PDA

View Full Version : Młodszy Specjalista Bosch Kamil aka Voltan

Gwnstopro.
25-05-2020, 15:04
16. Domki na terenie facc usuwane są po 1 miesiącu braku logowania na przynajmniej jedną postać na koncie.

https://i.imgur.com/zApCOIX.png

Voltan ucieli Ci pensje w Boschu przez wirusa??

Czekam na wyjaśnienie jakim prawem kochanek yagamiego zabrał mi domek.

15:06 Sasha: [5737]: Nie musisz dziekowac przyjacielu. 15:06 Sasha: [5737]: Sam pisalem do Votlana, aby Ci domek zabral. ;)
XDD

Sasha Rookslayer
25-05-2020, 15:11
GM/Tutor ma prawo podjąć akcję, jaką uzna za słuszną by wyegzekwować regulamin (w ostateczności kasacja konta lub postaci) - tyczy się to również zabierania domków takim graczom. ;)

#close

Zark
25-05-2020, 15:18
#close

Zamykać to ty sobie możesz najwyżej pudełko po margarynie gdy kończysz robienie kanapek

#topic
Cóż, myślę że powinniśmy poczekać na wypowiedź Voltana.

Rekrut
25-05-2020, 15:23
Tobie zabrał domek za to że dostałeś bana a mi zabrał 160 uc i taż dał bana. Pozwala sobie za dużo trochę i przesadza.

Ile może być tych banów, 5? 10? 20?

a ty na forum ile razy miałeś bana? więc nie wytykaj komuś banów

Barteq2
25-05-2020, 15:23
Sądząc po tym w jaki sposób odnosisz się do Voltana w grze i w tym temacie uważam, że ban był słuszny. Nawet pomijam twoje codzienne zachowanie na game-chacie, ale no to, że domek został zabrany to bardzo dobry ruch ze strony Voltana, szanuję. #teamvoltan
#jebaćgwn

Ero Senin
25-05-2020, 15:35
Sądząc po tym w jaki sposób odnosisz się do Voltana w grze i w tym temacie uważam, że ban był słuszny. Nawet pomijam twoje codzienne zachowanie na game-chacie, ale no to, że domek został zabrany to bardzo dobry ruch ze strony Voltana, szanuję. #teamvoltan
#jebaćgwn

Za zachowanie powinien być ban, a nie odbieranie tibijskich własności xD

Sasha Rookslayer
25-05-2020, 15:40

Ile może być tych banów, 5? 10? 20? Owy gracz dostał ich już setki, więc jedyny sposób to zabranie mu wartościowych przedmiotów, jeżeli bany nic nie skutują. Po drugie, jest odpowiedni dział (http://www.forum.toproste.pl/forumdisplay.php?f=49), w którym takie tematy powinny się znajdować.

Tyle w temacie, dobry ruch ze strony Voltana. :o

smerfus
25-05-2020, 15:49
Zacznijmy od tego ze nie TOBIE zabrał domek.. wszystko na tym serwerze należy do Mortiisa. On udostępnia to abyśmy mogli grać. I prawda a Bogiem to jutro może wszystko pierd.. i tyle.

Nie interesuje mnie ten ban ale widzę nagminne łamanie regulaminu i wyzywanie.

Wiec co się dziwisz jak wbijasz na gamechat i jedziesz po wszystkich.. Jak to mówią? Przyszła kryska na Matyska

Powodzenia w odzyskiwaniu tego co „Twoje”

Samowolka w jego wykonaniu jest już zwyczajnie nieprofesjonalna i śmieszna, zbudowaliście OTS na którym w czasie epidemii grało regularnie 150 osób, a osoba najwyższa przed Mortiisem pozwala sobie na psucie całej renomy otsa na którym wcale nie ma nowych graczy, tylko dba się o starych wyjadaczy którzy chcą jeszcze doładowywać pacca. Pierwszy raz od dawna waluta tibijska i postacie są cokolwiek warte w przeliczeniu na pln i nawet chciałoby się grać, tylko po co?

Tzn ze można im na wszystko pozwalać? To jest bynajmniej dziwne co piszesz..

C9 Fanboy
25-05-2020, 15:52
Samowolka w jego wykonaniu jest już zwyczajnie nieprofesjonalna i śmieszna, zbudowaliście OTS na którym w czasie epidemii grało regularnie 150 osób, a osoba najwyższa przed Mortiisem pozwala sobie na psucie całej renomy otsa na którym wcale nie ma nowych graczy, tylko dba się o starych wyjadaczy którzy chcą jeszcze doładowywać pacca. Pierwszy raz od dawna waluta tibijska i postacie są cokolwiek warte w przeliczeniu na pln i nawet chciałoby się grać, tylko po co?

Ile może być tych banów, 5? 10? 20? Owy gracz dostał ich już setki, więc jedyny sposób to zabranie mu wartościowych przedmiotów, jeżeli bany nic nie skutują. Po drugie, jest odpowiedni dział (http://www.forum.toproste.pl/forumdisplay.php?f=49), w którym takie tematy powinny się znajdować.

Tyle w temacie, dobry ruch ze strony Voltana. :o

to tobie ścierwojadzie squid albo santano pisał, że jeszcze raz coś zaszczekasz na forum to ci wypierdoli wszystkie konta na tibi, wiec prosze ogarnij brzuch spaślaku

Kiritsugu
25-05-2020, 17:32

Zgadzam się, ale w takiej sytuacji jak korzystanie z Cavebota, to wtedy można byłoby odbierać czyjąś własność (po 1-2 latach trwania bana i proszeniu o unbana) oczywiście o ile taka osoba posiada coś wartościowego na koncie.
Nie oceniam GWN'a, bo nie znam, ale jeżeli doszło tylko do obrażania Administratora, to zabranie itemów, to jednak troszkę za dużo.

Artis
25-05-2020, 18:24
Zacznijmy od tego ze nie TOBIE zabrał domek.. wszystko na tym serwerze należy do Mortiisa. On udostępnia to abyśmy mogli grać. I prawda a Bogiem to jutro może wszystko pierd.. i tyle.

Nie interesuje mnie ten ban ale widzę nagminne łamanie regulaminu i wyzywanie.

Wiec co się dziwisz jak wbijasz na gamechat i jedziesz po wszystkich.. Jak to mówią? Przyszła kryska na Matyska

Powodzenia w odzyskiwaniu tego co „Twoje”

Tzn ze można im na wszystko pozwalać? To jest bynajmniej dziwne co piszesz..

Nie ma takiego prawa. Owszem prawda - serwer należy do Mortiisa, ale te rzeczy należą do graczy. Skoro ludzie płacą żeby grać na tym serwie. Więc summując źle moim zdaniem zachował się Voltan niestety w stosunku do GVN. I odnosząc do całej zaistniałem sytuacji delete w tym wypadku jest złym wyborem. Ja rozumiem dać bana nawet na x dni, ale delete w tym momencie jest totalnym złym wyborem. Mimo jaki jest GVN, to mimo tego Voltan troszkę powinien się stonować z wykonanego wyboru jakiego dokonał. Delete powinno być stosowane wyłącznie w wyniku jeżeli używasz bota w grze, a nie tak od siebie. Moim zdaniem powinny pojawić się tutaj notki, jak to masz na innych serwerach pod Tibię od 8x. Pod 7.6 da się zrobić tzw. notation system. Po 3-4 notkach byłby ban.

Splaxor
25-05-2020, 18:50
W tym momencie to są tylko wasze teorie. Może poczekamy na wypowiedź Voltana? Może zabrał domek wraz z zawartością do wyjaśnienia sprawy?

Sokol from West
25-05-2020, 19:08

Podbijam do wypowiedzi. Nie wiem jak mogliście tak sobie sami strzelić kolejnego samobója, gdzie mieliście tyle osób na serwerze ponownie, wracało więcej osób, a Wy totalnie tego nie wykorzystaliście, tylko lecicie z porażkami dalej. Nie wiem czym jest to spowodowane, czy tak jak pisze Kuba, że pewne osoby psują renomę serwera, czy dalej nie możecie się dogadać względem aktualizacji. Analizujcie co robicie, bo to nic skomplikowanego, a takie zachowania pokazują, jak bardzo macie samowolkę i nikt Was nie sprawdza.

Nie ma takiego prawa. Owszem prawda - serwer należy do Mortiisa, ale te rzeczy należą do graczy. Skoro ludzie płacą żeby grać na tym serwie.

Jesteś w błędzie i tutaj totalnie no offence, ale wszystko co tutaj masz należy do Mortiisa. Ty jedynie poświęcasz swój czas na grę, a co do pacc'a, to pamiętaj, że nikt Cię do tego nie zmusza, a poza tym nie przypominam sobie, by przy zakładaniu konta i graniu musisz płacić za to by się zalogować. PACC jest dodatkiem i w jakim sensie daniną na serwer, ale tak jak pisałem wcześniej - nikt nie stoi nad Tobą z batem i mówi, że Twoim obowiązkiem jest kupno konta premium.

Więc summując źle moim zdaniem zachował się Voltan niestety w stosunku do GVN. I odnosząc do całej zaistniałem sytuacji delete w tym wypadku jest złym wyborem. Ja rozumiem dać bana nawet na x dni, ale delete w tym momencie jest totalnym złym wyborem. Mimo jaki jest GVN, to mimo tego Voltan troszkę powinien się stonować z wykonanego wyboru jakiego dokonał. Delete powinno być stosowane wyłącznie w wyniku jeżeli używasz bota w grze, a nie tak od siebie. Moim zdaniem powinny pojawić się tutaj notki, jak to masz na innych serwerach pod Tibię od 8x. Pod 7.6 da się zrobić tzw. notation system. Po 3-4 notkach byłby ban.

Sorki, ale nie mogę się z Tobą zgodzić. Nie bronię tutaj Gwn, ale jeżeli zachowuje się ciągle jak się zachowuje, to Voltan miał do tego pełne prawo by dać mu DELETE.

5. GM/Tutor ma prawo podjąć akcję, jaką uzna za słuszną by wyegzekwować regulamin (w ostateczności kasacja konta lub postaci)

Kasacja konta w przypadku jedynie bota? Czyli tym samym dopuszczasz do tego wszelkie oszustwa, kradzieże, wieczne obrażanie i nieodpowiedni sposób zachowania wobec wszystkich osób, które często są o wiele gorsze niż bocenie. Osobiście dla mnie jest to totalnie śmieszne i nie ma najmniejszego sensu jeśli chodzi o delete jedynie za bota. Jeżeli ktoś wiecznie przekracza granice, nie stosuje się do próśb oraz totalnie "zlewa" temat, to czasami jedynym wyjściem jest danie takie osobie PERMA. Takie zjawiska występują we wszystkich grach, zobacz przykładowo League of Legends, gdzie RIOT nie bawi się z wieloma osobami, tylko wlepia zasłużone perma bany za wyzwiska i negatywne nastawienie, bo dopiero taka "nagroda" potrafi pewne osoby czegoś nauczyć.

Co do reszty, to przypuszczam tylko, że domek został Ci Gwnstopro. zabrany przez to, że był przypisany do postaci na którą został nałożony delete, więc logicznie ten domek i tak byś stracił. Jeśli chodzi o przedmioty w domku, to mógł, ale nie musiał oddać lub pozwolić Ci je zabrać, a postąpił jak pewnie większość by postąpiła - zabrał Ci wszystko co należało do Ciebie, ale wykorzystał iż jest to w domku, więc ukarał Cię jeszcze surowiej zabierając wszystko razem.

Damballa
25-05-2020, 19:20
GM/Tutor ma prawo podjąć akcję, jaką uzna za słuszną by wyegzekwować regulamin (w ostateczności kasacja konta lub postaci) - tyczy się to również zabierania domków takim graczom. ;)

Dokładnie tak jak w cytacie, GM a tym bardziej administrator jakim jest Voltan może dużo na jego własnym serwerze. Bez powodu by cie nie zbanował i nie zabrał posiadłości. Niech ta akcja tutaj będzie przykładem (dla innych) że takie mielonki życiowe które się nie potrafią zachować też wkońcu dostaną po dupie. Miłego wyzywania rodziców na innych ots. Pozdrawiam.

@down
Zobacz sobie historie przyznanych banów i podlicz ile x ten błazn był już banowany za nadmierne zachowanie i potem się wypowiadaj. :)

Artis
25-05-2020, 19:23
Sorki, ale nie mogę się z Tobą zgodzić. Nie bronię tutaj Gwn, ale jeżeli zachowuje się ciągle jak się zachowuje, to Voltan miał do tego pełne prawo by dać mu DELETE.

Ok. ale można dać mu zamiast delete bana na jakiś okres, a nie odrazu delete. Dobrze zgodzę się tu z Tobą, że na nadmierne wyzywanie itp.. powinien być ban, nawet bym dał bana na IP lub w tym wypadku delete. Nie wiem, ale Voltan mógłby jeszcze inaczej podjąć decyzje w tym momencie i zastosować środki zaradcze w postaci bana, a nie odrazu delete.

@up

Można by dać mu ostatnią szansę. Jak to się mówi do trzech razy sztuka.

Orson_Pall
25-05-2020, 19:29
A wiecie, że można być zwykłym zakompleksionym złodziejem i GMem na otsie jednocześnie? Nikt tego nie sprawdza :v

@edit: A najbardziej Voltan powinien sie wstydzic tego, że jedynymi osobami ktore go bronia jest sasha i damballa XD ja bym sie wolał wyhuśtać

Diablo
25-05-2020, 19:57
smutny maly czlowieczek z wybujalym ego musi dowartosciowac sie wladza na prywatNYM serwerze tibii. Tutaj nawet nie chodzi o bana, a o to jak psuje gre szanowny Voltan, pzdr

Okey
26-05-2020, 00:43
Moznaby pomyslec, ze domek zostal przejety ze wzgledu na usuniecie postaci ktora byla wlascicielem owej posiadlosci, niemniej jednak w regulaminie jest jasno napisane, ze wystarczy logowac sie na jakakolwiek postac na koncie aby domek nie zostal usuniety, totez nie widze problemu aby prawowity wlasciciel domku mial problem z utrzymaniem "praw" do tego domku.

Czyzby od dzis zamiast banow za destruktywne, zaczeli zabierac domki graczy? :confused::confused:

Wiadomo, punkt regulaminu o interpretacji i "podjecia srodkow ktore game master uzna za stosowne".... ale umowmy sie, ze pod to mozna podpiac nawet prywatne najazdy jak sie uprzesz. Ludzie sprawujacy piecze nad graczami tez powinni miec regulamin, zasady ktorymi moga sie kierowac a tu o, samowolka i obrazanie sie, bo zwykly gracz smial obrazic gm'a na prywatnym czacie gildii - jak to tak?! Za komuny takie rzeczy?!
...
...
A nie... czekaj...

1st R. Boonek
26-05-2020, 01:38
1. Nigdy nie popierałem tego typu akcji.
2. Podpisuje się pod tym co napisał Ok, ej!

...ale...

3. Wyjątkowo pajacowales wiec zostały podjęte wyjątkowe czynności.
4.
Tak kończą frajerzy

Zarexoholik?
26-05-2020, 14:35
Nie wiem kim jesteś, nawet nie wiedziałem o twoim istnieniu, także wypowiem się jako osoba neutralna. Na każdej stronie listy zbanowanych osób licząc od strony 0 do 10 (tylko tyle chciało mi się sprawdzić przy pomocy ctrl + f) jest nick powiązany z Gwnstopro/Gwnstopro Rook. Wszystko związane z obraźliwym wyrażaniem się/destruktywnym zachowaniem. Kodeks karny/kodeks wykroczeń itd. mają setki (nawet tysiące jak wejdziemy szczegółowo) art., regulamin APO zamyka się w ~40 punktach. :czytaj: Skoro masz problem z przestrzeganiem podstawowych zasad jakie określił właściciel APO, dlaczego dziwisz się podjęciu wobec ciebie zdecydowanych środków? Już dawno posunąłeś się za daleko, więc dziwię się, że dopiero teraz przestano się z tobą bawić w tę nudną zabawę z krótkimi banami. Wyobraź sobie, że każdy z banów, które otrzymałeś były formą kary za to co robiłeś, a zarazem szansą dla ciebie, żebyś zmienił swoje zachowanie. Wybrałeś swoją drogę, więc nie rozumiem dlaczego napisałeś tego posta.

Może zamiast rozpaczać nad zachowaniem Voltana pomyśl nad swoim :confused:

Pozdrawiam,
siebie. :diabelek:

To nie ty przypadkiem brałeś udział w prywatnych najazdach i to nie ty okradałeś Voltanów? 8-) sam prosiłeś ich o odbanowanie więc nie pisz tak, jakbyś przestrzegał regulaminu :)

#MuremZaGwn

https://i.imgur.com/oncZLfg.jpg

Skończ z pomówieniami, a zajmij się faktami. Fakty są takie:

https://i.imgur.com/wo4k6T7.jpg

A dalej to już historia. :)

Karmazyn nie ma nic wspólnego z forum od 3 lat (tak, niektórzy potrafią olać serwer/forum i zająć się swoim życiem), więc bez sensu powołujesz się na jakieś niezrozumiałe zdjęcia, bez odbioru. :)

To po co jakiś no name wypowiada się z czyjegoś konta? Zresztą kogo to obchodzi. :rotfl:

Karmazynek
26-05-2020, 14:53
Nie wiem kim jesteś, nawet nie wiedziałem o twoim istnieniu, także wypowiem się jako osoba neutralna. Na każdej stronie listy zbanowanych osób licząc od strony 0 do 10 (tylko tyle chciało mi się sprawdzić przy pomocy ctrl + f) jest nick powiązany z Gwnstopro/Gwnstopro Rook. Wszystko związane z obraźliwym wyrażaniem się/destruktywnym zachowaniem. Kodeks karny/kodeks wykroczeń itd. mają setki (nawet tysiące jak wejdziemy szczegółowo) art., regulamin APO zamyka się w ~40 punktach. :czytaj: Skoro masz problem z przestrzeganiem podstawowych zasad jakie określił właściciel APO, dlaczego dziwisz się podjęciu wobec ciebie zdecydowanych środków? Już dawno posunąłeś się za daleko, więc dziwię się, że dopiero teraz przestano się z tobą bawić w tę nudną zabawę z krótkimi banami. Wyobraź sobie, że każdy z banów, które otrzymałeś były formą kary za to co robiłeś, a zarazem szansą dla ciebie, żebyś zmienił swoje zachowanie. Wybrałeś swoją drogę, więc nie rozumiem dlaczego napisałeś tego posta.

Może zamiast rozpaczać nad zachowaniem Voltana pomyśl nad swoim :confused:

Pozdrawiam,
siebie. :diabelek:

To nie ty przypadkiem brałeś udział w prywatnych najazdach i to nie ty okradałeś Voltanów? 8-) sam prosiłeś ich o odbanowanie więc nie pisz tak, jakbyś przestrzegał regulaminu :)

#MuremZaGwn

Skończ z pomówieniami, a zajmij się faktami. Fakty są takie:

https://i.imgur.com/wo4k6T7.jpg

A dalej to już historia. :)

Karmazyn nie ma nic wspólnego z forum od 3 lat (tak, niektórzy potrafią olać serwer/forum i zająć się swoim życiem), więc bez sensu powołujesz się na jakieś niezrozumiałe zdjęcia, bez odbioru. :)

Klaudysiaa :)
26-05-2020, 17:06
Idźcie grać na servie gdzie administracja śpi i ma w dupie łamanie regulaminu jak tu wam się nie podoba.

A Ty idź nabijać posty gdzieś indziej, oki?

100 % zgadzam się z Kubą.

Ogólnie to nie lubię wypowiadać się publicznie o tym co myślę, ale to co tutaj się wyprawia od kilku dni to lekka przesada i ewidentny brak profesjonalizmu ze strony co poniektórych osób z administracji (you know who), który powoli wielu zniechęca do gry. Ja rozumiem, że wedle naszego przestarzałego regulaminu, który jak chodzą słuchy od dwóch miesięcy ma być zaktualizowany NA DNIACH:

'GM/Tutor ma prawo podjąć akcję, jaką uzna za słuszną by wyegzekwować regulamin', co możemy czytać jako:

'GM/Tutor ma prawo podjąć akcję kierując się negatywnymi emocjami i przykrymi wspomnieniami z przeszłości, a także personalnymi opiniamii na temat graczy by wyegzekwować regulamin' NO ALE BEZ PRZESADY, LOL.

16. Domki na terenie facc usuwane są po 1 miesiącu braku logowania na przynajmniej jedną postać na koncie. - takie trochę nie fair, zabieranie domku po kilku godzinach pomimo tego, że inne postacie istnieja na koncie, nieprawdaż?

Odbiegając trochę od tematu kto to widział, aby GM dawał mute graczom, a później biegał za nimi po respie jak dziecko pytając się co chwilę 'ooooo czemu nic nie piszesz?', dawał bany za destruktywne na 5 dni za rzucanie mwalli i zabierał ucki z konta?? ŻAŁOSNE :glupek2:

Na tym zakończę swoją wypowiedź, fajnie byłoby, aby ktoś zainteresował się tą sprawą, życiem serwera i tym co tu się odwala bo jak jak dalej pójdzie to niedługo nie będziecie mieli kogo banować, nawet za boty.

Także Panie V., zjedz snickersa bo gwiazdorzysz.

Dziękuję, pozdrawiam :)

[Nedin] - Czerwony tylko dla administracji.

Szalomek
26-05-2020, 17:23
Belmondo tez powinien dostać przynajmniej upomnienie za szkalowanie dobrego imienia Voltana, zresztą jak kilka innych tutaj osób. A co do gwn bardzo dobrze ze tak sie stało, karma wraca ;)

Winstrol
26-05-2020, 20:36
Voltan zrobił to co uważał za słuszne, jeżeli masz obiekcje zgłoś to w dziale Skargi - Odwołania - Zgłoszenia. :czytaj:

Gwnstopro.
26-05-2020, 21:27
@Voltan skoro i tak nie przestrzegasz regulaminu to może najwyższa pora karać prowokatorów? prawnuk Adolfa Hitlera na każdym kroku prowokuje a potem macie pretensje, że ktoś jest jebany. Co do grubasa to brak słów, mógłby myjnie otworzyć swoją i lizać dupę ludziom za pieniądze. Pozdrawiam

https://i.imgur.com/BhpJXiE.png

1st R. Boonek
27-05-2020, 16:34
@Voltan skoro i tak nie przestrzegasz regulaminu to może najwyższa pora karać prowokatorów? prawnuk Adolfa Hitlera na każdym kroku prowokuje a potem macie pretensje, że ktoś jest jebany. Co do grubasa to brak słów, mógłby myjnie otworzyć swoją i lizać dupę ludziom za pieniądze. Pozdrawiam

https://i.imgur.com/BhpJXiE.png

Zostałeś właśnie zabity z własnej broni :) Smieszny jest ten twój płacz motywowany hipokryzja. 3 czy 4 gmow w jednej gildi i się widzę pojebalo od tego dobrobytu. Od początku byłeś tylko pieskiem który miał głośno szczekać gdy ktoś się zbliży i dostac bana gdy zajdzie taka potrzeba. Wykonałeś swoje zadanie celująco.

Gdybys taki post wrzucił za czasów gdy ja walczyłem z administracja to już dawno miałbyś bana na forum i nikt by nawet z tobą nie dyskutował. Mało tego post byłby usunięty tak szybko ze nikt nie zauważyłby ze go napisałeś.

Powodzenia na nowej drodze życia.

#down

Ładny masz ból dupy, chciałem dołączyć do tej gildi, bo osoba która lubie mi o tej gildi powiedziała, ledwo zacząłem gre wiec nie miałem pojęcia, ze gildia o której mowa to w 1/3 głowni debile servera. Oczywiście są tam ludzie których lubie i których nie znam, ale wy debile uniemożliwiliscie mi dojście do gildi nim sie rozmyśliłem, brawo wpiszesz w cv. Wszystko o czym piszesz to albo przeszlosc albo dopowiedziany szajs, przejdźmy może do teraźniejszości, czyli do tego, ze to ty jesteś takim pajacem, ze aż ci voltan domek zabrał XD brawo, naprawdę nikt wcześniej jeszcze nie osiągnął tego poziomu debilizmu. Gdy zobaczyłeś zabrany domek zapewne rzucałeś się przed tym komputerem jakbyś dostał padaczki XD hahaha

Ty zrownales mnie z ziemia? Kogo ty chcesz oszukać, byłeś bliski wylizania mi wiadomo czego XD
Ferrum

Nerwy na bok, a pana Gwnstopro żegnamy.