myśleć i głosować w propozycji zarexa.

Ma ktoś jakieś sensowne uwagi co do balansu?

#t odniosłem się do tematu w wypowiedzi

...

Nie rozśmieszaj mnie, przecież on to ustawia na k bocie żeby biło fale i chodzi tylko od potwora do potwora... nie umiesz grac i płaczesz, wydaje ci się, ze skoro grałeś tam jakiś czas topowymi charami to coś tam wiesz ale gowno wiesz, liczy się głównie doświadczenie zmiana profesji i znów trzeba się przystosować żeby grac na wysokim poziomie, o pvp zapewne słyszałeś tylko w legendach bo z kim ty się tam możesz bić... profesja która najwolniej i najgorzej się expi ma chyba 800lvli przewagi nad top2... akurat balansu będę bronić bo pisałem kiedyś dużo tematów i propozycji aby zaszły zmiany (i nie tylko ja) te zmiany zaszły i jest prawie idealnie (oczywiście aktualnie to nie działa bo jest za mało graczy)

Ważne tez ze respow nie ma dostosowanych do obecnych lvli ani do profesji dali na odjeb jskies dwarfy i elo... balans to jedyna rzecz jaka na apo można spierdolic wiec lepiej niech coś innego robia

Tiki Tenii
17-08-2020, 15:03
Moim zdaniem teraz balans jest najlepszy od lat.
Zgodzę się z tym twierdzeniem ale w odniesieniu tylko i wyłącznie do pvp.

jak to ktoś napisał "balans jest odpowiednio zbalansowany" Kappa

Każda profa ma w tej chwili swoje zastosowanie.
Tu się zaczynają schody (mam na myśli 4k+)
pisałem już nie raz:

-->http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=138983
https://i.imgur.com/Y4hjMqG.png

-->http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=138968
https://i.imgur.com/EVIoIDw.png

Tak jak napisał Boonek: problemem jest rozwój serwera.
Moby nie są wgl przystosowane do postaci 4k+. Zresztą wgl nie ma mobów, które by były przeznaczone stricte dla 4k+. Najsilniejszymi potworkami pod expa dla hlvli są: cracki (resp od 3k lvla - XD), retu (task coś tam retuje ten resp), pasek? wardy? xDDDD ludzie mam 2k20 xDD. Błędnym myśleniem jest branie tu pod uwagę dwarfów ponieważ: biją % + bijesz je sobie z sio. Dwarfy to wgl zabawny resp: 3k rp może bić tyle samo dwarfow co 5k ek (z tym samym sio) - "balans jest zbalansowany"..............
Od xxx lat zmianami dla h lvli były tylko pvp eventy (zwiększenie ich z 5k do 10k) no no mamy teraz na czym testować balans postać....

zresztą nwm...... szkoda tu cokolwiek pisać... bo jak zwykle wszystko zostanie olane ciepłym moczem :glaszcze::glaszcze:

topic
zaznaczyłem na tak

Trickster~~

chciałbym zapoznać się z konkretnym komunikatem dotyczącym podjęcia odpowiednich działań podnoszących jakość gry lub zwijaniu tego cyrku - tak konkretnie. Bez zmian/up'a gra staje się tutaj bezcelowa.
może kiedyś szanowny właściciel odpowie !ooo!ooo!ooo nie zdziwię się jak będzie ona w stylu:
https://i.imgur.com/VUyOqGW.png