View Full Version : Kolejny Event!
Sasha Rookslayer
15-03-2022, 11:22
Jak dobrze znasz APO? Jak szybki jesteś? Sprawdzimy to dziś i przez kolejne kilka dni!
Już dzisiaj (wtorek), 15 marca o godzinie 19 odbędzie się Event! Zabawa będzie polegała na odpowiadaniu na pytania oraz na szybkości. Co to znaczy? Kto pierwszy przyniesie wymagane przedmioty/ rzeczy wygrywa! Event ten różnić się będzie nieco od poprzednich, gdyż będzie trwał 3 dni. Pytań oraz zadań będzie łącznie aż 57!
*Tak przedstawia się punktacja za poszczególne zadania:
- 1 dzień: 1 punkt za poprawną odpowiedź / 2 punkty za wykonanie zadania.
- 2 dzień: 2 punkty za poprawną odpowiedź / 3 punkty za wykonanie zadania.
- 3 dzień: 2 punkty za poprawną odpowiedź / 4 punkty za wykonanie zadania.
*Zabawa składać się będzie z 3 etapów:
- 1 etap (1 dzień): Zostanie zadanych 20 pytań oraz 10 zadań.
- 2 etap (2 dzień): Zostanie zadanych 9 pytań oraz 6 zadań.
- 3 etap (3 dzień): Zostanie zadanych 7 pytań oraz 5 zadań.
*Odpowiadanie:
Odpowiedzi na pytanie piszemy tylko i wyłączanie na Game-Chat. Konkurs ten przeznaczony jest tylko i wyłącznie dla graczy z Mainlandu! Wygrywa pierwsze 9 osób, które jako pierwsze poprawnie odpowiedzą na zadane pytanie.
Odnośnie zadań to wszystko będzie na bieżąco pisane w grze. Skąd będzie wiadomo kiedy kolejne pytanie/ zadanie? Kto poprawnie odpowiedział? Będzie wiadomość informująca o tym, że 9 osób odpowiedziało poprawnie na zadane pytanie i ruszamy zaraz z kolejnym.. Zapewne większość też się zastanawia o co chodzi z tym x Ultimate Coin. Więc tyle ile punktów zdobędziecie - tyle dostaniecie pieniążków. :cool:
Jeśli macie jakieś wątpliwości co do zasad lub też pytania, proszę pisać. Mogłem czasem o czymś zapomnieć..
1 Miejsce - Luksusowy Prezent + x Ultimate Coin + 45 dni Premium Account + Vlepki APO
2 Miejsce - Luksusowy Prezent + x Ultimate Coin + 21 dni Premium Account + Vlepki APO
3 Miejsce - Luksusowy Prezent + x Ultimate Coin + Vlepki APO
Życzę wszystkim powodzenia i zapraszam do gry! :spoko:
Mordeczka69
15-03-2022, 11:44
Nadal czekam na kubek i wlepki z poprzedniego konkursu.
Nie bawię się w kolejne dopóki jesteś oszustem
@down
moje zdjęcie było obiektywnie najlepsze. Osoba która wygrała według ciebie też nic nie dostała. W dodatku naucz się edytowć posty.
Sasha Rookslayer
15-03-2022, 11:47
Nadal czekam na kubek i wlepki z poprzedniego konkursu.
Nie bawię się w kolejne dopóki jesteś oszustem
Nie pomawiaj, nic nie wygrałeś. Nie wprowadzaj w błąd.
Proponuje od razu napisać co to jest "luksusowy prezent" oraz ilość uc za dane miejsce, żeby pózniej znowu nie było że dałeś komuś mniej, komuś więcej bo wygrała osoba z którą nie masz dobrego kontaktu, pozdrawiam
Sasha Rookslayer
15-03-2022, 17:48
Proponuje od razu napisać co to jest "luksusowy prezent" oraz ilość uc za dane miejsce, żeby pózniej znowu nie było że dałeś komuś mniej, komuś więcej bo wygrała osoba z którą nie masz dobrego kontaktu, pozdrawiam
Luksusowy prezent to taki przedmiot, w którym znajduje się kilka różnych przedmiotów. Jakich? Dowiedzą się o tym zwycięzcy.
Odnośnie uc to napisałem wyżej, że zależy od punktów ile kto zdobędzie w danej zabawie tyle otrzyma pieniędzy.
Był kiedyś przypadek, że kogoś źle potraktowałem? Nie sądzę, nie pamiętam. Nie jestem stronniczy i wypraszam sobie pisanie takich głupot.
Luksusowy prezent to taki przedmiot, w którym znajduje się kilka różnych przedmiotów. Jakich? Dowiedzą się o tym zwycięzcy.
Odnośnie uc to napisałem wyżej, że zależy od punktów ile kto zdobędzie w danej zabawie tyle otrzyma pieniędzy.
Był kiedyś przypadek, że kogoś źle potraktowałem? Nie sądzę, nie pamiętam. Nie jestem stronniczy i wypraszam sobie pisanie takich głupot.
Mordeczka69 napisał coś na temat Twojej stronniczości, słowo za słowo komu wierzyć?
Zalevator
15-03-2022, 20:46
w konkursie na najlepszego ssa z okazji urodzin apo byl do wygrania domek w city, Przypominam ze zajałem PIERWSZE miejsce, a zostalem oszukany zle potraktowany
@edit
a no właśnie jeszcze kubek i wlepki byly do wygrania i smycz !
Sasha Rookslayer
15-03-2022, 21:53
Wszystkie 20 pytań wraz z odpowiedziami:
[1 PYTANIE] W jakim miescie znajduje się NPC Kolatil?
Odpowiedź: CoD/ City of Dreams
[2 PYTANIE] Jakiego koloru byly kiedys manasy?
Odpowiedź: Fioletowy/ Fioletowego
[3 PYTANIE] Ile widzimy jagod na krzaku?
Odpowiedź: 11/ Jedenascie
[4 PYTANIE] Wymien minimum 3 przedmioty, jakie posiada NPC Mad w glownym miescie Capital za swoja lada. - Tutaj była kontrowersja, ponieważ zapomniałem, że jest drugi Mad w City, lecz zaliczyłem każdemu zadanie, który odpowiedział poprawnie:
Odpowiedź: Knight Axe, Blue Robe, Boh, Dragon Hammer, Golden Legs, Fire Sword, Giant Sword, MPA, MMS, Dragon Lance, Bright Sword, Crown Legs, Fire Axe, Steel Boots, Royal Helmet, Vampire Shield, Chain Armor, Boh, Scarf, Crusader Helmet, Vampire Shield, Dragon Shield, Bright Sword, Knight Legs, Fire Axe, Crown Armor, Blue Robe, Lady Armor
[5 PYTANIE] Ile pomaranczy zrywamy z drzewa brzoskwiniowego?
Odpowiedź: 5/ Pięć
[6 PYTANIE] Jakiego koloru ma buty NPC Popi.
Odpowiedź: Szare
[7 PYTANIE] Za ile pieniedzy (gp) mozemy przeplynac do glownego miasta Capital u NPC Amazer ?
Odpowiedź: 100 /100 gp
[8 PYTANIE] Gracz o imieniu Venderos posiada bardzo ladny domek. Widziano tam nawet Mikolaja! Napisz mi nazwe jego posiadlosci.
Odpowiedź: 'Senja Flat V'
[9 PYTANIE] Rozwin skrot pewnego helmu - IHOTA. Posiada go tylko 1 osoba.
Odpowiedź: Improved Helmet of The Ancient
[10 PYTANIE] W jakim roku urodzil sie wszystkim znany gracz Sasha
Odpowiedź: 1995
[11 PYTANIE] Jaki poziom posiada Mortiis?
Odpowiedź: 3938
[12 PYTANIE] Za kogo ubrany jest NPC Snaken?
Odpowiedź: Wonsz/ Wąż/ Snake
[13 PYTANIE] Na Expguardzie jest pewien NPC, ktory sprzedaje klucz do drzwi prowadzacych w niebezpieczne miejsca. Jak on sie nazywa?
Odpowiedź: Cody
[14 PYTANIE] W ktorym roku wprowadzono exp stage?
Odpowiedź: 2015
[15 PYTANIE] Do jakiego stroju Halloweenowego potrzebujemy Strange Helmet?
Odpowiedź: Vampire/ Wampir
[16 PYTANIE] Ile musimy dac PACC Run na Main, aby zmienic nazwe postaci majac 3499 poziom?
Odpowiedź: 4/ Cztery
[17 PYTANIE] Ile waza Demoniczne Spodnie? Nie chodzi tu o 1 cap!
Odpowiedź: 54.0/ 54
[18 PYTANIE] Z jakiego potwora wypada przedmiot o nazwie Brooches of Manadrain? Podaj dokladna nazwe! Nie mozesz sie pomylic!
Odpowiedź: Mysterious Shaman
[19 PYTANIE] Jaki przedmiot mozemy sobie wybrac wykonujac Annihilator Quest 2? Wymien 1 z 4 przedmiotow!
Odpowiedź: Great Axe, Magic Longsword, Golden Boots, 100 Crystal Coin
[20 PYTANIE] Kim jest NPC Starzec? Chodzi o jego wyglad.
Odpowiedź: Dziadem/ Dwarf/ Dwarfem/ Krasnoludem
Wszystkie 10 zadań:
[ZADANIE 1] Przynies mi 10 sztuk kwiatu ksiezycowego w skrzyni. Czekam w depo Evul pod nickiem: Buggy Loga
[ZADANIE 2] Przynies mi 36 sztuk amuletu chroniacego nasz ekwipunek. Przedmiot musi być w plecaku (obojetnie jakim). Czekam w temple.
[ZADANIE 3] Potrzebna mi jest krew, przynies mi jej caly worek. Czekam w depozycje Capital.
[ZADANIE 4] Przynies mi brudna peleryne, splesnialy ser, zgnile mieso oraz szczatki ryb w ciele szczura! Czekam w Evul pod nickiem: Buggy Loga
[ZADANIE 5] Przynies pile, puste wiadro oraz miotle w fioletowym worku. Czekam w depozycje Capital.
[ZADANIE 6] Skonczyly mi sie spear'y. Przynies mi 20 sztuk, czekam w Trainerach na CoD pod nickiem: Henorson
[ZADANIE 7] Leather Legs, Leather Armor, Leather Helmet oraz Mace przynies mi do swiatyni w glownym miescie. Przedmioty musza byc w parcelu.
[ZADANIE 8] Przynies mi 10 krwawych kwiatow oraz 2 ogniste miecze w obojetnie jakim plecaku! Czekam na gorze, tam gdzie Andy opowiada kawaly!
[ZADANIE 9] Jak widzisz lubie ogien, wiec przynies mi 200 ognistych grzybkow! Gdzie jestem? Musisz mnie znalezc!
[ZADANIE 10] Przynies mi kilof oraz 10 bialych grzybow. Czekam w pomieszczeniu z eventowymi teleportami!
Dzisiejsza punktacja:
Gracz | Punkty
Sqaua Junior | 10
Louis Vittoun | 25
Padsyud | 34
Wojteq | 10
Karl | 17
Klidd | 9
Soller | 9
Jedena | 1
Ammy | 3
Nayez | 7
Kicaii | 10
Soller | 4
Buggynom | 7
Wulfgar Von Cookie | 1
Drtrap Were Diler Apo | 12
Telas | 3
Leegion | 1
Knur Jajacaty | 1
Camelot | 8
Franciszek Ogier | 7
Knur Jajacaty | 6
Ozix | 3
Msciwa Jadwiga | 1
Farv | 2
Vimpexx | 1
Erniqq Rookereq | 1
Sonicx | 1
Malff | 1
Jan Parcel Drugi | 1
Mondeo | 1
Wpecilepa | 1
Cana Alberona | 1
Ryszawy Jelen Gustaw | 1
Punktacja ogólna:
Gracz | Punkty
Padsyud | 34
Louis Vittoun | 25
Karl | 17
Sqaua Junior | 10
Wojteq | 10
Kicaii | 10
Klidd | 9
Soller | 9
Camelot | 8
Nayez | 7
Buggynom | 7
Franciszek Ogier | 7
Knur Jajacaty | 6
Soller | 4
Ammy | 3
Telas | 3
Ozix | 3
Farv | 2
Jedena | 1
Wulfgar Von Cookie | 1
Leegion | 1
Knur Jajacaty | 1
Msciwa Jadwiga | 1
Vimpexx | 1
Erniqq Rookereq | 1
Sonicx | 1
Malff | 1
Jan Parcel Drugi | 1
Mondeo | 1
Wpecilepa | 1
Cana Alberona | 1
Ryszawy Jelen Gustaw | 1
Zabawa trwała około 2.5 godziny!
Jutro zaczynamy również od godziny 19:00!
Przypominam, że jutro za poprawną odpowiedź są 2 punkty, a za wykonanie zadania aż 3!
Jeszcze każdy może wygrać!
Jeżeli macie jakieś pytania albo zastrzeżenia to proszę pisać.
Do zobaczenia! :)
Ektoplazma
16-03-2022, 07:18
poziom trudności mnie zaskoczył, pytania nie należały do typowo łatwych :)
Gratuluje pomysłu i realizacji a uczestnikom powodzenia :list:
Nie widzę nic fajnego w robieniu eventu dla 12 osób, z jednej strony ok, z drugiej meh.
Wielkie emocje podczas pytań, jeszcze większe emocje podczas wykonywania zadań, czekam z niecierpliwością na godzinę 19
Sasha Rookslayer
16-03-2022, 20:34
Wszystkie 9 pytań wraz z odpowiedziami:
[1 PYTANIE] Kto jako pierwszy na serwerze wbil 3000 poziom?
Odpowiedź: Xixe
[2 PYTANIE] Ile dni PACC otrzymuja nowo zalozone konta?
Odpowiedź: 7/ Siedem
[3 PYTANIE] Ile zycia posiada potwor o nazwie Fiery Mage?
Odpowiedź: 220000
[4 PYTANIE] Na 1111 poziomie mozemy wykonac pewien Quest. Jaki to Quest?
Odpowiedź: Magic Axe/ Magic Axe Quest
[5 PYTANIE] Z jakimi potworami musimy sie zmierzyc po drodze do NPC Rodo?
Odpowiedź: Slime
[6 PYTANIE] Jak nazywa sie wlasciel domku, ktory posiada potwora o nazwie Dziub Dziub?
Odpowiedź: Shadiss
[7 PYTANIE] Wymien conajmniej 2 potwory, z ktorych mozemy zdobyc misia pande.
Odpowiedź: Nightbane, Devil Atom, Master Atom, Ant Queen
[8 PYTANIE] Jaki numer strony pamiętnika z dziennika Wolfganga mozemy zdobyc z potwora o nazwie The Evil Eye?
Odpowiedź: 50/ Pięćdziesiąt
[9 PYTANIE] Ilu graczy na calym serwerze posiada Kostium Grinch'a?
Odpowiedź: 4/ Czterech/ Cztery
Wszystkie 6 zadań:
[ZADANIE 1] Przynies mi 200 zwyklych czaszek oraz 2 pochodnie w ciele szkieleta. Pochodnie musza byc zapalone! Czekam przy pewnym teleporcie na terenie eventowym.
[ZADANIE 2] 8 KlejNutek w niebieskim worku.. Obojetnie jakich! Przynies mi to na Trainery w Capital City.
[ZADANIE 3] Potrzebuje 14 sztuk kamyczkow filozoficznych oraz 6 smoczych jaj. Przedmioty musza byc w czerwonym plecaku. Czekam na Ciebie w jakims depo pod nickiem: Buggy Loga
[ZADANIE 4] Bede szedl niedlugo na polowania i potrzebne beda mi mocne runy. Przynies mi 5 run naglej smierci, lecz pamietaj! Musza one miec po 105 uzyc kazda! Czekam na Ciebie pod brama u Talkative Tommi pod nickiem: Henorson
[ZADANIE 5] Znajomy lubi pomaranczowy kolor.. Niedlugo ma urodziny, wiec trzeba mu zrobic prezent. Przynies mi 5 pomaranczowych gwiazd. Maja byc one w prezencie! Czekam na Ciebie w swiatyni Capital.
[ZADANIE 6] Niedlugo ide na ryby, potrzebna mi bedzie wedka, 139 robakow oraz 5 malych rybek. Czekam obok Masakratora.
Dzisiejsza punktacja:
Gracz | Punkty
Kost | 16
Louis Vittoun | 24
Soller | 12
Wojteq | 16
Padsyud | 30
Karl | 18
Knur Jajacaty | 12
Camelot | 16
Scoatyle | 2
Dudo Wielki Ziomal | 12
Subutai | 16
Ziemniur | 6
Punktacja ogólna:
Gracz | Punkty
Padsyud | 64
Louis Vittoun | 49
Karl | 35
Wojteq | 26
Camelot | 24
Soller | 21
Kost | 16
Subotai | 16
Knur Jajacaty | 13
Dudo Wielki Ziomal | 12
Sqaua Junior | 10
Kicaii | 10
Klidd | 9
Nayez | 7
Buggynom | 7
Franciszek Ogier | 7
Knur Jajacaty | 6
Ziemniur | 6
Soller | 4
Ammy | 3
Telas | 3
Ozix | 3
Farv | 2
Scoatyle | 2
Jedena | 1
Wulfgar Von Cookie | 1
Leegion | 1
Msciwa Jadwiga | 1
Vimpexx | 1
Erniqq Rookereq | 1
Sonicx | 1
Malff | 1
Jan Parcel Drugi | 1
Mondeo | 1
Wpecilepa | 1
Cana Alberona | 1
Ryszawy Jelen Gustaw | 1
Zabawa trwała ponad 1 godzinę!
Jutro zaczynamy również od godziny 19:00!
Przypominam, że jutro za poprawną odpowiedź są 2 punkty, a za wykonanie zadania aż 4!
Jeszcze każdy może wygrać!
Jeżeli macie jakieś pytania albo zastrzeżenia to proszę pisać.
Do zobaczenia! :)
Sasha Rookslayer
17-03-2022, 20:25
Wszystkie 7 pytań wraz z odpowiedziami:
[PYTANIE 1] Jak brzmial poprzedni nick gracza Czogori?
Odpowiedź: Merranus
[PYTANIE 2] Jaka nagrode otrzymujemy od Ahmeda na Main'ie za wykonanie 70 zadania?
Odpowiedź: Broszka/ Brooches/ Brocha
[PYTANIE 3] Podaj dokladna date odpalenia serwera APO 7.6.
Odpowiedź: 13 Listopad 2005 / 13.11.2005
[PYTANIE 4] Ile maksymalnie mozemy zdobyc kokosow z potwora o nazwie Demon Lord?
Odpowiedź: 10/ Dziesiec
[PYTANIE 5] Pod jaki numer musimy wyslac SMS, aby otrzymac PACC Rune?
Odpowiedź: 91958
[PYTANIE 6] Kto w 2012 roku otrzymal miano Najlepszej Osoby Ekipy Serwera?!
Odpowiedź: Tygrys
[PYTANIE 7] Za co mozemy otrzymac "House Price"? Tzw. znizke do dodatków w domkach? Nie chodzi tu o konkurs, loterie, event.
Odpowiedź: Prezentacja/ Prezentacja Serwera/ Film promujacy
Wszystkie 5 zadań:
[ZADANIE 1] Kolekcjonuje bardzo ladne rzeczy, dlatego przynies mi Golden Boots, Golden Legs, Golden Armor oraz Golden Helmet w zlotym worku. Czekam w depozycie.
[ZADANIE 2] Postanowilem zrobic zupe grzybowa, niestety nie mam skladnikow. Musisz mi dostarczyc 35 sztuk brazowych, 25 ognistych, 15 bialych, 10 zielonych oraz 5 pomaranczowych grzybow. Trainery? Tak, tu jestem.
[ZADANIE 3] Teraz cos trudniejszego.. Czas na tarcze, mianowicie: Wooden, Studded, Brass, Plate, Copper oraz Bone przynies mi do swiatyni w Capital.
[ZADANIE 4] Weze? Nie lubie ich, ale musisz mi ich dostarczych 20 sztuk w zielonym plecaku.
[ZADANIE 5] Smocza szynka jest bardzo syta, potrzebuje jej do uzuepleniania zapasow! Przynies mi jej 44 sztuki. Czekam w starodawnym zamku wypelnionym niebezpiecznymi smokami! Zielona postac? Tak, to ja!
Dzisiejsza punktacja:
Gracz | Punkty
Padsyud | 26
Louis Vittoun | 22
Dudo Wielki Ziomal |14
Wojteq |14
Karl |14
Jan Wielki Wojownik |14
Klidd |2
Michal Ich Troje | 14
Ksiadz Natanek |8
Erniqq Rookereq | 8
Elwira Zlotousta | 4
Robercik Lewandowski | 4
Myterro | 2
Punktacja ogólna:
Gracz | Punkty
Padsyud | 90
Louis Vittoun | 71
Karl | 49
Wojteq | 40
Dudo Wielki Ziomal | 26
Camelot | 24
Soller | 21
Kost | 16
Subotai | 16
Jan Wielki Wojownik | 14
Michal Ich Troje | 14
Knur Jajacaty | 13
Klidd | 11
Sqaua Junior | 10
Kicaii | 10
Ksiadz Natanek | 8
Erniqq Rookereq | 8
Nayez | 7
Buggynom | 7
Franciszek Ogier | 7
Knur Jajacaty | 6
Ziemniur | 6
Soller | 4
Elwira Zlotousta | 4
Robercik Lewandowski | 4
Ammy | 3
Telas | 3
Ozix | 3
Farv | 2
Scoatyle | 2
Myterro | 2
Jedena | 1
Wulfgar Von Cookie | 1
Leegion | 1
Msciwa Jadwiga | 1
Vimpexx | 1
Erniqq Rookereq | 1
Sonicx | 1
Malff | 1
Jan Parcel Drugi | 1
Mondeo | 1
Wpecilepa | 1
Cana Alberona | 1
Ryszawy Jelen Gustaw | 1
Zabawa trwała ponad 1 godzinę!
Mam nadzieje, że się fajnie bawiliście.
>> WYNIKI (http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=141368) <<
Czas mija, nagroda niczyja?
Sasha Rookslayer
25-03-2022, 21:04
Czas mija, nagroda niczyja?
Czas minął, nagrodę przyjął?
1st R. Boonek
25-03-2022, 22:27
Nie wiem o co chodzi, bo nie chciało mi się czytać.
Siema sasha, fajny konkurs.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.