PDA

View Full Version : [Zmiana cen w runach i manasach] - propozycje

Sasha Rookslayer
03-02-2022, 15:09
Cześć i czołem!

Jako, że na całym świecie jest inflacja, to postanowiłem, że w świecie APO również powinny zajść zmiany. Po konsultacji z pewnym doświadczonym graczem doszliśmy do wniosku, że jest to odpowiedni moment i czas, aby napisać naszą opinie i przemyślenia dotyczącą podniesienia cen za runy UH, SD oraz MegaManasów.

Nie oszukujmy się, na APO zarabia się szybko i łatwo pieniądze, więc nikt raczej nie powinien mieć problemów z kupnem wyżej wymienionych rzeczy, które są niezbędne do zdobywania punktów doświadczenia czy też walki z innymi graczami. Nawet najmniejsze poziomy i nowi gracze powinni dać sobie radę z kupnem niezbędnych rzeczy do polowań.

Przejdźmy do sedna sprawy. Aktualnie na APO płacimy za następujące rzeczy:

http://armia.toproste.pl/images_site/kom/20jk0gl.gif 1 use UH - 60 GP (Gold Coins) - GBP UH x255 = 550 800 GP ~~ 56 CC (Crystal Coins)
https://tibiopedia.pl/images/static/items/sudden_death_rune.gif1 use SD - 80 GP (Gold Coins) - GBP SD x255 = 734 400 GP ~~ 73 CC (Crystal Coins)
http://armia.toproste.pl/images_site/kom/35bxi6q.gif 1 use MM - ~~ 150 GP (Gold Coins) - GBP MM x280 = 1512 000 GP ~~ 150 CC (Crystal Coins)

Moja propozycja to zwiększenie ceny oraz zmniejszenie ilości użyć w danych runach i megamanasach do maksymalnie 50 użyć.

Tak wyglądałoby to kupując owe rzeczy w sklepie:

http://armia.toproste.pl/images_site/kom/20jk0gl.gif 1 use UH - 300 GP (Gold Coins) - GBP UH x50 = 540 000 gp = 54 CC (Crystal Coins)
https://tibiopedia.pl/images/static/items/sudden_death_rune.gif1 use SD - 500 GP (Gold Coins) - GBP SD x50 = 900 000 GP = 90 CC (Crystal Coins)
http://armia.toproste.pl/images_site/kom/35bxi6q.gif 1 use MM - 1000 GP (Gold Coins) - GBP MM x50 = 1 800 000 GP = 180 CC (Crystal Coins)

Co myślicie o takim rozwiązaniu? Aktualne ceny są śmiechu warte, więc trzeba coś z tym zrobić.. Co z większą ilością run/ manasów? Hmm, może zrobić jakiegoś dodatkowego NPC u Ahmeda, który sprzedawałby dalej runy x255 i manasy x280 oczywiście po większych cenach niż aktualnie. ;) Jest sporo pomysłów.

Czekam na Wasze sugestie i propozycje

Herato
03-02-2022, 15:12
Proszę cie a co z lov level??

Ceny przesadzone, można zwiększyć lecz bez przesady. Jak już to predzęj dodać gbp blue manas za ileś tam sc i legalizacja go na otc/ dodatkowa komenda na to.

Alienista
03-02-2022, 15:16
15 poziom który zaczyna przygodę od 0 nie kupi po takiej cenie uhów i manasów. Moim zdaniem ceny powinny być zależne od poziomu gracza, ale fakt, ceny są bardzo niskie i przydałoby się to zmienić

Sasha Rookslayer
03-02-2022, 15:24
Proszę cie a co z lov level??

Ceny przesadzone, można zwiększyć lecz bez przesady. Jak już to predzęj dodać gbp blue manas za ileś tam sc i legalizacja go na otc/ dodatkowa komenda na to.

15 poziom który zaczyna przygodę od 0 nie kupi po takiej cenie uhów i manasów. Moim zdaniem ceny powinny być zależne od poziomu gracza, ale fakt, ceny są bardzo niskie i przydałoby się to zmienić

Poprawiłem post, pomyliło mi się.. Proponuje takie zmiany, proszę zobaczyć. ;)

@edit

Jak już to predzęj dodać gbp blue manas za ileś tam sc i legalizacja go na otc/ dodatkowa komenda na to.

Bez przesady, nie ułatwiajmy już tak gry.. :D

Moim zdaniem ceny powinny być zależne od poziomu gracza, ale fakt, ceny są bardzo niskie i przydałoby się to zmienić

I co to da? Przykładowo ja mając 5000 poziom mogę płacić załóżmy 200sc za GBP UHÓW.. Przeloguje na noob konto z 15 poziomem i kupie to za 2sc.. I gdzie tu sens? :D Aby zrobić to odpowiednio, trzeba byłoby zrobić 4 rodzaje 1 przedmiotu zależne od poziomu, aby ominąć kupowanie z postaci na mniejszym lvlu dla większych lvli.

Szalomek
04-02-2022, 13:10
Wszystko co wiąże się z wyparowaniem hajsu z APO jest dobrą propozycja.
Moim zdaniem RADA POLITYKI APO powinna podnieść stopy procentowe tych produktów w dobie pandemii.

NoTricks
04-02-2022, 15:00
Po konsultacji z pewnym doświadczonym graczem
:xd::xd::xd:

To niezła rozkmina, spodziewałem się czegoś lepszego od zawodowców.:rolleyes:

Sasha napisał:

I co to da? Przykładowo ja mając 5000 poziom mogę płacić załóżmy 200sc za GBP UHÓW.. Przeloguje na noob konto z 15 poziomem i kupie to za 2sc.. I gdzie tu sens? :D Aby zrobić to odpowiednio, trzeba byłoby zrobić 4 rodzaje 1 przedmiotu zależne od poziomu, aby ominąć kupowanie z postaci na mniejszym lvlu dla większych lvli.

Ten sam Sasha w temacie zmian odnośnie MegaManas w dziale propozycje:

:lol:

Jedynie co bym zmienił to cenę kupna manasów w zależności od poziomu. Sorry, ale jestem na nie.

Reasumując: mniej za więcej? Starczy cap'a na repot pod speeda :confused: Patrząc na moc runy SD to powinna być darmowa.

Jest sporo pomysłów.

Mimo to podałeś najbardziej trywialny.
------
Podniesienie kosztów gry jest zdecydowanie potrzebne, ale niech za tym idą sensowne dodatkowe modyfikacje.

Delorian17
04-02-2022, 20:28
Tak czy siak śmieszna cena wydaje mi się że lepszym rozwiązaniem było by wprowadzenie u delira manasow x1000 przynajmniej nie trzeba było by nosić po 20 GBP tylko jeden :D

Zarexoholik?
06-02-2022, 20:31
Zmiana cen run/manasów to sprawa oczywista. Może wystarczyłoby wprowadzić runy/manasy pod przedziały poziomowe?

500-1000
1000-2000
2000-3000

itd.

zeroclonik
07-02-2022, 01:57
Odnosnie propozycji jestem na TAK, ale
- LOW lvle nie maja tyle CC, wiec dam rozwiazanie
od 1 do 1000 LVL XX cena
od 1000 do 2000 XX cena
od 2000 - 3000 XX
od 3000 - xxx
Tylko, ze jest problem bo ktos stworzy konto na np 4k lvlu i kupi za kwote co ten od 1 do 1000, wiec pomyslalem aby dodac cos takiego jak amulety perf, soft tak samo wygladaja ale inne atrybuty tak samo z manaskami ten sam wyglad, te same dzialanie ale te co sie kupi na 1 lvlu to bedzie mozna uzywac do 1k i wtedy osoba z 2k czy wiecej juz nie uzyje i np te od 2k bedzie mozna uzywac i 4k nie uzyje ani 1k

1st R. Boonek
07-02-2022, 09:59
Debilny pomysł. Dla ogółu niczego nie zmieni, a słabsze jednostki miałyby gorzej.

!stop

#edit

Pomysł nie byłby taki debilny gdyby:

.
ale niech za tym idą sensowne dodatkowe modyfikacje.

Pagon
09-02-2022, 00:11
Ceny jak najbardziej mogłyby ulec zmianie, jednak zmniejszenie użyć w runie/manasie to kompletny nonsens. Teraz taki EK z użyciami many i UH po x50 ile tego weźmie? No niedużo. Tutaj powinno pójść to w drugą stronę. Zwiększyć do około 500-600 użyć na runie/manasie.