PDA

View Full Version : Wymiany postaci

Szalomek
11-01-2022, 22:39
Jak wiemy, mamy tutaj Wymienników, którzy są zdyscyplinowani do tworzenia wpisów jakie postacie wymieniali. Kto nie wie także przypominam Tygrysa i za jego czasu wprowadzony regulamin - Przez miesiąc po wymianie nie można robić kolejnej wymiany tej samej postaci (konta).
Czy ktoś egzekwuje w ogóle ten skarpeciany bazar i sprawdza Wymienników?
Inquso Apendor Nedin Mortiis

http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=92475

Wpisy osób w tabeli, których obowiązuje termin nie powinny mieć nawet miejsca w temacie ogłoszeń wymiany. Moderator ogar.

Jak ktoś wymienił postać niezgodnie to zawsze możesz złożyć donos w dziale zgłoszeń! :pisze:

Składanie "donosów" to obowiązek GMów i Moderatorów :confused:

Oczywiście, że nie, ale jak wiesz kupcu to egzekwować powinni regulamin, a tego nie robią.

Tak szczerze, po co to komu?...

Regulamin istnieje, nie został zmieniony, więc obowiązuje. Nie po co komu, tylko dlaczego takie wałki się dzieją i nikt tego nie kontroluje? ;)

[Inquso] zamykam temat, wyjasnili Ci wszystko w komentarzach nizej.

Zarexoholik?
11-01-2022, 22:44
Jak ktoś wymienił postać niezgodnie to zawsze możesz złożyć donos w dziale zgłoszeń! :pisze:

To nie mój obowiązek. Natomiast GMów i Moderatorów ;)

Składanie "donosów" to obowiązek GMów i Moderatorów :confused:

Showtek
12-01-2022, 06:10
Postać może wędrować na temat ze sprzedażą postaci jednak gdy znajdzie kupca owy gracz na postać i pisze do wymiennika przykładowo do mnie to mam obowiązek sprawdzić czy dana postać nie była wymieniana w tym temacie http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=92475
Jesli była wymieniana to nici z wymiany proste chyba ?

TuK!
12-01-2022, 10:24
Szalom chyba za dużo pixów zjadłeś stąd założyłeś tak bezsensowny temat. Skoro napisałeś o wałkach, to udowodnij chociaż jeden. Spodziewałem się jakiegoś przykładu, że ktoś wymienił postać, a nie mógł tego zrobić zgodnie z regulaminem, a tu jakieś totalne dno z Twojej strony, ale to u Ciebie norma. Myślę, że Adam Ci wyjaśnił wszystko. Closed.

Lagga v3
12-01-2022, 12:07
Widzę, że odkąd przestałem grać i nie mieliśmy ze sobą styczności nic się nie zmieniło. Posty pisane bez żadnego ładu i składu, przeczące wszelkiej logice, pisane pod wpływem emocji jak większość wysrywów, które można było ujrzeć zarówno na forum, jak i w grze. Pewnie ten post również pisałeś jak zawsze - samotnie chlejąc do nieprzytomności w asyście monitora i odpalonego klienta.

Swojego czasu (a pewnie jest tak nadal) można było obejść ten przepis z oczekiwaniem miesiąc na kolejną wymianę pisząc prośbę do kogoś "wyżej postawionego" w apowskiej hierarchii (aczkolwiek widzę po aktualnym składzie ekipy, że nikogo ciekawego teraz nie ma).
To tak gwoli wyjaśnienia dla Twojej informacji.
Regulamin mimo aktualizacji w większości podpunktów jest martwy - więc idealnie przypomina serwer, zaangażowanie osoby, która ją tworzy i która swoją nieudolnością, brakiem prac i podejmowania decyzji niszczyła go sukcesywnie przez xxx lat.

Pozdrawiam

Szalomek
13-01-2022, 02:19
Bardzo proszę TuK! - szkoda, że mnie lubisz obrażać.
Pierwszy lepszy przykład - http://www.forum.toproste.pl/showpost.php?p=1229586&postcount=23

Avengo zostal sprzedany przez Hakke z jakiś tydzień temu. Nie poszedł za zł tylko za uc - dlaczego rumun nie dostaje usunięcie postu i warna? Tutaj są równi i równiejsi. Mortiis
Avengo 03.01.2022 - Postać nie może być wymieniana. a wystawiony dnia : 11-01-2022, 21:41

Jego ogłoszenie nie powinno się tam znajdować ;)
Tym bardziej, że chodzi o :
Typ oferty
WYMIANA
Nick postaci
Avengo

Tyle w temacie, Moderatorzy nie rozumieją regulaminu chyba i mam nadzieje, że po moim temacie zrozumieją nieco ;)
Inquso, jak napisałem a skomentowałem jakiś temat to dlaczego dajesz mi czerwoną kartkę za możliwość wypowiedzi? Przybił mi "nabijanie postów", za skomentowanie jakiegoś tematu...

Ektoplazma
13-01-2022, 03:21
Tak jak już Tuk! wspomniał
Wystawienie postaci nie jest równe sprzedaży.
Nie atakuj problemu, którego nie ma....

Rozumiem trochę to co chcesz opisać ale za wcześnie na wyciąganie wniosków bo ma pełne prawo wystawić ogłoszenie , ponieważ
Ogłoszenie // transakcji :nauka:

Jeśli sprzeda bez udziału wymiennika i jakimś cudem to udowodnisz to wtedy Ty masz pełne prawo atakować GM i gracza który dopuścił się tej wielkiej haniebnej zbrodni, a na razie to szukanie na siłę zła w #Ekipa.

Mini zasady:

Osoba, która nie dostosuje się do gotowego wzoru, zostanie z automatu nagrodzona czerwonym/żółtym kartonikiem!
Ten temat nie upoważnia nikogo do ogłaszania kupna/sprzedaży/wymiany postaci na naszym serwerze! Można to robić tylko i wyłącznie w tym temacie!
Jedyna walutą sprzedaży/kupna/wymiany są przedmioty oraz pieniądze na serwerze Armia Podkarpacki OTS!
Każda oferta sprzedaży/kupna/wymiany będzie usuwana po 5 dniach od daty ostatniej edycji postu! W ten sposób możecie przedłużać ważność swoich ofert.
Oferty zamieszczamy poniżej korzystając tylko i wyłącznie z gotowego wzóru!

Tutaj masz najważniejszy regulamin który NIE ZABRANIA pisać ogłoszeń.

rumun
13-01-2022, 07:57
Szalom, odstaw to co bierzesz bo zaczynasz wpadać w paranoje jak kiedyś.

Nedin
13-01-2022, 08:18
Pierwszy lepszy przykład - http://www.forum.toproste.pl/showpost.php?p=1229586&postcount=23

Avengo zostal sprzedany przez Hakke z jakiś tydzień temu. Nie poszedł za zł tylko za uc - dlaczego rumun nie dostaje usunięcie postu i warna? Tutaj są równi i równiejsi. Mortiis
Avengo 03.01.2022 - Postać nie może być wymieniana. a wystawiony dnia : 11-01-2022, 21:41

Typ oferty
WYMIANA
Nick postaci
Avengo

Tyle w temacie, Moderatorzy nie rozumieją regulaminu chyba i mam nadzieje, że po moim temacie zrozumieją nieco ;)
Inquso, jak napisałem a skomentowałem jakiś temat to dlaczego dajesz mi czerwoną kartkę za możliwość wypowiedzi? Przybił mi "nabijanie postów", za skomentowanie jakiegoś tematu...

Wystawił ofertę na forum i co? Nikt z wymienników mu nie wymieni tej postaci. Po to powstał temat z tymi tabelkami dla wymienników, żeby przed wymianą sprawdzili czy postać może być wymieniona, czy też nie.

Chcesz dokonać wymiany/sprzedaży bez wymiennika, w wyniku której możesz zostać "wydymany" na postać/przedmioty itd. lub zbanowany za przedwczesną wymiane postaci? Robisz to na własną odpowiedzialność. I nie ma wtedy tłumaczenia "ktoś mi ukradł postać Administracjo pomóż!!!", albo "Nie wiedziałem o tym, odbanujcie".

Widzisz, że ktoś się wymienił/sprzedał postać przed upływem wyznaczonego terminu i wcześniej ustalonego przez Tygrysa? Zgłoś to.

Showtek
13-01-2022, 08:30

Typ oferty
WYMIANA
Nick postaci
Avengo

Znajdź chociaż jeden pod punkt w regulaminie który zabrania wystawiania postać na sprzedaż gdy byla wymieniana w danym miesiącu :o bo póki co to zaliczasz się na czerwony kartonik bo robisz gowno burze i zbędne posty nabijasz tym nic więcej.
Temat powinien być zamknięty.
Inquso

Rekrut
13-01-2022, 13:17
Ktoś kupił lub zamienił postać i zaraz chce się jej pozbyć więc ma miesiąc na szukanie nabywcy. Nie wiem co w tym złego i o co płaczesz? Wystawia i szuka kupca przez miesiąc lub sprzedają na własne ryzyko nie przez wymiennika.