Zaloguj się

View Full Version : Talkative Tommi: Chętnie kupiłbym ... jednak obecnie nie mam tyle pinindzy.

Zarexoholik?
25-02-2021, 18:54
18:48 Talkative Tommi: Chetnie kupilbym ... jednak obecnie nie mam tyle pieniedzy... Moze chcesz cos innego sprzedac. A moze kupic?

Po co na APO jest NPC biedak? NPC całkowicie bezużyteczny. Raz na pół [?] roku ma kasę żeby coś od nas kupić, ale i tak jedna osoba, która jako pierwsza się u niego pojawi jest w stanie sprzedać/wykupić wszystko co ma do zaoferowania. Potem znowu czekanie do następnej takiej okazji.

Może warto poprawić go na zasadzie Yasira na globalu, tak by pojawiał się co jakiś czas w określonych miejscach i każdy mógł u niego pohandlować na równych zasadach.

Osobiście nic bym nie zmieniał, dlaczego?
Ponieważ już jest wystarcza ilość uc na serwerze, a taka zamian spowodowałaby nagły napływ gotówki na serwer co jest bezsensowne.

Idąc twoim tokiem rozumowania - usuńmy loot z mobów, ponieważ jest już wystarczająca ilość uc na serwerze.

Nie wiń gracza, wiń grę.

MichaS
25-02-2021, 19:28
Ponieważ już jest wystarcza ilość uc na serwerze, a taka zamian spowodowałaby nagły napływ gotówki na serwer co jest bezsensowne.

rumun
25-02-2021, 22:32
Jestem za, albo po prostu dodać niektóre itemy do soni/alfara czy coś. Niewiadomo czy zbierać np te rabbit presenty czy nie, bo tylko dp zaśmiecają(sam mam 4gbp nie wiem skąd)
TuK!
Nie wiem czy wprowadzenie dodatkowych bosow ahmedowych by coś pomogło, bo nawet przy 10graczach expiacych tych itemow przybywa cały czas, chyba że czas oczekiwania by byl 5min a nie 2h.

Old Player
26-02-2021, 08:57

Żeby pozbyć się uc z servera, możnaby np zwiększyć cene za manasy, albo blessy, tak jak była już pewna propozycja. Po co NPC który nie ma sensu? XD

@top
zdecydowanie do zmiany, NPC który nic nie wnosi jest totalnie bezsensowy w jego miejsce można dodać coś zupełnie innego...

Jojne
26-02-2021, 10:07
:wykrzyknik: UWAGA :wykrzyknik: WYPOWIEDZ OSOBY NIEPOTRAFIĄCEJ WYJŚĆ NA MAIN

Nie wiem jak jest tam u was na mainie.
Ale jeżeli ten NPC działa tak samo jak Talkative Mathew na Rooku (jeden z najlepszych zarobków) to nie rozumiem po co ta propozycja.
Może wystarczy pomyśleć o czymś więcej niż klikaniu 3 klawiszy :oczko:

Ketanol Dencabre
26-02-2021, 10:40
:wykrzyknik: UWAGA :wykrzyknik: WYPOWIEDZ OSOBY NIEPOTRAFIĄCEJ WYJŚĆ NA MAIN

Ale jeżeli ten NPC działa tak samo jak Talkative Mathew na Rooku (jeden z najlepszych zarobków) to nie rozumiem po co ta propozycja.

Niestety nie jest tak kolorowo jak na rooku xD.

T.
Propozycja zwiazana z npc Yasir bardzo ciekawa, jestem za taka opcja.

Sasha Rookslayer
26-02-2021, 13:28
Niestety nie jest tak kolorowo jak na rooku xD.

Jest praktycznie tak samo jak na Rooku tylko trzeba pomyśleć. ;)

#t
Do tego NPC z tego co mi wiadomo trafiają/trafiały przedmioty z zabranych domków.. Jest to jedna ze stu nagród, które otrzymujemy od Ahmeda. Nie jest to nagroda dla 1 osoby, a dla wszystkich, dlatego proponuje, aby Administracja pisała newsa z kilkudniowym wyprzedzeniem z dokładną godziną kiedy i o której do danego NPC zostaną dodane przedmioty oraz pieniądze, aby każdy miał takie same szanse. Bo to bez sensu, że kto pierwszy zobaczy to od razu leci do NPC, wykupuje wszystko u niego i sprzedaje wszystko. :v

Moim zdaniem będzie to najrozsądniejsza opcja, bo kto zrobi/ napisze nowy skrypt, aby pojawiał się w nowych miejscach o określonych godzinach? Chyba nikt tego nie zrobi aktualnie patrząc na obecną sytuacje na serwerze. :eek:

TuK!
26-02-2021, 17:28

Jojne, na rooku każdy wie jak działa ten NPC, ale na mainie nie jest to po prostu możliwe, bo jest regularnie zapychany itemami jak kaptur, rabbit present. W momencie, gdy domki zbanowanych/nieaktywnych graczy są oczyszczane i przedmioty trafiają do niego biegnie tam jedna osoba, skupuje wszystkie przedmioty i sprzeda sobie zalegające kaptury, rabbity czy spy report bo raczej nic innego tam ludzie nie sprzedają.

#top

Również jestem za wprowadzeniem czegoś takiego jak Yasir na RL, chociaż mam nadzieję, że może zostaną utworzone dodatkowe bossy na zamku Ahmedowym właśnie za kaptur, rabbit present lub/i spy report.