View Full Version : [Rook] Wbijanie na bossy
Witam, moja propoycja dotyczy przywrocenia punktu regulaminu, ktory zostal usuniety jakis czas temu.
Mianowicie banowanie osob, ktore na sile uprzykrzaja gre innym i nieustanie wchodza na nie swoje bossy zarowno na zamku Ahmeda jak i Antic. Rozumiem, ze punkt zostal usuniety na main gdyz tam jest rywalizacja, ale na rook nie ma systemu pvp i nie mozna sobie poradzic z takimi delikwentami, ktorzy nieustanie utrudniaja i zniechecaja innych do gry.
To już dawno powinno być zmienione.. zdecydowanie TAK:)
Domcio Old
31-01-2024, 15:27
Niech to zmieniaja jak najszybciej bo patologia nam znow rosnie przez pewnego osobnika, ktory jest wszystkim dobrze znany ;)
Oczywiście że jestem na nie, wymyślone zasady że kto pierwszy stanie ten zajął bossa, dodatkowo pushowanie jeśli już ktoś inny stoi, były 2 gildie na rook'u są 3, rywalizacja jest potrzebna a nie jakieś wymyślone układy między 2 gildiamy. Mam nagranie jak wbiłem na bossa osobiscie sam i wbiła się cała gildia, nic sobie z tego nie robiąc.
Legenda Sasha
31-01-2024, 20:21
A mi to jest obojętne, każdy powinien móc wchodzić i bić bossa. :D Trzeba się jakoś dogadywać. :) Nie mam zdania.
Nich nie stoi w temple i nie trolluje i nie uwaza sie za legende.
Dzięki, że ciągle o mnie wspominasz, piszesz w grze, mówisz na discordzie. Fajnie, że masz mnie za legendę. :D Doceniam! Wbij do gry, to dam Ci list z moim podpisem.
Druid z Armi
31-01-2024, 20:55
Od końca 2020r. panuje zwyczaj, że nie wchodzimy sobie na bossy.
Prawo rodzi się ze zwyczaju, który występuje przez dłuższy czas i jest respektowany przez społeczeństwo.
dlatego jestem na TAK
Oczywiście że jestem na tak prosta odpowiedź trzeba tępić takie zachowanie i nie dawać satysfakcji takim osobą które czują się bez karnie.
Baranek1
01-02-2024, 13:50
Oczywiście na tak. Tam gdzie Kosa (o niego chodzi nick Janusz Błogosławiony /Aek/Fogiel) tam zawsze gracze narzekają na jego zachowanie. Na początku się pucuje a później pokazuje swoje prawdziwe ja.
Opinie są podzielone, społeczość Rookgardu jest dosyć duża także poczekam na rozwój sytuacji. Polećcie temat znajomym.
Alvinosik
01-02-2024, 23:21
No pewnie, że banować za takie coś, logiczne
Opinie są podzielone, społeczość Rookgardu jest dosyć duża także poczekam na rozwój sytuacji. Polećcie temat znajomym.
Dzieki za odpowiedz. Warto zwrocic uwage kto glosuje przeciw takim zmianom. W wiekszosci sa to jednostki patologiczne, ktore sa znane wielu graczom jak i administracji, ktora banowala ich niejednokrotnie za destruktywne zachowanie, czy boty. Takie osobniki dawno powinny stracic prawo glosu, bo kazda zmiana ku lepszemu bedzie przez nich krytykowana, bo przykraca ich dewiacje.
Domcio Old
02-02-2024, 09:31
zdania nie sa podzielone, glosuja na nie jacys ludzie z maina no i kosa ktory kupil chara z ahmedem i tylko przeszkadza gildia, nie wiem jak to jest w gildii mywyoni, lecz nam czyli moherom, wbija na bossy, pushuje, wyzywa, generalnie psuje cala rozrywke.
zdania nie sa podzielone, glosuja na nie jacys ludzie z maina no i kosa ktory kupil chara z ahmedem i tylko przeszkadza gildia, nie wiem jak to jest w gildii mywyoni, lecz nam czyli moherom, wbija na bossy, pushuje, wyzywa, generalnie psuje cala rozrywke.
Osoby z maina? Ja widzę tutaj kilka osób które grają też na rook'u, posiadają postacie i nie są w gildi która płacze, dlatego też głosują na nie. Zwykły przykład x członek gildi 'zajął' bossa i stał na dzwigni, przyszedł ktoś z moherów wypushował go i nie bierze pod uwagę tego że on stał tak jako pierwszy wedle waszych zasad, to dlaczego skoro nie jest traktowany na równi z ustaleniami między 2 gildiami rook'a ma iść na rękę?
Dzieki za odpowiedz. Warto zwrocic uwage kto glosuje przeciw takim zmianom. W wiekszosci sa to jednostki patologiczne, ktore sa znane wielu graczom jak i administracji, ktora banowala ich niejednokrotnie za destruktywne zachowanie, czy boty. Takie osobniki dawno powinny stracic prawo glosu, bo kazda zmiana ku lepszemu bedzie przez nich krytykowana, bo przykraca ich dewiacje.
Osoby które głosują przeciw takim zmianom po prostu nie grają z moherami które myślą że mogą wszystko, powstała zdrowa konkurencja która przeszkadza i nie jest brana pod uwagę, stąd ten płacz
Opinie są podzielone gdyż 3 gildia która powstała na rook'u nie pasuje tym dwóm które były i dogadaywały się między sobą, 3 ekipa nie jest im na rękę bo zrobiła sie konkurencja, a nie są brani pod uwagę i traktowani poważnie.
No tak racja, nie pasuje nam ta â3 gildiaâ ponieważ wpie*szacie się nam na bosy które pierwsi zajmujemy, czy to nam czy gildii mywyoni. Chcecie być âtraktowani poważnieâ jak to napisałeś? Przestańcie nam wbijać na bosy to nikt Wam tez nie będzie wbijał.
Zwykły przykład x członek gildi 'zajął' bossa i stał na dzwigni, przyszedł ktoś z moherów wypushował go i nie bierze pod uwagę tego że on stał tak jako pierwszy wedle waszych zasad, to dlaczego skoro nie jest traktowany na równi z ustaleniami między 2 gildiami rook'a ma iść na rękę?
Widzisz co napisałem? Dodatkowo to są ustalenia tylko między 2 gildiami że nie wbijacie sobie na bossy, bo były tylko 2 gildie, powstała trzecia, czysta konkurencja której się boicie dlatego wam nie podoba się :)
Opinie są podzielone gdyż 3 gildia która powstała na rook'u nie pasuje tym dwóm które były i dogadaywały się między sobą, 3 ekipa nie jest im na rękę bo zrobiła sie konkurencja, a nie są brani pod uwagę i traktowani poważnie.
No tak racja, nie pasuje nam ta „3 gildia” ponieważ wpie*szacie się nam na bosy które pierwsi zajmujemy, czy to nam czy gildii mywyoni. Chcecie być „traktowani poważnie” jak to napisałeś? Przestańcie nam wbijać na bosy to nikt Wam tez nie będzie wbijał.
Domcio Old
02-02-2024, 16:00
Osoby z maina? Ja widzę tutaj kilka osób które grają też na rook'u, posiadają postacie i nie są w gildi która płacze, dlatego też głosują na nie. Zwykły przykład x członek gildi 'zajął' bossa i stał na dzwigni, przyszedł ktoś z moherów wypushował go i nie bierze pod uwagę tego że on stał tak jako pierwszy wedle waszych zasad, to dlaczego skoro nie jest traktowany na równi z ustaleniami między 2 gildiami rook'a ma iść na rękę?
Osoby które głosują przeciw takim zmianom po prostu nie grają z moherami które myślą że mogą wszystko, powstała zdrowa konkurencja która przeszkadza i nie jest brana pod uwagę, stąd ten płacz
Zwykły przykład x członek gildi 'zajął' bossa i stał na dzwigni, przyszedł ktoś z moherów wypushował go i nie bierze pod uwagę tego że on stał tak jako pierwszy wedle waszych zasad, to dlaczego skoro nie jest traktowany na równi z ustaleniami między 2 gildiami rook'a ma iść na rękę?
Widzisz co napisałem? Dodatkowo to są ustalenia tylko między 2 gildiami że nie wbijacie sobie na bossy, bo były tylko 2 gildie, powstała trzecia, czysta konkurencja której się boicie dlatego wam nie podoba się :)
1. Widac, ze malo wiesz o grze na rooku, graja tam tylko dwie gildie, czyt "mohery" i "onowcy". Trzeciej gildii nie licze bo to bedzie gildia jednoosobowa, czyli tak jakby jej nie bylo xd. Jestem ciekaw, kiedy ktos z moherow Cie pushnal xd, chyba styki sie przepalily co, jedna kreska za duzo? Dwie wyzej wymienione gildie sie nie bawia w pushowanie, bo jestesmy doroslymi ludzmi i nie wchodzimy sobie w droge.
2. Tak jak napisalem wyzej, albo grasz z moherami albo grasz w onowcami, ja jako moher moge powiedziec jedno, nie myslimy ze mozemy wszystko, Gildii mywyoni nie mozemy wbic na bossy(to samo tyczy sie ich) i sie tego trzymamy:). tak jak napisales powstala zdrowa konkurencja, ale to tylko pomiedzy moherami i onowcami a nie pomiedzy toba i twoja nedzna gildia XD.
3. trzecia ekipa;ooo kurde to ile ty masz tam osob? janusz blogoslawiony-czyli twoj char i kbznr, czyli twoj noobchar, a i bym zapomnial o "aek"-postac ktora stala w depo 24h na bocie i jeszcze zalozyl temat w sprawie rookguardianina ktory stal w trainie. Hipokryta:)
no i ogolnie co do tego wszystkiego, opisales wszystko bardzo ladnie co sam robiles. Polecam mniej kresek.
Ale o co ten płacz to jest tibia zawsze ktoś wbijal komuś narespa i inne tego typu rzeczy, a jak podoba wam się bieganie samemu to stwórzcie swój serwer tam na pewno nikt wam nie będzie przeszkadzał w rozgrywce
jesli nie wiesz o co chodzi to po co wgl sie wypowiadasz?
Ale o co ten płacz to jest tibia zawsze ktoś wbijal komuś narespa i inne tego typu rzeczy, a jak podoba wam się bieganie samemu to stwórzcie swój serwer tam na pewno nikt wam nie będzie przeszkadzał w rozgrywce
Mr Joint
03-02-2024, 14:45
Polecam rozpędzić się i zajeb*c głową w ścianę oraz reszcie która wypowiada sie na temat rooka chociaż gra na main.
Pozdrawiam.
Witam, moja propoycja dotyczy przywrocenia punktu regulaminu, ktory zostal usuniety jakis czas temu.
Mianowicie banowanie osob, ktore na sile uprzykrzaja gre innym i nieustanie wchodza na nie swoje bossy zarowno na zamku Ahmeda jak i Antic. Rozumiem, ze punkt zostal usuniety na main gdyz tam jest rywalizacja, ale na rook nie ma systemu pvp i nie mozna sobie poradzic z takimi delikwentami, ktorzy nieustanie utrudniaja i zniechecaja innych do gry.
Nie rozumiesz bo nie grasz na main, wiec rozwijajac na Mainie nie ma zadnej rywalizacji na respach :) Delikwent wbija na bocie i zaznacza target w rezultacie nie mozesz go uderzyc. A jak Ci sie uda go zaznaczyc masz ucieczke za target zaznaczanie mobow + bicie Cb bez yellow skulla. Nie tworzymy ankiet na ten temat poniewaz ADMINISTRACJA ma w du*** Main ale jak widac @Point (http://forum.toproste.pl/member.php?u=32641) ma wiele czasu zeby zmienic regulamin dla Rook´a. Jestem na NIE. Pogadajcie z administracja grajaca na wyspie poczatkujacych i zaproponujcie im uzycie JAJEK, ktore maja pomiedzy nogami (chyba) tzn. usuniecie z serwera kazdej postaci takich graczy jak:
kosa - aspoleczny gracz Main i jak widac Rook. Point juz banowal jego postacie. Apendor dajacy mu zakaz grania na APO rozumial to co teraz pisze :)
sasha - kolejny "ktos" ktory cos tam biegal, cos tam wbil (pierwszy 6k) ale takich juz mamy kilku Astaroth (pierwszy 6k magiczna), Flyf (pierwszy magiczna sorc/druid 5k) i nikt z Nich nie stoi w temple i nie trolluje i nie uwaza sie za legende.
https://i.imgur.com/UZlDJC3.png
https://i.imgur.com/amZHWim.jpeg
Kolejny dowod, zeby nooba wyrzucic ze spolecznosci. Przerobil, zeby zyskac troche atencji od gracza APO.
Ten Troll za kazdym razem pisze do Mnie po moim zalogowaniu jakby czekal xD Dudo dostaje MUTE na 999h+ to czemu Administracja nie robi z tym "kims" porzadku?
A mi to jest obojętne, każdy powinien móc wchodzić i bić bossa. :D Trzeba się jakoś dogadywać. :) Nie mam zdania.
Jego odpowiedz w temacie po to zeby sobie nabic posta. Ludzie ogarnijcie sie....
Zajmij sie taskami tymi z pazdziernika 2023 albo czyms innym dla Main bo na ROOK maja wystarczajaco duzo... 5h biegania bossy na zmiane z Ahmedowymi (spoko poziomy wpadaja na tym) tez bysmy tak chcieli na MAIN :)
ROOK prawo glosu powinnien tracic po 15 poziomie doswiadczenia. Patologiczna jednostka to ADMINISTRACJA w tym wypadku. Sami pozwalaja na takie akcje bo MAIN, a jak gosc aspoleczny robi dymy na ROOK to juz mamy problem.
Polecam rozpędzić się i zajeb*c głową w ścianę oraz reszcie która wypowiada sie na temat rooka chociaż gra na main.
Pozdrawiam.
Zrob to samo tylko mocniej bo nie macie pojecia o czym piszecie tak sie odklejacie na tym rooku... Trainer -> Bossy --> Trainer. Sprawa dotyczy MAIN, poniewaz delikwent zostal przez graczy main wystarczajaco gnebiony zeby sobie uswiadomic brak sensu gry na MAIN... Poszedl na rook z tabliczka na szyji (pedofil, patologia, destruktywne zachowanie,boty,cave) i tak go przyjeliscie w swoje szeregi gildijne (nie pamietam ktora Gildia). Bujajcie sie z tym problemem tyle czasu co My Gracze MAIN :)
Zdania sa bardzo podzielone bo Ci "jacys ludzie z maina" to nie grajacy ludzie na rooku co maja kolegow w MyWyOni, wiec Jacek, Krzysztof, Barbara daj na TAK bo TAK, ok?. Dla jasnosci nie bronie tutaj zachowania tego aspolecznego kosy z aspiracjami na pedofila tylko chce pokazac skale problemu jaki zrobila sobie sama administracja i gracze. Przywrocmy mu wydalenie calkowite z APO (usuniecie kazdej postaci jaka posiada) zeby problem nie przytrafil sie na MAIN ponownie i na ROOK aktualnie.
Dzięki za wyróżnienie.
Aleeee.... XD Chciałbym jedno wtrącić. Jeśli kosa działał w waszej sprawie, znajdywał i udostępniał moje dane to było wszystko okej. Znalazł dane Twojej rodziny i je udostępnia (choć brak na to dowodów) to jest nagle źle?
Nie bądź hipokryta. Gracjan nie tędy droga. Zmierzcie się z Kosa jakim go stworzyliście w tej Konoszce XD
Jeśli chodzi o Sashe.
Bardzo dobrze że jest :D Mi tam Sasha się podobał :D
Odnośnie tematu który został poruszony. Jest zasada od zawsze zabawy na OTS, nie ma umówionych strategii na rooku. Próbujcie go pushować bądź robić jakieś inne myki. Jeśli Kosa będzie chciał to podejrzewam go że będzie skuteczny jak do dzisiaj.
Miłego wieczoru ;)
Aleeee... XD wiesz, że ten temat dotyczy tego, że Oni (Rook) płaczą, że aspołeczny kosa im psuje "rozgrywkę"?. Nie chodzi o to, że szukał informacji na temat Twojej rodziny czy Mojej. Chociaż musiało Cie to mocno boleć, ponieważ usunąłeś profil z FB. Mnie tam takie marionetki alkoholowo-narkotykowe nie ruszają. Twój rzekomy alkoholizm tutaj zadziałał chyba, bo czytanie ze zrozumieniem (jeżeli wgl to przeczytałeś) zadziałało w inną stronę niż chciałeś. :( U Nas w Konoha takich patologicznych delikwentów jak dawidek, kosa się niwelowało poprzez wyrzucenie i bicie stąd mamy kose i dawidka szczekajacych w Temple bo więcej już nie mogą. Pytanie brzmi czy to wasz wpływ jako opozycji dla Konoha czy ból jaki przeżyli poprzez wydalenie wpłynął na nich tak drastycznie... dawid pije więcej i ma coraz większe długi, a kosa ma aspiracje na pedofila.
PS.
Pomysł z pushowaniem/blokowaniem go to dobry pomysł bo ulepszy "rozgrywkę" na Rooku. Ale Inquso znalazł inny sposób (chyba).
tylko wtedy jak przeprosisz, zrobimy taki temat, gdzie pewnie 90% uzytkownikow bedzie na tak, deal?
"22:28 Krol Dawid: ty ***** menelu"
Nic dodać, nic ująć...
Idąc Twoim tokiem myślenia domniemane to masz "swoje" dzieci. Kose stworzyliscie, mam na myśli daliście mu powód do "detektywistycznych" rozmyślań. On załapał a później poszła fala. Mieliście w dupie po pół roku jego obcowania z wami (szybkie usuniecie), to go wydaliliście. Sprzedał dużo co od was miał, i hejo.
Miał racje. I nie bronie go ale nic złego nie zrobił, a skoro umie cisnąć po was i po rooku to sry. Sami sobie grabicie.
Jeśli chodzi o rooka. MichaS myśle że to złe rozwiazanie. Życie, życiem. Jeśli ktoś chce wbić to niech wbija. Main jest pvp, rook nie ma go. Wolność Tomku w swoim Domku.
A odniosę sie co do maina, jeśli zostaniie wprowadzona taka chora zasada odnośnie guild, zajmowania bossa itd itd to zróbmy to na main. Skoro macie w dupie rywalizacje na rooku, to miejmy ją również na main.
Pijesz (jestes alkoholikiem, wiec zgralo sie xD) do MOICH dzieci bo chcialbys miec swoje?. Domniemane jest, ze byles pierwszym wyborem Moniki aka Rozyczka, wiec co ty mozesz mi pisac na temat "swoich" dzieci ojczymie po swoich wieczorkach alkoholowo-literackich na Forum APO?
Juz ktorys raz piszesz, ze kosa TO, kosa TAMTO masz uraz? Mnie ten "cos" nie rusza ale ciebie zniszczyl widocznie psychicznie bo nawet na fb usunales zdjecia :). Co do "duzo co od was mial" to mial niewiele... Juz wiecej mial "Kalen" po pierwszej rozmowie z toba (pijanym) i "mariuszku polej".
Dzięki za wyróżnienie.
Powinienes podziekowac i wiecej nie pisac w stanie upojenia alkoholowego. Pamietaj, ze ciebie nie lubi caly serwer, a Mnie pedo****, kur**, zlodzieje i od pewnego czasu konfidenci :)
Nie pozdrawiam.
Ketanol Dencabre
04-02-2024, 22:25
Nie rozumiesz bo nie grasz na main, wiec rozwijajac na Mainie nie ma zadnej rywalizacji na respach :) Delikwent wbija na bocie i zaznacza target w rezultacie nie mozesz go uderzyc. A jak Ci sie uda go zaznaczyc masz ucieczke za target zaznaczanie mobow + bicie Cb bez yellow skulla. Nie tworzymy ankiet na ten temat poniewaz ADMINISTRACJA ma w du*** Main ale jak widac Point ma wiele czasu zeby zmienic regulamin dla Rook´a. Jestem na NIE. Pogadajcie z administracja grajaca na wyspie poczatkujacych i zaproponujcie im uzycie JAJEK, ktore maja pomiedzy nogami (chyba) tzn. usuniecie z serwera kazdej postaci takich graczy jak:
kosa - aspoleczny gracz Main i jak widac Rook. Point juz banowal jego postacie o nicku podchodzacym pod pedofilie. Apendor dajacy mu zakaz grania na APO rozumial to co teraz pisze :)
sasha - kolejny "ktos" ktory cos tam biegal, cos tam wbil (pierwszy 6k) ale takich juz mamy kilku Astaroth (pierwszy 6k magiczna), Flyf (pierwszy magiczna sorc/druid 5k) i nikt z Nich nie stoi w temple i nie trolluje i nie uwaza sie za legende.
https://i.imgur.com/UZlDJC3.png
https://i.imgur.com/amZHWim.jpeg
Kolejny dowod, zeby nooba wyrzucic ze spolecznosci. Przerobil, zeby zyskac troche atencji od gracza APO.
Ten Troll za kazdym razem pisze do Mnie po moim zalogowaniu jakby czekal xD Dudo dostaje MUTE na 999h+ to czemu Administracja nie robi z tym "kims" porzadku?
Jego odpowiedz w temacie po to zeby sobie nabic posta. Ludzie ogarnijcie sie....
Zajmij sie taskami tymi z pazdziernika 2023 albo czyms innym dla Main bo na ROOK maja wystarczajaco duzo... 5h biegania bossy na zmiane z Ahmedowymi (spoko poziomy wpadaja na tym) tez bysmy tak chcieli na MAIN :)
ROOK prawo glosu powinnien tracic po 15 poziomie doswiadczenia. Patologiczna jednostka to ADMINISTRACJA w tym wypadku. Sami pozwalaja na takie akcje bo MAIN, a jak gosc aspoleczny robi dymy na ROOK to juz mamy problem.
Zrob to samo tylko mocniej bo nie macie pojecia o czym piszecie tak sie odklejacie na tym rooku... Trainer -> Bossy --> Trainer. Sprawa dotyczy MAIN, poniewaz delikwent zostal przez graczy main wystarczajaco gnebiony zeby sobie uswiadomic brak sensu gry na MAIN... Poszedl na rook z tabliczka na szyji (pedofil, patologia, destruktywne zachowanie,boty,cave) i tak go przyjeliscie w swoje szeregi gildijne (nie pamietam ktora Gildia). Bujajcie sie z tym problemem tyle czasu co My Gracze MAIN :)
Zdania sa bardzo podzielone bo Ci "jacys ludzie z maina" to nie grajacy ludzie na rooku co maja kolegow w MyWyOni, wiec Jacek, Krzysztof, Barbara daj na TAK bo TAK, ok?. Dla jasnosci nie bronie tutaj zachowania tego aspolecznego kosy z aspiracjami na pedofila tylko chce pokazac skale problemu jaki zrobila sobie sama administracja i gracze. Przywrocmy mu wydalenie calkowite z APO (usuniecie kazdej postaci jaka posiada) zeby problem nie przytrafil sie na MAIN ponownie i na ROOK aktualnie.
tylko wtedy jak przeprosisz, zrobimy taki temat, gdzie pewnie 90% uzytkownikow bedzie na tak, deal?
Flyfonoid
04-02-2024, 23:07
kosa - aspoleczny gracz Main i jak widac Rook. Point juz banowal jego postacie o nicku podchodzacym pod pedofilie. Apendor dajacy mu zakaz grania na APO rozumial to co teraz pisze :)
Dzięki za wyróżnienie.
Aleeee.... XD Chciałbym jedno wtrącić. Jeśli kosa działał w waszej sprawie, znajdywał i udostępniał moje dane to było wszystko okej. Znalazł dane Twojej rodziny i je udostępnia (choć brak na to dowodów) to jest nagle źle?
Nie bądź hipokryta. Gracjan nie tędy droga. Zmierzcie się z Kosa jakim go stworzyliście w tej Konoszce XD
Jeśli chodzi o Sashe.
Odnośnie tematu który został poruszony. Jest zasada od zawsze zabawy na OTS, nie ma umówionych strategii na rooku. Próbujcie go pushować bądź robić jakieś inne myki. Jeśli Kosa będzie chciał to podejrzewam go że będzie skuteczny jak do dzisiaj.
Miłego wieczoru ;)
Dzięki za wyróżnienie.
Jeśli chodzi o Sashe.
Miłego wieczoru ;)
Wiesz Flyf, tutaj nie chodzi o poradzenie sobie ze mną tylko o to płacz 2 gildi które były na rooku x czasu, a nagle powstała trzecia i nie mogą przeżyć tego że nie biją bossów na zmiane, jak oni stoją i 'zajmują' bossa to nie dotykać, nie pushować, won! Natomiast jeśli to ja zająłem bossa, ich nic nie obchodzi, wypushuja mnie, wejdą razem ze mną, pushują, lurują. Najlepszym rozwiązaniem byłoby przebudować miejscówkę tak aby nie dało się nikogo wypushować gdy stoi na dzwigni (oczywiście za specjalne blokowanie, brak itemu aby wejść kara w postaci bana), ustalić kary srogie za pushowanie i łamanie zasad które ustali administracja i aby dotyczyło to każdego, a nie tylko ich w tym jest problem chcą karać kogoś ale nie siebie.
Angelusion
05-02-2024, 16:54
Oczywisty brak systemu PVP na Wyspie Początkujących powoduje, że gracz lub grupa graczy może rywalizować z innymi tylko poprzez takie zachowania. Jeśli jedna osoba sprawia zgranej grupie takie problemy to strach pomyśleć co będzie jak do tej osoby dołączą następne... ;)
Zupełnie nie widzę uzasadnienia rozdzielania szczegółowych zasad gry na serwerze z uwagi na miejsce grania - albo w lewo, albo w prawo dla całego serwera. Takie stanie w rozkroku, precedens regulaminowy, jak dla mnie jest tylko paliwem dla kolejnych pomysłów, które z czasem mogą się stać coraz bardziej absurdalne i roszczeniowe.
A nie lepiej wprowadzić kratkę tak jak na tucie?
Ktoś stanie na kratce i po problemie ;)
Flyfonoid
08-02-2024, 15:19
Aleeee... XD wiesz, że ten temat dotyczy tego, że Oni (Rook) płaczą, że aspołeczny kosa im psuje "rozgrywkę"?. Nie chodzi o to, że szukał informacji na temat Twojej rodziny czy Mojej. Chociaż musiało Cie to mocno boleć, ponieważ usunąłeś profil z FB. Mnie tam takie marionetki alkoholowo-narkotykowe nie ruszają. Twój rzekomy alkoholizm tutaj zadziałał chyba, bo czytanie ze zrozumieniem (jeżeli wgl to przeczytałeś) zadziałało w inną stronę niż chciałeś. :( U Nas w Konoha takich patologicznych delikwentów jak dawidek, kosa się niwelowało poprzez wyrzucenie i bicie stąd mamy kose i dawidka szczekajacych w Temple bo więcej już nie mogą. Pytanie brzmi czy to wasz wpływ jako opozycji dla Konoha czy ból jaki przeżyli poprzez wydalenie wpłynął na nich tak drastycznie... dawid pije więcej i ma coraz większe długi, a kosa ma aspiracje na pedofila.
Idąc Twoim tokiem myślenia domniemane to masz "swoje" dzieci. Kose stworzyliscie, mam na myśli daliście mu powód do "detektywistycznych" rozmyślań. On załapał a później poszła fala. Mieliście w dupie po pół roku jego obcowania z wami (szybkie usuniecie), to go wydaliliście. Sprzedał dużo co od was miał, i hejo.
Miał racje. I nie bronie go ale nic złego nie zrobił, a skoro umie cisnąć po was i po rooku to sry. Sami sobie grabicie.
Jeśli chodzi o rooka. MichaS myśle że to złe rozwiazanie. Życie, życiem. Jeśli ktoś chce wbić to niech wbija. Main jest pvp, rook nie ma go. Wolność Tomku w swoim Domku.
A odniosę sie co do maina, jeśli zostaniie wprowadzona taka chora zasada odnośnie guild, zajmowania bossa itd itd to zróbmy to na main. Skoro macie w dupie rywalizacje na rooku, to miejmy ją również na main.
Skoro został usunięty, to nie był potrzebny? Albo administracja uznała, że osoby, które grają na serwerze, są na tyle dorosłe, że potrafią się dogadać, a jeśli się nie dogadają to wydaje mi się, że jest to element gry. Na RL Tibii ludzie nie zajmują sobie bossów i nie ma takich problemów albo sobie radzisz albo nie robisz i nikt nie płacze :)
Mianowicie banowanie osob, ktore na sile uprzykrzaja gre innym i nieustanie wchodza na nie swoje bossy zarowno na zamku Ahmeda jak i Antic.
Ty, a jest coś takiego w grze jak mój boss? :rotfl:
Ja rozumiem, że kilka lat temu zajmowało się respy, bo grało po XXX osób i aby każdy mógł poexpić było to potrzebne, ale bossy? Żartujesz chyba :D
Rozumiem, ze punkt zostal usuniety na main gdyz tam jest rywalizacja, ale na rook nie ma systemu pvp i nie mozna sobie poradzic z takimi delikwentami, ktorzy nieustanie utrudniaja i zniechecaja innych do gry.
Jak dobrze ruszysz główką, to na rooku jest jeszcze łatwiej wyrobić takiego `delikwenta` niż na mainie :)
Oczywiście jestem na NIE.
Nie można wprowadzać wszystkiego, co spłakani gracze zaproponują, bo wejdą na głowę, a rywalizacji nie będzie żadnej.
Częścią rywalizacji jest też wcześniejsze zajęcie sobie bossa. Nikt Ci tego nie zabrania.
Częścią rywalizacji jest też upilnowanie, aby nikt nieproszony Ci na tego bossa nie wbił :)
Więc może niech zostanie jak jest, a zobaczymy kto ma ręce, a kto nie :)
Na RL Tibii ludzie nie zajmują sobie bossów i nie ma takich problemów albo sobie radzisz albo nie robisz i nikt nie płacze
Na oficjalnej Tibii nie ma takich problemów, ponieważ ich areny z bossami są inaczej zaprogramowane, więc nie wprowadzaj ludzi w błąd. Zasada działania aren z bossami na oficjalnej Tibii jest podobna do Annihilator Questu, to znaczy:
* Nie trzeba kłaść żadnych przedmiotów na 'tacę';
* Tylko określona liczba osób może wejść na arenę z bossem;
* Żadna osoba nie ma wstępu na arenę z bossem, na której znajduje się jakakolwiek postać.
Z tego powodu na oficjalnej Tibii nie ma możliwości, żeby przeszkadzać innym w biciu bossów.
Jeżeli ktoś poświęca czas na zdobycie przedmiotów umożliwiających wejście na arenę z bossem, to dlaczego ktokolwiek nieupoważniony miałby na tym korzystać?
Nie można wprowadzać wszystkiego, co spłakani gracze zaproponują, bo wejdą na głowę, a rywalizacji nie będzie żadnej.
Częścią rywalizacji jest też wcześniejsze zajęcie sobie bossa. Nikt Ci tego nie zabrania.
Większość graczy na serwerze wyraziła swoją opinię na ten temat, a rezultat głosowania jest jednoznaczny.
Bardzo dużo hipokryzji jak widać w tym całym płaczu o bossy, bo jednak chcecie aby był wprowadzony pkt w regulaminie który mówi że bossy można zajmować itd. ale sami wbijacie innym nie przestrzegając nawet tych 'zasad wewnętrznych' między gildiami XDDDDDDDD po tym co dziś widzieliśmy kilka osób z mywyoni, oraz ja chyba nie potrzebne są zmiany, pozdro Ryu!
https://i.imgur.com/oRexALV.png
Dlatego mają być bany za wbijanie, czego nie rozumiesz. Zgrywasz teraz ofiarę a jesteś najbardziej temu winny.
Liczę, że administracja postąpi wkrótce w jedyny możliwy sposób.
Ale dlaczego jestem winny? Bo zrobiłem 3 gildie która ma w dupie jakieś układy i układziki między gildiami? Wczoraj wszedłem z Tyrionem na bossa (mywyoni) nie miał nic przeciwko, następnie on wszedł ze mną na drugiego bossa, dając DSM i nikt nie płakał, tylko Ryuakira wbił, tak własnie szanują wasze 'układziki'. Ja nie zgrywam ofiary, ja po prostu gram a nie płaczę.
Alvinosik
21-02-2024, 08:52
Dlatego mają być bany za wbijanie, czego nie rozumiesz. Zgrywasz teraz ofiarę a jesteś najbardziej temu winny.
Liczę, że administracja postąpi wkrótce w jedyny możliwy sposób.
Stare chłopy 30 letnie płaczą bo ktoś im wbija na potworki na martwym serwerze xddd
Jestem na nie uczcie się życia
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.