Zaloguj się

View Full Version : Aukcja postaci

Szalomek
30-09-2021, 01:43
Witam, wiem, że trochę dużo piszę, ale to nie szkodzi, aby wysuwać nowe pomysły tj.:
Na stronie APO stworzyć kategorie Aukcje Postaci
W kwestionariuszu oferent musiałby podać swoją cene minimalną (lub nie tak jak bez ceny minimalnej). Zalogowani użytkownicy mieliby możliwość kupienia całego konta, poprzez sprzedaż pośrednią za wykorzystaniem formularza na APO stronie - mniej więcej jak to ma miejsce w przypadku licytacji domków.
Wpisujemy dane - kilkamy ok, i nie martwimy się o nic. Wszystko przebiega zautomatyzowanie - dodatkowo system mógłby wyświetlać informacje dodatkowe o postaci - np. questy czy kostiumy, lub główne eq - (poprzednia moja propozycja). Jako platforma wymiany kont byłaby to skuteczna forma transakcji w uc, niżeli czekać na wymienników czy korzystać z allegro co nie jest do końca polubowne z regulaminem.
PS. Jak wiadomo miodem krainy opływają, dlatego procent z transakcji uc byłby przeznaczony na APO - odtrącany, aby nie tworzyć usług for fraier hue hue, nie no ziomki, nie ma nic za darmo i trzeba odtrącić :) Do czego zmierzam - każda taka transakcja w zależności od wielkości transakcji byłaby sumowana na jednym koncie - APO jako serwer legalnie mógłby ją wystawiać i sprzedawać w ramach wsparcia usług GMów i na samo utrzymanie serwera.
:) Mortiis

Sicario
30-09-2021, 16:43
Super pomysł, pytanie mi się nasuwa jedno. Mianowicie kto by to miał zrobić? Jak narazie to update jest robiony od x lat i końca nie widać.
Każdy z GMow ma swoje życie prywatne i nie wierze, ze będą robili takie zmiany za bog zapłać od Mortiisa :)
Jednakże pomysł jest dobry.