PDA

View Full Version : Critical Talizman działa czy też nie?

Gibon
27-01-2024, 07:34
Witam, od dłuższego już czasu expiąc na Tinach, mam coraz to większe wrażenie, że talizman nie działa tak jak powinien, lub jest zbugowany (jak kto woli...) Moim zdaniem biegając w rotsie częstotliwość dropu gold/pink motylka jest większa...
Dla porównania z początku robiłem jeden task w talizmanie, drugi zaś w rotsie rezultat? Mając założony talizman przez dwa taski nie zleciał mi ani jeden gold motyl, ani jeden gdzie przy rotsie miałem ich średnio 6-7 sztuk z taska...
Później zacząłem się bawić w ten sposób, że np... bije kilkanaście/kilkadziesiąt Tinów zakładając rotsa/talizman na przemian, ku mojemu zdziwieniu od momentu założenia rotsa przy kilkunastu zabitych Tinach zawsze leciał motyl, gdzie przy talizmanie nie było takiego efektu...

2 dni temu expiąc godzinę leciały mi same exo/blue moze 2 pinki przez godzinę, po czym zakładając rotsa w ponad godzinke zloocilem 4 goldy i 6pinkow..

Moim zdaniem ten item jest do głębszej analizy przez "czerwonych" nie działa tak jak powinien, śledzę to już od ponad 100 leveli na tinach, i nie jest to rzecz która dzieje się przypadkowo (szczerze wątpię w taki zbieg okoliczności patrząc na ilość wbitych leveli

A co wy sądzicie na temat tego itemu, zachęcam do wyrażenia swojej opinii
Pozdrawiam :)

Legenda Sasha
27-01-2024, 11:13
Wszystkie przedmioty, które mają dawać szczęście typu Ring of The Sky, Critical Talisman, Korona, Crystal Necklace, Crystal Ring, Empire Shield (tryb porucznika) ponoć działają i dają szczęście.

Przykładowo przedmiot leci z szansą 1:10000, a przedmioty dają od 30 do 200 jednostek szczęścia. Szczęście przedmiotów dodaje się do siebie.
Zakładając Rots i Crystal Necklace nasze szczęście wyniesie 120+30 czyli 150:10000. Przy takich wartościach ciężko zauważyć zmiany, lecz coś tam daje i rzekomo dany przedmiot leci częściej.. :D

Sam Ring of The Sky dodaje +120 (+0,12%) chance do loota.
Przykładowo z Cracka Burning Heart ma chance 600.
Czyli nie posiadając ROTSa masz szansę 600 na 100000 co daje 0,6% na zdobycie owej tarczy.
Zakładając Rots masz szansę 720 na 100000 co daje 0,72% na wydropienie tarczy (czyli tak 1/5 większe szanse).

Reasumując: im rzadziej leci przedmiot - tym więcej ROTS jak i inne przedmioty dają. W przypadku gdy chance na jakiś przedmiot wynosi 120 to wtedy Rots podwaja szanse.
Ile dodaje Critical Talisman? Ponoć +200, ale dokładnie nie pamiętam. Przy takich wartościach ciężko zauważyć zmiany, ale Administracja już niejednokrotnie utwierdzała nam, że wszystkie przedmioty, które mają dodawać szczęście działają, więc chyba działają. :D

Ja osobiście nigdy nie odczuwałem różnicy nosząc takie przedmioty jak korona, c talisman czy rots.. Niestety.
Moim zdaniem te przedmioty dają za małe wartości. Powinno się je lekko podnieść. ;)

Mam nadzieje, że pomogłem, pozdro. :)

Week
27-01-2024, 11:54
Ja osobiście nigdy nie odczuwałem różnicy nosząc takie przedmioty jak korona, c talisman czy rots.. Niestety.
Moim zdaniem te przedmioty dają za małe wartości. Powinno się je lekko podnieść. ;)

Moim zdaniem wszystkie wartości tych przedmiotów bym zostawił, ewentualnie ze względu na rar item - koronie zrobiłbym tak, że nosząc ją masz wartość double loota.
Na Twoim przykładzie: z Cracka Burning Heart ma chance 600, czyli będzie miał 1200. Niby niewiele, ale przy innych itemach będzie to sporo dawało :)