Zaloguj się

View Full Version : Demented Dwarf oraz balans profesji

Sasha Rookslayer
03-03-2021, 14:30
Jeżeli są wprowadzane takie zmiany jakie aktualnie widać na serwerze to proponuje, aby zmniejszyć exp z potworów o nazwie Demented Dwarf. Jak wiadomo, expi się głównie na nich z sioherem.. Aktualnie na tym respawnie idzie najlepiej zarobić oraz najlepiej przyexpić. Proponuje, aby stanowczo zmniejszono z nich punkty doświadczenia oraz zdobycz. Dlaczego? Ponieważ expic na tych mobach można już od 500 do 10000 poziomu. Chyba nie o to chodzi. Są też inne respawny, a nie tylko jeden.

Druga sprawa to balans, wiadomo balans ma się zmienić po wprowadzeniu aktualizacjo z Diuqsem, bla, bla, bla - słowa Squida. Większość osób wie, że do tej aktualizacji raczej nigdy nie dojdzie, a jak dojdzie to pewnie poczekamy jeszcze dobrych kilkanaście miesięcy. Dlatego proponuje, aby wpuścili na serwer ogarnięte osoby i przetestowali balans wszystkich profesji. Zrobienie czterech różnych profesji z 5000 poziomem i tym samym ekwipunkiem chyba nie jest problemem? :v

Po wprowadzeniu tych zmian zobaczycie nagły przyrost graczy. :p

@edit 1

500lvl nie ważne jaka profesja pada na hita od Dwarfa

Nie kompromituj się dzieciaku. 500 poziom może tam expić, a Dawarf nawet go nie uderzy. Jeżeli nie masz pojęcia o owej gierce to nie pisz nic. ;)

@edit 2

Loot z dwarfów w ostatnich zmianach został już wystarczająco osłabiony. Kwestia znerfienia expa z dwarfów nie ma sensu, na innych nowych expowiskach z sio/masresem wychodzi tak samo jak nie lepiej. Wystarczy tylko zrobić bramkę lvlową z poziomem np 1500 czy 2000.

Jeżeli zdobycz z owych mobów została poprawiona, to spoko. Nie wiedziałem o tym, dzięki za informacje. Co do expa to praktycznie tylko tam się expi z sio.. No może expi ktoś na Nilach, Retu ale są to jednorazowe przypadki. Bramka tutaj nie pomoże.
Chodzi głownie o to, aby się nie expiło tak szybko. Na soplu w grudniu, 4k+ poziom wbijał tam 10 poziomów w 2 godziny? Chyba nie o to tu chodzi, aby były 10k levele na serwerze.

@edit 3

Strasznie się tych krasnoludów uczepiłeś, wbiłeś tam jakieś 700~ poziomów, ale jak Ty tam expiłeś to Ci nie przeszkadzało to, że lvl leci szybko i przy okazji masz dobry loot. :glupek2: Co do samego siochania, przecież na każdym respie możesz latać z druidem i wbijać równie szybko lvle jak na dwarfach.

Nie odwracaj kota ogonem. Expiłem tam bardzo długo, chyba najwięcej ze wszystkich i wbiłem 1000 poziomów? Nie wiem, coś takiego. Zawsze pisałem, że loot i exp jest przesadzony od samego początku, więc nie wiem skąd znowu wymyślasz te bajki. Piszesz, że wszędzie można expić z sio, tak? To czemu tak nie expisz, np. na wyżej wymienionych pająkach? :xd:

@edit 4

czego nie pisałeś takich rzeczy jak expileś na nich "kompromitacjo". pewnie gdyby nie bany za mc dalej byś siochał sam siebie i siedział cicho XD

Po pierwsze to polecam wrócić do szkoły i nauczyć się pisać, a po drugie to niejednokrotnie pisałem, że exp oraz kasa jest za dużo. Samemu siebie siohając miałem praktycznie 30uc na speedzie na czysto. Każdy o tym wiedział kto tam expił.

@edit 5

Skoro zawsze mówiłeś że loot i exp jest przesadzony to po co tam expiłeś?

Serio to pytanie zadałeś? Sam się kompromitujesz, przykre.

@edit 6

nwm , trudniejsza gra sprawia więcej satysfakcji i jest fajniejsza ,ciekawsza itp , tak samo każda zmiana na rooku która utrudni grę jest dobra ;)

Dokładnie, na serwerze i tak już jest łatwo..

@edit 7

Najlepiej zostawic same wardy i cracki dla 5000+, po co jakies dwarfy, pajaki, hydrony, jak sie bawic to na calego :)

Nie chodzi o tak drastyczne zmiany Dawid. Chodzi tylko o zmniejszenie punktów doświadczenia. Kto to pomyślał, aby siedzieć ciągle na tym samym respie, bo jest on najlepszy.. Nie o to chodzi, czas na zmiany! Nie oszukujmy się, dlaczego wszyscy na exp x2/ soplach/ speedzie (nie zawsze) expią na Dwarfach? Odpowiedź jest prosta.

@edit 8

Czemu nie narzekałeś jak grałeś Sashą? Nagle Cię loot w oczy kuje, bo inni będą expic tak jak Ty tam expiles? :p

Wbili/kupili duży lvl, to niech tam siedzą i zarabiają. Bo póki co na ice golemach idzie pewnie lepiej zarobić na materiale. :P

Narzekałem, wręcz pisałem, że jest tam za dobrze.. Między innymi właśnie z powodu Dwarfów zakończyłem swoją przygodę na APO. Odnośnie materiałów - nie Administracja ustala cenę, a my - gracze. Więc się nie dziw, że materiały tyle i tyle kosztują, że jest na nie popyt, bo ludzie robią kostiumy.. ;)

Old Player
03-03-2021, 14:44
500lvl nie ważne jaka profesja pada na hita od Dwarfa, więc nie wypisuj głupot że można tam expić od tego poziomu, bo to głupota jak i ta propozycja, expienie z sioherem? dziwne nie? ze druid ma możliwość siochania, chyba o to w tym wszystkim chodzi, a żeby mu się opłacało siochać jest loot, który wcale nie jest taki dobry jak piszesz, siochałem kilka dobrych tygodni i wcale jakoś bardzo się nie wzbogaciłem, więc propozycja jest moim zdaniem durna i jestem na nie dotykaniem tego respa :)

dodatkowo jeszcze taką ciekawostkę napisze że siochając tam po jakieś 8-10h dziennie nigdy nie było problemu z tym żeby były jakieś kolejki na respie bo tyle ludzi tam expi, raczej resp jest tylko dla graczy 3k+ i nie ma tam aż takiej ilości graczy żeby trzeba było expić na innych respach : )))))))))))))))))))

Nie kompromituj się dzieciaku. 500 poziom może tam expić, a Dawarf nawet go nie uderzy. Jeżeli nie masz pojęcia o owej gierce to nie pisz nic. ;)

expiłem też ja tam z blokerem i jakoś Dwarf mnie uderzał co jakiś czas z czaru obszarowego po jakieś 6-7k więc taki 500lvl jednak tam od takiego hita padnie, więc uspokój się ze swoimi durnymi propozycjami bo mydlisz oczy osobą które nigdy na tym respie nie były i wymyślasz głupoty
a i jeszcze jedno 500lvl niezaleznie jaka profesja 1 Dwarfa bije 10min więc chyba nie bardzo opłaca się tam expić takim poziomem, skończ wymyślać chłopaczku z zapędami na pisanie bajek

Jeżeli zdobycz z owych mobów została poprawiona, to spoko. Nie wiedziałem o tym, dzięki za informacje. Co do expa to praktycznie tylko tam się expi z sio.. No może expi ktoś na Nilach, Retu ale są to jednorazowe przypadki. Bramka tutaj nie pomoże.
Chodzi głownie o to, aby się nie expiło tak szybko. Na soplu w grudniu, 4k+ poziom wbijał tam 10 poziomów w 2 godziny? Chyba nie o to tu chodzi, aby były 10k levele na serwerze.

Człowieku ale o czym ty pie!@#$%sz na respie Dwarfów nie ma 20 osób które tam expią są to max 2 osoby, nikt się o tego respa nie bije więc jakoś nie ma aż tylu chętnych żeby tam expić, po drugie skoro nie wiedziałeś to po kiego piszesz temat? skoro nie grasz, czegos nie wiesz to nie nabijaj zbędnych postów xd
a sopel jest tylko przez chwile raz w roku, wiec nie expią na soplu codziennie, skończ

vallderos
03-03-2021, 14:51
Loot z dwarfów w ostatnich zmianach został już wystarczająco osłabiony. Kwestia znerfienia expa z dwarfów nie ma sensu, na innych nowych expowiskach z sio/masresem wychodzi tak samo jak nie lepiej. Wystarczy tylko zrobić bramkę lvlową z poziomem np 1500 czy 2000.

expiłem też ja tam z blokerem i jakoś Dwarf mnie uderzał co jakiś czas z czaru obszarowego po jakieś 6-7k więc taki 500lvl jednak tam od takiego hita padnie, więc uspokój się ze swoimi durnymi propozycjami bo mydlisz oczy osobą które nigdy na tym respie nie były i wymyślasz głupoty

Akurat to są obrażenia procentowe.

Nie odwracaj kota ogonem. Expiłem tam bardzo długo, chyba najwięcej ze wszystkich i wbiłem 1000 poziomów? Nie wiem, coś takiego. Zawsze pisałem, że loot i exp jest przesadzony od samego początku, więc nie wiem skąd znowu wymyślasz te bajki. Piszesz, że wszędzie można expić z sio, tak? To czemu tak nie expisz, np. na wyżej wymienionych pająkach? :xd:

No właśnie bardziej opłacalnie mi wychodzi speed z masresem na pająkach niż na dwarfach - jako magiczna szybko je zabijam, praktycznie nie umieram etc. Tylko weź pod uwagę że na pająki masz bramkę 3700, więc tylko 6 druidów na serverze ma tam dostęp. Loot z dwarfów został już osłabiony, więc wydaje mi się to w tym momencie idealnie zbalansowane w stosunku do innych respawnów.

TuK!
03-03-2021, 15:00
Są też inne respawny, a nie tylko jeden.

Respów jest kilka, a ostatnio dodane respy na Darkness są odwiedzane przez graczy, szczególnie pająki.

Dlatego proponuje, aby wpuścili na serwer ogarnięte osoby i przetestowali balans wszystkich profesji.

Masz na myśli siebie? :confused:

Strasznie się tych krasnoludów uczepiłeś, wbiłeś tam jakieś 700~ poziomów, ale jak Ty tam expiłeś to Ci nie przeszkadzało to, że lvl leci szybko i przy okazji masz dobry loot. Troszke takie - ja już nie gram i nie zarabiam to wy też nie będziecie! :glupek2: Co do samego siochania, przecież na każdym respie możesz latać z druidem i wbijać równie szybko lvle jak na dwarfach.

Piszesz, że wszędzie można expić z sio, tak? To czemu tak nie expisz, np. na wyżej wymienionych pająkach? :xd:

Nie expię z siocherem bo preferuję expienie solo, dziwne co nie? Masz przykład kilku osób, które expią tam z siocherem i wbijają tyle samo expa co na dwarfach, raczej nicków Ci podawać nie muszę. 8=) Bardzo mnie bawi to, że robisz propozycję, a i tak skończysz z warnem i temat zostanie zamknięty. :D

Rekrut
03-03-2021, 15:12
Dlatego proponuje, aby wpuścili na serwer ogarnięte osoby i przetestowali balans wszystkich profesji.

Masz na myśli siebie? :confused:

ale on pisze żeby każdy miał równy lvl nie jak zawsze z przewagą 2k lvli jak wcześniej XDDDDDDDDD ahahaha

jaki ty żałosny to brak słów XD
czego nie pisałeś takich rzeczy jak expileś na nich "kompromitacjo". pewnie gdyby nie bany za mc dalej byś siochał sam siebie i siedział cicho XD
nie masz pojęcia o innych respach, połowe lvli (albo i więcej) wbiłeś motylami + exp z sio
po 2 nie grasz tu to co piszesz jakieś durne propozycje

Po pierwsze to polecam wrócić do szkoły i nauczyć się pisać, a po drugie to niejednokrotnie pisałem, że exp oraz kasa jest za dużo. Samemu siebie siohając miałem praktycznie 30uc na speedzie na czysto. Każdy o tym wiedział kto tam expił. Dobrze, że Ty masz pojęcie o serwerze jak i o życiu. :xd:

po pierwsze to dorosnij, znajdz prace, po 2 przestań żyć tą tibia, po 3 nie wszyscy mają 6k lvl i mogą bic x dwarfów +samemu się siochając ,tyle razy tam byłem i dłużej niż speed i nigdy nie spadło więcej jak może 15 uc więc skończ pierdolić

Old Player
03-03-2021, 15:31
jestem na tak , :)
każda zmiana która utrudni łatwą już grę na mainie jest dobra

'nie gram na mainie, nigdy nie byłem na dwarfach, nie wiem na czym polega expienie tam, ale jestem za żeby utrudnić komuś zycie'

takie podejście jest najlepsze na tym serverze XDDDDDD

@top
Skoro zawsze mówiłeś że loot i exp jest przesadzony to po co tam expiłeś? XDD Teraz gdy już nie grasz to chcesz zmiany na gorsze, bo Ty już nie expisz tam to nikt nie może expić? Troche hipokryzja z Twojej strony, no ale nie dziwie się, nie grasz na serverze to skończ wymyślać durne tematy, sam widzisz zostałes zjechany za tą propozycje jak bury pies, zamknijcie ten temat albo go skasujcie bo to nie ma sensu taka dyskusja :faja:

Kamilosek55
03-03-2021, 16:28
'nie gram na mainie, nigdy nie byłem na dwarfach, nie wiem na czym polega expienie tam, ale jestem za żeby utrudnić komuś zycie'

nwm , trudniejsza gra sprawia więcej satysfakcji i jest fajniejsza ,ciekawsza itp , tak samo każda zmiana na rooku która utrudni grę jest dobra , ;) chociaż człowiek lubi ponarzekać .
utrudnić komuś życie ? , jeśli już to utrudnić grę ( światy się już mylą ? Polecam udać się do lekarza ( Psychiatry ) , to nie wstyd są różne choroby )

Ketanol Dencabre
03-03-2021, 16:49
Najlepiej zostawic same wardy i cracki dla 5000+, po co jakies dwarfy, pajaki, hydrony, jak sie bawic to na calego :)

Elemele
03-03-2021, 16:54
Czemu nie narzekałeś jak grałeś Sashą? Nagle Cię loot w oczy kuje, bo inni będą expic tak jak Ty tam expiles? :p

Wbili/kupili duży lvl, to niech tam siedzą i zarabiają. Bo póki co na ice golemach idzie pewnie lepiej zarobić na materiale. :P

Co do profesji, to ek dalej będzie najsłabszą profesją, pewnie nigdy już tego nie zmienią.

rumun
03-03-2021, 17:42
Nie ruszałbym dwarfow, bo albo masz exp albo zarobek ;) krocie można było zarabiać na hydronach dopóki nie ujebali loota, a w dodatku exp nie jest zły(15lvli-200uc).

Co do profesji, to ek dalej będzie najsłabszą profesją, pewnie nigdy już tego nie zmienią.

Ty chyba nie wiesz co piszesz :D ek jest po prostu nudny i może przez to CI sie tak wydaje, ek=rp=ms>ed

Apendor
03-03-2021, 17:43
Nad bramką ostatnio ostro dywagujemy, bo ten 300 poziom to pomyłka totalna. Jakieś propozycje? 1500? 2000? 2500?

Co do loota, to ktoś już trafnie zauważył, że został osłabiony.

Sasha Rookslayer
03-03-2021, 17:45
Nad bramką ostatnio ostro dywagujemy, bo ten 300 poziom to pomyłka totalna. Jakieś propozycje? 1500? 2000? 2500?

Jako, że exp tam jest masakryczne duzy, to moze 3500-4000? Nie myslicie o zmniejszeniu expa oraz hp?

I co z balansem?

Diverse
03-03-2021, 17:54
Jako, że exp tam jest masakryczne duzy, to moze 3500-4000? Nie myslicie o zmniejszeniu expa oraz hp?

I co z balansem?
Czlowiek hipokryta :)

Jestem na nni. Male lvl placa za sio wiec zawsze jest cos za cos. Niszczycie ten serwer, Psy ogrodnika :) Kazdy z tych glabow ktorzy chca zmienic :D

Old Player
03-03-2021, 17:54

I co z balansem?

A może 10k? XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

1500-200 to jest max, po to jest druid żeby siochał, tam może siochać i coś zarobić, nie przesadzajmy z bramką :)

Elemele
03-03-2021, 17:55

Bramka minimum te 2800-3000. Choć problem by mieli siocherzy 2k lvlowi.

Apendor
03-03-2021, 17:56

I co z balansem?

Zrobienie kostiumu pod wejście tam już stanowi jakąś trudność i przeszkodę, więc imho nie ma co przeginać z bramką. Na wyższych poziomach zaczynają pojawiać się dobre alternatywy do expienia solo (aco, soule, returnedy, pająki, hydrony), a tutaj posiadanie siochera to praktycznie jest wymóg, żeby móc szybko zdobywać poziomy. Druidowi też trzeba zapłacić, a z obciętego loota jest ciężej to ogarnąć, niż wcześniej. Do tego dochodzą fiery, parale i konieczność używania magic walli. Wydaje mi się, że 2200/2500 jest całkiem rozsądnym rozwiązaniem w tym wypadku. Co do hp - już zostało zmienione.

Jeśli chodzi o balans, trzeba jeszcze chwilę poczekać aż zorganizujemy pewne kwestie i na pewno będziemy działać w tym temacie.

Bramka minimum te 2800-3000. Choć problem by mieli siocherzy 2k lvlowi.

No i właśnie dlatego nie ma co przeginać.

Diverse
03-03-2021, 17:59
Ja bym proponowal 1500lvl jest to rozsadne pod Druidow oraz pwoiedzmy "profe" wiadomo ze ilosc HP dwarfow jest ogromna wiec profa to dobry strzal zeby tam bic z ulepszonego czaru. 2000 lvl bramka to za duzo, nie powinno sie slucac gracza ktory nei gra i prowokuje innych opowiadaniem o bugach w grze. Serwer jest niszcozny a wy w dodatku chcecie wprowadzac zmiany proponoweane przez hipokryte.

Apendor
03-03-2021, 18:02
Dobra. Niech ktoś ogarnięty zbierze informacje z tego tematu i zrobi propozycję z sondą i kilkoma opcjami odnośnie bramki. Na temat zmian w dwarfach i balansu się wypowiedziałem, więc żeby zbędnie nie nabijać zamykam.