Zaloguj się

View Full Version : Czar Exana Ani

Mordeczka69
23-01-2022, 13:02
Dzisiaj oficjalnie Inquso napisał że nie można używać czaru Exana Ani - Czar który ściąga niewidkę. Powód?
dlatego że jedna słaba gildia nie może sobie expic na duchach.
Czar istnieje na apo od wielu lat i działa dokładnie tak jak powinien:

"Sprawia, że osoby niewidzialne stworzenia/gracze stają się ponownie widoczne."

Dlaczego zabroniliście tego akurat w momencie gdy Astaroth bił się na duchach z Nimsdaiem?

Moja rozmowa z Inquso:
https://i.imgur.com/04dY0Vt.png

Cygan
23-01-2022, 13:13
To, że Inguso i Mortiis nie mają jakiejkolwiek wiedzy co się dzieje na serwerze od paru lat to nie wina graczy. Banowanie ludzi po użyciu czaru "exana ani" jest tak niedorzeczne jak banowanie za "finde exa", "tre gate", "tre megatte", "tre tera" wszystkie te czary nie znajdują się na stronie.... Która jest tak samo odświeżana jak do niedawna data ostatniego maratonu.

P. S.
Inguso szkodzisz serwerowi swoją stroniczoscią i niewiedzą. Mam nadzieję, że zostaniesz pozbawiony "władzy", bo przykro patrzeć jak nisko to wszystko upada.

#MichasnaGMa.

Poniekąd jest to część rozgrywki pvp, a nie ukrywajmy że jest tylko jeden resp gdzie potrzebujemy czar "utana vid" lub "stealth ring".

Są takie czasy na APO, że lurowanie na Ahmedzie jest częścią rozgrywki Pvp, a używanie czarów zakazane. Zróbcie z Main dodatkowe tereny Rook'a.

@Inguso
Macie czas na zmianę czaru "exana ani"? Ale na Ahmedowych jak lurują potworki na ludzi to Cb zazwyczaj nie ma w domu i nie chcecie poprawić tego aspektu rozgrywki na Main? Czy siedzisz w Trainerze na Rook'u Afk?

MichaS
23-01-2022, 13:15
Czar "exana ani" istnieje na serwerze od X lat.
Ten czar działa poprawnie, czyli zdejmuje czar "utane vid" lub efekt z "stealth ring".
Więc nie rozumiem w czym jest problem?
Każda z profesji ma swoje przypisane czary więc ten czar niech też zostanie, "w stanie takim jakim jest" (bez zmian).
Poniekąd jest to część rozgrywki pvp, a nie ukrywajmy że jest tylko jeden resp gdzie potrzebujemy czar "utana vid" lub "stealth ring".

#edit1

Zostanie lekko zmodyfikowany. Bawcie się nim skoro to dla Was takie ważne.

Ale po co zmieniać coś co działa poprawnie jak należy?

#edit2
Takie info dla Administracji żeby nie pisali że czaru nie ma na stronie to tu macie temat sprzed 5 lat.
czar exana ani
(http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=135646)

Sasha Rookslayer
23-01-2022, 13:17
Kompletnie nie rozumiem, dlaczego ktoś chce zmieniać coś co istnieje już od wielu lat. Czar jest jest praktycznie od początku serwera i jest prawidłowym czarem jak każdy inny. Jest on elementem do gry, a w szczególności do PvP. Na starszych tibiach co chwilę się kogoś biło używając danego czaru, aby było go łatwiej zabić wraz z potworami. :)

Dlaczego dalej owego czaru nie ma na stronie jak i wielu innych? Również nie mam pojęcia. Dla mnie temat zbędny, czar nie powinien być zmieniany.

Inquso
23-01-2022, 13:19

Zbanowany Kowal
23-01-2022, 13:19
Jestem za tym aby został skoro jest, ale postać która go uzywa automatycznie włącza na sobie skulla. Wtedy nie ma problemu.

Mordeczka69
23-01-2022, 13:21

Czyli możemy go teraz używac czy nie?
Chyba ze macie zamiar zrobic tak żeby znikało tylko osobie która wpisuje? wtedy to będzie bez sensu.
Nadal nie rozumiem dlaczego napisałes to w momencie walki Astarotha z Nimsdaiem a gdy tego czaru uzywa Trickster to juz super ekstra legalne.

[Inquso] Możecie. Jak zmienimy to Was poinformujemy o tym.

Nadal nie rozumiem dlaczego napisałes to w momencie walki Astarotha z Nimsdaiem a gdy tego czaru uzywa Trickster to juz super ekstra legalne.

Bo akurat teraz byłem w domu? takie to dziwne dla Ciebie?
Inquso
Nie, nie dziwie się, po prostu wyszedł ciekawy zbieg okoliczności.

[Inquso] Nie interesują mnie Wasze gildijne porachunki. Temat zamykam, czaru możecie używać. Będzie działał tak jak do tej pory lecz z lekka modyfikacja, o wszystkim poinformujemy.