View Full Version : [Rook] Zmiany na zamku Ahmeda
Pandemia Covid
14-01-2022, 00:32
Siema,
Zauwazyłem, że połowa serwera siedzi jedynie w trainerach i czeka aby raz na dwie godziny ubić sobie jakiegoś boss'a. Moim zdaniem wynika, to ze zbyt dużej łatwości uzyskania przedmiotów na owe bossy mowa tutaj o: Cycu i Basakielu. Moja propozycja polega na zmianie tych przedmiotów na trudniej dostępne oraz zlikwidowanie czasu oczekiwanie z 2h do 5 min.
Zmiany przedmiotów:
Giant sword na vial of virgin blood - aby dać również kolejną możliwość zarobienia mniejszym lvl. Dodał bym również loot tej vialki do potwora Priestess w częstotliwości wystepowania troche wiekszej niż z amazonek ze wzgledu na mniejszy resp.
Dragon scale mail na elven armor - dla h lvl
Siedzą w trainerach, ponieważ wszystko na roku jest nerfione bez uzgodnienia tego z graczami i poinformowania o tym. A ty zrobiłeś ahmeda jakieś 2-3dni temu i nagle Ci przeszkadza boss bity co 2h?
Zamek ahmeda istnieje już od kilku lat i nikt się nie skarżył na przedmioty oddawane na zabicie danego bossa.
Jestem na NIE
Odnośnie zarobku dla low lvl to ludzie kiedyś zbierali runy explo/gfb, a gdy dostęp na antic stał się praktycznie niemożliwy do zrobienia to owych run nie idzie w ogóle kupić. Poza tym vial of virgin blood jest potrzebny do jednej z misji do Ahmeda, więc low lvl mogą śmiało na tym zarabiać ;)
Sasha Rookslayer
14-01-2022, 04:19
Chcesz cos zmieniać co istnieje już tyle lat? Bez przesady, nie przejdzie. Jeżeli Ci to przeszkadza to nie łaź na bossy, a udaj się na np. respy kostiumowe. :)
Chcesz cos zmieniać co istnieje już tyle lat? Bez przesady, nie przejdzie. Jeżeli Ci to przeszkadza to nie łaź na bossy, a udaj się na np. respy kostiumowe. :)
Jakos na ancient z tuta i bosow lecialy th i arte i ogolnie funkcjonowalo TYLE LAT, i potrafili zrobic APDEJTA na "LEPSZE" , przez co tut juz zarosl grzybem...
Co do bosow ahmedowych, ja bym nic nie zmienial, JESTEM NA NIE
1st R. Boonek
14-01-2022, 09:58
Taka zmiana jedynie sprawi, ze juz nikt nie bedzie tam grac, kategoryczne nie.
Jakos na ancient z tuta i bosow lecialy th i arte i ogolnie funkcjonowalo TYLE LAT, i potrafili zrobic APDEJTA na "LEPSZE" , przez co tut juz zarosl grzybem...
Co do bosow ahmedowych, ja bym nic nie zmienial, JESTEM NA NIE
Osłabili lot z tuta bo za szybko i za łatwo ludzie na roku wbili takie lvle.
Jestem na nie, niestety.
Osłabili lot z tuta bo za szybko i za łatwo ludzie na roku wbili takie lvle.
Jestem na nie, niestety.
Sluchaj, a nie mogli po prostu zmniejszyc exp?
A nie wprowadzac cos, zeby potem usunac to za jakis czas :lol::lol:
I teraz przykladowo, jak taki nowy gracz ktory np nie ma zadnych znajomosci, ma wykonac quest na ramzes helmet kiedy nie ma mozliwosci wylocenia czesci? :)
Damballa
14-01-2022, 19:15
jestem na nie, opcja jest logicznie bez sensowna
Jestem na nie. Jest tak od dobrych kilku lat, a Tobie teraz przeszkadza? Pewnie nie masz dostępu lub itemów? Gdyby to zostało zmienione, to proszę o zmianę na Antic, że aby wejść na bossa potrzeba część helmeta, a nie artefakt, żeby nie było za łatwo.
Jestem na nie!! Stanowczo.
Popatrz na main jak prosto wydropić eagle, Ahmeda niestety nie robią 200 lvl tylko 2k+( parę przypadków 1.5k), oczywiście mam na myśli main.
Rook to miejsce gdzie ludzie zbierają itemy, więc nie jest problemem aby podnieść dsm z moba!
Spróbuj pozbierać itemy na bossy wyższe. Pandemke lootnac na Shamana to moze 1-3h a tutaj musisz trochę się obiegac.
Podejrzewam ze i tak jak wiekszość rzeczy nie zostanie wprowadzona. Mimo wszystko sonda swoje "mówi"
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.