PDA

View Full Version : Straty pakietów - Lagi

Mortiis
04-10-2007, 23:38
Dzisiaj wieczorem otrzymaliśmy wiadomość iż problem leży w jednym z urządzeń po stronie dostawcy łącza (zbyt niska przepustowość urządzenia). Operator łączy zagwarantował ze do dnia 09.10.2007 urządzenie zostanie wymienione, do tego czasu problem strat pakietów ma zostać rozwiązany poprzez przekierowanie części ruchu przez innego dostawcę. Konfiguracja routera ma zostać zmieniona dzisiaj w godzinach nocnych. Jutro okaże się czy faktycznie będzie to miało jakiś pozytywny skutek i czy straty pakietów zmniejszą się. Dziękujemy również osobom które pomogły w zlokalizowaniu usterki zamieszczając wyniki testów łącza na forum.

Techniks
05-10-2007, 05:10
Nooo nareszcie jakas dobra wiadomoc .Moze nareszcie poexpie o normalnej godzinie :). Oj Mortiis ,Mortiis ty to masz sie z tym serverem :P

SiMiNa MaSaKraToS
05-10-2007, 07:13
Ahhh Mortiis. Napewno będzie lepiej i to pomoże :D
U innych byłe straty pakietów 3-10% a u mnie 100% :O Szok.
Życzę powodzenia żeby wszystko dobrze poszło :D

Pozdrawiam.

Mohammed
05-10-2007, 08:06
Wszystko fajnie, tylko że my przez te lagi nie możemy grać już z tydzień!
i co teraz ? zwrócicie nam zmarnowane dni Pacc'a ?

Mortiis
05-10-2007, 09:19
Nie, poniewaz po naszej stronie bylo wszystko ok.
a straty pakietow ma tylko czesc osob, a nie wszyscy.
Nam tez nikt nie oddaje za to ze lacze dzialalo nieprawidlowo.

@edit
co do pacc to moze jeszcze sie zastanowimy nad oddaniem czesci dni.

@down
ja zrobilem wszystko co moglem, a nawet wiecej, bo wydzwanialem do nich w kolko zeby cos zrobili, no i wczoraj taka wiadomosc, ale czy bedzie cos lepiej to dopiero sie okaze...

Anakin Knightex
05-10-2007, 09:28
no pacc ja zamowilem i nieda sie grac :/;/;/ ale chyba to naprawia (naprawisz)

Angelusion
05-10-2007, 13:20
No i Wreszcie dobre Wiadomości ^^ Z Tym Paccem to mógł byś wzrucić z 2-3 dni ;)

Crazy Banana
05-10-2007, 14:04
Wreszcie ;D Ja was nie rozumiem, Mortiis się stara robi ten serwer a wy jeszcze coś do niego macie... to nie jego wina, jak napisał ciągle dzwonił i się męczył a wy do niego dawaj pacca bo nie mogłem grać -.-

Ramsztajn
05-10-2007, 16:56
To znaczy że teraz nie będzie lagów ? <maaaaałoooo znaaaakóóóóóówww>

doniczekmateo
05-10-2007, 17:23
@up

moze nie bedzie moze beda ale mniejsze okaze sie to o tej dacie 09.10.2007 :D

@topic

No wrescie jakas nowina ty to masz same problemy z tym serverem niz jakies udogodnienia :D

milicjant
05-10-2007, 22:27
niby lepszy i nowszy sprzet a wiekszosc mowi ze lepiej bylo jak byl ten co dawniej i z nimi sie zgadzam :( teraz sa czesto takie lagi ze postac jednej kratki nie umie przejsc:(

jonywalker
05-10-2007, 23:02
w końcu przyczyna wyszła na jaw czasami to sie normalnie graćnie dało a miałem 0 lag

Cielakfreestyler
06-10-2007, 14:04
Dzisiaj wieczorem otrzymaliśmy wiadomość iż problem leży w jednym z urządzeń po stronie dostawcy łącza (zbyt niska przepustowość urządzenia). Operator łączy zagwarantował ze do dnia 09.10.2007 urządzenie zostanie wymienione, do tego czasu problem strat pakietów ma zostać rozwiązany poprzez przekierowanie części ruchu przez innego dostawcę. Konfiguracja routera ma zostać zmieniona dzisiaj w godzinach nocnych. Jutro okaże się czy faktycznie będzie to miało jakiś pozytywny skutek i czy straty pakietów zmniejszą się. Dziękujemy również osobom które pomogły w zlokalizowaniu usterki zamieszczając wyniki testów łącza na forum.

No to fajnie, że nie będzie lagów :D . Znaczy nie powinno być skoro mają konfigurować router.
Pozdrawiam Cię.

no pacc ja zamowilem i nieda sie grac :/;/;/ ale chyba to naprawia (naprawisz)

Anakin co Ty chcesz do Mortiisa? Chyba wiesz, że to nie jego wina! Piszesz jak 10-cio letnie dziecko... albo jak maniak :p

Wreszcie ;D Ja was nie rozumiem, Mortiis się stara robi ten serwer a wy jeszcze coś do niego macie... to nie jego wina, jak napisał ciągle dzwonił i się męczył a wy do niego dawaj pacca bo nie mogłem grać -.-

W zupełnoiści się z Tobą zgadzam, mają zawsze swoje "5 groszy" na wierzchu... no ale trudno takie są niektóre dzieci(bez obrazy)

Pozdrawiam

DragonQ
07-10-2007, 09:28
Ja mam lekkie lagi i to tylko wieczorem, więc nie narzekam. U mnie jest w porządku, ale cieszę się że problem innych graczów został rozwiązany :) .