View Full Version : Nie wiesz jak ustali? sta?e IP dla swojego kompa i jak zrobi? OTS???? WCHODZ!
Siema!!!
Zaczynamy...
1) Ustalenie stałego IP...
a) Jeśli masz neostrade potrzebny będzie ci program "Hamachi"
(link do niego: http://www.maxprograms.pl/plik,375.html).
b) Tworzenie sieci... ( wszystko tak jak na SS`ach)
Aby utworzyć sieć włączamy przycisk POWER (zaznaczony na zielono).
Aby utworzyć swoją sieć naciskamy "Trójkącik" (na czerwono) i klikamy na " Utwórz nową sieć" (na żółto).
http://i24.tinypic.com/b7cnja.jpg
Teraz wpisujemy nazwę naszej sieci ( nie sugeruj sie moją (Margoth)) i Hasło sieci (ono będzie potrzebne tylko nam). Teraz klikamy utwórz (na zielono), po chwili/ odrazu pojawi sie nam nasza nazwa sieci I NASZE IP ( zaznaczone na czerwono). To IP to nasze globalne IP dzięki, któremu inni będą mogli wejść na naszego OTA`a...
http://i21.tinypic.com/2i1f9tk.jpg
2) Wybór ots`a...
Ja polecam ots`y pod Tibię 7,6 (najlepsza i pod nią tylko robie Xd).
Bardzo fajnym ots`em jest ots "Klonaria" ( tu macie link http://otfans.pl/forums/showthread.php?tid=7088). Fajna mapa sporo potworków, mało crashy spowodowanych tworzeniem itemków.
------------HASŁO DO ROZPAKOWANIA TO: warth --------------------
Jeśli już go mamy to rozpakowujemy i włączamy silnik ( podpisany jako fusion czy jakoś tak (nie pamiętam Xd)).
Włączamy tibie i IPchanger, wchodzimy na OTS`a i cieszymy sie, że go mamy!!
Jeśli czegoś brakuje to piszcie.. Pprawie :))
Po 1. Niemusisz miec hamachi zeby miec OTS.
Po 2.Jak masz Neostrade to Musisz Miec no-ip i Windows Xp sp2
no i mysle ze tmat jest dla tych co nieumieja robic OTS na neostradzie. tylko na Hamachi malo osob gra...
Po 1. Niemusisz miec hamachi zeby miec OTS.
Po 2.Jak masz Neostrade to Musisz Miec no-ip i Windows Xp sp2
no i mysle ze tmat jest dla tych co nieumieja robic OTS na neostradzie. tylko na Hamachi malo osob gra...
Jeśli masz Neo to musisz mieć hamachi bo ip jest zmienne... Ja zroblilem juz kilka ots`ow i jakos na hamachi sporo ludu gra :))
Jeśli masz Neo to musisz mieć hamachi bo ip jest zmienne... Ja zroblilem juz kilka ots`ow i jakos na hamachi sporo ludu gra :))
Jest takie coś jak no-ip :D
Trzeba do tego sciągnąć specjalny program, tam all zrobić i bez hamachi można zrobić..
@topic
Poradnik Doobry, ale też łatwo zrobić bo na hamachi.pl jest już opis co zrobić pokolei :D
Moja Ocena: 7/10
Khuramek
30-10-2007, 08:57
lol przez hamachi to nie jest stale ip to dzxiala tylko do ostsow ale ja mam ip 192.******** a hamachi uzywam tylko jak hostuje moejgo otsa ;p
Stary.... coś Ty tutaj na wypisywał. Jak już chciałeś coś napisać, to postaraj się pisać jak najlepiej. Mając neostrade można mieć serv bez hamachi, pod warunkiem, iż posiadamy zewnętrzne IP. Aby ustalić jednolite IP użyjemy programów takich jak np-ip.pl/info. A co do otsa.... Ściągnąć gotowy i zmienić IP potrafi każdy... Lepiej, gdybyś zajął się tworzeniem skryptów. Języki programowania zawsze się przydadzą.
Undead Minion
31-10-2007, 16:02
a ja mam pytanie jak dodac ots na chamachi na polandotserverlist ?? plx szybka odpowiedz
@Dandalf... Łosiu... to poradnik o stworzeniu sieci pod hamachi a nie o robieniu ots`ów... Czytaj ze zrozumieniem :)
@Undead... Musisz sie tam zalogowac ( tzn. na otserv.pl)
Exclamation Nie wiesz jak ustalić stałe IP dla swojego kompa i jak zrobić OTS???? WCHODZ!
Nie widze nic w temacie o hamachi ^^
Siema jak zrobić ots pod tibie 8.1??Ja mam otsa pod tibie 8.1 ale już miałem otsa na ip z hamachi i mam teraz problem bo inni nie mogą wejść na mojego otsa.dla niektórych ots jest offline a inny nie moga się wlogowac na postać.jak sprawdzić czy mam zewnętrzne ip czy wewnętrzne.ja nie mam neostrady tylko stałe łącze internet byle jaki tylko nie neostrada.ip mi sie nie zmienia to chyba jest zewnetrzne takie jakie powinienem miec by zrobic ots bez hamachi ale jak dac otsa na otserv open tibia server to jest dla mnie problem jak mi pomozecie to dam Gma lub goda macie wybór jak cos pisac na gg lub na forum.
z gory dzieki!:D:)
siemka zaponialem podac muj numer gg juz podeja chwilka o juz mam muj numer gg to>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>:189254
!!!
@Topic
No Margoth nareszcie się wysiliłeś :p ale jak bede chciał zrobić własnego ots to po ciebie zadzwonie :p bo ty jesteś pan złota rączka :p (to był joke :p) Gz poradniczka :] PzdR !
no bardzo fajnie tylko że nie wiem jak zrobić ots bez hamachi i jak sprawdzić czy mam zewnetrzne ip juz probowalem z moim ip zrobic otsa ale nie dzialal plx o pomoc:D
no bardzo fajnie tylko że nie wiem jak zrobić ots bez hamachi i jak sprawdzić czy mam zewnetrzne ip juz probowalem z moim ip zrobic otsa ale nie dzialal plx o pomoc:Dsiemka ej jeszcze cos ja mam otsy pod tibie 7.6 no w zasadzie to 1 ale to jest te same ip.zeby zrobic otsa przez hamachi 2 na tym samym ip to z komputera musze tylko usunac tamtego otsa czy co prosze o pomoc:):):):D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
Adam Rooker
02-02-2008, 17:18
poradnik dobry ale...ale... jest to sposób jeżeli masz wewnętrze ip, i musisz sie podłączac do sieci hamachi,
Oxidosiss
29-04-2008, 17:53
Poradnik dobry, ale jest dużo lepszy sposób..
www.no-ip.com
robicie ip na serwerze, no i majac neostrade macie stale ip bez hamachi.
:)
@up
No fakt, ale jeśli masz inną sieć niż neostrada i masz wewnętrzne IP to nie pozostaje nic innego tylko hamachi..
@topic
Poradnik dobry, ale chyba każdy umie założyć sieć przez hamachi...
No, ale jeśli ktoś jest już pusty i nie umie założyć sam sieci, to z pewnością nie da rady prowadzić własnego serwera OTS.
Wsciekly Wilk Demon Zla
24-05-2008, 21:13
Pomoze mi ktos zrobic Ots bo kombinuje i nic nie wychodzi mi dziala ale inni nie moga wejsc na moj ots nie wiem co jest zle :mad::mad:
Master Fish
24-05-2008, 21:22
Ja nie jestem dobry w hosterowaniu wole grać niż hosterować
lecz może spróbuje twój poradnik pomógł xP
thX =** @ by Fiszka
Oxidosiss
24-05-2008, 21:49
Pomoze mi ktos zrobic Ots bo kombinuje i nic nie wychodzi mi dziala ale inni nie moga wejsc na moj ots nie wiem co jest zle :mad::mad:
Pomógł bym Ci gdybyś nie był takim frajerem w grze kiedyś.
No ale poradnik dobry, dla nie umiejących zrobić ots ani ots przy ip wewnętrznym:P
10/10 nie widze błędów.
karol powrocil
25-05-2008, 20:03
fajnie ze dodales dawniej sie meczylem ale z no-ip bo hamahi raczej jest latwe w obsludze ale dla zielonych sie przyda
pozdro
Wielkie dzięki ;]
Za tą 1 część tzn. Hamachi ;]
Ale dla Neo jest potrzebna domena " No-ip "
Nie musi być przez Hamachi z tego co wiem :]
A teraz ja mam pytanie
Kto mi pomoże zrobić OTS'A!! ?
Dam Gm Pisać na gg 3795642
Plener123
30-05-2008, 14:45
Nom fajne.Możliwe,że się przyda.Jeśli ktoś chce sprawdzić jaki jest Ip komputera może wejść na stronę http://www.whatismyip.com/ . OTS'y na hamachi lub bez robi sie bardzo łatwo,wystarczy tylko umieć :)
Pozdrawiam!
@up
No fakt, ale jeśli masz inną sieć niż neostrada i masz wewnętrzne IP to nie pozostaje nic innego tylko hamachi..
Wystarczy poprosić Administratora sieci o przekierowanie portu na twojego kompa i masz ...
denis345
20-08-2009, 13:27
mam problem nie moge zalogowaci sie na Hamachi pisze że Serwer sredniczoncy odrzucił
prośbe o zalogowanie pomożecie?
Ladny przejrzysty poradnik, nadaje sie aby posluzyc potrzebujacym osobom :P
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.