Zaloguj się

View Full Version : Quest Book - uzupełnienie

Szalomek
27-09-2021, 00:40
Hejka. Propozycja taka - Uzupełnić wpisy w Quest Log o misje na których jest się obecnie. Po kilku latach przerwy, po miesiącu przy demencji, po kupieniu nowej postaci nie zawsze jesteśmy w stanie dowiedzieć się na której misji zaprzestano quest. Dlatego, aby nie męczyć GMów (jeżeli w ogóle są w stanie podpowiedzieć), proponuję taką zmianę.
Przykład:
Magic Axe Quest: niewykonany
Misja Punisher 50x zabić (lvl)
DAO: niewykonany
Arena 4.

Zapraszam do komentowania.

PS. Wpisać wykonane stroje do Qloga.

###
Słucham "mądrych", którzy ustalą poziom wyznaczony przez Punishera do zabicia. Pamiętajcie tylko ze 4 frag to rs!
Powodzonka ;)
Jestem pełen zdumienia ilu ludziom zależy na zmianach na jakichkolwiek tutaj... (jak zawsze pisze w postaci sarkastycznej).
Wprowadzenie ów uwygodnień nie będzie pasowało dla handlarzy i oszustów, ponieważ na nich spada kompletnie wtedy odpowiedzialność za questy. Nie piszę, że każdy kto nie popiera propozycji jest taką osobą, ale większość z czystym sumieniem napiszę - tak.

Sicario
27-09-2021, 07:48
Siema, niestety muszę się z Tobą nie zgodzić. Misje idzie łatwiej bądź trudniej ustalić, trochę trzeba poszukać. Według mnie jest to niepotrzebne ułatwienie, jeżeli ktoś kupuje postać to już jego problem, ze nie jest poinformowany na której misji jest skończony dany quest. Zawsze można zacząć od zera i robić sobie questy. Jeżeli ktoś nie pamieta na czym kończy quest to może niech zapisuje na kartce, tak robia starsi ludzie :D

Ogólnie jestem na nie, ale pewnie niektorzy poprą Twój pomysł.
Pozdrawiam

@edit
Co do strojów to jestem
Na tak

Bosski ziiniwiasz
27-09-2021, 19:49
Nie zgadzam sie, bo to czasochlonne i niewiele wnosi. Zawsze jest sposob na sprawdzenie etapu questa, a nowy quest jest wciaz niedokonczony.

Mordeczka69
27-09-2021, 19:51
sprawdzenie większości questów na jakim jesteśmy etapie to kilka min roboty. nie popieram.

WaszMis
27-09-2021, 20:45
A Ja uważam że to świetny pomysł. Teraz handel postaciami to norma. Wirc można by łatwiej się dowiedzieć co i jak i gdzie. Jest to uproszczenie dla osób które nie miały wiele do czynienia z tym ots

Zarexoholik?
28-09-2021, 23:24
Wszystko co jest związane z ulepszeniem przestarzałych rzeczy jest dobre. Jeśli to miałoby komuś pomóc to jestem na TAK. Szczególnie przydatne dla osób, które często zmieniają postacie.