View Full Version : Regulamin [Dyskusja - rozwiązanie sporów]
Witajcie,
przychodzę do Was z prośbą o wyrażenie opinii na temat obecnego regulaminu. Z mojej perspektywy biorąc pod uwagę ilość zgłoszeń w trakcie najazdów, bo ktoś kogoś pushnął, ktoś zrobił coś jeszcze innego jest bardzo duża, co chcielibyśmy wyeliminować. Sprawa blokowania respawnów czy wszelakich miejsc na mapie jest równie istotna, a tą kwestie także chcielibyśmy postawić jasno - blokujesz = ban(?). Temat dotyczy regulaminu jako ogół dlatego proszę o wszelkie sugestie, zarzuty i propozycje tego co powinniśmy zrobić oraz jak według Was graczy powinien być stworzony i egzekwowany jakże istotny regulamin gry. Jeśli ustalimy wspólnie co należy poprawić, aby grało Wam się przyjemnie pod tym kątem zrobimy to jak najszybciej - zapraszam do dyskusji.
*proszę o przemyślane i uargumentowane wypowiedzi.
Jestem w szoku. W szoku pozytywnym.
Wrócmy do starego regulaminu. Lurowania (nawet na Ahmedowych) powinny być karane, wchodzenie na Ahmedowe będąc nie zaproszonym również powinno być zakazane... Blokowanie respa karane, bicie potworków podczas Twojego expa również karane. Ale powiększy to ilość zgłoszeń, więc szczerze nie widzę światełka w tunelu. Poza tym jako Administracja jesteście stronniczy, macie osobne zdania albo problem z komunikacją (jeden pisze to, potem pisze co innego bo ktoś inny napisał to i tamto). Polecam byście podziękowali tym którzy nie uczestniczą w rozwoju serwera. Są gracze lub byli gracze, którzy się starają o bycie chociażby Tutorem. Ten serwer jest w bagnie i jedyna opcja to wykonać jakikolwiek ruch żeby móc sprawdzić czy wydostaniemy się czy pochłonie Nas na samo dno (The End).
Flyfek
odpowiem Ci bez głupich docinek mimo, że masz NOS większy niż Ja stopę... Gdybym robił nagrania albo screeny tak jak Ty to napewno miałbym więcej materiału dowodowego na Twoją hipokryzje, niż sam posiadasz.
Fan Wypowiedzi Perona
spokojnie oddychaj... W jednym poście już napisałem... Wrócą wszyscy i będzie jak zawsze (będziesz bitym Ty i ta śmieszna Gildia Gimbasy czy jak tam zwie się). Na dzisiejszym APO gra za mało osób by stanąć gdzie kolwiek. Dla jednych po tej stronie są nieudacznicy dla drugich po innej. Więc Trollu trzeba zrobić coś żeby gracze wrócili, bądź chcieli tu grać. Dla Mnie usunięcie takiego Trolla jak Ty (niedorozwiniętego gracza) bardzo pomogłoby w rozwinięciu się tego serwera.
Edward12
06-07-2022, 13:38
Według mnie
Co do botów: jeśli ktoś nie udowodni np złapanie gracza na tym samym 3x dłuższy ban, danie szansy udowodnienia że nie używa się bota, tak jak Lirtes mi dał i udowodniłem że nie używam.
Blokowanie respów- masz skulla albo blokujesz bo ktoś ma rs-a.
Wbijanie na respy to najlepsza forma rozgrywki.
Najazdy- zakaz pushowania lurowania mobów,.oraz dojście do odebrania lootu. Masz skulla mozesz pushowac zabić przed odebraniem
Chcesz coś blokować na mapie? To odpalasz skulla nie masz skulla =ban. (Chyba że ktoś ma rs-a)
Ogrodnik
06-07-2022, 13:39
Jakie kolwiek umyślne blokowanie dostepu do części mapy z/bez pk = Ban
Utrudnianie zabawy z najazdu/automatu (Push, zabijanie, rzucanie itemow na ciało boosa, specjalne lurowanie mobów) = Ban
Dlaczego tak uważam? Ostatnie miesiące na apo walka głównie polega na blokowaniu przez ek mapy by inni gracze mogły expic, co przynajmniej dla mnie jest dość głupie. Można bić się na respie albo przed respem a nie stać godzinami w jednym miejscu bo akurat ktoś chce zrobić speeda....
Wszyscy gracze tracą przez takich ludzi którzy push/luruja i motyw najazdu dla wszystkich traci sens. Tak samo z zamkiem Ahmeda, dla mnie gildie które postawiły potwora powinna mieć możliwość odebrania z niego loota.
Kiedyś nie można bylo ruszać „nie swoich“ potworków i wiele lat ta zasada dobrze funkcjonowała.
Ale dla mnie również możemy się i wszędzie bić, nie problem. Lecz w tedy wszystkie te mechaniki tracą sens a losowi gracze/low lvl nic frajdy nie mają.
Moon Red
06-07-2022, 13:59
Żaden regulamin nic nie zmieni, każdy wie kto na serwerze ma wodogłowie i usilnie przeszkadza w grze innym, takie osoby powinny być usunięte na stałe. Poleciałby perm dla paru graczy, to reszta by grzecznie usiadła na dupie i by się skończył cyrk. To już nie te czasy że ludzie mają po 12 lat, większość z grających osób podchodzi już pod 30 :v
A co do nagród z bossa, zróbcie system taki jak na realu jest, że z bossów z których każdy dostaje loota, można odebrać w skrzynce albo z automatu worek jest w depo
Blokowanie respa -ban
Utrudnianie wzięcia lota z potworka typu stawanie na niego ,rzucanie itemów (co można było zauważyć podczas świątecznych najazdów)Ale wobec tych co to robili nie wyciągnęliście żądnych konsekwencji
Jechanie po rodzinie nawet na pw za to powinien być z automatu ban
3x bany za boty deleted konta może w końcu był by porządek
Utrudnienia na najeździe w postaci umyślnego rzucania magic wally przed wejściem na najazd i auto push powinien być ban . Skoro w ev przy npc Schwaab dostał bana za suwanie to dlaczego dark i Kosmej nie dostali na wczorajszym najeździe bana za pusha był jeszcze jeden delikwent do rzucania m wally specjalnie aby paść .
Specjalnie lurowanie moobów za to również powinien być ban ale nie dla wybranych graczy przez administracje tylko dla wszystkich gracz. Dark za swoje przewinienia już dawno powinien nie grać na tym serverze ale wy sobie z tego nic nie robicie. Ludzie dostają bany po 3 tygodnie a ludzie z fantasy po 2h mają ub i jeszcze sie publicznie tym szczycą . Niestety ale zmiana regulaminu nic nie zmieni skoro administracja będzie jednostronna. Niestety ten server stał się dnem zamiast starać się przywrócić go na szczyt jak kiedyś to robicie wszystko aby odrzucić ludzi od grania..
Pozdrawiam :]
Sasha Rookslayer
06-07-2022, 14:09
Nie wiem jak jest teraz (nie pamiętam), ale:
Proponuje bany za następujące czynności:
Utrudnianie odebrania łupów z potworów, z których zdobycz jest dla każdego (rzucanie przedmiotów, pushowanie).
Lurowanie bossów (Ahmed, Satan, Peter, Creator, itd.).
Blokowanie respów (nawet z czaszką).
3 bany za boty równa się z usunięciem postaci.
PS. Tutaj i tak się nic nie zmieni patrząc na obecną Administracje serwera i na to, że Mortiis ma wyjebane.
Szalomek
06-07-2022, 15:14
Regulamin przede wszystkim powinien chronić nowych graczy, dlatego proponuję wprowadzenie ochrony dla nowych graczy, aby wykluczyć patologie, ze 100 lvl jest zabijany przez 2k lvl. Należałoby ustalić maksymalny stosunek lvl do lvla, którego możemy bić, a którego już system nie pozwala.
Utrudnianie odebrania lootu z potworów co jest loot dla all powinien być karany tak samo jak za boty.
Należy skończyć z praktyką banowania za boty małymi karami, a po okresie bana ludzie totalnie sobie z tego nic nie robią, dlatego kara powinna być jeszcze bardziej rygorystyczna.
3 bany za boty równa się usunięciem postaci. (Dobry pomysł Sasha)
Przydałoby się wykluczyć trolli z GC, bo poprzez nich wielu nowych graczy logujących się tutaj rezygnuje z dalszej gry widząc jaka patologia dzieje się na GC - nie muszę pisać że chodzi o Dudo i Jana wielkiego, ale również o kilku innych.
Regulamin powinien być jak najbardziej "twardy", aby zniechęcać graczy do jego łamania.
PS. W jakich przypadkach Administracja korzysta z zablokowania komendy !speed? Nigdy o tym nie słyszałem. Martwy pkt? :D
[...]co potem zrobić jak owa postać blokuje dostęp do respa jakiemuś wiekszemu lvl? To trzeba by było jakoś mądrze rozegrać
Mądrze to wystarczy pomyśleć. ;)
Osoby z niskimi lvlami nie mają dostępu na Wasze respy. Do tego wymagane są stroje, myślisz, że opłacałoby się robić je tylko po to żeby blokować Wam respy?
Poza tym respy są zabezpieczone bramkami lvlowymi, więc mam nadzieje, że rozwiałem Twoje wątpliwości.
Nie widze sensu w tych propozycjach,
Aktualnie ban za bota trwa 10-14d moim zdaniem jest to wystarczająco aby "przemyśleć grę na bocie"
3 bany za bota = delete < Takim sposobem zbanujecie minimum połowę graczy która jeszcze tu gra i trzyma serwer na nogach.
Jeżeli po raz enty ma bana za boty to nic nie daje mu 14ście dni przemyślenia. Kara powinna być surowsza moim zdaniem, a regulamin takie osoby mają w głębokim poważaniu :)
Nikt nie chce zrobić z tego serwera non-pvp, a jedynie wprowadzić reguły, które będą w jasny sposób egzekwowane - jak się domyślasz po to jest ten temat założony w takiej formule, aby wypracować wspólną jego edycje. Boty zawsze były ingerencją w grze, a jak chcesz pokazać umiejętności to po co Ci one? Mam wrażenie, że chciałbyś jeszcze inny system wprowadzić bot - pvp serwer. Przezajebiście :) Drużyna Allegro Team broni bociarzy. :)
Ależ temat!!!!!
Jestem pod wrażeniem. Oczywiście odniosę się do przedmówców. Wyczerpali wiele kwestii odnośnie blokowania itd.
Zaczynajmy:
Jestem w szoku. W szoku pozytywnym.
Wrócmy do starego regulaminu. Lurowania (nawet na Ahmedowych) powinny być karane, wchodzenie na Ahmedowe będąc nie zaproszonym również powinno być zakazane...
Jestem jak najbardziej na tak!!!!
Grałem chwile na rooku, tam mimo że są guild które rywalizują, nie ma rozpierdalania Ahmedowych. To jest super (pełna kulturka). Lurowanie na Automatach? To temat rzeka. Bossów jestem w stanie się zgodzić w stu procentach (Peter, Stiff, Compo). Reszta mobów które są na najeździe po ubiciu bossa wydaje mi się bez sensu, są to wiele nie znaczace moby.
Według mnie
Blokowanie respów- masz skulla albo blokujesz bo ktoś ma rs-a.
Najazdy- zakaz pushowania lurowania mobów,.oraz dojście do odebrania lootu. Masz skulla mozesz pushowac zabić przed odebraniem
Chcesz coś blokować na mapie? To odpalasz skulla nie masz skulla =ban. (Chyba że ktoś ma rs-a)
Bang!
Tutaj wrzucę screena hipokryzmu nr 1:
https://i.imgur.com/VJ6oZ9n.png
Odniosę się do tego pkt. Jestem oczywiście na tak, tylko szkoda bo wtedy dużo osób blokujacych respy Savarowi dostała by bana, prosiłbym o wprowadzenie owego pkt.
Dorzucę odnośnie rs, ostatnio byłem posiadaczem owego artefaktu. Showtus dostał bana za blokowanie dojścia do mnie, wiec traktujmy wszystkich po równo.
Jakie kolwiek umyślne blokowanie dostepu do części mapy z/bez pk = Ban
Utrudnianie zabawy z najazdu/automatu (Push, zabijanie, rzucanie itemow na ciało boosa, specjalne lurowanie mobów) = Ban
Dlaczego tak uważam? Ostatnie miesiące na apo walka głównie polega na blokowaniu przez ek mapy by inni gracze mogły expic, co przynajmniej dla mnie jest dość głupie. Można bić się na respie albo przed respem a nie stać godzinami w jednym miejscu bo akurat ktoś chce zrobić speeda....
Wszyscy gracze tracą przez takich ludzi którzy push/luruja i motyw najazdu dla wszystkich traci sens. Tak samo z zamkiem Ahmeda, dla mnie gildie które postawiły potwora powinna mieć możliwość odebrania z niego loota.
Kiedyś nie można bylo ruszać ânie swoichâ potworków i wiele lat ta zasada dobrze funkcjonowała.
Ale dla mnie również możemy się i wszędzie bić, nie problem. Lecz w tedy wszystkie te mechaniki tracą sens a losowi gracze/low lvl nic frajdy nie mają.
Bang!
Next hipokryta:
https://i.imgur.com/ehld8Dv.png
Odniosę się do blokowania respów, jesteś w tym mistrzem. Piszesz o staniu dluższy czas w jednym miejscu. Gościu Ty potrafiłeś stać jak dzieciak bez skulla godzine, aby tylko móc zblokować respa Savarowi.
Odnośnie bicia nie swoich potworków, niestety ale uważam ze to normalna rzecz. Wbijam na respa i próbuje o niego rywalizować, nie mam fragów to próbuje przeszkadzać. Tyle w temacie.
Jeśli chodzi o Najazdy w Twoim przypadku:
https://i.imgur.com/rHfwSAq.png
Niesłuszny ban, było to w imię zasady:
22:18 [Informacja] Podczas takich najazdow zabronione jest utrudnianie odebrania loota poprzez rzucanie m walli lub itemow na cialo. PvP jest w pelni dozwolone i nie bedzie banowane.
Tobie jedynie przyznam racje odnośnie Ahmedowych, na rooku to jest sztos!
Blokowanie respa -ban
Jechanie po rodzinie nawet na pw za to powinien być z automatu ban
Specjalnie lurowanie moobów za to również powinien być ban ale nie dla wybranych graczy przez administracje tylko dla wszystkich gracz. Dark za swoje przewinienia już dawno powinien nie grać na tym serverze ale wy sobie z tego nic nie robicie. Ludzie dostają bany po 3 tygodnie a ludzie z fantasy po 2h mają ub i jeszcze sie publicznie tym szczycą . Niestety ale zmiana regulaminu nic nie zmieni skoro administracja będzie jednostronna.
Jestem w stu procentach zgodny z Toba !! Odnośnie jedynie 2 pierwszych rzeczy.
Jeśli możesz to skończ płakać odnośnie stronności. Ja rownież dostaje bany i nie płacze..
Jeszcze mamy jednego delikwenta który chyba się tutaj nie wypowiedział, lecz przedstawię go wam. Nasz Szmalec bloker nr 1 respów.
https://i.imgur.com/Nv5LDYy.png
Regulamin przede wszystkim powinien chronić nowych graczy, dlatego proponuję wprowadzenie ochrony dla nowych graczy, aby wykluczyć patologie, ze 100 lvl jest zabijany przez 2k lvl. Należałoby ustalić maksymalny stosunek lvl do lvla, którego możemy bić, a którego już system nie pozwala.
Przydałoby się wykluczyć trolli z GC, bo poprzez nich wielu nowych graczy logujących się tutaj rezygnuje z dalszej gry widząc jaka patologia dzieje się na GC - nie muszę pisać że chodzi o Dudo i Jana wielkiego, ale również o kilku innych.
Regulamin powinien być jak najbardziej "twardy", aby zniechęcać graczy od jego łamania.
Odniosę się tutaj do bicia postaci z niskim lvl, jestem w zupełności za tym, lecz co potem zrobić jak owa postać blokuje dostęp do respa jakiemuś wiekszemu lvl? To trzeba by było jakoś mądrze rozegrać
Trolle były, są i będą na serwerze. Można usunąć niektóre ale inne przyjda
Reasumujac, ogólnie odnośnie obrażania itd. Jak ktoś wyzywa mnie, mam to w dupie, ale nie bawmy się w dno i nie wyzywajmy rodzin itd. Słowo "Alimenciarz" w mojej ocenie również mnie obraża. Jestem z moimi dziećmi, nie płace alimentów bo nie ma takiej potrzeby. To pomówienie.
Jeśli chodzi o blokowanie respów. W mojej ocenie powinny być bany za blokowanie dojścia. To jest rozgrywka pomiędzy wieloma graczami. Czasem nam wbija na respa, czasem my wam. Tak to wygląda.
W mojej ocenie czy ktoś ma skulla czy nie, nie ma to większego znaczenia.
Ahmedowe tak jak wcześniej pisałem. Pochwalam zasady panujące na rooku.
W tym momencie tyle, resztę postaram się dorzucić później.
Fan Wypowiedzi Perona
06-07-2022, 16:49
Zacznijmy od tego że większość ludzi na mainie uznaje rozgrywkę pvp tylko na pvpevencie. Pojęcie rywalizacji dla tych bakłażanów obejmuje tylko zdobywane punkty doświadczenia. Od serca polecam zmienienie wyspy na wyspę początkujących. Tam was nikt nie będzie zabijał.
Przejdźmy do sedna tematu - regulamin:
Z mojej perspektywy biorąc pod uwagę ilość zgłoszeń w trakcie najazdów, bo ktoś kogoś pushnął, ktoś zrobił coś jeszcze innego jest bardzo duża, co chcielibyśmy wyeliminować. Sprawa blokowania respawnów czy wszelakich miejsc na mapie jest równie istotna, a tą kwestie także chcielibyśmy postawić jasno - blokujesz = ban(?).
Żaden regulamin nic nie zmieni
Albo regulamin albo anarchia.
Proste, ze anarchia.
Brak regulaminu uszczupli liczbę zgłoszeń. W większości przypadku nagrodzi osoby, które poświęciły najwięcej zł/czasu na rozwój postaci. Granie większą grupą ludzi zacznie mieć jakiś sens. Wypleniło by to nieudaczników i nohandów.
Blokowanie:
Na blokowaniu nigdy nie traci janekbakłażanek123 tylko osoby z wrogich klanów. Na sensowne zblokowanie danego miejsca jest potrzebne 2/3 osoby. Na przebicie się jeszcze większa liczba ludzi. Napędza to tylko rozgrywkę i liczbę online.
Ktoś ci blokuje respa?! przez to nie masz gdzie expic?! może pójdziesz na inny resp? bo masz ich kurw z 8?
Najazdy/bosy:
Przykrzy socjaliści.... Najazd nie jest obowiązkiem dla wszystkich i dobrem dla wszystkich. Nie odebrałeś lota? Masz pecha. Jedynie co można poprawić to mechanikę odbierania lota z bosów z dropem dla wszystkich - brak możliwości dawania itemów na ciało, mwali na ciało, używania nożyka czy worka na krew.
Nie wyobrażam sobie, że będę bił wspólnie bosy z kichasiem czy pedwardem. Jak będę miał okazje to z bomby wbijam się w nich z 2 creatorami *kamikadze* - jakiś janekbakłażanek123 stał obok kichasia? miał pecha. Już wie żeby nie stać koło nieudaczników.
Gdy jest najazd w dobrym miejscu nie ma problemów z odebraniem lota czy lurowaniem mobów :cisza: polecam lepiej dobierać miejsca to nie będzie tyle zgłoszeń.
Nie będę pisał więcej bo i tak zrobicie co chcecie.... pier socjaliści.
Mikul1960
06-07-2022, 17:13
Siema wszystkim fajnie ze ktoś chce cos z ta patologia zrobić która panuje na serwerze przez którą wiele graczy odchodzi dlatego liczba ludzi online mamy jaka mamy a wiec do rzeczy.
Bosy Ahmedowe - powinien być całkowity zakaz lurowania mobów nawet ze skull-em, fragowania, pushowania na bosie, ktoś kogo nie lubisz postawił bosa nikt ci nie każe wchodzić myślę ze kwestia dogadania się miedzy gildiami i da rade zrobić wszystko po to wchodzimy płacimy za to itemem żeby moc sobie spokojnie ubić i odebrać loot'a wiele mniejszych lvl pada ze względu na to ze ktoś po prostu wpadł i zaczą lurować czy fragować słyszałem o bosach na rooku i jestem na TAK żeby było tak jak tam
Automaty/najazdy - również proponuje żeby był zakaz lurowania, pushowania, bicia się po to są te bosy żeby mógł każdy wejść ubić i odebrac loota
Blokowanie dostępu - blokowanie dostępu do respa wzięło się dokładnie z tego ze jedni drugim wpadają na respa i po prostu nie dają expic dacie zakaz przeszkadzania w expie nie będzie problemu z blokowaniem jego. Jestem za tym ze jedynie można blokować RS'a
wpadanie na respy drugiej osobie lurowanie bicie itd - i tu wisienka na torcie jak dla mnie powinien być zakaz wbijania na respy przez osoby drugie rozumiem server pvp ale jak flyf ( Paranoid ) potrafi wpasc na dwarfy po gracza XXX gdzie różnica lvl jest wielka to co on ma zrobić ( flyf będzie wiedział o co chodzi bo wtedy akurat byłem i widziałem to gdzie później dostał na łeb on i Showtus ) nie expic bo jakis burak sobie cos ubzdurał tak? przez to właśnie traci ten server ludzi przez chamstwo zero kultury a później posty na forum trickstera bo Mortiis nic nie robi z serverem zacznijmy pierwsze od siebie a później miejmy pretensje do administracji czy założyciela servera sami mamy przykład gracza o nicku XXX wpadamy mu na speeda gdzie chłop padnie raz od razu wylewa żale odejść z gildi nie może bo powiedzieli mu ze będą go bić i w gildi tez raczej nie może zostać jak chce expic tak źle i tak niedobrze szkoda mi gościa i z drugiej strony rozumiem ze się wkurza bo chcesz sobie odpalić komputer otworzyć piwko pograć poexpic to nie dadzą i na tym właśnie tracą małe lvl będziesz z jedna gildia druga ci nie da poexpic i tak właśnie w koło nie każdego stać na postać 5k+ chcemy się bić mamy wielka mape testujmy swoje gildie w taki sposób a nie ze wpadnie ci na speed 4 osoby i wtedy są wielcy czy na Ahmedowe najazdy itd to jest tylko i wyłącznie moje zdanie na ten temat trochę więcej kultury a server stanie na nogi ale żeby ta kultura była musi cos z tym administracja zrobić bo ani jedni ani drudzy nie odpuszczą nie myślę tu o sobie a myślę tu o innych głownie o mniejszych lvl którzy wracają albo zaczynają przygodę. Pozdrawiam
Ahmedowe Potwory - Zrobić tak jak tut na roku, kratka że jak wejdzie jedna ekipa to druga nie ma wstępu.
Najazdy - zakaz jakiegokolwiek lurowania potworów na ludzi, czy to z pk czy bez.
+ zakaz rzucania czegokolwiek na ciała bosów gdzie loot jest dla każdego.
Expy? - Nie zmieniał bym nic, ale dla takiego Flyfa co pisze że musi podejść osoba z pk pokazać mu się to <- za to bym banował Flyfa bo utrudnia tym innym expienie ;)
Pozwolę sobie dodać swoje trzy grosze do tematu, może wspólnymi siłami coś zmienimy.
Wiec zacznę od blokowania dojścia do respów, moim zdaniem powinno być to banowane, skoro respawn jest publiczny to blokowanie go jest łamaniem regulaminu, gdyż osoba blokująca zabiera resp dla siebie/kolegów.
Bosy Ahmedowe, najlepszym rozwiązaniem będzie wprowadzenie czegoś takiego że jak już wejdzie ekipa i zacznie bić danego bossa, to kolejna ekipa nie ma możliwości wejścia.
Najazdy czy to te automatyczne czy robione przez Administracje, pushowanie, lurowanie oraz przeszkadzanie w odbieraniu lota, poprzez zarzucanie itemów czy mwalla powinno być surowo karane, nie jest to lot dla jednej osoby a dla wszystkich, najazd też jest zrobiony dla wszystkich więc dlaczego jedna osoba moze odebrać loot, rzucić mwalla i miec wyjebane na reszte... Wrzucam przykład pushowania przez gracza, który do teraz nie dostał bana za coś co jest zabronione, więc słowa użytkowników powyżej mają jakiś sens odnośnie tego że Administracja jest lekko stronnicza, bo każdy z QK który byłby na takim nagraniu otrzymałby bana i nie raz już otrzymał. Polecam obejrzeć od 2:00
https://www.youtube.com/watch?v=ldvvwKekwdw&feature=youtu.be
A co do wybijania potworów na respie, myślę że powinno być to zabronione i banowane, ale tylko i wyłącznie gdy gracz któremu ktoś wbił na respa dobrze to udokumentuje czyt. Gracz X expi na Ombniach, przybiega gracz Y i zaczyna z nim expic, przeszkadzając mu, gracz X zabija gracza Y na fraga, po czym gracz Y przybiega po raz kolejny i kolejny, aż graczowi X kończą się fragi. Gracz X przy zabijaniu nagrywa filmik, udowadnia to że fragował gracza Y a ten notorycznie przybiegał na resp i wybijał mu moby.
1st R. Boonek
06-07-2022, 19:55
Ja proponuje aby dwie strony konfliktu znalazły jakieś rozwiązania które ich interesują, możesz panie Point założyć do tego temat a nastepnie z tych propozycji możemy ułożyć coś co zadowoli obie strony. Bez głosowań które jak wiadomo dominowane są przez kolesiostwo.
To jest właśnie ten temat panie Boonek]
Teraz dopiero, bo tak napisałem xd
ZozolDeNoob
06-07-2022, 21:15
3 bany za boty równa się usunięciem postaci. (Dobry pomysł Sasha)
3 bany za boty równa się z usunięciem postaci.
3x bany za boty deleted konta może w końcu był by porządek
Nie widze sensu w tych propozycjach,
Aktualnie ban za bota trwa 10-14d moim zdaniem jest to wystarczająco aby "przemyśleć grę na bocie"
3 bany za bota = delete < Takim sposobem zbanujecie minimum połowę graczy która jeszcze tu gra i trzyma serwer na nogach.
Gościu tutaj nawet nie musisz mieć bota wystarczy że odpalisz jakiegoś innego OTC w którym postacie zginają kolana i gra chodzi płynnie to już się dojebią, że gra za płynnie chodzi xD
Co do regulaminu to według mnie z PK powinno się robić co się chce tj. wyzywać starych (XD), lurować moby, blokowac respy, lurowac bossy, zabijać noobów z 100lvlem aż fragów zabraknie. Nie róbcie z serwera non-pvp. Natomiast jeżeli ktoś luruje bez pk to z automatu powinien być ban. Jeżeli komuś nie odpowiada rozgrywka Tibii, która od zawsze wiązała się z wbijaniem na respy itd to proponuję zmienić grę. Ewentualnie rookgard.
Zarexoholik?
07-07-2022, 02:11
Co do regulaminu to według mnie z PK powinno się robić co się chce tj. wyzywać starych (XD)
Ile ty masz lat? Co za żenada/kompromitacja. #patologia
#topic
Ahmed - wprowadzić możliwość wejścia na bossa na zasadzie wejścia np. na The Annihilator Quest, czyli X osób na kratkach + dźwignia i np. 15 minut na zabicie bossa, potem wyrzuca z areny.
Co do lurowania, KSowania, utrudnianie odbieranie loota itd. - jestem żeby to wszystko było dozwolone. To element tej gry, czyli PvP. Nie powinno być tylko blokowania dostępów do miejsc na mapie przy pomocy przedmiotów typu stoły/noobcharów - oczywiście wyjątek white skull/red skull. Przy czym nie może być sytuacji, że blokujesz wejście na resp, bo twój kolega na nim expi i co jakiś czas zaznacza cię na fraga by utrzymać white skulla.
Ile ty masz lat? Co za żenada/kompromitacja. #patologia
#topic
Ahmed - wprowadzić możliwość wejścia na bossa na zasadzie wejścia np. na The Annihilator Quest, czyli X osób na kratkach + dźwignia i np. 15 minut na zabicie bossa, potem wyrzuca z areny.
Co do lurowania, KSowania, utrudnianie odbieranie loota itd. - jestem żeby to wszystko było dozwolone. To element tej gry, czyli PvP. Nie powinno być tylko blokowania dostępów do miejsc na mapie przy pomocy przedmiotów typu stoły/noobcharów - oczywiście wyjątek white skull/red skull. Przy czym nie może być sytuacji, że blokujesz wejście na resp, bo twój kolega na nim expi i co jakiś czas zaznacza cię na fraga by utrzymać white skulla.
Według mnie jak na razie najlepsza propozycja!
Serwer jest PvP, a tak naprawdę z PvP to tutaj nic nie zostało, bo zawsze jakieś płacze były, że ten mu luruje, że ten bije, a ma 800 lvli więcej itd.
Odnosząc się do tematu oraz Waszych wypowiedzi, po kolei:
Według mnie
Co do botów: jeśli ktoś nie udowodni np złapanie gracza na tym samym 3x dłuższy ban, danie szansy udowodnienia że nie używa się bota, tak jak Lirtes mi dał i udowodniłem że nie używam.
(Chyba że ktoś ma rs-a)
Owszem, również zgadzam się że wydłużenie kar za używanie botów do powiedzmy miesiąca, rosnąco z kolejnymi banami co mogłoby zostać jasno określone w regulaminie. Jeśli ktoś w tym miejscu zamierza płakać to oznacza jedno, lubi czasem się odpalić - co na to ja? Jeśli Ci nie pasuje gra bez botów to nie graj wcale.
Jakiekolwiek umyślne blokowanie dostepu do części mapy z/bez pk = Ban
Również jestem podobnego zdania, natomiast w tym wszystkim chodzi mi głównie o to, abyście to Wy - gracze, ustalili jedną kwestię aby później nie było niejasności na etapie zgłoszeń w trakcie łamania regulaminu.
A co do nagród z bossa, zróbcie system taki jak na realu jest, że z bossów z których każdy dostaje loota, można odebrać w skrzynce albo z automatu worek jest w depo
Pomysł loot'a ze skrzynki podoba mi się, myślę że jeśli wzięlibyśmy ten temat pod lupę i reszta ekipy też bym za tym była jest to do zrobienia.
PS. Tutaj i tak się nic nie zmieni patrząc na obecną Administracje serwera i na to, że Mortiis ma wyjebane.
Potrzymaj mi piwo optymisto. :piwo:
Regulamin powinien być jak najbardziej "twardy", aby zniechęcać graczy do jego łamania.
Po pierwsze system fragów jest ograniczony, 6k lvlowi nie opłaci się zabijać 100 poziomu, jak to zrobi to są skrajne przypaki. Prawo dżungli zawsze wygra, a ten serwer jest PVP - przypominam.
Co to 'twardości' jestem zwolennikiem zwiększenia kar przy równoczesnym postawieniu kilku spraw jasno włącznie z określonym czasem banów bez możliwości skrócenia ich czasu.
Przejdźmy do sedna tematu - regulamin:
Z mojej perspektywy biorąc pod uwagę ilość zgłoszeń w trakcie najazdów, bo ktoś kogoś pushnął, ktoś zrobił coś jeszcze innego jest bardzo duża, co chcielibyśmy wyeliminować. Sprawa blokowania respawnów czy wszelakich miejsc na mapie jest równie istotna, a tą kwestie także chcielibyśmy postawić jasno - blokujesz = ban(?).
Żaden regulamin nic nie zmieni
Albo regulamin albo anarchia.
Proste, ze anarchia.
Brak regulaminu uszczupli liczbę zgłoszeń. W większości przypadku nagrodzi osoby, które poświęciły najwięcej zł/czasu na rozwój postaci. Granie większą grupą ludzi zacznie mieć jakiś sens. Wypleniło by to nieudaczników i nohandów.
Źle mnie zrozumiałeś, aczkolwiek też niejasno wyraziłem swoje zdanie. Nie chcemy wyeliminować zgłoszeń aby mieć mniej roboty, chcemy pozbyć się zgłoszeń w których sytuacja jest niejasna i regulamin nie mówi jasno co zrobić, bo są odwieczne kłótnie. (Ktoś mnie pushuje - okej, ale w stronę potwora co powoduje śmierć czy jednak obok siebie co tylko kogoś zdenerwuje - i jak tu za to zbanować?). Moim zdaniem jest egzekwowanie regulaminu i chce to robić poprawnie, a przede wszystkim sprawiedliwie aby każda sytuacja nie podlegała wątpliwościom względem banować/nie banować.
Bosy Ahmedowe - powinien być całkowity zakaz lurowania mobów nawet ze skull-em, fragowania, pushowania na bosie, ktoś kogo nie lubisz postawił bosa nikt ci nie każe wchodzić myślę ze kwestia dogadania się miedzy gildiami i da rade zrobić wszystko po to wchodzimy płacimy za to itemem żeby moc sobie spokojnie ubić i odebrać loot'a
Nie ma takiej możliwości, po raz kolejny przypominam że to jest serwer PVP, silniejszy może wszystko.
Ja proponuje aby dwie strony konfliktu znalazły jakieś rozwiązania które ich interesują, możesz panie Point założyć do tego temat a nastepnie z tych propozycji możemy ułożyć coś co zadowoli obie strony. Bez głosowań które jak wiadomo dominowane są przez kolesiostwo.
To jest właśnie ten temat panie Boonek.
Tu się zgodzę, masz skulla - rób co ci się podoba, nie? - przykro mi ale przerwa. Blokowanie wejść na respa bez skulla dla mnie również jest bez sensu co chciałbym, aby było konsekwentnie banowane.
Przechodząc do sedna,
pomału zmierzamy w określoną stronę, zależy mi na tym abyście to właśnie Wy sami stwierdzili co jest dla Was graczy dobre. Z wypowiedzi wyciągniemy wnioski, ustalimy wspólnie jasno postawione kwestie i na podstawie ankiety w najbliższych dniach ustalimy formę odpowiednio skonstruowanych punktów w regulaminie, jeśli ktoś ma jeszcze coś do dodania bądź skomentowania mojej wypowiedzi, zapraszam do dalszej dyskusji.
#edit.
Zatem poproszę abyście napisali, jak według Was powinien brzmieć punkt regulaminu II. Gra ad.3 .
https://i.imgur.com/P38Yj4Y.png
Zbanowany Kowal
07-07-2022, 13:17
Miałem się nie udzielać, ale postanowiłem ze napisze coś od Siebie.
-blokowanie respa bez odpalenia PK = ban
-strzelanie paralami jak z karabinu na noob charze = ban za boty dla największego poziomu na koncie. Jest to bardzo irytujące kiedy dostajesz parala od noobka pod temple, a ban dla takiej postaci nic nie znaczy. Strasznie psuje to rozgrywkę, a wiadomo ze ściąganie parala na OTC Skały nie działa zbyt dobrze.
-Bany za boty/destruktywne/obraźliwe/MC itd powinny rosnąć z każdym kolejnym tym samym wykroczeniem, czyli jeżeli ktoś dostał pierwszego bana za boty na 14 dni to następny powinien być 2 x dłuższy.
Kultura!!!
Tutaj bany powinny być duuuuuuzo dłuższe, każdy ma skończone 18 lat i odpowiada za swoje zachowanie. Wyzywanie rodziców/dzieci/partnerek/żon/osób nie związanych z serwerem, a uderzających w życie prywatne powinny być nagradzane przynajmniej 30 dniowym banem. Każdy kolejny 2 x dłuższy! Tutaj tez powinno się dawać bana na najwyższy level na koncie, lub w przypadku kiedy ktoś siedzi na noob charze na innym koncie to sprawdzać go po IP. Jak się nie potrafisz zachować to wyłącz internet.
Zarexoholik?
07-07-2022, 16:37
Zatem poproszę abyście napisali, jak według Was powinien brzmieć punkt regulaminu II. Gra ad.3 .
https://i.imgur.com/P38Yj4Y.png
Usunąć: "utrudnianie innym graczom odebrania łupów z potworów, które dają go każdemu indywidualnie po kliknięciu w ciało" - wystarczy zablokować możliwość stawiania/rzucania czegokolwiek na ciało
oraz usunąć: "celowe lurowanie potworów na innych graczy" - jak odróżnić celowe lurowanie od niecelowego? Mogę biegać z mobem żeby mnie nie zabił, a to że w okolicy są inne osoby to jaki mam na to wpływ?
To jest serwer PvP i walki o respa/loot/exp to nieodłączny element tej gry.
Usunąć: "utrudnianie innym graczom odebrania łupów z potworów, które dają go każdemu indywidualnie po kliknięciu w ciało" - wystarczy zablokować możliwość stawiania/rzucania czegokolwiek na ciało
oraz usunąć: "celowe lurowanie potworów na innych graczy" - jak odróżnić celowe lurowanie od niecelowego? Mogę biegać z mobem żeby mnie nie zabił, a to że w okolicy są inne osoby to jaki mam na to wpływ?
Ale jaki sens ma robienie najazdu, jak przyjdzie na niego 100-500 lvl żeby sobie odebrać loot'a z bossa dla wszystkich, a Ty przyjdziesz i mu zlurujesz potwory, albo rzucisz mwalla na loot'a? Trochę bez sensu, chcesz grać tutaj sam? To nie realne życie, miej tu kontakt z ludzmi.
Sasha Rookslayer
07-07-2022, 18:09
Nie wiesz o czym piszesz. Nie masz o tym zielonego pojęcia jak i o PvP, do którego musisz używać wspomagaczy. :v
#t
Pamiętajcie, że tutaj też grają małe poziomy, które chcą również uczestniczyć w najeździe oraz zdobyć jakieś ciekawe przedmioty z niego. Myślicie tylko o sobie (większe levele)..
Po większej analizie..
3. Wszystkie respy znajdujące się w świecie gry są publiczne. Rywalizacja oraz system PvP są nieodzownym elementem gry. Wszelkie zgłoszenia typu: "ktoś zajął mi respa/ ktoś mi bije potworki" nie będą rozpatrywane przez członków Administracji. Natomiast zabronione jest:
Celowe blokowanie respawnów (nawet z czaszką)!
Zakaz lurowania potworów, pushowania oraz utrudnienia w odbiorze zdobyczy podczas najazdu (z czaszką oczywiście można bić ludzi)!
NoTricks
07-07-2022, 19:38
Skoro pobocznym celem jest redukcja liczby napływających zgłoszeń, a nie liczby online na serwerze, to należałoby wprowadzić ewentualne zmiany w sposób systemowy. Parametryzowanie grywalności na APO w zbyt wielu aspektach (mechaniki) w formie zapisków regulaminowych tylko pogorszy tu sprawę.
-> Liczba miejsc na mapie, na których respy są najczęściej blokowane nie jest nieskończona - wystarczy je odpowiednio poszerzyć i problem zniknie (będzie to trudne/kosztowne, ale nadal możliwe). Niech to też będzie wytyczna dla mapperów, aby na przyszłość nie tworzyli tak wąskich dojść na respy.
-> W kwestii bossów i najazdów (jeśli już uznajemy to za problem?) pozostaje możliwość zmiany systemu wejścia lub wprowadzenia w pewnych obszarach strefy non-pvp, a przy uniemożliwieniu kładzenia czegokolwiek na ciałach boss'ów pozostanie w ramach regulaminu tylko kwestia blokowania odebrania loot'a (za to ban).
-> Respy - bez zmian.
-> W zakresie niemoralnego zachowania sporo jest do zrobienia, Zbanowany Kowal dobrze to ujął.
W ostatnim czasie wkład administracji w rozwój serwera nie był jakoś zauważalny (oficjalnie), a mimo to liczba online w okresie letnim jest na poziomie +/- 50 graczy. Przy projektowaniu zmian w regulaminie warto się zastanowić nad daleko idącymi tego konsekwencjami, bo mimo że na spokojnie i przy piwku, to 5 online w lecie i 30 w zimie jest nadal osiągalne. ;)
Edward12
07-07-2022, 19:52
Miałem się nie udzielać, ale postanowiłem ze napisze coś od Siebie.
-blokowanie respa bez odpalenia PK = ban
-strzelanie paralami jak z karabinu na noob charze = ban za boty dla największego poziomu na koncie. Jest to bardzo irytujące kiedy dostajesz parala od noobka pod temple, a ban dla takiej postaci nic nie znaczy. Strasznie psuje to rozgrywkę, a wiadomo ze ściąganie parala na OTC Skały nie działa zbyt dobrze.
-Bany za boty/destruktywne/obraźliwe/MC itd powinny rosnąć z każdym kolejnym tym samym wykroczeniem, czyli jeżeli ktoś dostał pierwszego bana za boty na 14 dni to następny powinien być 2 x dłuższy.
Kultura!!!
Tutaj bany powinny być duuuuuuzo dłuższe, każdy ma skończone 18 lat i odpowiada za swoje zachowanie. Wyzywanie rodziców/dzieci/partnerek/żon/osób nie związanych z serwerem, a uderzających w życie prywatne powinny być nagradzane przynajmniej 30 dniowym banem. Każdy kolejny 2 x dłuższy! Tutaj tez powinno się dawać bana na najwyższy level na koncie, lub w przypadku kiedy ktoś siedzi na noob charze na innym koncie to sprawdzać go po IP. Jak się nie potrafisz zachować to wyłącz internet.
1 raz zgodzę się z tobą, blokowanie respów dodał bym bez pk tylko wtedy jak kolega ma rs-a.
Zakaz utrudniania odbierania loota dla wszystkich typu rzucanie czegoś na ciało czy blokowanie dojścia. Chcesz żeby ktoś nie odebrał? Zabij go.
ZioMekCK
07-07-2022, 23:44
Moja propozycja to ujednolicenie i powiedzenie jasno, jakiego customowego klienta można używać? Przewaliłem regulamin wiele razy, później forum, później np tematy jak ten i sam nie wiem którego z otclientów można używać, a którego nie.
Odnośnie blokowania na mapie - na pewno nie banowałbym za blokowanie dostępu do RSów. Dawno temu to była esencja gry i bym tego nie zmieniał. W końcu to jest serwer pvp. Natomiast blokowanie innych miejsc, nie będę się wypowiadał o respach, których nie widziałem na oczy z moim niskim lvlem.
Szalomek
08-07-2022, 01:37
Odnosząc się do tematu oraz Waszych wypowiedzi, po kolei:
Pomysł loot'a ze skrzynki podoba mi się, myślę że jeśli wzięlibyśmy ten temat pod lupę i reszta ekipy też bym za tym była jest to do zrobienia.
+++++
Potrzymaj mi piwo optymisto. :piwo:
+++++
Uja pvp, jak ograniczacie blokowanie respów Raphisher i chcesz dla kolesi wprowadzić raptownie banned za blokowanie.
"Co to 'twardości' jestem zwolennikiem zwiększenia kar przy równoczesnym postawieniu kilku spraw jasno włącznie z określonym czasem banów bez możliwości skrócenia ich czasu."
Bądz sobie zwolennikiem makaronu spaghetti mnie Twoje zdanie nie obchodzi bo jesteś mega stronniczy i poza tym jak zawsze i odnajdując Twoje wypowiedzi, działałeś tylko na jedną strone ;) Chciałeś dyskusji to masz, może podczas jej wyniknie co kto o Tobie sądzi.
Nie ma takiej możliwości, po raz kolejny przypominam że to jest serwer PVP, silniejszy może wszystko.
W quote odpowiedziałem, pomyśl, prześpij się Sherlocku ;) Wolisz chronić h lvle niż zachęcać low lvle do gry. Dla mnie jesteś ... wiesz kim. Aby to była domena Chatam House to bym Ci powiedział co szczerze myślę o Tobie i o Twoich pomysłach. Nie znasz umiaru w swojej psychopatycznej wizji. Polecam wycofać się ze stanowiska i przemyśleć swoje życie na nowo i oddać się do depozycji Mortiisowi, który ma wyjebane na Ciebie tak samo jak na nas - jako Graczy.
Jestem za resetem postaci na APO i przekazaniem praw GODa dla Squid'a i Nedin'a ;)
Wierzę w to, że Wy obaj dostaniecie opcje edycji plików i w ich ingerowanie niż update ze strony Mortiisa i accept miałby się pojawić. Print Screen na pamiątkę ;)
Miłego dnia wszystkim.
NoTricks
Fajny pomysł mi podsunąłeś- aby najazdy odbywały się w non - pvp ;) Cieszę się, że tu grasz :) Żeby nie podlizać i na takowe nie wyglądało to fajnie czyta się Ciebie, ktoś tu myśli :) PS. Jeżeli chodzi o ilość zgłoszeń to tylko w ten sposób można ją ograniczyć.
:6k lvlowi nie opłaci się zabijać 100 poziomu,: - tak sie dzieje lobbysto h lvli, po ukonczeniu misji system nie powinien pozwalac na zabijanie takich lvli ;)
Zarexoholik?
08-07-2022, 07:59
Nie wiesz o czym piszesz. Nie masz o tym zielonego pojęcia jak i o PvP, do którego musisz używać wspomagaczy. :v
Hipokryto - przecież to przeze mnie oraz Jihad nie miałeś jak grać na APO, bo ci tego kupionego "don ja" cały czas zabijaliśmy. Nie wiem o jakich "wspomagaczach" piszesz, ale zakładam, że o yerba mate. Potwierdzam. :diabelek:
Ale jaki sens ma robienie najazdu, jak przyjdzie na niego 100-500 lvl żeby sobie odebrać loot'a z bossa dla wszystkich, a Ty przyjdziesz i mu zlurujesz potwory, albo rzucisz mwalla na loot'a? Trochę bez sensu, chcesz grać tutaj sam? To nie realne życie, miej tu kontakt z ludzmi.
Tutaj się różnimy. Jestem przeciwnikiem rozdawnictwa, ty zwolennikiem. Podam ci przykład, żebyś zrozumiał. Na najeździe jest np. Master Atom. Przychodzisz sobie charem 500 lvl i co zrobisz? Nic, ewentualnie padniesz. Poczekasz aż ja go będę wybijać/blokować żeby móc spróbować zabrać loot, pobić z SD, czy dobić go do misji. Beze mnie nie zrobisz absolutnie nic. Nie jesteś mi do niczego potrzebny, a ja tobie jestem do wszystkiego. Najazdy powinny być poziomowe, tak jak ma to miejsce na Ank. Jednak wiadomo, że jest to czasochłonne by robić najazdy na konkretne przedziały poziomowe. Jednym z rozwiązań to kolejne najazdy poziomowe-automatyczne. Nie widzę sensu w tym, żeby randomy zlatywały się np. odbierać loot z Ahmeda, którego wybije Fantasy + Jihad, bo sobie tego po prostu nie życzymy. Nie jestem czyimś sponsorem, żeby jakiś leniwy gość (https://www.youtube.com/watch?v=13HrghpSbKk&t=182s&ab_channel=BORCREWOFFICIAL) na "krzywy ryj" dzięki mnie zarabiał.
Pamiętajcie, że tutaj też grają małe poziomy, które chcą również uczestniczyć w najeździe oraz zdobyć jakieś ciekawe przedmioty z niego.
Idź do MOPSu sępie (https://youtu.be/-ShF7HsFS2w?t=13). :co_jest:
Liczba miejsc na mapie, na których respy są najczęściej blokowane nie jest nieskończona - wystarczy je odpowiednio poszerzyć i problem zniknie (będzie to trudne/kosztowne, ale nadal możliwe). Niech to też będzie wytyczna dla mapperów, aby na przyszłość nie tworzyli tak wąskich dojść na respy
Dokładnie. Poszerzenie wejść do konkretnych miejsc o 1-2 sqm'y i po sprawie. Blokowanie powinno być dostępne tylko przy pomocy run magic wall, ponieważ podczas ich używania ponosimy koszty.
Tutaj się różnimy. Jestem przeciwnikiem rozdawnictwa, ty zwolennikiem. Podam ci przykład, żebyś zrozumiał. Na najeździe jest np. Master Atom. Przychodzisz sobie charem 500 lvl i co zrobisz? Nic, ewentualnie padniesz. Poczekasz aż ja go będę wybijać/blokować żeby móc spróbować zabrać loot, pobić z SD, czy dobić go do misji. Beze mnie nie zrobisz absolutnie nic. Nie jesteś mi do niczego potrzebny, a ja tobie jestem do wszystkiego. Najazdy powinny być poziomowe, tak jak ma to miejsce na Ank. Jednak wiadomo, że jest to czasochłonne by robić najazdy na konkretne przedziały poziomowe. Jednym z rozwiązań to kolejne najazdy poziomowe-automatyczne. Nie widzę sensu w tym, żeby randomy zlatywały się np. odbierać loot z Ahmeda, którego wybije Fantasy + Jihad, bo sobie tego po prostu nie życzymy. Nie jestem czyimś sponsorem, żeby jakiś leniwy gość (https://www.youtube.com/watch?v=13HrghpSbKk&t=182s&ab_channel=BORCREWOFFICIAL) na "krzywy ryj" dzięki mnie zarabiał.
Dobrze napisałeś, tutaj się różnimy to Ty masz wyjebane ego w kosmos, problemem tego jest brak znajomych i siedzenie od 2006 roku w grze komputerowej, tylko tyle masz nic więcej (zapomniałem o ego).
Jedyne co mozesz wyczyścić to obsrane gacie kiedy po was wpadamy z całą ekipa, bo ostatni najazd pokazał kto czyści potwory dla 'noobków' jak to nazwałeś innych graczy, a kto siedzi w temple, albo nie loguje. Zapytaj przyjaciela Darka jak było, opowie ci bajeczke.
MErCHi3TxzA
Że ja bez ciebie nie zrobię absolutnie nic? A wytłumacz mi co Ty możesz zrobić na najeździe oprócz pojawiania się co chwile w temple, bo padasz na fraga jak kiep dzieciaku.
Właśnie to nas różni że ja myślę o małych lvl, a nie tylko o sobie żeby zgarnąć jak najwięcej, dobrze że żadna twoja propozycja nigdy nie została wprowadzona i ta też nie zostanie, bedziesz padać jak kiep dalej, a low lvl będą odbierać loot'a z bossów :*
Zbanowany Kowal
08-07-2022, 19:46
Dobrze napisałeś, tutaj się różnimy to Ty masz wyjebane ego w kosmos, problemem tego jest brak znajomych i siedzenie od 2006 roku w grze komputerowej, tylko tyle masz nic więcej (zapomniałem o ego).
Jedyne co mozesz wyczyścić to obsrane gacie kiedy po was wpadamy z całą ekipa, bo ostatni najazd pokazał kto czyści potwory dla 'noobków' jak to nazwałeś innych graczy, a kto siedzi w temple, albo nie loguje. Zapytaj przyjaciela Darka jak było, opowie ci bajeczke.
MErCHi3TxzA
Że ja bez ciebie nie zrobię absolutnie nic? A wytłumacz mi co Ty możesz zrobić na najeździe oprócz pojawiania się co chwile w temple, bo padasz na fraga jak kiep dzieciaku.
Właśnie to nas różni że ja myślę o małych lvl, a nie tylko o sobie żeby zgarnąć jak najwięcej, dobrze że żadna twoja propozycja nigdy nie została wprowadzona i ta też nie zostanie, bedziesz padać jak kiep dalej, a low lvl będą odbierać loot'a z bossów :*
Przepraszam, ale ten temat nie dotyczy tego ile razy wpadles po kogo z ekipa, tylko regulaminu. Widze trzeba wrocic do podstawowki i nauczyc sie czytac. Mam nadzieje ze dostaniesz odpowiednia nagrode za pisanie swoich monologow w tym temacie.
Ale przeczytaj najpierw post swojego kolegi co sie po kolanach głaszczecie a potem sie pruj do mnie, a co do dzieciaka to zapraszam na ts'a pogadamy, idziesz czy miekka fajka i tylko popisac umiesz?
Na TSâa to się wchodziło w 2009 roku, widać od tamtego czasu w twojej pustej głowie niewiele się zmieniło. Nadal podtrzymuje to, ze jesteś dzieckiem które się sapie tu na forum.
@Topic
Jak widzę te kłótnie w tym temacie, to mysle ze powinniscie sie zastanowic rowniez nad nowym regulaminem forum. Sapiące dzieci nie powinny miec tu wstepu.
Chciałbym również dodać element który powinien zostać wprowadzony, a dokładnie brak możliwości zaznaczania mobów jeśli się ma WS/RS/YS.
Wiele osób wykorzystuje ten błąd, a odnośnie pkt regulaminu wydaje mi się że nie ma potrzeby cokolwiek zmieniać. Jeśli ktoś nie jest w stanie ogarnąć sobie respa bez blokowania to zapraszam na rooka.
Mainland od zawsze był, jest i będzie pvp..
who the fuck is that guy?
09-07-2022, 12:06
Chciałbym również dodać element który powinien zostać wprowadzony, a dokładnie brak możliwości zaznaczania mobów jeśli się ma WS/RS/YS.
Wiele osób wykorzystuje ten błąd, a odnośnie pkt regulaminu wydaje mi się że nie ma potrzeby cokolwiek zmieniać. Jeśli ktoś nie jest w stanie ogarnąć sobie respa bez blokowania to zapraszam na rooka.
Mainland od zawsze był, jest i będzie pvp..
pisałem odnośnie tego w tym temacie:
http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=141100
i chyba niewiele sie zmieniło :D
Przepraszam, ale ten temat nie dotyczy tego ile razy wpadles po kogo z ekipa, tylko regulaminu. Widze trzeba wrocic do podstawowki i nauczyc sie czytac. Mam nadzieje ze dostaniesz odpowiednia nagrode za pisanie swoich monologow w tym temacie.
@Topic
Jak widzę te kłótnie w tym temacie, to mysle ze powinniscie sie zastanowic rowniez nad nowym regulaminem forum. Sapiące dzieci nie powinny miec tu wstepu.
Ale przeczytaj najpierw post swojego kolegi co sie po kolanach głaszczecie a potem sie pruj do mnie, a co do dzieciaka to zapraszam na ts'a pogadamy, idziesz czy miekka fajka i tylko popisac umiesz?
Ogrodnik
09-07-2022, 13:30
pisałem odnośnie tego w tym temacie:
http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=141100
i chyba niewiele sie zmieniło :D
tylko że ty przedstawiłeś mechanikę gry od x lat w tibi ktora działa jak najbardziej poprawnie. a tutaj mamy ustalić regulamin OTSa a nie zmieniać mechaniki gry
Warriors_Rayan
10-07-2022, 03:27
To są żarty? Ludzie, większość z nas jest dorosła (około 30 lat) i wpadacie na pomysł, żeby KS'owanie było nielegalne? :D
Według mnie administracja nie powinna W OGÓLE się wtrącać w życie serwera. Takiego regulaminu NIE DA się stworzyć, będzie to prowadzić tylko do chorych rozwiązań. Zastanówcie się czasem co piszecie.
Co z tego, że ktoś psuje event innym, to jest gra. Jak się nie lubicie to ma prawo komuś popsuć rozgrywkę.
Jak dla mnie sprawa blokowania respów jest prosta, jeżeli da się taką osobę zabić to może stać i blokować.
Jedynym zajęciem GM'ów powinno być banowanie boterów i banowanie osób, które są odklejone od rzeczywistości i obrażają na tle np. (rasistowskim, nazistowstkim etc.) Czyli tak jak jest obecnie.
Serio, jak czytam niektóre pomysły to tylko się złapać za głowę.
Powiem tak, ten temat jest żałosny. Co z tego, że dostajecie dużą ilość zgłoszeń? Nowy regulamin tylko by zwiększył liczbę zgłoszeń, to totalnie nie ma sensu. Jest dużo więcej istotniejszych tematów, które warto byłoby poruszyć.
Dla przykładu.. !speed, to jest za przeproszeniem tak do dupy, że aż szkoda słów. Jade na wakację i muszę prosić znajomego, żeby mi speeda wbił xD To nie działa tylko ... wkurza.
Zamiast: rozwijać grę, gameplay (np. własny klient, nie jakaś zlagowana "skala"), tworzyć nowe ciekawe rzeczy, ogółem ten usprawniać serwer, to tylko na co Was stać to zmiana regulaminu??
Proszę Was bądźcie poważni i zamknijcie ten wątek błazenady.
Pozdrawiam
:confused:
Fajnie byloby dodac co konkretnie jest zabronione, bo potem kazdy interpretuje po swojemu. Mozna pushowac na najazdach? Nie. Czy jest to ujete w regulaminie? Nie.
Czy mozna grac na OTC? Tak, ale nie do konca. Czy mozna sie wyzywac na priv? Jeden powie, ze od tego jest funkcja ignore, zeby nie musiec czytac takich rzeczy, drugi wrzuci bana.
Gdybysmy ujednolicili wszystko nie byloby takich rozterek. W Waszej gestii (GMowie i wyzej) jest trzymanie spojnej linii ;)
Temat mniej więcej został wyczerpany, uszczegółowienie owego punktu w regulaminie nastąpi w najbliższy wtorek, tj. 19.07.2022.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.