Zaloguj się

View Full Version : [7.6] Ile klient pobiera mb internetu?

Mersiaty
15-01-2022, 23:02
Witam, siedze na hotelu w Niemczech gdzie jest poblokowany internet, a jedyną opcja pograć na APO jest hotspot w telefonie. Moje pytanie jest takie - ile tibia pobiera mb neta tak na oko ? Gdzieś na necie wyczytalem, że kwestia 20/30mb na godzinę. Prawda, czy więcej?

Ektoplazma
15-01-2022, 23:17
Jako ekspert w dziedzinie roamingu stwierdzam śmiało ze 1gb pakietu wystarczał mi spokojnie na 2-3 dni grania co przekładając na godziny wychodzi około 10h, może to zależne od operatora sieci, ja mam w t mobile. Najlepiej ustaw sobie limit i przez godzinę sprawdzaj cyklicznie co 10-15min ile zeszło. Oczywiście najlepiej nie używać innych aplikacji, szczególnie yt i fb oraz nie wchodzić w działy z mediami :)

Mordeczka69
15-01-2022, 23:21
Witam, siedze na hotelu w Niemczech gdzie jest poblokowany internet, a jedyną opcja pograć na APO jest hotspot w telefonie. Moje pytanie jest takie - ile tibia pobiera mb neta tak na oko ? Gdzieś na necie wyczytalem, że kwestia 20/30mb na godzinę. Prawda, czy więcej?

to zależy jaki klient
jak chcesz oszczędzić internet to używaj klasycznego 7.6 a nie koparek kryptowalut otc

Mersiaty
15-01-2022, 23:28
1gb na 2, 3 dni grania, to trochę kiepsko bo w roamingu mam 1gb za 17zl XD Dla mnie to bez różnicy jaki klient, czy otc, czy klasyczny 7.6. Będę musiał jutro przetestować, jeśli będzie te 1gb brać na 3 dni to niezbyt opłacalny biznes i trzeba będzie sobie odpuścić 😟

Tsu
16-01-2022, 13:05
Ogarnij sobie karte z aero, to darmowy internet :]

Squid
16-01-2022, 13:12
Ogarnij sobie karte z aero, to darmowy internet :]
W roamingu działa? XD Wydaje mi się, że nie koniecznie...

Tib
16-01-2022, 13:25
Ciekawe ciekawe czy wlasnie w roamingu to dziala

Tsu
16-01-2022, 13:26

Pracuje, co ty wiesz o RZYCIU?

Szalomek
16-01-2022, 15:31

"Działanie w roamingu

W zależności od modelu posiadanego urządzenia, mogą pojawić się komunikaty wskazujące, że karta SIM pracuje w roamingu. Jest to spowodowane brakiem możliwości wprowadzenia jednorodnych ustawień sieci bezpośrednio na karcie. Nie zostaną za to naliczone żadne, dodatkowe opłaty."
Działa.

Mersiaty
16-01-2022, 16:04
Kiedyś nawet mialem aero2 wpadłem na taki pomysł, ale wyczytałem, że w Niemczech jednak ona nie śmiga... Jeśli tak piszecie, to musze dokładnie się zorientować. Choć w sumie przy kliencie oryginalnym 7.6 10 minutach grania wzięło mi w hotspocie 6mb? Przetestuje jeszcze jak będzie więcej potworów w okół, npc itp. Lecz jeśli będzie to na takim poziomie, to klasa :D
@Edit - na bank te aero2 nie działa za granicą. Jedynie kilka km może od granicy. Niestety wszędzie piszę, że lipa nawet jakis post jest na wykopie :(
Dobra dla pewności napisałem do nich maila jak to jest w końcu xd

1st R. Boonek
16-01-2022, 16:27
Działa i pobiera praktycznie nic. Pamietaj wyłączyć wszelkie update windowsa etc.